Lamer's
Oto fragment autentycznego listu czytelniczki do czasopisma Świat Gier Komputerowych:
"(...)
Z drugiej strony nie wiem, czy to, co mi się przydarzyło, nie jest nawet gorsze. A to dlatego, że oszukano mnie w sklepie. Kupiłam w nim komputer, ale nie firmowy, tylko montowany przez serwisantów.
Zapłaciłam wszystkie swoje oszczędności i było tego naprawdę sporo - przynajmniej dla mnie. Ale chciałam mieć komputer zdolny podołać dzisiejszym grom, czyli najlepszy.
(...)
Niestety, po jakimś czasie (6 miesięcy) okazało się, że coś jest nie tak. Nowe gry zwalniały i nie działały bardzo szybko, a ja chciałam mieć przecież komputer dobry do każdej gry! Na pewno coś było zepsute.
(...)"
Ci, którzy nie przewrócili się jeszcze ze śmiechu, mogą czytać dalej: 
"(...)
Wróciłam do sklepu (dali mi ustną gwarancję, że w razie kłopotów sprzęt naprawią) i zarządałam wymiany komputera na nowy. Wtedy sprzedawcy tłumaczyli, że podzespoły się starzeją, a gry wymagają coraz mocniejszych maszyn. Ale ja im nie wierzyłam - to oszuści! Przecież prosiłam o najlepszy komputer, żeby gry działały na nim zawsze! Jak może być za słaby?
(...)
Co gorsza, ze sklepu odesłano mnie z kwitkiem. Wtedy do akcji wkroczył mój tata, robiąc sprzedawcom awanturę, ale nic nie załatwił. Tym razem im się udało. Ale sami powiedzcie, czy to nie jest chamstwo? Jak można sprzedawać komputery, które się starzeją?
Anita z Krakowa"
Otóż myślę, że wszelki komentarz do tego listu jest zbędny... Mnie osobiście niesamowicie denerwują wypowiedzi, listy itd. tego typu lamerów, natomiast żałuję sprzedawców, którzy muszą znosić takich klientów (z drugiej strony mają niezłą zabawę). A co wy o tym sądzicie? Mnie ten list autentycznie zwalił z nóg, a zwłaszcza jego ostatnia część. Nie przytoczyłem go w całości, bo jest długi i cały ogólnie w tym paranoicznym klimacie.
Sporo jest ludzi, którzy jak tylko coś się zepsuje, odsyłają komputer do serwisu i klną na głupie maszyny...warto czasem wiedzieć więcej, jak tylko jak przejść Xaero w Q3 na poziomie Nightmare z zamkniętymi oczami 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|