Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > BUY_ki
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

BUY_ki

Chodzi mi o filmy animowane. Nie o yeb_an[i]e Gumisie, Misie Uszatki, Smurfy etc., a o kultowe, czasami oparte na motywach ksiazki, badz komiksu, zajebiste filmy. Dla przykladu podam: Ghost In The Shell, Akira, Heavy Metal i Titan A.E., jesli ktos zna jeszcze jakies, godne mojej [i innych ] uwagi, to pls napiszcie cos o nich, glownie chodzi mi o tytuly.
BTW: Najlepiej cos z gatunku fantasy, anime lub cyberpunkowego

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-07-2001 21:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xkill
Płatny Zabójca

Talking Hmm....

Anime to ja za bardzo nie lubie. Ja kiedys wlaczylem to taka naciagana historyjka ("fabula" ) byla. Na pewno sa jakies lepsze, ale nie mam czasu na ogladanie. A z japonskich rzeczy to tylko hentai lubie...

Old Post 25-07-2001 23:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xkill Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xkill Znajdź więcej post'ów przez  Xkill Dodaj Xkill do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xkill prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Jakis czas temu takze nie lubialem anime/mangii etc. Ale od czasu, gdy ogladnalem GITS, zaczalem sie tym interesowac. Nie zaliczam sie do grona maniakow - po prostu lubie ta sztuke. A co do... Hentai, nom, ale nie za perwersyjne
Wracajac do pytania o filmy animowane. Mialem na mysli rozne gatunki, nie koniecznie anime

Old Post 26-07-2001 02:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CE3RDE
Just do it.

No ja mangi tez nie za bardzo lubie chyba ze jest utzrymana w takim cyberpunkowym klimaciku to jest git!...ghost in shell i akira to juz klasyka podobno sa bardzo wypasne...

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 26-07-2001 08:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Ninja Scroll widziales? Tez fajne. No a do bajek to sie nie przyczepiaj. Widziales moze Nowe Szaty Króla? Jak nie to biegiem i ogladac mi tutaj. Taaaak sie usmiejesz ze brak slow poprostu. Malo powazna bajka ale uciechy i radosci z niej plynacych jest naprawde wiele.

Old Post 26-07-2001 11:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CE3RDE
Just do it.

hmmm...chcialbym sie z ciekawosci dowiedziec czy ktos z was byl na shrek'u? (niby to tez bajka tylko dla troche starszych podobno) jak sie podobal?Jaka opinia?

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 26-07-2001 12:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Cool

DEiMOss oglądnij sobie:
- Armitage III - zaj... futurystyczny, cyborgi itp...
- Iria: Legend of Zeiram - również futurystyczny (seria 6 odcinków)
- Fist of the North Star - klasyka - animacja nie najlepsza, ale klimat!!!
Cośtam jeszcze było, jak sobie przypomnę to napiszę...

Old Post 26-07-2001 13:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Oooootooo mi chodzilo, tnx Gib

Old Post 26-07-2001 15:05
Xkill
Płatny Zabójca

Thumbs up

Tak. Armitage'a widzialem. Swietnie spluwy zrobili. Wygladaja jak prawdziwe. Widzialem kidys taki film, co sie A KITE nazywal. Tez byl niezly(szczegolnie pod koniec )

Old Post 26-07-2001 15:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xkill Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xkill Znajdź więcej post'ów przez  Xkill Dodaj Xkill do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xkill prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Talking

Hehe... największą poleffkę miałem z filmu Mr. Happy. Qrde, nigdy wcześniej się tak nie zlewałem. Film jest jakby erotyczny, ale tak debilnie zrobiony i wogule. Odradzam oglądanie go. Może wpłynąć na psychikę. Ale polewałem gdy go oglądałem... Nie pytajcie z czego!!!
Hmm... co do filmów to przypomniało mi sie coś.
- Street Fighter 2 - niezły, nie muszę mówić co to jest.
- Neon Genesis Ewangelion - roboty itp. bardzo zwinne
- Moldiver - naukowiec konstruuje strój w którym jest superbochaterem itp. (ma fajną córkę ) W sumie zabawna historia.
- Gun Smith Cats - panienki policjantki i ich przygody - niezłe.
- Golgo X (niepamiętam dokladnie tytulu, ale coś w tym stylu) - płatny zabójca biega ze snajperką i wykańcza parunastu kolesi. Zajebiście zrobionnny jest momennnt gdy stojąc na jednym budynku strzela w drógi i kule przelatuję przez niego i zabija w ten sposób gościa w trzecim budynnku!!! EXTRA!!!
- Ranma - jeżeli lubisz drobne żarty to obejżyj go sobie. Koleś zamienia sie w typkę z jego rodzice w pandy itp. Zajebista!!!
- Macross+ - Roboty, walki itp. Extra grafiki i klimat - trochę stare, ale ma w sobie to "cos"!!!

Tego nie widziałem ale wydaje mi sie że jest fajny:
- Lain - Serial Experiments - Taka typka... W sumie film chyba psychologiczny.

Może coś jeszcze kiedyś napiszę na ten temat.

Old Post 27-07-2001 12:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Pozwol, ze zapytam... gdzie/na czym ogladales te filmy?

Old Post 27-07-2001 12:43
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Exclamation

Miałem na wodeo od kolesiów w podstawówce i na płytkach itp. nic mojego... no i kiedyś byliśmy u kolesia na wsi jakiejś by obejżeć Moldiver'a i Gun Smith Cats bo miał je skądś pożyczone. Trzeba było trochę kombinować, ale sie udało obejżeć to co obejżałem. Miałem kiedyś na dysku Fist of the North Star, ale dóżo zajmował i poszedł sie jebolić.

Old Post 27-07-2001 12:54
bLADE
Guest

kurde... ja musze se te filmy obejrzec... jak co to wiem gdzie szukac dobrych tutulow =>

Old Post 27-07-2001 23:41
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xkill
Płatny Zabójca

Ja ogladam czasami na VOX'ie (z satelity, badz kablowki) leca w noicy w poniedzialek

Old Post 27-07-2001 23:49
Xkill
Płatny Zabójca

tyle, ze po niemiecku (czasami jest dubbing a czasami napisy, wiec maja z pierwszej reki filmy)

Old Post 28-07-2001 01:03
SweepeR
sweter

Wlasnie wlasnie. Probuje sobie skombinowac tego calego Shreka na video, bo czytalem/slyszalem kilka dobrych opinii na temat tego filmu...

A moze widzieliscie animowana wersje Mortal Kombat? Wiem, wiem, cudowna nie jest, ale IMO zla tez nie jest...

Old Post 28-07-2001 19:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Widziałem to, ale psheciesh wstyd o tym wspominac. Totalne dno. Animacje 3D sa do doopy!!! I jakieś takie dziwne. Wogoole animacja kiepawa!!!

Old Post 28-07-2001 19:19
DEiMOss
sharimurai

Shrek zajebioza, ale wole poczekac do wersji DVDRip albo isc do kina
A co do filmow nieanimowanych, to ogladnijcie "Boski Zigolak", wykurwista komedia, jest tam nawet akcent z Matrixa. Glownym bohaterem jest gosciu myjacy akwaria. Razu pewnego dostal fuche u jakiegos zigolaka, tego zigolak musial gdzies wyjechac i zostawia temu "myjacemu" chate do pilnowania... i tu sie zaczyna akcja. Ogole zajebiste pomysly.
Mowie o tym bo sam nie wiedzialem co to za film [chociaz sie nimi interesuje] dopoki go nie ogladnalem.

Old Post 28-07-2001 22:38
bLADE
Guest

kurde... sherk to zejebioza! Micke Majer... Myer... eee... ten kosc co gral agenta Ostina Powersa => podklada glos glownemu bochaterowi... on jest zajebisty... jush sie nie moge doczec az wejdzie w repertuar walbrzyskich kin =>

Old Post 28-07-2001 22:53
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

ROTFL Ile bledow...
Glosy w wersji anglojezycznej podkladaja Mike Myers [Austin Powers, Swiat ], Cameron Diaz [Maska, Aniolki Charliego], Eddie Murphy [chyba nie musze mowic z jakich filmow ], wszystko zajebiscie, ale... w PL bedzie dubbing Tutaj zabawe s*******a Zbysio Zamachowski, Jerzy Stuhr i reszta polskiej zakaly, niby gwiazdy, ale podobno ostatecznie ****oo`fka... wole Majersa i Marfiego

Old Post 28-07-2001 23:28
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Qrde, chyba sie zle wyraziłem. Nie chodziło mi o Shreka, tylko o animowane Mortal Kombat.
Shreka nie widziałem. Może to i dobrze...

Old Post 29-07-2001 10:49
SweepeR
sweter

Z nieanimowanych...

...to ja polecam "Big Lebowski". Film jest po prostu super wyjebisty z takimi pieknymi akcjami, ze ja *******e (np. akcja na moscie, podczas ktorej glowny bohater probuje dac porywaczom falszywa kase - lol na maxa).
Tytulowy koles, Lebowski zwany przez znajmoych "Dude" czyli "Gosciu" jest bezrobotnym amerykaninem. Wiedzie sobie ql zycie, gra w kregle, jest jednym z najlepszych etc. Pewnego fajnego dnia wraca sobie do chaty i zastaje w niej dwoch kolesi z gnatami, ktorzy chca od niego jakas kase za dlugi jego zony. Sek w tym, ze on nie ma zony! Tutaj jest genialna scena jak koles trzyma Goscia za wlosy i moczy mu glowe w sedesie pytajac sie "Gdzie kasa?" na co Gosciu po wyciagnieciu glowy z kibla odpowiada "Nie wiem. Moze na dnie w kiblu? Sprawdze jeszcze raz." lolik. Kolesie takze obszywaja mu dywan przy wejsciu (pozniej Gosciu nazywa ich "obszczydywany" ) i wypadaja z chaty. Okazalo sie, ze znany milioner tez ma na nazwisko Lebowski i ci "terrorysci" pomylili sie po prostu. Gosciu, za namowa swojego qmpla, ktory jest weteranem z Wietnamu (lolowy koles - trzeba go zobaczyc!), idzie do wielkiego milionera Lebowskiego, aby ten wynagrodzil mu strate dobrego dywanu... Akcja sie rozkreca na dobre.

Ten film po prostu trzeba zobaczyc. Bez zadnych watpliwosci stawiam go obok takich pozycji jak Pulp Fiction czy American Pie.

Old Post 29-07-2001 11:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Ogladalem i muszem sie dolaczyc do slow Sweepa... zajebka filmek

Old Post 29-07-2001 12:44
[FPP]Uran
Fred Durst

lubie bajki

Gazor: widzisz, udzielam sie na bordzie

Old Post 29-07-2001 19:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Uran Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Uran Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Uran Dodaj [FPP]Uran do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Uran prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Uran
Fred Durst

Re: Z nieanimowanych...

quote:
Napisane oryginalnie przez SweepeR
...to ja polecam "Big Lebowski".

big lebovski jest zajebisty...rowniez polecam...niedawno zreszta byl na TVP 1

jakby ktos jeszcze mogl sobie zalatwic film "zoltodzioby" to rowniez polecam...o narkotnikach jest..komedia

Old Post 29-07-2001 19:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Uran Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Uran Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Uran Dodaj [FPP]Uran do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Uran prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Co do komedii, to z ostatnio ogladanych musze zarekomendowac Road Trip [Ostra Jazda], mozna go uznac za 1 1/2 czesc American Pie - zajebiscie dobrani aktorzy, szczegolnie jeden

Old Post 29-07-2001 22:27
[SPECNAZ]Mag*
Wasilij "Mag" Taleniekow

Talking

Wejdz sobie na gildia.pl - Tam jest sporo recenzji filmow fantasy - a jesli nie to sa tam linki do stronek RPG na ktorych napewno sa takowe recenzje

Old Post 29-07-2001 23:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Mag* Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Mag* Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Mag* Dodaj [SPECNAZ]Mag* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Mag* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

http://www.swpoznan.best.net.pl/plan9/index.htm

Tutaj znajdziecie kilka ciekawych filmow, a miedzy innymi dowiecie sie szczegolow o pracy nad konkurencyjnym projektem do powszechnie znanego, a mianowicie o filmie "Wiedzmin i Miasto Umarlych".

Old Post 30-07-2001 12:40
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Talking

Yep!!!
Bakabajashi Toshibana i reszta wymiata!!!

Old Post 30-07-2001 12:58
Xkill
Płatny Zabójca

nosnie Armitage'a

Wlasnie leci na VOX'sie po niemiesku. Dzisiaj jest Poniedzielk 00:47

Old Post 30-07-2001 23:42
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:43.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions