quote: Napisane oryginalnie przez Mil0sh
na podstawie wypowiedzi maslava i slawka proponuje, aby oceny byly przyznawane prze moderatorow.
Moderator ma chyba trochę inne zadania na forum. Daleko trudniejsze i poważniejsze (jeśli serio podchodzi do tej fuchy). Oceny to taka zabawka dla mas... Dla nas. Jest to jakiś rodzaj wypowiedzi.
Czyste lenistwo powoduje, że b. rzadko korzystam z systemu oceniania. Jeśli już to robię (z 5 czy 6 razy w ogóle), to z jakiegos konkretnego powodu, kiedy naprawdę nie mogę już wytrzymać . Venotom ze swoimi arbitralnymi wypowiedziami zakończonymi frazami typu "przemyślcie to sobie" i filozoficznymi wrzutkami bez oglądania się na poruszany temat dawno sobie u mnie zasłużył na taką, a nie inną ocenę. Wstrzymywałem się jednak, bo z natury jestem mało złośliwy i podły, a na dodatek bardzo leniwy 
Ale i to, że wcisnąłem tę "jedynkę" w jakiś sposób jest jego osiągnięciem. Znaczy, że poruszył mnie, że nie przeszedłem obojętnie obok jego wypowiedzi i osoby... W jakiś sposób mnie zainteresował i kazał zapamiętać swoją ksywkę i słowa...
Ja osobiście nie patrzę z utęsknieniem na wartość w polu oceny interesuje mnie raczej ilość oddanych głosów. To jest ważniejszy według mnie miernik jakiejś tam popularności na forum.
Receptą na niewielką ilość ocen, ale za to tych wyższych może być poruszanie się tylko w bezpiecznych tematach, głoszenie poglądów uznawanych powszechnie za poprawne, potakiwanie "prominentnym" osobą z boarda. Zawsze kiedyś wpadnie czwóreczka, a może i 5. venotom nie idzie tym szlakiem. I za to mu chwała. Wkurza niektórych swoimi wypowiedziami (w tym, nie zaprzeczam, i mnie), czego efektem jest taka a nie inna ocena i ich stosunek do niego. Ale pozostaje sobą. Dlatego warto było poświęcić mu tę chwilę na wciśnięcie 1 i wysmażenie tego posta.
Niektórzy nigdy się tego nie doczekają...