Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Przetestujecie mapke ?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
DamnDog
/-:

Post Przetestujecie mapke ?

Chcialbym zeby ktos przetestowal moja mapke (wlasciwie to ja ja tylko konvertuje), nad ktura pracuje. To jest mapka z moda do q1 dapak8 - the 8th element, bardzo fajna. Zobaczcie i powiedzcie. Nie wazy zbyt wiele :
http://strony.wp.pl/wp/damndog/dapak8.pk3
no...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-02-2002 12:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

sciagnalem mapke
chcialem ja oblukac , ale nic z tego
gdy wpisuje map dapak8 to mi wywala kwaka i na konsoli podaje komunikat

"Not a JPEG file: starts with 0x00 0x00"

soryy DamnDog

Old Post 15-02-2002 14:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
++]Ac1D[++
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez PiaSkuN
sciagnalem mapke
chcialem ja oblukac , ale nic z tego
gdy wpisuje map dapak8 to mi wywala kwaka i na konsoli podaje komunikat

"Not a JPEG file: starts with 0x00 0x00"

soryy DamnDog

dokładnie ,mnie też tak robi

Old Post 15-02-2002 17:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ++]Ac1D[++ Znajdź więcej post'ów przez  ++]Ac1D[++ Dodaj ++]Ac1D[++ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ++]Ac1D[++ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

to ja nawet nie bede sciagal

Old Post 15-02-2002 20:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
demarcos
zdzisiu burczymucha

ja sie boje ze wairusa załapie

Old Post 16-02-2002 10:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil demarcos Kliknij tutaj by wysłać e-maila do demarcos Znajdź więcej post'ów przez  demarcos Dodaj demarcos do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać demarcos prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

No mapka moze i by byla spoko, ale potrzeba jeszcze troche nad nia popracowac.

Pierwsza i najwazniejsza rzecza wg mnie jest jej wielkosc. Nie tyle ilosc pomieszczen, etc. ale ich wielkosc. O co mi chodzi? Mapa jest strasznie ciasna - 1-2 skoki i juz sie jest po drugiej stronie danego pomieszczenia, tak nie moze byc. Musi byc wiecej luzu. Zrob korytarze szerokie na 298u, to jest w sumie standard na mapach q3.

Poza tym IMO railgun jest na niej nie potrzebny, mapa nie jest do niego przystosowana - nie ma praktycznie otwartych przestrzeni.

No i tekstury...

Pozniej napisze wiecej, narazie musze spadac.

Old Post 17-02-2002 16:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

sweep masterze mapowy - moglbys podac wartosci liczbowe na mapy, albo odeslac do wczesniejszego takiego topica albo do jakiegos faq gdzie o tym mowia?

Mam na mysli - ile kratek koes przeskoczy (przy ktorej spadnie), ile p[rzeskoczy przy rozbiegu, ile kratek przy spadaniu go zabije a ile tylko zrani, jak wyskoko wyskoczy itp

Old Post 18-02-2002 00:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

Unhappy

YYYYYyyyyyy hyhy trzeba tylko wywalic jpg z katalogu levelshots i jusz dziala
Aha nie moge za bardzo zmieniac tej mapy bo to jest konversja qwa !
da sie grac i jusz. wcale nie jest za ciasno, trzeba sie przyzwyczaic ityle
jeszcze popracujem

Old Post 18-02-2002 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
Aha nie moge za bardzo zmieniac tej mapy bo to jest konversja qwa !

No to tak - po pierwsze, potrzebna ci jest zgoda autora mapy... Po drugie mozesz zmieniac, skalowac, etc. tak zeby mapa nadawala sie do Q3. To normalka. Popatrz na xdm4 (topic: q1dm4) - jej autor pozmienial rozmieszczenie niektorych przedmiotow, powiekszyl ja troche, tak zeby wszystko bylo good i sie ladnie na niej gralo.

quote:
da sie grac i jusz. wcale nie jest za ciasno, trzeba sie przyzwyczaic ityle

Loooooooooooool!!! Nie no kurde stary... Z takim podejsciem do krzyzyk na droge... Po co w takim razie wogole zakladales ten topic i prosiles o komentarze, uwagi, jesli i tak nie chce ci sie ich wprowadzac... Doh!

Old Post 19-02-2002 19:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
sweep masterze mapowy

Bah, polechtalas mile moja proznosc

quote:
moglbys podac wartosci liczbowe na mapy, albo odeslac do wczesniejszego takiego topica albo do jakiegos faq gdzie o tym mowia?

Mam na mysli - ile kratek koes przeskoczy (przy ktorej spadnie), ile p[rzeskoczy przy rozbiegu, ile kratek przy spadaniu go zabije a ile tylko zrani, jak wyskoko wyskoczy itp

quake3/GtkRadiant/bspc.txt - dzial Physics

Najlepiej jednak samemu potestowac, wiesz jak to jest. Jeden skacze tak, drugi tak, jeden potrafi sadzic niezle rj'y, drugi nizsze... Dlatego wazne jest czesto kompilowac mapke na etapie alfy i sprawdzac jak sie to ma w grze i od razu pozniej zmieniac, zeby jak juz beda wszystkie tekstury na swoim miejscu nie meczyc sie z tym

A co? Czyzbysmy mieli czekac na nastepczynie Silvery?

Old Post 19-02-2002 19:46
DamnDog
/-:

Thumbs up

Dobra, troszke ja zmienie sweep mash racje niektore przejscia sa za wonskie Zrobilem jusz dobrego levelshota.
widzielem twoja mapke xsdm1 czy jakos tak. bardzo fajna i wogule ^..^ (a tak nawiasem mowiac to trzeba bylo aas zrobic z opcja -optimize rzeby mniej zajmowal pliczek :O)
Nowa wersje z nowym levelshotem i fajnym botkiem morzna zassac z tego samego miejsca czyli http://strony.wp.pl/wp/damndog/dapak8.pk3
mapka jest do cpma wiec jest na niej zielona zbroja jakby ktos gral na vq3 :+)
(aha wolfrad tysz jest calkiem spoko)

Edytowane przez DamnDog dnia 20-02-2002 o godz. 10:14

Old Post 20-02-2002 10:04
DamnDog
/-:

Angry

No co jest jusz nikt nie chce zobaczyc ??
Jusz mapka da sie odpalic, na prawde !!
prosze, zobaczcie to !

Old Post 23-02-2002 16:07
Al Fitto
Great Judge

!!

jak zainstaluje Q3 to Ci sprawdze...
Ale est godzina pona 00 08 wiec najwczesniej jutro...

Sorry

Ale przetestuje moze.......

"...Today is just another day closer to real freedom"

Old Post 24-02-2002 23:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Al Fitto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Al Fitto Znajdź więcej post'ów przez  Al Fitto Dodaj Al Fitto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Al Fitto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

Angry

to jak jusz wszyscy powiedzieli co hcieli??
to zakasowac tego posta jak nikt nie ma nic do powiedzenia
qwa !

Old Post 28-02-2002 16:14
slawek
.

quote:
to jak jusz wszyscy powiedzieli co hcieli??
to zakasowac tego posta jak nikt nie ma nic do powiedzenia
qwa !

Nie tak nerwowo DamnDog. Daj ludziom czas...
Poza tym, może nie chcą się wypowiedzieć... Może nie mieli czasu jej odpalić... (ja nie miałem)
Wyluzuj, nie rób obciachu sobie, i temu pięknemu miastu skąd obaj jesteśmy...

Old Post 28-02-2002 16:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

Thumbs down

EEEEEeeeeeeeetam,
tylko czas trace zagladajac tutaj, qwa :(

Old Post 11-03-2002 13:13
slawek
.

quote:
EEEEEeeeeeeeetam,
tylko czas trace zagladajac tutaj, qwa

To wracaj na orga. Tam zdaje się większe wzbudziłeś zainteresowanie.
Bye.

Old Post 11-03-2002 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

aaa... zrobioną mapke, mozna wyslac na quake3.fpp.pl ?

Old Post 11-03-2002 21:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Insequi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Insequi Znajdź więcej post'ów przez  Insequi Dodaj Insequi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Insequi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Insequi
aaa... zrobioną mapke, mozna wyslac na quake3.fpp.pl ?

Mozna...

Old Post 12-03-2002 07:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

...ale? :>

Old Post 12-03-2002 16:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Insequi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Insequi Znajdź więcej post'ów przez  Insequi Dodaj Insequi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Insequi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

... trzeba ja wyslac ktoremus z nas (LucaS, xen0m, ja) na majla

Ja bym ja z checia przetestowal i napisal jakis review. Wiec ucieszylbym sie gdybys to mi przyslal

Old Post 12-03-2002 16:58
BobeK
Guest

...i napiszesz ze to ty ją zrobiłeś

Old Post 12-03-2002 17:31
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

łoki!

Old Post 12-03-2002 17:37
Insequi
Skilled (Knight)

oczywiscie to nie bedzie zadna konwersja, czylko całkowicie nowa mapka, stworzona od podstaw przeze mnie

Old Post 12-03-2002 17:42
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
... trzeba ja wyslac ktoremus z nas (LucaS, xen0m, ja) na majla

Ja bym ja z checia przetestowal i napisal jakis review. Wiec ucieszylbym sie gdybys to mi przyslal

Tak ja ten pan napisal

I sobie nie przywalszczy, tylko sie wpisze w readmy do osob testujacych

Old Post 12-03-2002 18:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas
I sobie nie przywalszczy, tylko sie wpisze w readmy do osob testujacych

Tzn autor mapki powinien byc na tyle w porzadku, ze wyda mapke z plikiem TXT z map_info i tam usmiesci bta_testerow

Old Post 12-03-2002 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

of kors
jak tylko siem pojawi na sieci dam znac i oczywiscie dopisze was do testerów)

btw: jak w radiancie (gtk lub q3) zaznaczyc wszystko?
bo potrzebuje przesunac calutka mape troche w dol

Old Post 13-03-2002 00:03
Insequi
Skilled (Knight)

Sweeper, wyczytalem, ze robiles mapki, czy moze wiesz, jak zaznaczyc cala mape? zeby przesunac? (w Q3Radiancie lub GTK radiancie)

Old Post 13-03-2002 02:14
Insequi
Skilled (Knight)

juz niewazne

Old Post 13-03-2002 20:28
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:26.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions