Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Ksywy i ksywki...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (5): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Cool Ksywy i ksywki...

Czytalam sobie wlasnie opowiadania kilku moich znajomych o tym jak powstaly ich ksywki i wpadl mi do glowy pomysl na topik dla tego forum... tzn tak dokladniej to mialam to juz na mysli od jakiegos czasu ale teraz postanowilam to napisac.

W dniu narodzin czlowiek dostaje imie. Nie wybiera go sobie lecz dostaje go odgornie dzieki rodzicom, bez mozliwosci akceptacji lub negacji pomyslu, a potem musi sie nim podpisywac przez cale swoje zycie..

Ksywki maja jednak nie tylko osoby ktorym nie podobaja sie ich wlasne imiona. Ma je wiele ludzi a najczesciej spotykane sa wlasnie na internecie. Skad sie biora, dlaczego powstaja...?

Ostatnio Gazi pytal mnie dlaczego nazywam go nickiem a duzo rzadziej imieniem pomimo tego ze je znam. Wtedy zastanowilam sie troche i stwierdzilam ze jest to kwestia zarowno przyzwyczajenia jak i chec oddzielenia danej osoby od rzeszy innych. Przeciez Pawlow, Agnieszek czy innych Mackow mozna spotkac na necie mnostwo, a ludzi o podobnych ksywkach jest malo (nie mowie tu o calej rzeszy "mistrzow" "milych" i innych takich tylko o oryginalnych, niespotykanych nickach)..

Ksywki powstaja w roznych okolicznosciach, czesto sa one wynikiem jakichs skomplikowanych operacji z ktorych cos ciekawego wyszlo, czasem jest to znieksztalcone imie czy nazwisko, czasem przymiotnik okreslajacy osobowosc danej postaci. Jednak wszystkie maja chyba ten sam cel - upersonifikowanie wlasnej osoby na zlozonym w duzej mierze z literek internecie...

Takie jest moje podejscie do tej sprawy - moze macie inne ciekawe koncepcje?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-07-2002 18:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Kurfa... kolejny pseudonaukowy temat.

Saari podzielam twoje zdanie. Moje obydwie ksywki powstały inna drogą.

Old Post 30-07-2002 19:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

To zależy w jakim środowisku się znajduę to inaczej mnie nazywają.
Czasami jest to dobijające jak chcesz aby ktoś ci mówił po imienui a tu jak na złość xywa. Z regóły jak usłyszę swoje imię to jest chyba najmilszy dzwięk dla mojego ucha
Nie mam za bardzo weny aby się pożądnie rozpisać

Old Post 30-07-2002 20:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Tak...
Anioł - Od nazwiska. Pewna osoba mnie tak zaczela nazywac, i sie przyjolo wsrod moich znajomych.
Bladzik - Pozostalosc po mojej starej ksywce (bLADE). Malo kto juz tak na mnie wola, ale sa jeszcze pewno osoby. Powstala od przeinaczenia mojej dawnej, jak juz wspomialem, ksywki oraz od koloru mojej skory. Inne odmiany to Blancik.
Anouaar - Tego nicka wymyslil mi dobry kolega giBBeR. Znudzila mi sie stara, wiec postanowilem zmienic. Taka to historia.

btw: Chyba juz 4 raz ktos zaklada taki topic.

Old Post 30-07-2002 20:54
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jasio14
clone kid (dke)

quote:
zastanowilam sie troche i stwierdzilam ze jest to kwestia zarowno przyzwyczajenia jak i chec oddzielenia danej osoby od rzeszy innych. Przeciez Pawlow, Agnieszek czy innych Mackow mozna spotkac na necie mnostwo, a ludzi o podobnych ksywkach jest malo (nie mowie tu o calej rzeszy "mistrzow" "milych" i innych takich tylko o oryginalnych, niespotykanych nickach)..
tak, zgadzam sie z tym... przynajmniej tak bylo w moim przypadku

nie wiem, nie jestem jakims specjalista od psychiki internautow ale w pewnym sensie moze byc to chec odseparowania sie od tych banalnych nickow branych od imienia/nazwiska - stanie sie bardziej oryginalnym i wlasnie jak mowilas latwiejszym do rozpoznania i wyrozniajacym sie z tlumu. wlasnie dlatego zamiast 'stahoo' stalem sie wiadrem - mozna nawet dojsc do wniosku, ze jest sie w ten sposob 'doroslejszym' w oczach rozmowcow (majac oryginalny nick)...

to juz chyba wszystko... jesli sie myle - sflame'ujcie mnie

Old Post 30-07-2002 22:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jasio14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jasio14 Znajdź więcej post'ów przez  jasio14 Dodaj jasio14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jasio14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

nicki...
fajna sprawa. tak jak już pisałaś Saari, bez sensu byłoby uzywać w necie swoich ,,realnych" imion, gdyż byłoby ich wtedy mnóstwo...
a tak zawsze mozna sobie podziwiac: ojaa, ale on ma fajny nick .

w ogóle lepiej nazywać kogoś po ksywce, gdyż z pewnością wiadomo o kogo chodzi, w moim przypadku gdzie miałem w klasie 4 Piotrków, trudno było wyczytać, do kogo woła koleżanka z drugiego końca klasy. A tak Emzi i po sprawie .

Zwracanie się do kogoś po nicku rownież ma swój plus, szczególnie wtedy, gdy ta osoba ceni sobie, że tak powiem: prywatnosć.

Old Post 30-07-2002 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Moja ksywa nie trudno sie domyslic pochodzi od imienia mam ja juz 5 lat i nie mam zamiaru zmienic przyzywczailem sie do niej jedyne co mnie denerwuje to jak ktos pisze oki Martin albo martin przecierz ja nie mam napisane martin tylko MArtin i o to chodzi jakos sie odrozniam od tych mutlum Martinow. Mam kolegow ktorzy tez maja ksywki i roznie do nich mowie albo z imienia albo ksywki im to nie przeszkadza a jak do mnie ktos mowi po imieniu albo po ksywce to mi nie przeszkadza
W/g mnie ksywka moze byc poprostu ukryciem swojej prawdziwej tozsamosci Znam przypadek co koles (moj wieloletni kolega) pod ksywka opowiada o sobie na ircu i innych czatach niestworzone rzeczy jaki on jest wielki co on potrafi a tak poprostu nie jest. Moje zycie podzielone jest na 3 imiona w szkole jedno w domu drogie i w necie trzecie i tak pozostanie

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 30-07-2002 22:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar

btw: Chyba juz 4 raz ktos zaklada taki topic. [/B]

Nein...po prostu nie zrozumiales

Mnostwo osob zaklada tematy na ktory ty wlasnie odpowiedziales czyli - skad pochadza wasze ksywki .. mi nie chodzilo o to tylko o koncepcje na temat dlaczego ludzie robia sobie nicki

Ale zostalo Ci to wybaczone

Old Post 30-07-2002 23:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Z TeGo Co TU MoZnA PrzEcZytaC slawek sIe NIe UcieSzY

Old Post 30-07-2002 23:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
Moja ksywa nie trudno sie domyslic pochodzi od imienia mam ja juz 5 lat i nie mam zamiaru zmienic przyzywczailem sie do niej jedyne co mnie denerwuje to jak ktos pisze oki Martin albo martin przecierz ja nie mam napisane martin tylko MArtin i o to chodzi jakos sie odrozniam od tych mutlum Martinow. Mam kolegow ktorzy tez maja ksywki i roznie do nich mowie albo z imienia albo ksywki im to nie przeszkadza a jak do mnie ktos mowi po imieniu albo po ksywce to mi nie przeszkadza

a komu by sie chcialo pisac MArtin
latwiej martin
w dodatku xyvka wacale sie przez to bardziej nie wyroznia:/

co do mojej xyvy to powstala ona w wyniku mojego usposobienia
zawsze mowiono o mnie ze mam
nieskonczone zapasy energii
nieograniczone horyzonty
brak mi zachamowan

wiec xyvka musiala byc "Nieskonczony"
no ale ze brzmiala lolowo to sie ja osadzilo w eng i takpowstalo Infinite

w dodatku lubie jak ludzie mowia do mnie Infi
Infiego chyba sie nie da z nikim pomylic
mam nadzieje...

Old Post 30-07-2002 23:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite

a komu by sie chcialo pisac MArtin
latwiej martin
w dodatku xyvka wacale sie przez to bardziej nie wyroznia:/

widziesz ty mnie nie rozumiesz a to mnie z leksza denerwoje to tak jak by napisale inFIniTe no nie ze glupie Dobra nie bede sie klucil tylko powiem ze jak ja pisze to staram sie uszanowac jego jego ksywke tak jak on chce

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 31-07-2002 00:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

tak abstra****ac troche w pewnym serialu goscia tworzyli swoje pseudonimy... ekhm... zawodowe... robili to w ten sposob - imieniem byla nazwa ulubionego zwierzatka z czasow dziecinstwa, a nazwiskiem - nazwisko rodowe matki... no i gosciowi wyszlo: pimpus rozenzweil

a wracajac do tematu - hmmm.... wyobrazacie sobie zebysmy sie tu zwracali do siebie z imion i nazwisk ?? :o

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 31-07-2002 08:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Z TeGo Co TU MoZnA PrzEcZytaC slawek sIe NIe UcieSzY

ROTFL

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 31-07-2002 08:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer

a wracajac do tematu - hmmm.... wyobrazacie sobie zebysmy sie tu zwracali do siebie z imion i nazwisk ?? :o

Czemuby nie ? ;-)

Old Post 31-07-2002 09:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

no to mowcie mi panie piotrze

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 31-07-2002 09:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Ich haise Michał. ;D

Old Post 31-07-2002 09:57
Insmac_old
Guest

Moja ksywa powstala 5 lat temu jako nazwa od zina 'Insert' ktory kiedys pisalem oraz imienia () Maciej. Stad jest Ins Mac

Wlasciwie na mnie wolali raczej Maciek niz Insmac choc czasami zadarzaja sie wyjatki ... w necie to wszyscy 'Insmac', BobeK czasem mowi na mnie hakier albo podobnie, POZ uzyl ostatnio slowa glab (hi ), no generalnie to tyle.

Old Post 31-07-2002 10:27
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jasio14
clone kid (dke)

dla mnie i tak jestes insmoczek :**********

Old Post 31-07-2002 10:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jasio14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jasio14 Znajdź więcej post'ów przez  jasio14 Dodaj jasio14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jasio14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

"Chojrak tchórzliwy pies" ("Courage the Cowardly Dog" w oryginale) Ta psychodeliczna kteskowka byla inspiracja dla mojego nicka

Old Post 31-07-2002 11:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez jasio14
dla mnie i tak jestes insmoczek :**********

Old Post 31-07-2002 12:01
Jarek
Pop Shop Boy :P

Hm, pochodzenie mojego nicka, jakiego używam w necie chyba jest dosyć proste
Po za tym, na osiedlu / w lan'ie jestem znany jako "Green", a tu historia jest ciut dłuższa.
Najpierw było "Żaba" ( od czapeczki z żabo-podobnym lolowym stworkiem ) - ten nick trzymał sie mnie
przez jakieś 3-4 lata, do momentu mojej inicjacji lanowej, kiedy trzeba było sobie jakoś nazwać kompa - tak nick ewoluował z Żaby do Green'a.
No a że w necie Greenów jest oporowo, ( i trudno mi było wejść na irc'a ) powstał sobie Yareq

A co do powstawania nicków, to albo tak jak w przypadku Infi'ego - został "znickowany" i miał na to b. mały wpływ ( jeśli miał jakikolwiek ) albo wcześniej już wspomniany irc, czy inne „czaty”.
Kiedy trzeba się zalogować na serwer jest napisane jak wół "nickname/pseudonim" - no i ludzie siedzący po kafejkach wpisują co popadnie, a pozniej przylega...

Kiedyś w gdańskim cafe „rudy kot” siedziałem na ircu jako „packard” ( nie miałem lepszego pomysłu <żaba zajęty> a obok stała sobie drukarka… )

Old Post 31-07-2002 19:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

quote:

Czemu by nie Witold, miło mi wszystkim

Old Post 31-07-2002 20:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

quote:
no to mowcie mi panie piotrze

Piotr - wypas .

Ja tyż Piotr .

Old Post 31-07-2002 21:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari

Nein...po prostu nie zrozumiales

Mnostwo osob zaklada tematy na ktory ty wlasnie odpowiedziales czyli - skad pochadza wasze ksywki .. mi nie chodzilo o to tylko o koncepcje na temat dlaczego ludzie robia sobie nicki

Ale zostalo Ci to wybaczone

O kurcze... Wychodzi, ze nie czytam dokladnie topickow. No to w ramach rechabilitacji napisze czemu nicki posiadamy (Yoda prawde Ci powie). Tak wiec w internecie kazdy by chcialbyc anonimowy, choc nie mozna tego utrzymac do konca daje pewne poczucie, ze nikt nie wiem kim naprawde jestes. Do tego zgadzam sie z wiadrem. PO czescie to jest ucieczka od samego siebie, bo w internecie tworzymy samych siebie, tutaj nikt nas naprawde nie zna, i mozna brzybierac roznego rodzaju maski. Dla wielu ludzi tutaj zaczyna sie zycie, tutaj moge sie przeobrazic z pomiatanych, maly ludzikow, w niewiadomo jakich mastahow, poniewaz nikt ich nie zna i kreuja samego siebie... Kazdy by chcial, aby go traktowano tak jak on chce. Zycie to zabawka, mozemy sie nim bawic do czasu, kiedyu nie spotkamy kogos silniejszego. Czasem zastanawiam sie po co wlasciwie nick. Przeciez nawet kiedy bede sie "zwal" bLADE, czy Anszua, czy Anouaar, beda, dla osob, ktore znam, to sama osoba co przedtem, nic sie nie zmieni. A moze nicki wyrazaja nas siebie. Nasze smutki, dorzenia, cechy... BO kiedy wybieramy sobie nicka kierujemy sie czyms, co jakos podsuwa nam pod nos jakas sugestie...

Old Post 01-08-2002 08:27
SweepeR
sweter

Nie czytalem tego wszystkiego, przeczytam jak wroce do chaty. Ale jesli o mnie chodzi to szczerze jakos tak mnie jara jak ktos IRL mowi do mnie Sweep(er) a nie Michal czy Dudek czy Dudus (dwie osoby tak mowia, obie plci zenskiej ). Wtedy czuje sie tym kim chce. Czuje siebie. Ego sie podbudowuje.

Old Post 02-08-2002 19:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yareq
Kiedyś w gdańskim cafe „rudy kot” siedziałem na ircu jako „packard” ( nie miałem lepszego pomysłu <żaba zajęty> a obok stała sobie drukarka… )

hmm kojarzysz typiare z rudego o ksywce Aga007 albo ostatnimi czasu anielica?

a co do tematu...
mam dwie ksywki... i to naprawde nie moja wina ze jak komus sie przedstawie ze jestem /tak mozna sie smiac / Maciej Grabarczyk to po doslownie 10 min zaraz slysze warjacje na temat swojego nazwiska od przeroznych grabarzy, grzybiarzy itp. to i tak zawsze konczy sie na tej jednej, która od kilkunastu już lat przylega do mnie i brzmi grabar... moim zdaniem jest tak ze kazdy lepiej zapamietuje kogos po ksywce niz mialby zapamietac kolejnego macka w swoim towarzystwie... i wygodniej takze podczas rozmowy... bo kto by kciau miec rozmowe w stylu:

-ej pamietasz tego macka?
-tego z zaspy?
-nie tego z osowy...
-tego od marlenki??
-nie tego od kaski...
-jakiej kaski? tez z osowy?
-nie z moreny...
-a to nie pamietam...

wienc problem powstawania ksywek wydaje mi sie dosc prostu:
wygoda oblsugi i jednoznacznosc...

Old Post 03-08-2002 08:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Insmac_old
Moja ksywa powstala 5 lat temu jako nazwa od zina 'Insert' ktory kiedys pisalem oraz imienia () Maciej. Stad jest Ins Mac

Wlasciwie na mnie wolali raczej Maciek niz Insmac choc czasami zadarzaja sie wyjatki ... w necie to wszyscy 'Insmac', BobeK czasem mowi na mnie hakier albo podobnie, POZ uzyl ostatnio slowa glab (hi ), no generalnie to tyle.

A dla mnie niesmac albo niesmaczek :-)

Old Post 03-08-2002 10:51
yoshi.thod
Guest

Swego czasu duzo gralem w Tejkena4 (z 200-300 godzin w sumie ) wiec od yoshimitsu -> yoshi.
lamerskie ale sie przyzwyczailem.
Ostatnio robie sie bardziej orginalny odkad wrd wola na mnie yoshit C:

i tak dla mnie zimzum to zium, weirdo to wiardo, insmac to insmok, sweeper to sweter itd.

Old Post 03-08-2002 14:47
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

i tak dla mnie zimzum to zium, weirdo to wiardo, insmac to insmok, sweeper to sweter itd.

A ja ? :-)

Old Post 04-08-2002 03:07
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
A ja ? :-)

bizon/mihn
twoj nick nie jest latwoprzekonfigurowalny

Old Post 04-08-2002 06:51
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:06.    Strony (5): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions