Re: Re: Re: ILOŚĆ FPS CZYLI ZNANY PROBLEM!
quote: Napisane oryginalnie przez tomek
Mam pogrzebać w configu? Zrobiłem to, ale nic wielkiego nie zmieniło. Chodzi mi o to czy powinienem zmienić procka czy raczej dokupić np. do 256 MB RAM? Który z tych trzech elementów: procek, karta graf. , pamieć byłby w ut najbardziej wskazany....
hm, w konfigu... :/
mowilem, abys pogrzebal w archiwach boarda bo tam to bylo juz walkowane ze 2 miesiace temu 
ale spoko - na razie sie rozkoszuj gra na max ustawieniach - potem jak po raz 10-tysieczny zagrasz na abbeju i casie, wylaczysz 32 bity, highdetale, dynamiczne oswietlenie, etc. etc.
ja tak np. sobie zrobilem - 1024, 16bitow, i wszystko (z menu, wyklikiwalnego myszka) w dol, na minimum.
aha - slady krwi zostawilem bo sie przydaje ze wzgledow taktycznych (wiadomo gdzie rannego szukac, aby go dobic) 
aha.2 - nawet nie wiesz, jak gra przyspiesza, gdy sie zrobi na 800x600 tyle, ze troszke niezbyt dobrze sie gra :/ programisci chyba przewidzieli ja wylacznie do 1024x768.
no coz - nie ma co ukrywac, ze najwieksza role w FPSach gra karta graficzna. jednak... jesli procek jest ZNACZNIE od niej wolniejszy (np. z zeszlego roku), to nie zauwazysz roznicy kupujac najnowsza karte.
z kolei procek nie obrabia textur i tego wszystkiego, co meczy nasz wzrok...
duzo ramu i szybki dysk to szybsze wchodzenie do gry - przydaje sie przy udanym rush-u.
sam sobie wybierz, co bys chcial zupgrejdowac