quote: Napisane oryginalnie przez Siekiera
Rodacy eee.... tzn. współ gracze. Chciałbym zwrócić waszą uwagę na pewien bardzo istotny aspekt naszego wspólnego tłuczenia w UT. Im będzie nas więcej grało w nasz kochany modzik tym większe będzie zainteresowanie samym UT. Wiąże się to z większą ilością serwerów itp. Jednak żeby tak się stało należy zacząć traktować początkujących graczy w sposób należyty. Chodzi mi o biednych graczy, którzy pierwszy raz odpalili mod (niektórzy ściągają bo godzinami przez modem) wchodzą do gry i wykonują pare głupich ruchów takich jak : medic! a oni stoją i szukają klawisza do bandażowania albo wpakowują pięknego heada koledze z drużyny (nie daj boże komuś ze znanego klanu).I co?.. najczęściej są zwymyślani od debili, idiotów i ch**** w d*** je******J i kicknieci z serwera. Następstwa są takie, że ¾ z nich nigdy w UT już nie zagra, a co gorsze powiedzą znajomym, że nie ma co w to grać, bo trzeba być niezłym wymiataczem żeby się w to bawić. Przypomnijcie sobie tremę, gdy pierwszy raz graliście w UT w sieci i jak bardzo chcieliście dobrze wypaść. Dlatego było by dobrze dla UT gdyby „zieloni” gracze byli w sposób miły i przyjazny traktowani przez „wyjadaczy”. Zawsze można im wytłumaczyć co i jak, a nie na pytanie „jak się zmienia broń?” nazwać gościa cieciem. No...to tyle. Pamiętajcie, że im więcej ludzi w to gra tym lepiej dla nas
ła...!!!
nie wiem jak Wy, ale ja po przeczytaniu tego textu wstalem, i jeszcze raz go przeczytalem w postawie zasadniczej.
Troche szacunku dla poczatkujacych graczy jest ze wszech miar wskazane.
Jesli mozna - podam swoj przyklad. Wczoraj u mnie na TDM (nie wiem czemu do tego trybu sie lamki lacza najchetniej? 
przyszedl sobie pewien pan, z xywki niezbyt znany. Widac bylo ze poczatkujacy - nie za bardzo wiedzial w ktora strone biec, do kogo strzelac po respawnie (wiec strzelal do tych, ktorych mial najblizej). Dostalem od niego ze 2 deathy. Ale po zmianie mapy zajarzyl juz, iz ladnie robil za miesko armatnie, radosnie sciagajac na siebie ogien wroga. Newies sie jednak przydaja 
Ta historyjka jest po to, aby wykazac ze newbies sie szybko ucza i da sie z nimi wytrzymac. Oraz ze sa wszelakie korzysci w posiadania 'zwiadowcy' w swojej druzynie 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|