Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Co jest lepsze?
Co jest lepsze?
You do not have permission to vote on this poll.
INTEL 11 37.93%
AMD 18 62.07%
inne 0 0%
W sumie: 29 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[STER]ziec
Opole rulez

Question Co jest lepsze?

Co jest dla was lepsze , procesor firmy Intela czy AMD?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 05-05-2002 17:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]ziec Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]ziec Znajdź więcej post'ów przez  [STER]ziec Dodaj [STER]ziec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]ziec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

AMD poniewz po calkiem nieudanej serii k5/k6 potrafili wziasc sie do kupy i wypuscic bardzo dobry procesor athlon, ktory w tamtych czasach pentium3 zjadal osiagami a i teraz ta sama konstrukcja lekko odmlodzona potrafi zawalczyc z najnowszym prockiem intela. Jedyne co mi sie nie podoba w amd to ich oznaczenia xp costam+.

Old Post 05-05-2002 18:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Ja sie nie znam w tych szczegolach prockow. Ale moim zdaniem AMD robi leprze procki, a ich glowny atut to... cena. Intel obecnie (seria p4) jest dla ludzi ktorzy kca zmarnowac pieniadze. Bo cena pomiedzy tymi samymi predkosciami procesorow, a ich wydajnosc okazuje sie iz AMD jest leprzym zakupem. Ja sam mam AMD'ka (Thunderbrid 1.2) i jestem z niego zadowolny. Intelowi trzeba przyznac ze robi dobre procki... ale cholernie drogie.

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 05-05-2002 18:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Intel.

Old Post 05-05-2002 19:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

intel.

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 05-05-2002 20:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer/Deadpool
intel.

Moze jakies argumenty przemawiajace na korzysc intela ?

Old Post 05-05-2002 21:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

Talking

niektorzy mysla ze procki intela sa lepsze bo maja wieksze cyferki
a nie oto chodzi tylko o wydajnosc. procki amd tej samej wydajnosci co intela (a zwaszcza te najnowsze) sa jakies 15% tansze, dopiero te gorsze maja w miare rowne ceny. poza tym intel ciagle zmienia sobie platformy, socket taki potem taki a poniej jeszcze inny. kupisz se pentium4 1.8gz i za rok chcesz np. 2.8gz ale qrna nie pasuje! i co zrobisz ? qpe !

intel is brutal & fool of zasackas (gupie to powiedzonko ale pasuje )

Old Post 06-05-2002 14:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

chimera -> http://www.tytan.org/forum/showthre...mp;threadid=273 - naprawde nie chce mi sie drugi raz pisac

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 06-05-2002 14:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Ja mam AMD
Obecnie nie jest tak wieeeeeeeeeelkia roznica cenowa jak kiedys, a gdyby ktos miał do wyboru Duron Vs Celeron to bym sie zastanawiał. W przypadku AMD trza doliczyc cena coolera, ja dałem za swój 75 zeta i musze przyznać że troche cienki jest Co do Intela nie trza duzo kombinować - wystarczy ten w BOXie (czyli jakies 40 zeta za chłodzenie)

Ale git ze na rynku jest AMD i Intel, klient korzysta

Gdyby tak jeszcze procki VIA były wydajniejsze

Old Post 06-05-2002 14:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Najlepsze są.......kasztany.
Na placu Pigal

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 06-05-2002 14:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

LoveBeer -> chodzi o to, ze z plytami na starych chpisetach via kt133 byly jaja, czy o to ze podobno windowsy sa pisane dla prockow intela ? W tym pierwszym przypadku sie zgodze - pierwszy chipset made by via (kt133) jest gownem jakich malo (sam go mam), ale pol roku wczesniej znajomy kupil plyte na chipie amd i nie mial zadnych problemow z nia. Co do intel+microsoft to : http://newsroom.chip.pl/news_23906.html

Old Post 06-05-2002 14:53
[STER]ziec
Opole rulez

Wsumie jezeli chodzi o jakosc (a to sie glownie liczy w prockach) to INTEL jest chyba 2 razy lepszy...

Old Post 06-05-2002 15:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]ziec Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]ziec Znajdź więcej post'ów przez  [STER]ziec Dodaj [STER]ziec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]ziec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]ziec
Wsumie jezeli chodzi o jakosc (a to sie glownie liczy w prockach) to INTEL jest chyba 2 razy lepszy...

I 2 razy drozszy

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 06-05-2002 16:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]ziec
Opole rulez

quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ

I 2 razy drozszy

jak sie kupuje to cos porzadnego a nie jakis bubel

Old Post 06-05-2002 17:42
rcube
KOSZ

quote:

Tytlko to cosik porządnego za roczek będzie bublem

Old Post 06-05-2002 17:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]ziec
Opole rulez

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube

Tytlko to cosik porządnego za roczek będzie bublem

czyli lepiej kupic bubla ,a za rok kolejnego?
Lepiej kupic MEGA PROCKA a za rok bedzie przecietny

Old Post 06-05-2002 17:55
Lucas
esports.pl

Intel - kwestia tradycji...

A zmianiaja sockety - bo produkuja tez plyty ichiosety do plyt - wiec im sie oplaca...

Old Post 06-05-2002 18:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

hm...ja mam athlona i duron'a i z obu jestem zadowolony...z powodu durona to byla cena i wylacznie to, a intela procek jaki mi nie podpadl i sie na nim nie zawiodlem to pentium166mmx... jak kupowalem athlona (1000mhz) to wtedy kosztowal kolo 1000zeta, a przecie nie bede kupowal PIII a pentium 4 w zasadzie wtedy dopiero wchodzil i byl **** bardzo drogi, a jak mowilem jestem z niego bardzo zadowolony (z proca nie z reszty sprzetu)

Old Post 06-05-2002 18:03
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

quote:

Hehe, Intele tez maja rozne wady... wcale nie sa doskonałe. Skoro chcesz kupic P4 - może poczekaj aż wyjdąte te nowe AMD'ki, może okażą się naprawde dobre W sumie twoje pieniądze, robisz z nimi co kcesz

P.S. I tak moim zdaniem AMD jest lepszy

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 06-05-2002 19:56
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

AMD oczywiscie... ich Athlony i Durony po prostu zjadaja konkurencyjne intele...

Old Post 06-05-2002 20:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Intel robi poprostu dobre procesory, dla mnie już dawno przestał przemawiać głupi agrument - bo to jest tańsze i wydajniejsze. Fu.ck beans. Jak się ma podzespół porządnej firmy to spokojniejszy jesteś o komputer swój a nie siedzisz jak na szpilkach bo się coś zaraz może rozbeblać na Twoich oczach. Masz poczucie dobrze wydanych pieniędzy i uczucie zadowolenia z produktu, bo się on nie sypie. Nie mówię tutaj tylko o procesorach, ale także o grafice, płycie głównej, dysku twardym, o każdym podzespole.

Chipsety pod nowe procki. Jedno zdanie - jak coś jest do wszystkiego to jest do pupy :P Przecież aby wykoszystać moc nowego AMD musisz mieć nowy chipset na płycie, na starszym ruszy, ale tego niewykorzystasz więc i tak powinieneś płytę zmienić :PPPPPP Po drugie chipsety intela są robione pod konkretne rodziny procesorów zapewniając wysoką wydajność :PPP Tak czy siak trzeba nowe płyty kupować pod nowe rodziny procesorów aby wykorzystać ich moc całkowicie :P

No i intel ma ogromny zapas mocy (o/c) niższe temperatuty, coś co się nazywa niezawodność i wysoką stabilność. Niestety z AMD i stabilnością/niezawodnością bywa różnie.

Old Post 06-05-2002 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Niestety z AMD i stabilnością/niezawodnością bywa różnie.

Ano prawda....

Old Post 07-05-2002 08:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

zgadzam sie z panem deadpoolem - jakze trafnie on to ujal

sxn | blog

Old Post 07-05-2002 08:49
chimera
Elite (Fiend)

Powiem krotko - kupilem amd'ka i nie zaluje. Nie mam problemow typu siedzisz jak na szpilkach bo się coś zaraz może rozbeblać na Twoich oczach a mam najgorsza koniguracje dla amd czyli via kt133 + plyta z dupy (gigabyte).

Old Post 08-05-2002 01:32
KillYou
Warrior (Scrag)

AMD dosc tani i dobry

Old Post 09-05-2002 18:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KillYou Znajdź więcej post'ów przez  KillYou Dodaj KillYou do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KillYou prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LaGranda
Masta of Dizasta

Ja tam mialem 286, 386,486-DX4, Pentium, K6 (zawiodlem sie troszeczke), Clerona A teraz mam Clerona II.

Jak widac AMD mialem tylko raz. Jednka uwazam, ze oba procki sa dobre. Maja zarowno sowje plusy i minusy. Minus AMD to proadazrenosc, temperatura pracy (bedzie wymagal dobrego i napewno drogiego coolera), pozytywy amd to niskie ceny prockow i wspolpraca od samego poczatku z DDR, juz niedlugo beda 400 Mhz. Co sie tyczy Intela, to napewno renoma! Pentium IV to totalny shit. Zamiast kupowac takie PIV to lepiej wstawic cos na plytke 2 procesorowa (np. Clerony 1,3) i macie wydajnosc wieksza niz z PIV. Nigdy nie warto tez kupowac najszybszych jednostek dostepnych na rynku.

Ja tam wiec jestem za 50% / 50% gdyz oba maja tyle samo plusow co minusow.

Old Post 10-05-2002 06:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaGranda Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaGranda Znajdź więcej post'ów przez  LaGranda Dodaj LaGranda do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaGranda prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy
bla bla bla :D

Ja tam wole AMD .

1.Ceny sa duzo nizsze od Intela
2.Szybkosc...

| :: 1642170 :: | GG

Old Post 10-05-2002 08:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KillYou
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Siwy
Ja tam wole AMD .

1.Ceny sa duzo nizsze od Intela
2.Szybkosc...

Pytanie nie dotyczace tematu: Siwy ogladasz Dragon Balla?

Old Post 10-05-2002 09:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KillYou Znajdź więcej post'ów przez  KillYou Dodaj KillYou do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KillYou prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

intel jest kilka stopni zimniejszy

Old Post 11-05-2002 11:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil beee Kliknij tutaj by wysłać e-maila do beee Znajdź więcej post'ów przez  beee Dodaj beee do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać beee prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy
bla bla bla :D

quote:
Napisane oryginalnie przez KillYou

Pytanie nie dotyczace tematu: Siwy ogladasz Dragon Balla?

hmm nie ogladam... juz

| :: 1642170 :: | GG

Old Post 11-05-2002 13:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:24.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions