Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Uzależnienie
Od czego jetseś uzależnieniony ?
You do not have permission to vote on this poll.
Alkochol 3 10.00%
Papierosy 4 13.33%
Pieniądze 0 0%
Kobiety 2 6.67%
Komputer 17 56.67%
Jedzenie 1 3.33%
Męzczyz 0 0%
coś innego 3 10.00%
W sumie: 30 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

Uzależnienie

A od czego wy jesteście uzależnieni

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-05-2002 06:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

Zdefiniuj slowo "uzaleznienie"...

Old Post 08-05-2002 08:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tyfhus
Skilled (Knight)

?????????????????????????

Wlasnie zdefiniuj slowo " uzaleznienie"

A tak na marginesie skoro jest w ankiecie uzaleznienie od jedzenia to czemu nie ma np. od sikania( filtrowania w nerkach), stawiania kloca(trawienia), oddychania, ruchow robaczkowych, bicia serca, obcinania paznokci, wydzielania hormonow, spania itp

Wiem, wiem - czepiam sie, ale nie moglem sie oprzec

<Graveworm - ' demonic dreams'>

'hand'

'I slit my wrists and quickly slip away...'

Old Post 08-05-2002 08:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tyfhus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tyfhus Znajdź więcej post'ów przez  Tyfhus Dodaj Tyfhus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tyfhus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Kurde, a można więcej niż jedną odpowiedź dać? :P

Old Post 08-05-2002 08:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

W sumie uzależnie nie to trudno jest zdefiniować... Ale takie sikanie itd. to są przecie procesy życiowe, nie uzależnienie, ale równie dobrze sporzywanie niektórych "środków" to też proces życiowy... Hmm... Dziwne! Nawet bardzo... ale to głupie Tak czy siak to ja se PC'eta zaznacze

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 08-05-2002 08:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

dalem na inne- alternatywny wybor niz jedna odpowiedz

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 08-05-2002 08:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

Cool

Dla niektorych przydala by sie odpowiedz:
"Jestem uzalezniony od boarda"

Old Post 08-05-2002 09:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Chcialem zaglosowac na kompa ale po dluzszym zastanowieniu to wiecej nieprzespanych nocek mam przez ksiazki, ktore czytam na okraglo. :/ Jest na to lekarstwo ? :p

Old Post 08-05-2002 09:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Chcialem zaglosowac na kompa ale po dluzszym zastanowieniu to wiecej nieprzespanych nocek mam przez ksiazki, ktore czytam na okraglo. :/ Jest na to lekarstwo ? :p

Zacznij czytać czasopisma Może pomoże

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 08-05-2002 09:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

komp, komp i tylko komp! nie mam innych uzaleznien, moze sa ale nie az tak widoczne jak to

Old Post 08-05-2002 11:12
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
trl
Master (Spawn)

kiedys to komp i quake3 ale teraz juz nie, gram znacznie mniej. w dniu dzisiejszym oswiadczam, ze jestem uzależniony psychicznie od ganji (marihuany).

Old Post 08-05-2002 11:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil trl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do trl Znajdź więcej post'ów przez  trl Dodaj trl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać trl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

Komputer. Zdecydowanie

Old Post 08-05-2002 12:35
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

komp

co to za opcja 'mezczyz' druga od dolu?

Old Post 08-05-2002 12:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Kurde, a można więcej niż jedną odpowiedź dać?

No ja wlasnie tez bym musial kilka zaznaczyc

1. Kobiety - bez nich sie nie da normalnie zyc
2. Alkohol - taki dodatek
3. Komputer - no cosh
4. Jedzenie - dobrze zjesci i wypic

Old Post 08-05-2002 12:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
komp
co to za opcja 'mezczyz' druga od dolu?

to jest dla kobiet/pedaloof

Old Post 08-05-2002 13:38
Lesio
KOSZ

Prawdopodobnie komputer ale ja sie do tego uzaleznienia nie przyznaje

Old Post 08-05-2002 14:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
Prawdopodobnie komputer ale ja sie do tego uzaleznienia nie przyznaje

Ja się nie przyznaję...bo i tak wszyscy wiedzą, że jestem "przylepiony" do klawiatury

Old Post 08-05-2002 14:35
Venotom
twardy_chomik

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac

to jest dla kobiet/pedaloof

Licz się ze słowami. Co prawda sam kiedyś takich jak Ty nazywałem "komputerowymi ciotami", ale przeprosiłem i wiem, że takie wyzywanie innych do niczego dobrego nie prowadzi.
Jak już co to powinno być "to jest dla kobiet/gejów".

Old Post 08-05-2002 15:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Venotom Znajdź więcej post'ów przez  Venotom Dodaj Venotom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Venotom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom

Licz się ze słowami. Co prawda sam kiedyś takich jak Ty nazywałem "komputerowymi ciotami", ale przeprosiłem i wiem, że takie wyzywanie innych do niczego dobrego nie prowadzi.
Jak już co to powinno być "to jest dla kobiet/gejów".

A nie kobiet/homoseksualistow?

Old Post 08-05-2002 15:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

Venotom ze sie tak dosadnie wyraze śmierdzi od ciebie.... tolerancją... tolerancją ktorej nie musza posiadac az do tego stopnia zwykli ludzie... chcesz tu sobie stawać w obronie pedałów to sobie stawaj ale nie wymagaj od innych takiego samego podejscia... pedał to pedał i trzeba nazywac rzeczy po imieniu... nikt nie będzie na przyklad nazywał downa "inteligentnym inaczej" (choc moze to zły przyklad... akurat do downow nic nie mam) I pozwolisz jeszcze ze cie zacytuje: "Licz sie ze słowami" bo na "komputerowa ciote" to ty mi sie bardziej kwalifikujesz...

Old Post 08-05-2002 15:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

quote:

idąc tokiem rozumowania Ventoma, Insmac powinien chyba napisac: niewiast/kochających inaczej bo słowo gej również może byc uznane za obrazliwe...

Old Post 08-05-2002 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

quote:

Homoseksualistą mozna nazwac kobiete jak i mezczyzne wiec gej jest lepszym okresleniem :O

Old Post 08-05-2002 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

GL! no to zaloscie ankiete czy 'gej' czy 'homoseksualista' jest odpowiedniejszym okresleniem

Old Post 08-05-2002 18:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
GL! no to zaloscie ankiete czy 'gej' czy 'homoseksualista' jest odpowiedniejszym okresleniem

taaaa i jeszcze o mojej skromnej osobie nikt nie wspomnial

Old Post 08-05-2002 18:22
Lesio
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera

Homoseksualistą mozna nazwac kobiete jak i mezczyzne wiec gej jest lepszym okresleniem :O

Racja

Eee, dajcie sobie juz spokoj z tym tematem moze?

Old Post 08-05-2002 19:43
rcube
KOSZ

Jestem uzależniony od internetu (jakie głupie zdanie)

"Uzależnienie internetowe, IAD (z angielskiego Internet Addiction Disorder), nowy rodzaj nałogu polegający na ustawicznym spędzaniu czasu na kontaktach z komputerem, a zwłaszcza z siecią Internet, charakteryzujący się wewnętrznym przymusem “bycia w sieci” osoby uzależnionej.

Objawy uzależnienia internetowego: traktowanie komputera jako środka na łagodzenie stresu, odczuwanie irytacji w sytuacjach innych niż kontakt z komputerem, wydawanie coraz większej ilości pieniędzy na rachunki telefoniczne, podawanie nieprawdziwych danych na pytanie o czas spędzany przy komputerze. Według opinii psychiatrów amerykańskich uzależnieniu internetowemu ulega ponad 20 % użytkowników. Przeciętny uzależniony to mężczyzna w wieku około 30 lat, z wyższym wykształceniem, unikający kontaktów z otoczeniem, spędzający w Sieci co najmniej 20 godzin tygodniowo.

Uzależnienie internetowe podlega takiemu samemu leczeniu jak inne nałogi. Uzależnienie internetowe nie należy mylić z użytkowaniem sieci Internet w codziennym życiu, w szczególności z zarobkowaniem za jej pomocą."

Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego - Informatyka” Wydawnictwa Europa. Autor - Zdzisław Płoski. ISBN 83-87977-16-0. Rok wydania 1999.

OT
Minister Zdrowia i Opieki Społecznej

Old Post 08-05-2002 20:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

Re: Uzależnienie

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

Ja od papierosow w sumie - ale raczej wole myslec ze "pale bo lubie". Poza tym zdarza mi sie wytrzymac pare dni bez tego i jakos nie wale glowa o sciane...

Oprocz tego chyba piwo bo do knajp wpadam co ~2~3 dni ale teraz bede to musial troche ograniczyc (qmpel namoovil mie na silownie a alkohol spala bialko )

Old Post 08-05-2002 20:42
yoshi.thod
Guest

Re: Uzależnienie

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

Ja od papierosow w sumie - ale raczej wole myslec ze "pale bo lubie". Poza tym zdarza mi sie wytrzymac pare dni bez tego i jakos nie wale glowa o sciane...

Oprocz tego chyba piwo bo do knajp wpadam co ~2~3 dni ale teraz bede to musial troche ograniczyc (qmpel namoovil mie na silownie a alkohol spala bialko )

Btw to od sieci jush nie jestem uzalezniony bo jej nie mam ale zobaczymy od 1-szego czerwca...
nabijacz returnz

Old Post 08-05-2002 20:43
KillYou
Warrior (Scrag)

Petki to moj zywot, pale bo lubie to malo ja wrecz uwielbiam palic (co bedzie z tych moich pluc za 10 lat ), pale juz tak 4 lata i niepotrafie wytrzymac bez nich, do piwa jakos mnie nie cignie wypije najwyzej dla smaku raz na ruski rok.

Old Post 09-05-2002 19:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KillYou Znajdź więcej post'ów przez  KillYou Dodaj KillYou do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KillYou prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wania
-w-

imho kobiety bez nich zycie jest o wiele smutniejsze przed klanowka / meczem trzeba skoczyc na odstresowanie

btw, szacun dla KillYou za 3manie sie oldschoolowej gierki jaka jest q1 !

Old Post 09-05-2002 23:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:43.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions