Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Soldier Of Fortune > boty do sofa2
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

boty do sofa2

wyszly juz boty do sofa2 jak tak to podajcie mi stronke

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-08-2002 14:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

Re: boty do sofa2

Hmmmm chyba jeszcze nie ma, ale pewien nie jestem...

Old Post 22-08-2002 19:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Teuton
Pełzająca Bundeswera

Talking

http://www.planetquake.com/brazen/mandown/
Ściągnij,i Baw się.
P.S.
jest tam jeszcze kilka fajnych żeczy: np. można strzelać i przeładowywać broń czołgając się itp.
P.

Teuton GG#4805299
Niema prawdziwego szczęścia bez prawdziwych potrzeb
<<< VOLTER >>>

Old Post 23-08-2002 12:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Teuton Znajdź więcej post'ów przez  Teuton Dodaj Teuton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Teuton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

dzieki teuton

Old Post 23-08-2002 16:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

To to już kiedyś miałem ale po instalacji skopało mi (chyba to, nie wiem dokładnie) SOFa i reinstall trzeba było zrobić a jak nie daiłało tak nie działa ale jeszcze zobaczę )

Old Post 23-08-2002 18:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Teuton
Pełzająca Bundeswera

Post Re : El_Mariachi To to już kiedyś miałem

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez El_Mariachi
U mnie działa bez zarzutu i przy instalce z pachem i bez
jedynie wywala MP5 .
pzdr

Teuton GG#4805299
<<< VOLTER >>>

Old Post 24-08-2002 20:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Teuton Znajdź więcej post'ów przez  Teuton Dodaj Teuton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Teuton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

Re: Re : El_Mariachi To to już kiedyś miałem

Możliwe, możliwe, że to nie przez to tlyko przez coś innego, nie mówię na pewno.

Old Post 24-08-2002 21:03
Atari
Elite (Fiend)

przegralem caly ten folder mandown do sofa odpalilem mandown.bat wlaze do gry jest men down zalanczam wgrywa sie i jestem znowu w meniu zamienilem sof2mp.cfg z tym co byl w srodku(mandowna) i dalej nie ma botow cos trzeba wpisac zeby zadzialaly albo zle je przegralem:/ ehh zielone jest piekne:|:? czekam na help dzieki z gory

Old Post 26-08-2002 16:40
Teuton
Pełzająca Bundeswera

re:zielone jest piekne

Po przegraniu do katalogu SoF'a masz coś takiego: CProgram Files\Soldier of Fortune II - Double Helix\mandown a wtym dwa katalogi "botfiles" i "botroutes" no i parę pliczków Możesz zrobić jakiś config z wpisami typu: \\addbot "Vergara" manuelvergara 1 0 Wojak \\do tego np. bind e "exec nazwa configa" \\ i powinno wszysko hulać.
oczywiście pomiń \\
PZDR
P.

Teuton GG#4805299
<<< VOLTER >>>

Old Post 26-08-2002 16:57
Atari
Elite (Fiend)

ze co zgubilem sie w polowi przy '..zrobic jakis conig z wpisami typu..'..lups mleko mi sie wylalo musze to posprzatac ale gdzie ja dalem ta scierke??..dzieki Teuton ale jestem green(blue) dablu di dablu da hehe jeszcze raz mozesz mi to wytlumaczyc z gory dzieki .yyyyy......

Old Post 26-08-2002 21:34
Teuton
Pełzająca Bundeswera

Re : mleko mi sie

pliki podesłałem Ci na priv'a; a teraz reszta:
w konsoli podczas gry robisz wpisy
bind e "exec bot" klawisz e ładuje boty z bot.cfg
bind d "exec bot1" klawisz d ładuje boty z bot1.cfg
bind w "exec bot2" klawisz w ładuje boty z bot2.cfg
dopisz jeszcze:
bind s "g_speed 390" klawisz s zwiększa szybkość poruszania się
powodzonka
P.S
jesteś online ?
przejdź na gadu-gadu

Teuton GG#4805299
<<< VOLTER >>>

Old Post 26-08-2002 23:20
juzef
goraczka krwotoczna

to moze ja wtrace swoje 5 groszy
mod mandown jest nie tylko uzyteczny z powodu mozliwosci dodania botow wylancza on skutecznie skrypt namierzania aimbota
sposob uruchomienia
recznie ale skutecznie
po uruchomieniu gry piszesz w konsoli
/bot_enable
umozliwi ci to dodawanie botow
teraz
/addbot <nazwabota> <skill> <druzyna> <czaspoktorymsiepojawia> <jakbotsiemanazywac>
przyklad
/addbot mullins 5 redteam 2000 wymiatacz
po 2 sec powienien sie pojawic bot o imieniu wymiatacz najwyzszym mozliwym skillu (podobno celny) i powinien wygladac jak mullins
skill bota mozan regulowac od 1-5
2 inne boty to deviant1 i taylor zeby wstawic bota o innym wygladzie starczy zamiast mullins wpisac deviant1 lub taylor
nadmieniam ze intyligencja botow pozostawia wiele do zyczenia chodza po wyznaczonych liniach i niczego sie nie ucza podobno sa celne
milej zabawy
pozdrawiam

Old Post 17-09-2002 08:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil juzef Znajdź więcej post'ów przez  juzef Dodaj juzef do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać juzef prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
inox
Guest

Talking

Święte słowa Juzefie Boty z Mandown są głupie jak buty, a metoda rozwiązania nawigacji tak perfidnie prymitywna, że idzie się załamać. Boty biegają po wyznaczonych ścieżkach, nawet nie mogą się ominąć, jak się spotkają boty biegnące w przeciwnych kierunkach to jeden się schyla a drugi po tym pierwszym przełazi A jak się spotkają cztery boty to już do końca rundy skaczą na siebie nawzajem zboczeńce jedne
Twórca moda Mandown nie programował botów chciał poprawić czołganie się, a jeżeli chodzi o boty to on tylko umożliwił użycie kodu zawartego w samej grze SoF2 i jak sam twierdzi nadają się one raczej do testowania serwera niż do gry.
ALE jak ktoś się upiera to może sobie z botami pobiegać.
Zapaleńcom polecam wstrzymanie się na kilka dni, oczekujemy właśnie nowej wersji Mandown, która ma wnieść kilka poprawek.
Nowa wersja do zassania za kilka dni z http://www.planetquake.com/brazen/mandown/index.html
Miłego fragowania.

Old Post 17-09-2002 09:58
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
juzef
goraczka krwotoczna

wersja mandown ktora testowalem to chyba 2 juz wersja
co do modyfikacji to najbardziej podoba mi sie to ze eliminuje z uzytku przez graczy skrypty namiezajace przynajmiej te ktore ja mialem ) okazje testowac
co do intyligencji botow nie bede sie glebiej wypowiadac bo z nimi nie gralem ale slyszalem jedynie wypowiedzi tych co grali i byly dokladnie takie same
wiem natomiast ze mialem z nimi trochy problemow bo sie blokowaly nie wiem dokladniej o co chodzi bo wszystko z konsolki zalatwialem ale boty byly wyzucane z serwera bo sie nie ruszaly
pozdrawiam

Old Post 17-09-2002 10:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil juzef Znajdź więcej post'ów przez  juzef Dodaj juzef do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać juzef prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

Tak jeszcze dodam (chociaż pewno wiecie), że boty żeby chodzićpotrzebują taich żeby im to do każdej mapy w pliku jednym skonfigurować. Jak tego nie ma to stoją w miejscu. Przynajmniej tka ja miałęm.

Old Post 17-09-2002 20:43
juzef
goraczka krwotoczna

hmm nie wiem czy masz racje bo ja mialem klopoty z tymi samymi botami moze za duzo wzucilem na plansze polowe wywalilo a 2 polowa siedziala

Old Post 17-09-2002 22:56
inox
Guest

Troche walczyłem z botami (no nie zawsze miałem stałe łącze) najwięcej doświadczenia mam z PODBot'em pod CS'a, ale ogólnie to one wszystkie niewiele się od siebie różnią. Przede wszystkim żeby boty mogły poruszać się po mapie potrzebują waypointów (punktów nawigacyjnych) oraz w zależności od tego jak twórca kodu sobie nawigację wymyślił, boty potrzebują jeszcze pathway'ów (ścieżek łączących punkty nawigacyjne, znaczy te waypoint'y) Waypointy tworzy się samemu (z różnymi opcjami: waypoint skoku, waypoint drabiny, waypoint kamperki) dla każdej mapy, a pathway'e zazwyczaj dodają się same, później trzeba tylko pozmieniać niektóre na jednokierunkowe.
Oczywiście zaawansowanie metody nawigacji botów bardzo wpływa na sposób w jaki się poruszają. W Mandown też są waypoint'y i pathway'e, zapisywane są w katalogu .../botroutes/ w plikach nazwamapy.wnt. Aby wejść w tryb projektowania waypointów należy po prostu uruchomić SoF2 z linią poleceń "...wasza ścieżka...\SoF2MP.exe" +set fs_game mandown +devmap mp_col1 +set bot_wp_edit 1.
Miłej zabawy (wszelkie pozostałe informacje o waypoint'owaniu map znajdziecie w pliczku .../botroutes/Bot waypoint tutorial

Edytowane przez dnia 19-09-2002 o godz. 06:04

Old Post 18-09-2002 06:57
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

No i napisał wszystko )

Old Post 18-09-2002 18:34
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:32.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions