Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > pelnoletniosc... raj czy bagno?
Czy dobrze jest byc pelnoletnim?
You do not have permission to vote on this poll.
tak, moge kupowac piwo i szlugi i jest TAK fajnie... 6 18.75%
wisi mi to, nic sie nie zmienilo, jest tak jak bylo 22 68.75%
nie, czuje sie stary(a), sprochnialy(a) i zuzyty(a) 4 12.50%
W sumie: 32 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
deathcrush
łobuz

Unhappy pelnoletniosc... raj czy bagno?

krotko zwiezle i na temat: czy dobrze jest byc pelnoletnim? jak sie czujecie po przekroczeniu tej niby-magicznej granicy?
jak ktos nie ma 18 to tez moze co-nieco powiedziec, np jak mysli, jak bedzie sie czul bedac juz pelnoletnim...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-06-2002 22:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Powiem Ci tak.

Znalam kiedy osobe ktora dzien przed swoja 18 zaczela sie strasznie denerwowac ze nastepnego dnia sie zestarzeje, ze 18 to koniec jednego etapu a poczatek drugiego, ze juz niektorych rzeczy nie bedzie mozna itp itd...
Oczywiscie 18 minela bez zadnych problemow a osoba ta nie zmienila sie w ciagu jednej minuty/godziny/dnia w kogos innego....

Imo takie ustalanie granicy jest niefortunne. Wiadomo przeciez ze w ciagu dnia nikt sie nie zmieni nagle z niepowaznego 17-latka w powaznego doroslego czlowieka. Ja nadal czasem czuje sie jak totalny gowniarz mimo iz nie mam 18 a 20... to po prostu wszystko kwestia dorastania - wlasnych hormonow oraz otoczenia w jakim sie wychowywalo... sa dzieci 14-letnie bardzo odpowiedzialne gdyz musza opiekowac sie calym swoim mlodszym rodzenstwem, a sa ludzie ktorzy w wieku 30 lat uswiadamiaja sobie dopiero ze juz nie sa dziecmi.

W chwili gd skonczysz 18 lat tram nic w Twoim zyciu sie nie zmieni chyba ze mozliwosc kupowania piwa/gazet erotycznych/papierosow o dla Ciebie punkt zwrotny w zyciu a nie sadze. Poza tym i tak wiele sklepow sprzedaje te artykuly nie patrzac nawet na wyglad kupujacego a co dopiero na jego dowod czy legitymacje.Tak wiec przekroczenie 18 roku zycia nie zmieni w Twoim ani niczyim zyciu nic... no moze poza tym ze Twoi rodzice dostana nowy argument abys sie porzadnie zachowywal: "jestes juz dorosly"

Old Post 02-06-2002 23:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Zgadzam się z przedmówcą

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 03-06-2002 08:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

przedmowczynia

ja mam 17 lat wiec jeszcze loozik

Old Post 03-06-2002 09:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

hmmm... chcialem cos "mondrego" napisac ale Saari juz wszystko ujela w swoim pelnym elokwencji poscie...

tak więc podsumowujac "magiczna granica 18 lat" jest tylko formalna granicą wieku doroslego ktora nijak sie nie ma rzeczywistego stanu "dorosłości" Znam jednego 15 latka o ktorym moge powiedziec ze jest bardziej dorosly niz wielu moich 17-18 letnich kumpli z klasy...

tyle chcialem powiedziec... a teraz nara wam bo mnie znowu troche nie bedzie... ide pogrązyć sie w odmętach edukacji

Old Post 03-06-2002 10:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Pełnoletność, podobnie zresztą ja niepełnoletność zawiera w sobie oba te pierwiastki: i bagna, i raju.

Old Post 03-06-2002 11:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
tyle chcialem powiedziec... a teraz nara wam bo mnie znowu troche nie bedzie... ide pogrązyć sie w odmętach edukacji

heheh ... pani profesor od chemii juz na ciebie czeka

Old Post 03-06-2002 11:53
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

popieram przedmowcow, 18 lat skonczylem 26 stycznia, i kompetnie nic sie nie zmienilo, to tylko umowna data "doroslosci". Nawet jeszcze sie nie pofatygowalem o wyrobienie dowodu , neidlugo przyjdzie ponaglenie to sie wybiore

Old Post 03-06-2002 12:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SnoopDoggyDoG
Guest

Ja powiem tylko: moich (i nie tylko) doswiadczen wynika, ze dziewczyny sa o wiele dojrzalsze od chlopakow... conajmniej 2 lata sa do przodu... Ja musze dopiero skonczyc 17 lat ale jakos z roku na rok czuje sie coraz bardziej dorosly... Wiadomo, ze niektorzy nawet majac 30 lat beda robili glupoty a ktos w wieku 16 lat bedzie bardzo odpowiedzialny i zasluguje na dowod osobisty... ale nie dostanie go tylko dlatego ze przyjdzie do urzedu i powie: ,,jestem juz bardzo dojrzaly - mama mi tak powiedziala''. Wiek 18 lat jest tylko umowna granica - wszystko zalezy od charakteru, napewno ja nie bede sie czul inaczej niz teraz bo nagle mam 18 lat i jestem dorosly...

Ps. Zmieni sie tylko to zawsze i wszedzie bede mogl kupic sobie piwko (teraz czasami niektorzy nie sprzedaja)

Old Post 03-06-2002 12:30
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Ja z jednej strony czuje sie szalenie mlody, i wiekszosc moich zanjomych mowi mi ze zachowuje sie jak dziecko mimo ze mam juz 22 lata ale urodzinki co 4 lata (29 luty 1980) robia swoje i ma sie wymowke do zachowywania sie jak "dziecko" , jednak z drugiej strony 22 wiosny za soba to strasznie duzo czasu i z checia czasami cofnol bym sie w moim wieku do szkoly sredniej - dzies tak wlasnie do 18 lat

PS Boze jaki ja stary jestem na tym boardzie ale na szczescie sa jeszcze starsi

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 03-06-2002 12:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

najbardziej pozytywnym zjawiskiem skonczenia osiemnastu lat sa imprezy z tym zwiazane

Old Post 03-06-2002 13:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

odp. 1...

mam juz kurna 25 latek (:o), ale nie czuje sie na tyle... w sumie wiele sie nie zmienilo... dalej chodze w wytartych dzinsach, pije piwo pare razy w tygodniu, gram w gierki na kompie , jezdze na rowerze...

a taki wiek ma jednak swoje plusy - na dyskotekach raczej nikt mnie nie zaczepia :p:p, panienki w barach/klubach itd sa jakies takie bardziej chetne (tak, tak panowie), mozna miec spory debet w banku itd itd...

jednym slowem - jest dobrze... (co nie znaczy ze nie chcilabym miec z powrotem 17 lat )...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 03-06-2002 13:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ja za to znam kilku pełnoletnich ludzi i nie wydaje mi sie zeby byly "dorośli" :o

Old Post 03-06-2002 13:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Mam 18 lat zaniedlugo 19 stuknie (5 miechow ) zyje jak zylem nic sie nie zmienilo nie czuje sie starszy, przed 18 i tak wszedzie moglem kupic alkochole i szlugi. Niektorzy mysla ze jak maja 18 lat to sa wielcy panowie i moga wszystko , szpanuja dowodem i mozliwoscia glosowania na prezydneta i Bog wie co jeszcze , jedynym minusem jest to ze ponosimy juz odpwowiedzialnosc karna za swoje czyny i mozemy trafic do pierdla. Czlowiek tylko sie zastanawia kiedy mu te lata tak szybko uciekly

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 03-06-2002 14:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

hehe
eh te zmarszczki i bolace stawy

Old Post 03-06-2002 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez ZimZum
hehe
eh te zmarszczki i bolace stawy

,,Ach te moje kurzonki. Az mi strzyka w kosciach. Dzie ja polozylem moje zeby?''

Old Post 03-06-2002 22:39
deathcrush
łobuz

eh, Saari: wlasnie chodzi o to ze juz skonczylem... nie bylo zadnej imprezy, chlania, radosci... tego dnia obudzilem sie o 14, lezalem do gory ch*jem w lozku i nie mialem ochoty nawet z nikim gadac, ot zwykly zly dzien jak wiele innych... wczesniej tez jakos nie bardzo na to czekalem, od poczatku twierdzilem ze to bedzie dzien jak codzien i byl...
a piwo, szlugi, pisemka? kupuje tylko to pierwsze i to od dawna, a nie odkad mam 18

tworzenie sztucznej granicy : owszem, wszyscy macie racje, z dnia na dzien nic sie diametralnie nie zmieni...

a dlaczego wogole ten topik? bo o dziwo, wszyscy dookola mnie (poza 1-2 przypadkami) uznawali ten dzien za jakis niesamowity przelom, za poczatek doroslosci i pasma niekonczacych sie imprez... pytali mnie kiedy/gdzie impreza? ja wtedy odpowiadalem ze nie bedzie bo to dla mnie zaden szczegolny dzien... i czulem sie dziwnie jako jedyny taki przypadek... no i chcialem wiedziec co ludzie o tym sadza...
tyle

Old Post 03-06-2002 22:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

khm. zgadam się z Saari, że nie można ustalić dokładnej granicy dorosłości.
Wpływ na nasza dorosłość mają czynniki zewnętrze i wewnętrzene, które nas krztałtują.

Old Post 03-06-2002 23:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
khm. zgadam się z Saari, że nie można ustalić dokładnej granicy dorosłości.
Wpływ na nasza dorosłość mają czynniki zewnętrze i wewnętrzene, które nas krztałtują.

ogolnikowo sux.

Powiedzmy wprost ze niektorzy maja tyle przezyc w "dziecinstwie" ze niejeden 15-latek jest bardziej dojrzaly emocjonalnie od 20-latka... choc to raczej wyjatki potwierdzajace regule...

nieciekawe dziecinstwo sux.

Old Post 03-06-2002 23:17
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
a taki wiek ma jednak swoje plusy - na dyskotekach raczej nikt mnie nie zaczepia :p:p, panienki w barach/klubach itd sa jakies takie bardziej chetne (tak, tak panowie), mozna miec spory debet w banku itd itd...

pocieszyles mnie stary bo znajomi mowia ze po 20 to juz leci szybko

Old Post 04-06-2002 18:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

nieciekawe dziecinstwo sux.

Nom zgadam się. ;>
Prze****** mieć to wogóle. :/

Old Post 04-06-2002 19:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
Nom zgadam się. ;>
Prze****** mieć to wogóle. :/

Jakies przykre experience? :o

Old Post 04-06-2002 19:30
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

Jakies przykre experience? :o

Nie, ale znam pare przypadków. :/

Old Post 04-06-2002 22:29
SweepeR
sweter

Wszystko juz zostalo powiedziane, ja jeszcze tylko od siebie dodam, ze jak patrze na takiego giBBeR'a albo na Deadpool'a to jakos nie wierze w pelnoletniosc

18, czy 20, czy 24 lata to IMO jest jeszcze bardzo mlody wiek - czlowiek ma wtedy najwiecej energii i najlepiej ja moze wykorzystac - moze robic pewne rzecyz, ktorych wczesniej nie mogl, a do glowy przychodzi mu coraz wiecej pomyslow. Rzecz w tym, zeby tych lat nie zmarnowac.

Zapodam teraz dwa cytaty, ktore bardzo lubie cytowac:

"Dorastanie polega na coraz wiekszym odechciewaniu sie wszystkiego" (c) skalpel (moj brat - 21 lat we wrzesniu) - aczkolwiek srednio to pasuje do tego co wczesniej napisalem

No i moje ulubione:

"Kto w mlodosci glupi nie byl, ten na starosc nie zmadrzeje!!!" (c) BigCyc (za starych dobrych lat)

Old Post 23-07-2002 12:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

nie chcialo mi sie czytac tego co tam klepaliscie powyzej wiec wyjade i wtrace swoje 3 grosze jak filip z konopii

wiec... mam 18 lat i w sumie wszystko jest tak samo ale czuje jakas smieszna obawe przed tym co bedzie i smutek ze to co bylo nie wroci... czyli blogie lenistwo gdy sie bylo dzieckiem... i tera to bede musial do emerytury czekac az... jak dozyje glosowalem na 2 odp... bo w sumie... wszystko tyle trwa ze z dnia na dzien to najwyzej zarost troche urosnie

aa... to nie fatamorgana ten post... jestem tu... ale jutro juz mnie nie bedzie a ludzie ciagle maja te sae avatary

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 27-07-2002 22:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez 1_Al!EN_0
nie chcialo mi sie czytac tego co tam klepaliscie powyzej wiec wyjade i wtrace swoje 3 grosze jak filip z konopii [...]

LOL !!!

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 27-07-2002 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

no

Old Post 27-07-2002 22:36
Ulraunt.
ULRAUNT

ano

Old Post 28-07-2002 11:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z
ano

Brathanki - Ano! Ano! ???

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 28-07-2002 12:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jasio14
clone kid (dke)

niom

Old Post 28-07-2002 13:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jasio14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jasio14 Znajdź więcej post'ów przez  jasio14 Dodaj jasio14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jasio14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:24.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions