Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Przesiadka na swiatlo
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Grzesioo
Combat (Death Knight)

Question Przesiadka na swiatlo

Czesc!

Planuje przesiasc sie z myszki Logitech Pilot na Logitech MX300.
Strasznie sie podjaralem na ta myszke ale z drugiej strony drecza mnie pewne obawy jak bedzie. A wydatek rzedu 200PLN na myszke to dla mnie nie jest pestka.
CHodzi mi o to jak to bedzie z poruszaniem sie. Na kulkowej musze momentami unosic delikatnie myszke i przenosic ja nad podkladka a jak jest w tym momencie z optykami? Slyszlem ze optyczna dziala rowniez po uniesieniu nad podkaldka... Czy generalnie przejscie z kulki na swiatlo jest uciazliwe i wymaga dluzszeszgo czasu? I czy w sumie oplaca sie?

Dzieki za rzeczowe opinie.
gl

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 27-01-2003 11:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Grzesioo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Grzesioo Znajdź więcej post'ów przez  Grzesioo Dodaj Grzesioo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Grzesioo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

czy sie oplaca ? oplaca sie napewno tanie myszki optyczne maja takie objawy jakie wymieniles ale napewno nie myszki mx , hmm czy przejscie jest uciazliwe czy ja wiem ? sam mam teraz dual optica logitecha i przyzwyczailem sie do niej po 2 tygodniach i nie zmienil bym jej na nic innego

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 27-01-2003 12:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShreQ
Ik@r #2822

Miałem podobny problem też przesiadłem się z kulki na opticala.
Mam mysz MS Mouse Optical 1.1a pod USB. Mysz jeste gites.
Po pierwsze to będziesz się musiał przezwyczaić do czułości mychy(tak jest w moim przypadku) ale słyszałem, że pilot logitecha też ma dużego rejta. Moja mysz ma Inteli Eye i nie zauważyłem problemów typu gubienia się kursora przy zbyt szybkich ruchach. Jeśli chodzi o to czy optyk po podniesieniu nie reaguje to w moim przypadku muszę ci przyznać rację ale bardzo możliwe, że MXy nie mają tego problemu, w końcu to są jedne z najlepszych myszy do gry. Napisałem ci jak to wygląda u mnie ale radzę ci popytać się osób, które grają właśnie MXami, będą wiedzieli to najlepiej. Dobra ja kończę bo się trochę opisałem.

ps. GL w zakupach

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Old Post 27-01-2003 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ShreQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ShreQ Znajdź więcej post'ów przez  ShreQ Dodaj ShreQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ShreQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Ja walczylem z dualem troche - ale potem sie przywyczailem...

Z MX tez mialem problemy - ale to wina sterow... Wkoncu ustawielm jak chce..

Old Post 27-01-2003 14:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Niektorzy maja na poczatku problem z przyzwyczajeniem sie bo mysz chodzi zbyt plynnie
Nie martw sie po dwoch tygodniach uzywania MX300 nie zmienisz jej na kulkowa napewno

Old Post 27-01-2003 22:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

IMO - MX'y obecnie ruluja na calej linii, ale nie powiem, ze ie3.0 i starsze logitechy stracily swoja pozycje.

powiem tak - w optyku nie musisz prawie nic czyscic - czysta przyjemnosc z grania (o ile sie jush przyzyczaisz)

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 27-01-2003 23:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
- czysta przyjemnosc z grania (o ile sie jush przyzyczaisz)

Hehe - Juice jakos do mojego Duala nie mogl sie przekonac

Old Post 28-01-2003 09:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Hehe - Juice jakos do mojego Duala nie mogl sie przekonac

czasami rzeczywiscie, nie jest to latwe, ale akurat na optyka, to nie jest sie trudno przesiasc - gorzej jest wrocic

Old Post 28-01-2003 10:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
zoom
Mistrz Polski CPMA

Ja gralem na Wingmanie Logitech Pilot+ Logitech Optical Logitech Dualoptical i teraz na Intelli ex 3.0 i z tych myszek moge ci polecic intelli bo jest najlepsza nie biore pod uwage mx'y bo nie mialem przyjemnosci testowac tych myszek. A co do czasu jaki potrzebny na przyzwyczajnie sie to kwestia osobowosci i jak ktos zdolny i gra 24/7 to nawet po kilku dniach sie przyzwyczaji

Old Post 31-01-2003 21:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil zoom Kliknij tutaj by wysłać e-maila do zoom Znajdź więcej post'ów przez  zoom Dodaj zoom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać zoom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

HUH jak ja sie przezucilemz kulkowej myszy dokladnosci 330 dpi na optic cord [problem z bateriami sux] 810 dpi to moja skutecznosc natychmiast wzrosla o okolo 250% [pytanie jak ****owy bylem wczesniej? )] w kazdym razie waaaaarto:>

Old Post 01-02-2003 23:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
zoom
Mistrz Polski CPMA

niby optyki lepsze ale niektorym zle sie na tym gra :->>>

Old Post 01-02-2003 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil zoom Kliknij tutaj by wysłać e-maila do zoom Znajdź więcej post'ów przez  zoom Dodaj zoom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać zoom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Grzesioo
Combat (Death Knight)

Cool Oki mam mx'a

No nareszcie wczoraj dorwalem ta myche
Co tu duzo mowic, po czterech latach na kulce gra mi sie na razie troche dziwnie ale wierze ze szybko sie przyzwyczaje. Czasem wydaje mi sie ze np. ruszam sie chociaz myszka nie poruszam Ale i tak nie jest zle. Po podlaczeniu mychy czym predzej pelen obaw odpalilem cpm1 - wszystkie skoki i poruszanie dalo sie wykonac bez wiekszych problemow, w tym skoczek ktory ostatnio "wymyslilem" (nie widzaialem go wczesniej na demkach czy filmach) - odbijam sie od krawedzi przy jumppadzie i lece wzdluz sciany po YA (albo po RL na cpm1b).
Egronomia myszki ok, bardzo mi odpowiada. Wydaje mi sie ze kabelek jest sztywny, ale to nic dziwnego biorac pod uwage, ze w moim poprzednim Logitech Pilocie sciagnelem izolacje z kabelka Przy MXie raczej nie bede robil takich przerobek. Troszke strach
W sobote szykuje sie nocka w caffe i w wtedy bede mogl kompleksowo przetestowac nowe narzedzie mordu
Aha i jeszcze jedno. Czy wiecie ze myszki optyczne szkodza na wzrok? Bo nastepnego dnia nie widac pieniedzy

gl man

Old Post 05-02-2003 07:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Grzesioo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Grzesioo Znajdź więcej post'ów przez  Grzesioo Dodaj Grzesioo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Grzesioo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Grzesioo
Combat (Death Knight)

aha, przy okazji mialbym jeszcze pytanko: czy ktos sie orientuje do czego sluzy cg_oversamplemouse?

Old Post 05-02-2003 08:31
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Re: Oki mam mx'a

quote:
Napisane oryginalnie przez Grzesioo
Czy wiecie ze myszki optyczne szkodza na wzrok? Bo nastepnego dnia nie widac pieniedzy

Problem w tym ze tej przypadlosci nie wyleczysz wizyta u okulisty, nawet widzenie pieniedzy jeszcze sie pogorszy

Old Post 05-02-2003 10:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

ale jak juz kupywac myszke optyczną to tak minimum MS Inteli Mouse OPTICAL ...ew jakiegos tanszego logiego... ja kupilem a4tech WOP-35[65zł] i sie wqrzyłem!!! takie gówno,że hej!! wziąłem w założyłem mojego starego a4techa kulkowego z 520DPI[70 zł kiedyś za niego dałem!! ]

Old Post 05-02-2003 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Re: Oki mam mx'a

quote:
No nareszcie wczoraj dorwalem ta myche
Co tu duzo mowic, po czterech latach na kulce gra mi sie na razie troche dziwnie ale wierze ze szybko sie przyzwyczaje. Czasem wydaje mi sie ze np. ruszam sie chociaz myszka nie poruszam

tego no; wywal wszelkie podkladki, tez mi sie tak zdawalo, a jak wywalilem podklady to juz niemam tego problemu... a to czasem bardzo wkurza szczegolnie jesli chodzi o coelnosc

Old Post 05-02-2003 13:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Spider
Warrior (Scrag)

quote:
aha, przy okazji mialbym jeszcze pytanko: czy ktos sie orientuje do czego sluzy cg_oversamplemouse?

Tak.
Jest alternatywna komenda do m_filter
I think so...

Old Post 06-02-2003 14:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

Przesiadłem sie teraz na IE 3.0 mycha poprostu zaje.... ale nie umiem przypisac w grze tych 2-och klawiszy z boku ;/

Old Post 06-02-2003 19:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez Blue
Przesiadłem sie teraz na IE 3.0 mycha poprostu zaje.... ale nie umiem przypisac w grze tych 2-och klawiszy z boku ;/

no to tylko pogratulowac super mychy !!
a co do tych 2 dodatkowych przyciskow, to po co Ci one ?? :>

Old Post 06-02-2003 19:47
Blue
Veteran (Ogre)

juz soie poradziłem z jednym ... tzn mam od mouse 1-4 z 5-tka dziła dziwnie...w CS moge przypisac a w q3 nie nie wiem o co biega

Old Post 06-02-2003 22:18
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:25.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions