Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Lamer's
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Insmac_old
Guest

Wink Lamer's

Oto fragment autentycznego listu czytelniczki do czasopisma Świat Gier Komputerowych:

"(...)
Z drugiej strony nie wiem, czy to, co mi się przydarzyło, nie jest nawet gorsze. A to dlatego, że oszukano mnie w sklepie. Kupiłam w nim komputer, ale nie firmowy, tylko montowany przez serwisantów.
Zapłaciłam wszystkie swoje oszczędności i było tego naprawdę sporo - przynajmniej dla mnie. Ale chciałam mieć komputer zdolny podołać dzisiejszym grom, czyli najlepszy.
(...)
Niestety, po jakimś czasie (6 miesięcy) okazało się, że coś jest nie tak. Nowe gry zwalniały i nie działały bardzo szybko, a ja chciałam mieć przecież komputer dobry do każdej gry! Na pewno coś było zepsute.
(...)"

Ci, którzy nie przewrócili się jeszcze ze śmiechu, mogą czytać dalej:

"(...)
Wróciłam do sklepu (dali mi ustną gwarancję, że w razie kłopotów sprzęt naprawią) i zarządałam wymiany komputera na nowy. Wtedy sprzedawcy tłumaczyli, że podzespoły się starzeją, a gry wymagają coraz mocniejszych maszyn. Ale ja im nie wierzyłam - to oszuści! Przecież prosiłam o najlepszy komputer, żeby gry działały na nim zawsze! Jak może być za słaby?
(...)
Co gorsza, ze sklepu odesłano mnie z kwitkiem. Wtedy do akcji wkroczył mój tata, robiąc sprzedawcom awanturę, ale nic nie załatwił. Tym razem im się udało. Ale sami powiedzcie, czy to nie jest chamstwo? Jak można sprzedawać komputery, które się starzeją?

Anita z Krakowa"

Otóż myślę, że wszelki komentarz do tego listu jest zbędny... Mnie osobiście niesamowicie denerwują wypowiedzi, listy itd. tego typu lamerów, natomiast żałuję sprzedawców, którzy muszą znosić takich klientów (z drugiej strony mają niezłą zabawę). A co wy o tym sądzicie? Mnie ten list autentycznie zwalił z nóg, a zwłaszcza jego ostatnia część. Nie przytoczyłem go w całości, bo jest długi i cały ogólnie w tym paranoicznym klimacie.

Sporo jest ludzi, którzy jak tylko coś się zepsuje, odsyłają komputer do serwisu i klną na głupie maszyny...warto czasem wiedzieć więcej, jak tylko jak przejść Xaero w Q3 na poziomie Nightmare z zamkniętymi oczami

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 05-05-2002 11:25
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ee..jakaś ściema ten list......nie moze być ze ludzie są tacy tępi....

http://web14.compaq.com/falco/detail.asp?FAQnum=FAQ2859

Old Post 05-05-2002 11:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

ja slyszalem o kolesiu, ktory uzywal cd-ka jako podstawke do kawy. Potem poszedl do sklepu i marudzil, ze "to do kawy sie wyjelo", zatem wszystko mozliwe

Old Post 05-05-2002 11:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Ja znam goscia, ktory instalowal u kumpla jakis program (pirat) i oczywiscie po instalacji nie dzialal wiec zadzwonil do brata i ten mu powiedzial ze musi wpisac cd-keya z cd'ka. Co zrobil ? Wpisal numer seryjny plytki

Old Post 05-05-2002 11:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

a ja znam goscia...
ktory zadzwonil na servisu tlumaczac ze dysk mu sie zepsul (bad disck or... przy starcie)
a zapomnial tylko wyjac dyskietkie
...wszyscy kiedys lamilismy

Old Post 05-05-2002 13:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Tez autentyczne:

Pewien facet kupil gre na kilku dyskietkach. Na pudelku bylo napisane - wyjac dyskietke z opakowania. Tak wiec koles otworzyl plastikowe "opakowanie" i wyciagal magnetyczne krazki po czym wsadzal je do floopa - oczywiscie wszystkie naraz!
Potem zadzwonil do serwisu z informacja ze cztery udalo mu sie wsadzic ale piatej juz upchnac nie moze

Siedzi kumpel w kafejce internetowej przy kompie, kolo niego ircuje jakas panienka. Po chwili jej komputer sie zawiesza. Panienka patrzy po ludziach przerazona ze cos zepsula i szuka oczami pracownika kafejki.
Kumpel: Wystarczy zresetowac.
Panienka patrzy na niego wzrokiem sploszonej sarny.
Kumpel: Wylaczyc. Musisz wylaczyc komputer.
Panienka kiwa glowa po czym ... naciska klawisz przy monitorze.

Old Post 05-05-2002 13:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

heh ja znam... (to sie robi monotonne)
typa sie spytal mnie, ze chce kupic sobie wiecej pamieci, o jakies kilka gigabajtow... po jakichs 2 minutkach zrozumialem ze chodzi mu o dysk. No to ja podalem mu numer telefonu do sklepu (akurat mialem stary cennik pod reka ) zeby zadzwonil i sie spytal ile kosztuje dysk seagate'a 40gb. Na nastepny dzien przychodzi i mowi, ze w sklepie nie wiedza co to jest. To sie go spytalem, co powiedizales przez tel, on na to "Ile kosztuje pamiec czterdziesto gigabajtowa?". no nie to byla przesada. mam wielu kumpli co na dysk mowia pamiec, na cd muwia dyskietka. czy sie pytaja co to serial? albo "chodz zainstaluj mi ta gre bo nie wiem jak".

a co do listu to - rotfl

Old Post 05-05-2002 13:34
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

Wow. IMHO ten text z 1-szego post'a jest nieprawdopodobny... ale coosh - sa ludzie, gruszki i parapety

Old Post 05-05-2002 14:16
rcube
KOSZ

Old Post 05-05-2002 14:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]ziec
Opole rulez

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube

gruchy i zbieranie ziemniakow , hehe

Old Post 05-05-2002 17:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]ziec Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]ziec Znajdź więcej post'ów przez  [STER]ziec Dodaj [STER]ziec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]ziec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Kumpla ojciec wpadl do serwisu z komputerem i siekiera, bo nie chieli przyjac gwarancji. O dziwo przyjeli gwarancje.

Old Post 05-05-2002 20:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod
ale coosh - sa ludzie, gruszki i parapety :D

Kaloryfery, taborety, dropsy ...

Old Post 05-05-2002 21:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

U mnie na informie:
Facet daje kolezance plytke zeby zainstalowala jakis tammprogram. Ona bierze plytke i zamierza wlozyc plytke do stacji dyskow. Cala kalsa oczywiscie w smiech. No nic kazdemu moze sie zdazyc. Najlepsze jednak to ze po jakis 2 tygodniach podobna sytuacja i ona znow z plytkow do stacji dyskow

Old Post 05-05-2002 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Kaloryfery, taborety, dropsy ...

gruszki

Old Post 06-05-2002 12:18
CybeR
pr0-wokator

Kumpel przyniosl CD-RW bo cos chcial zgrac z dysku szkolnego... wklada do nagrywarki odpala program i mowi eee nie ma miejsca, trzeba ja wyczyscic. Nauczyciel wyciaga ja i chusteczka czysci!

Old Post 06-05-2002 13:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez CybeR
Kumpel przyniosl CD-RW bo cos chcial zgrac z dysku szkolnego... wklada do nagrywarki odpala program i mowi eee nie ma miejsca, trzeba ja wyczyscic. Nauczyciel wyciaga ja i chusteczka czysci!

lol ... nauczyciel informatyki

Old Post 06-05-2002 14:00
Eustachy
forgotten

mialem "kolege" który wszystkie wazne pliki trzymał w koszu... twierdził "ze do kosza wszystko łatwo przenieść"

Old Post 06-05-2002 14:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

Wink

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
mialem "kolege" który wszystkie wazne pliki trzymał w koszu... twierdził "ze do kosza wszystko łatwo przenieść"

łatwo też jest z tamtąd wyjąć

Old Post 06-05-2002 14:47
MandaryN
........?........

Ja mialem qmpla, ktory po tym jak qpil kompa i zainstalowal pare gier stwierdzil, ze zajmuja one zbyt duzo miejsca postanowil,ze zostawi sobie skroty do gier, a wszystkie katalogi wypindoli z dysq Efekt koles dzwoni do mnie i sie pyta czemu mu gry nie chodza

Old Post 06-05-2002 15:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MandaryN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MandaryN Znajdź więcej post'ów przez  MandaryN Dodaj MandaryN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MandaryN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Lamers

Old Post 06-05-2002 18:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Lamers -> http://www.cdprojekt.info/forum_post.asp?sid=1302

Old Post 06-05-2002 18:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

sic! sorka za 2 posty, wykasujcie je

Old Post 06-05-2002 18:16
Eustachy
forgotten

quote:
Napisane oryginalnie przez PoZ
sic! sorka za 2 posty, wykasujcie je

razem z tym to beda juz 3...

Old Post 06-05-2002 18:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy

razem z tym to beda juz 3...

kazdemu sie moglo zdarzyc wiec sie nie czepiaj.

Old Post 06-05-2002 19:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:13.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions