Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Akceleracja myszy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Squall
[SPEC]Squall

Question Akceleracja myszy

Wie ktoś może w jaki sposób wyłączyć domyślną akcelerację myszy w Win 98? Nie istalowałem oczywiście żadnych sterowników, bo bez nich, jak wiadomo, wszystko chodzi lepiej . Mam jedynie PS/2 Rate (ustawienia 200 Hz). Acha, model myszy nie ma znaczenia, bo akcelerację Winda daje zawsze...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-09-2002 12:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Squall Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Squall Znajdź więcej post'ów przez  Squall Dodaj Squall do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Squall prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Może spróbuj wyszukać w rejestrze jakiegoś wpisu typu mouseaccel ?
Polecam jednak zainstalować sterowniki. Ja pod win98 miałem zainstalowane stery do mojej mychy i wszystko śmigało jak trzeba.
Spróbuj też wyłączyć akcelerację z poziomu gry w, którą pykasz bo jakoś niechce mi się wierzyć, że w czasie pracy z pulpitem/wordem etc. przeszkadza ci akceleracja

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 20-09-2002 13:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Squall
[SPEC]Squall

W rejestrze już szukałem, niestety z marnym skutkiem... Sama gra domyślnej akceleracji myszy Windowsa chyba nie wyłączy, przynajmniej tak jest na XP (syfny OS do grania, dlatego lecę na dwóch ).

Old Post 20-09-2002 14:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Squall Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Squall Znajdź więcej post'ów przez  Squall Dodaj Squall do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Squall prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

No, ale jak sobie wyłączysz akcelerację w grze (jakiej?) i coś tam jeszcze poustawiasz to będzie git.
Przecież do pracy z windowsami jako takimi to ich domyślne ustawienia nie są zbyt szybkie.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 20-09-2002 15:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Squall
[SPEC]Squall

Hmm... Windows daje własną akceperację i wbrew pozorom dosyć sporą, co napewno przy niskim sensie myszy w grze (1.5 w CS'ie, dla nie kumatych - Counter-Strike) precyzyjnego celowania i przede wszystkim odwracania się (bo przy takich ruchach dopiero widać tę akcelerację) nie ułatwia. A gra nie jest w stanie tego wyłączyć .

Old Post 20-09-2002 15:14
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Hmm... Windows daje własną akceperację i wbrew pozorom dosyć sporą, co napewno przy niskim sensie myszy w grze (1.5 w CS'ie, dla nie kumatych - Counter-Strike) precyzyjnego celowania i przede wszystkim odwracania się (bo przy takich ruchach dopiero widać tę akcelerację) nie ułatwia. A gra nie jest w stanie tego wyłączyć .

W takim razie polecam CPMA

Old Post 20-09-2002 15:37
DamnDog
/-:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

W takim razie polecam CPMA

co racja to racja

Old Post 20-09-2002 16:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

Re: Akceleracja myszy

quote:
Wie ktoś może w jaki sposób wyłączyć domyślną akcelerację myszy w Win 98? Nie istalowałem oczywiście żadnych sterowników, bo bez nich, jak wiadomo, wszystko chodzi lepiej . Mam jedynie PS/2 Rate (ustawienia 200 Hz). Acha, model myszy nie ma znaczenia, bo akcelerację Winda daje zawsze...

jezeli masz ****owa myche to ps2rate na 200Hz ma znaczenie...poprostu mycha tyle nie pojdzie i sie bedzie sypac ja tak mialem dawno temu z geniusem easymouse tez pod winda 98

Old Post 20-09-2002 17:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Squall
[SPEC]Squall

Nie wierzę, żeby jakiś modzik do Q3 zmieniał ustawienia Windy . Lepiej powiedzcie jak to zrobić normalnie, bo kupiłem nową mychę i moge wybierać między sterownikami (trochę inaczej chodzi) a akceleracją...

oxy: ale ja nie mam *** mychy

Old Post 20-09-2002 17:53
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

a czemu nie chcesz sterow? pewnie masz jakiegos logitecha to zainstaluj mousewary i bedzie git...

Old Post 20-09-2002 20:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Nie wierzę, żeby jakiś modzik do Q3 zmieniał ustawienia Windy . Lepiej powiedzcie jak to zrobić normalnie, bo kupiłem nową mychę i moge wybierać między sterownikami (trochę inaczej chodzi) a akceleracją...

Mi nie oto chodziło, że mod jakiejś gry zmieni akcelerację windy. W samej grze tak.
Zresztą już sam nie wiem o co ci chodzi? Chcesz zmienić akcelerację by uzyskać jakieś korzyści w grze czy w samych windowsach - czyli na stałe w każdym używanym programie?
Czemu boisz się zainstalować stery do mychy? Jak będzie coś zgrzytać to je odinstalujesz. Zresztą czyste windowsy też korzystają ze sterownika, tyle że jest on zrobiony tak by pasować do jak najwięszej liczby myszek.
IMO tracisz czas na pierdoły.

Old Post 21-09-2002 18:08
Lucas
esports.pl

Zainstaluj xp - tam mozesz wylaczyc na domyslnych sterach...

Mouse ware - sux - wiecej klopotow niz pozytku...

Old Post 22-09-2002 12:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:03.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions