Re: Re: A moze wiecej customow?
quote: Napisane oryginalnie przez Xaoo
pomysl dobry, choc juz przerabiany 
a tak poza tym to nie kumam o co wam chodzi z tym beach? przeciez od jakiegos czasu mozna spokojnie pograc a assault czytez base, a czasem mozna nawet spotkac jakas mape z GOTY, wiec odwalcie sie od beach 
a na zachodzie tez az tak bardzo nie graja w customy, chyba ze wasz eye pokazuje co innego
Coś mi sie wydaje że ostatnio beach zastąpił ctf_multidemo.
I z doświadczenia sądzę że to będzie sezonowa moda po której wróci z powrotem beach. Pamięctacie kiedyś na Byry Tundre - swego czasu grało się w to non stop. Od czasu do czasu mapa jest wyjmowana z lamusa. Taka sama sytuacja jest z wizerness.
i bridge. Kiedyś Baaaardzo popularne a teraz grane tylko czasami.
Mapa Beach w przeciwieństwie do wspomnianych wizerness brifge czy tundry nie jest seznonową modą (która jednak czasami powraca ale w mniejszym już stopniu) ale jest modą ciągle aktualną.
I tutaj właśnie chciałem powiedzieć coś ważnego:
NA POLSKIEJ SCENIE WOLFA KAŻDA MAPA JEST GRANA DO OPORU, DO BÓLU ITP. Leci cały tydzień beach - próbujemy dawać voty na coś innego za ch..ja nie przechodzi.
Ok w następnym dniu assault, pierwsza druga, piąta godzina, człowiekowi zaczyna się powoli nudzić chiałby zmienić mapę ale ni ch..ja nie idzie.
Tak samo jest z base, ostanio z ctf_multidemo
Co do assault i base to niektórym te mapy brzydną tak samo jak innym beach (np. Mnie)
Żartobliwie moge powiedzieć że na base i assault gra teraz więcej ludzi, którzy wcześniej grali tylko na beach. Czyli już to nie są gracze jednej mapy.
Ja myślę że najwyższy czas aby ludzie zaczęli grać na village czy sub i nie zapominać że w Gotty jets też mapa rocket.
Pomijam castle bo zdaje sobie sprawę że sporo ludzi jej nie lubi.
NIE MYLIĆ POPULARNOŚCI MAPY CTF_MULTIDEMO Z CHĘCIA DO GRANIA I POZNAWANIA CUSTOMÓW.
Oto kilka powodów popularności tej mapy:
1 - Jest mała - szybko się ściąga
2 - Jest mała - nie trzeba jej poznwać
3 - Jest mała - nie trzeba żadnych skomplikowanych taktyk, w 80% liczy się czysty skill, celność itp, nie trzeba tak dużo myśleć w grze jak przy innych mapach.
4 - Sporo ludzi w końcu przekonało się do zalet gry na małych mapach (na razie jednej mapce) w trybie ctf.
5 - Gra tutaj jest bardzo szybka intensywna. Gra na tej mapie jest świetnym treningiem celności, skill-a
6 - Mapa jest antylamerska - nie ma problemów z nierozdającymi ammo porucznikami z nie leczącymi medykami itp. Osoby nie stosujący się do niepisanych powszechnie przyjętych zasad (rzucanie nalotów, medycy) są bardoz szybko kickowane
Jedna bardzo ważna rzecz - Od kiedy mapę wprowadzono na Bia bardzo żadko zdarza się żeby na niej grali początkujący Wolfplayerzy. Z reguły mozna spotkać tam czołówkę graczy Wolf-a i to bez żadnych pomagajek w stylu serwer na hasło.
Z jednej strony to cieszy bo w grze z innymi dobrymi graczami na mapie z tak intensywną grą, samemu polepszamy swoje umiejętności.
Ale początkujący bardzo szybko zrażają się faktem, że na tej mapie często się ginie itp. A szkoda bo dzięki grze na takich mapach mogą bardoz szybko podwyższyć swój poziom.
Edytowane przez Swiety dnia 24-08-2002 o godz. 03:27
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|