Problemy z mapami...
Jak każdy chyba lubę sobie popykać na mapkach ninnych niż te, które oferuje q3a. Ściągam więc czasem jakieś z LvL, niestety, sporadycznie pojawiają się problemy z ich odpaleniem.
Kiedyś notorycznie zdarzało mi się, że po rozpakowaniu miałem zamiast pliku .pk3 dwa pliki .aas i .bsp . Wyjaśniono mi na jakimś forum, że "za bardzo je rozpakowuję", i rzeczywiście po przestawieniu jednej rzeczy w preferencjach Stuffit Expandera zacząłem otrzymywać upragnione .pk3 . Nie zakończyło to jednak moich zmagań. Ciągle zdarzają się .aas'y i .bsp'y.
I tu pytanie - czy można jakoś zrobić z nich z powrotem .pk3 ? . A może można ich użyć w jakiś sposób tak jak są?
Gdybyż to wyczerpało kłopoty. Nie ma tak dobrze - zdarza się że i .pk3 nie działa! Mam parę takich folderów map, zwierających teczki: levelshot, maps (w środku aas i bsp), shaders itp. + luźny plik .pk3, a i tak nie mogę na nich pograć. Przypadłość ta dotyka między innymi mapy runtfest, która sądząc ze screenów może dać radochę z gry.
Gdyby ktoś zechciał skrobnąć parę pomocnych słów będę zobowiązany i zobligowany