Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > ten cholerny dym...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
chivas
Training (Enforcer)

Exclamation ten cholerny dym...

Siemka!!!
Pewnie kolejny lamerski temat. Co zrobić żeby pozbyc sie tego cholernego dymu z RL i GL ??? Chodzi mi o calkowite (ani jednej nawet tyciej smużki) pozbycie sie tego efektu. Nie dość że żre FPS'y to jeszcze przesłania cel. Dodam że mam ustawione :

seta cg_smokeRadius_gl "0"
seta cg_smokeRadius_rl "0"
seta cg_smokeGrowth_gl "0"
seta cg_smokeGrowth_rl "0"

, a dym jak był tak jest - no może nieco mniejszy...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-01-2002 12:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chivas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chivas Znajdź więcej post'ów przez  chivas Dodaj chivas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chivas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Oblookaj post Lo_fatt z 12 stycznia...

Old Post 31-01-2002 13:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
HusTler
Skilled (Knight)

poszukaj po necie pakow ktore to likwiduja

Old Post 01-02-2002 21:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil HusTler Znajdź więcej post'ów przez  HusTler Dodaj HusTler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać HusTler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
zzz
Guest

dym z ....

albo jesli uzywasz osp to wpisz cl_noprojectiletrail 1

Old Post 02-02-2002 14:35
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

Thumbs up PAk

Masz tu paka który likwiduje dym w vq3

Old Post 04-02-2002 21:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chivas
Training (Enforcer)

Thumbs up

Wielkie dzięki Got1c - to jest to !!!

Old Post 06-02-2002 16:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chivas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chivas Znajdź więcej post'ów przez  chivas Dodaj chivas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chivas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

Smile

No problem
cieszę się że mogłem pomóc

Old Post 07-02-2002 13:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Spider
Warrior (Scrag)

Re: ten cholerny dym...

quote:
Napisane oryginalnie przez chivas
Siemka!!!
Pewnie kolejny lamerski temat. Co zrobić żeby pozbyc sie tego cholernego dymu z RL i GL ??? Chodzi mi o calkowite (ani jednej nawet tyciej smużki) pozbycie sie tego efektu. Nie dość że żre FPS'y to jeszcze przesłania cel. Dodam że mam ustawione :

seta cg_smokeRadius_gl "0"
seta cg_smokeRadius_rl "0"
seta cg_smokeGrowth_gl "0"
seta cg_smokeGrowth_rl "0"

, a dym jak był tak jest - no może nieco mniejszy...

Ja proponuje prostsze rozwiazanie niz jakies paki. Zamiast wartosci 0 wpisz 9999 (moze wydawac sie poj3bane ale to dziala!!!)

Old Post 07-02-2002 17:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

Re: dym z ....

quote:
Napisane oryginalnie przez zzz
albo jesli uzywasz osp to wpisz cl_noprojectiletrail 1

Ta ale na vq3 tez jest "cg_noprojectiletrail" juz dawno odkrylem.
A co do pakow to zrobilem sobie paka ktory poprawia pare rzeczy.
np skiny broni sa jaskrawe, rakiety i granaty zielone, wybuchy pomniejszone itp...

Old Post 11-02-2002 09:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ya.
neony oslepiaja mnie

Re: Re: dym z ....

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
A co do pakow to zrobilem sobie paka ktory poprawia pare rzeczy.
np skiny broni sa jaskrawe, rakiety i granaty zielone, wybuchy pomniejszone itp...

fucking CHEAT!
z ktorym na necie i tak nie pograsz: sv_pure 1

Old Post 11-02-2002 14:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ya. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ya. Znajdź więcej post'ów przez  ya. Dodaj ya. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ya. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

Wlasnie ciekawy temat, czy zmiany jakie zaproponowal DamnDog powinny miec miejsce w q3? Ja uwazam ze tak, w qw poprzez prozy mozna zmianiac modele rakiet/grnadow itp i naprawde na takich ustawieniach lepiej sie gra. Wszystko pieknie widac, nic nie zaslania, a w q3 denerwuje mnie np wybuchy rakiet.

Old Post 11-02-2002 16:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

jak wyzej... imho powinno sie wprowadzic zmiany "dozwolone"... to co powiedzial Milosh - np. wybuch rakiet

Old Post 14-02-2002 00:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

dokladnie
takie ulepszenia jak: dobrze widoczne skorki, brak dymu z rakiet, slabe, albo zadne wybuchy rakiet
powinny byc mozliwe do wprowadzenia z konsoli

podobnie te wielkie napisy "you fragged...."

na szczescie wiekszosc z tych rzeczy dobrze usuwa lub modyfikuje OSP

Old Post 14-02-2002 01:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
{z}BobeK
Guest

ja uwazam ze tesh ma byc dozwolone zmienianie pakuf itp.

chociaz ja jush mam pozmieniany troche (wybuchy RL, GL, plasma, LG) i na necie chyba wszystkie servy na jakich gram som bez sv_pure (czyli 0)...

a co do dymu to na ospie tak jak ktos wyzej powiedzial cg_noprojectiletrail 0 wylancza dymek... i to chyba nie zalezy czy jest pure 0 czy 1 ...

Old Post 14-02-2002 08:13
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

to akurat nie
ale jesli jest sv_pure 1, to kwak laduje tylko oryginalne .pk3 (nie liczac map ) i jesli masz jakies dodatkowe to ich po prostu nie uwzgledni...

Old Post 14-02-2002 10:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
{z}BobeK
Guest

ej ja wlasnie sobie w paq0 zmienilem... i tak nie dziala na sv_pure...

Old Post 14-02-2002 16:49
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

normalka... to ze jest w pk3 to nic nie znaczy... q3 i tak wszystko sprawdza i musi sie zgadzac z tym co jest na serwie

Old Post 14-02-2002 22:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:42.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions