Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Counter-Strike > z tlumikiem czy bez?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]takjakby
duke.fpp.pl
duke.fpp.pl

z tlumikiem czy bez?

zastanawialem sie wlasnie jaki jest Wasz stosunek do uzywania tlumika (chodzi oczywiscie o m4a1 - jest w ogole ktos kto uzywa tlumika w usp?). teoretycznie tlumik zwieksza celnosc, lecz zmniejsza sie wtedy jego sila ognia. ja osobiscie nie uzywam silencera - wieksza celnosc jakos mnie nie przekonuje. w koncu przy pierwszym strzale celnosc jest taka sama z tlumikiem czy bez, a zeby wykorzystac ten mniejszy rozrzut (przy nastepnym strzale) bardzo czesto juz nie ma czasu. a i bezposrednich sytuacji jest generalnie wiecej, wiec wieksza sila ognia ma spore znaczenie. a jakie jest Wasze zdanie? grac z tlumikiem czy nie?

p.s. temat juz prawdopodobnie kiedys omawiany, ale w koncu nowa wersja wiaze sie ze zmianami.
p.s.2 ktos wie ile 'mocy' traci w 1.4 m4a1 z tlumikiem? wydaje mi sie ze 16-18% ale nie jestem pewien...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-05-2002 12:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]takjakby Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]takjakby Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]takjakby Dodaj [FPP]takjakby do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]takjakby prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy
bla bla bla :D

oczywacie bez tlumika , zawsze tak gralem i bede tak gral
m4a1 bez tlumika r00x0rz

| :: 1642170 :: | GG

Old Post 30-05-2002 14:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

m4a1 - bez
USP - bez

tam mi sie wydaje lepiej..

Old Post 30-05-2002 14:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
fr3zzer
WiCkEd KiLlAh ClOwN

Ja gram roznie. Czasami z tlumikiem a czasami bez. Bez tlumika walnie sie heada, czy się tego chce czy nie. Nie jestem jeszcze bardzo dobrym graczem i czasami mam glupi nawy ze jak wrog jest blisko (a zwlaszcza jak przykucnie) to zamiast strzelac seria to przez czaly czas naciskam na spust (nie polecam). Jak nie mam w takiej sytuacji zalozonego tlumika to czasami się zdarza ze przez rozrzut to ja gine. U mnie to wszystko jednak zalezy od tego gdzie jestem. Ostatnio w „bezpiecznych” miejscach nakladam tlumik, tak by lepiej przystosowac bron do sytuacji. Np. na placu na azteku gram z tlumikiem ale jak pilnuje bramy to już bez. staram sie jednak jak najczesciej chodzic bez tlumika. Ja również jestem ciekaw jak inni to robia....

PS. sound jest 200 razy lepszy z tlumikiem

GG 1090334

Old Post 30-05-2002 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fr3zzer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do fr3zzer Znajdź więcej post'ów przez  fr3zzer Dodaj fr3zzer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fr3zzer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
c35
old FPP.pl member

nie wyobrazam sobie, jak mozna grac z usp z tlumikiem.. ja poprostu jak gram, to przy tej broni musze slyszec strzaly..

a co do m4, to na dalekie odleglosci staram sie uzywac tlumika.. na bliskie juz nie.. tlumika uzywam rowniez, jak chce sie gdzies zkampic (np. pilnujac bomby) bo wtedy nie widac ognia, jaki przy broni bez tlumika wydziera sie z lufy i w ten sposob trudniej jest mnie zlokalizowac..

Old Post 30-05-2002 14:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil c35 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do c35 Znajdź więcej post'ów przez  c35 Dodaj c35 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać c35 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy

fr333z czy jak ci tam , ja osobicie na bliske odlegosci strzelam fullauto bo przez przypadak czesto walniesz heada
jakos jeszcze nie umiem na bliskie odlegosci strzelac seriami

Old Post 30-05-2002 14:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]esede
kapitan rezerwy SPECNAZU

hmmmm
colt: glownie bez tlumika szczegolnie w ataku w obronie np na mapach de jezeli jako ct kryje bombe to raczej tlumik...

Old Post 30-05-2002 14:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]esede Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]esede Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]esede Dodaj [SPECNAZ]esede do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]esede prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

na bliskie wale seriami...ale czasem zdarza sie ze przeciwnik przezyje....wtedy sie wqrzuam i wale next magazynek full auto...

Old Post 30-05-2002 14:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy

seriami... i co zabijasz kogos :>
Jak probuje zawsze strzelac seria :> to mnie zabijaja ehh
Co do m4a1 zawsze bez tlumika nawet jak tam pilnuje bomby itp....

Old Post 30-05-2002 15:02
Rolin
here to stay

To zalezy... mozna grac i tak i tak...
tlumik ma wady i zalety i odwrotnie.

Old Post 30-05-2002 16:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rolin Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rolin Znajdź więcej post'ów przez  Rolin Dodaj Rolin do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rolin prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
fr3zzer
WiCkEd KiLlAh ClOwN

quote:
Napisane oryginalnie przez Siwy
fr333z czy jak ci tam , ja osobicie na bliske odlegosci strzelam fullauto bo przez przypadak czesto walniesz heada
jakos jeszcze nie umiem na bliskie odlegosci strzelac seriami

czy jak ci tam???? o ja ci dam ty ******

PS- joke

GG 1090334

Old Post 30-05-2002 16:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fr3zzer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do fr3zzer Znajdź więcej post'ów przez  fr3zzer Dodaj fr3zzer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fr3zzer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]ziec
Opole rulez

Usp bez a m4 to roznie ,chociaz trudno powiedziec ...
zawsze gralem bez ale teraz to raz tak ,raz tak

Old Post 30-05-2002 16:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]ziec Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]ziec Znajdź więcej post'ów przez  [STER]ziec Dodaj [STER]ziec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]ziec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]N3o
Life sux0rz!

jak masz cl_dynamiccrosshair 1 i zalozysz tlumik to ci sie celownik zwieksza..
a ja nie wiem czy mam chodzic z czy bez

Old Post 30-05-2002 16:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]N3o Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]N3o Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]N3o Dodaj [SPECNAZ]N3o do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]N3o prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

Na dalekie odległości to m4 bez tłumika r0x0rz! wystarczy 5-6 strzałów krótkimi seriami by kolesia powalić. Natomiast z tłumikiem to ponad 10 strzałów trzeba oddać. Na bilskie starcia, wyciągam DE .

Old Post 30-05-2002 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jill.kt
Training (Enforcer)

Red face

Ja tam wole grac jak mi najdzie , bez czy z raczej nie sprawia mi roznicy o ile mam dobry dzien
btw.Neo a jak grasz na cl_dynamiccrosshair 1 bez tłumika to celownik sie nie powieksza??

Old Post 30-05-2002 19:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jill.kt Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jill.kt Znajdź więcej post'ów przez  jill.kt Dodaj jill.kt do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jill.kt prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
di0nizy
Skilled (Knight)

ja tylko z tlumikiem i nie nazekam... Moj nauczyciel mnie nauczyl,
W tlumikiem jest malo fartow. Jak masz heda to nie z (_!_)... To co umiesz to pokazujesz a nie jedziesz na farcie.. Moze to jest dla wlasniej satysfakcji. A ze tlumik solabia sile strzalu to juz inna bajka. Ale jak wszystkie kule wpadaja w cialo to raczej nie ma roznicy.

Old Post 30-05-2002 19:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil di0nizy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do di0nizy Znajdź więcej post'ów przez  di0nizy Dodaj di0nizy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać di0nizy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CzAsZeK
e.coast > czaszek

Na mapach "odkrytych" takich jak np. aztec, dust2 biegam z tłumikiem. Na mapach "zamkniętych" office, dust itp biegam bez tłumika.

Old Post 31-05-2002 08:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CzAsZeK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CzAsZeK Znajdź więcej post'ów przez  CzAsZeK Dodaj CzAsZeK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CzAsZeK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mevlana
Skilled (Knight)

a ja nie lubie m4a1 wiec nie mam takiego problemu ale ostatnio jak musze uzyc tej broni to uzywam z tlumikiem wole jednak wieksza celnosc nie sile

Old Post 31-05-2002 08:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mevlana Znajdź więcej post'ów przez  Mevlana Dodaj Mevlana do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mevlana prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Smirnoff
specnaz dwa !

quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
Ja gram roznie. Czasami z tlumikiem a czasami bez. Bez tlumika walnie sie heada, czy się tego chce czy nie.

jasne.... może mi to pokażesz ?...

quote:
Nie jestem jeszcze bardzo dobrym graczem i czasami mam glupi nawy ze jak wrog jest blisko (a zwlaszcza jak przykucnie) to zamiast strzelac seria to przez czaly czas naciskam na spust (nie polecam).

to zależy, full auto na bliskie odległości rządzi. A strzelanie seriami, gdy przeciwnik jest blisko raczej mija sie z celem, no chyba że robisz "przetrzymanie" przeciwnika (tzn unikasz nie strzelając, ew. strzelając z przerwami, i czekasz aż mu sie ammo skonczy.....)

Old Post 31-05-2002 10:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Smirnoff Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Smirnoff Dodaj [SPECNAZ]Smirnoff do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Smirnoff prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

sorki ze zejde z tematu, ale nie chce akladac topika...
co sądzicie o pizdolecie P228 ???
bo ostatnio stwierdziłem ze jest zajebisty..szybki celny i w miare silny.....najlepszy na dalekie odległosci

Old Post 31-05-2002 11:24
Coen Hunter
Wolny Strzelec

Ja uzywam raczej m4 bez tlumika , spada mi calnosc jesli go zakladam !

A co do bliskich odleglosci to full auto , na dalekie to baaardzo krotkie serie 1-3 pociski !

Co do usp to juz wole kupic DE , nawet jako ct , usp to kicha a DE wymiata !

MSN [email protected]

Old Post 31-05-2002 11:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
c35
old FPP.pl member

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
A co do bliskich odleglosci to full auto , na dalekie to baaardzo krotkie serie 1-3 pociski !

witaj w klubie

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
Co do usp to juz wole kupic DE , nawet jako ct , usp to kicha a DE wymiata !

tu sie natomiast z Toba nie zgodze..
tzn to jest Twoje zdanie i je szanuje.. dla mnie desert jest slaby ze wzgledu na ilosc nabow.. mam slaba celnosc wiec wole qpic usp, ktore ma wiecej nabojow

Old Post 31-05-2002 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil c35 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do c35 Znajdź więcej post'ów przez  c35 Dodaj c35 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać c35 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Coen Hunter
Wolny Strzelec

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35

tu sie natomiast z Toba nie zgodze..
tzn to jest Twoje zdanie i je szanuje.. dla mnie desert jest slaby ze wzgledu na ilosc nabow.. mam slaba celnosc wiec wole qpic usp, ktore ma wiecej nabojow

Celnosci tez swietnej nie mam , ale DE naprawde wymiata ! Ja myslalem tak jak ty do czasu kiedy jakies 2 tygodnie temu moj team przegrywal raz za razem , wkoncu kupilem DE i zabilme ich wszystkich ....... bylem zszkokowany potencjalem DE , 2-3 kulki ( nie mowiac o headzie i juz koles jest martwy czy ma keva czy nie ! Czy to potrafi ups ? NIE !!

MSN [email protected]

Old Post 31-05-2002 15:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Smirnoff
specnaz dwa !

napisze tyle, jak się nie ma cela i reflexu to każda broń jest do dupy...

Old Post 31-05-2002 15:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Smirnoff Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Smirnoff Dodaj [SPECNAZ]Smirnoff do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Smirnoff prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]N3o
Life sux0rz!

chodzi o to, ze staniesz sobie nie bedziesz sie ruszac, bedziesz bez tlumika to masz jakis tam rozmiar celownika, a jak zalozysz w tym momencie [caly czas stoisz w miejscu] to minimalnie zwiekszy Ci sie celownik

Old Post 31-05-2002 16:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]N3o Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]N3o Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]N3o Dodaj [SPECNAZ]N3o do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]N3o prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[E-Z] Dot
ZAPRASZAM NA TURNIEJ !!!

Talking Hmm ciekawe =)

Powiem tak:

Kiedys sie ujaralem jak nie powiem co... i wpadlem na genailny pomysl: "Qfa, moze nakrece tlumik...?" po czym nacisnalem mouse2 no i tlumik w gotowosci... m4 dorwalem zabijajac typa i sie schowalem w bazie terro na duscie... Qpilem sobie jeszcze USP (tlumik ofkors tesh nakrecilem )... Czaje sie i czaje... idzie 3 typoof... m4 do boju i... 1 head po czym drugi head - out of ammo - szybciutko USP - no i kolejny head... I od tej pory chodze z tlumikeim... jak chodze wogole z m4.. bo teraz mam zajafke na ak.. kiedys z niego pif-pafowac nie uialem, ale sie naumialem i zabijam jak glupi... Hehe... szkoda, za w ak nie tlumika

Wiec zalezy od stanu w jakim sie znajduje - wtedy uzywam or not uzywam... Ale najlepszy tlumik jest na daleeeeeekie odleglosci...

=======================

Old Post 31-05-2002 16:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [E-Z] Dot Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [E-Z] Dot Znajdź więcej post'ów przez  [E-Z] Dot Dodaj [E-Z] Dot do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [E-Z] Dot prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

mi sie wydaje ze m1A1SD jest przydatne na srenie dystanse...bo na dalekie i tak nie wale serią (znaczy sie krotką tylko)

Old Post 31-05-2002 19:26
jill.kt
Training (Enforcer)

Neo prosta jest na to odpowiedz , nie grac wogule z cl_dynamiccrosshair 1 .
A tak wogule to nie mialem jeszcze takiej ciekawszej okazji zagrac na cl_dynamiccrosshair 1 (od razu wpisalem 0 i nie zmienialem) , to jest lepiej grac z 1 czy 0 ??

Old Post 31-05-2002 19:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jill.kt Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jill.kt Znajdź więcej post'ów przez  jill.kt Dodaj jill.kt do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jill.kt prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]N3o
Life sux0rz!

ja wole grac z 1 bo wiem kiedy mam celne usp a kiedy nie

Old Post 31-05-2002 21:34
jill.kt
Training (Enforcer)

Jak to kiedy celne kiedy nie ?? Jak jest duzy celownik to nie jest nie celny czy jak ?? I don't understand this

Old Post 01-06-2002 13:01
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:08.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions