Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > hunksmeg
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poker
Combat (Death Knight)

hunksmeg

Mam 512 mb ramu Win98se
Jak dam w cfg hunksmeg 256 quake sie nie odpala
Wyskakuje
Hunk data failed to allocate 256 megs
Ktos ma podobne ustawienia?
Czy w ogole to cos poprawi w predkosci ladowania?
Czy moze win98se nie obsluguje tyle ramu ma to cos wpolnego z tym?
Aha jak dam 200 to dziala
pzdr
P

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-02-2003 19:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Poker Znajdź więcej post'ów przez  Poker Dodaj Poker do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Poker prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

ram

ja mam tez 512 i jak daje 256 to mi dzila ogolnie powinno sie ustawiac hunkmegs na polowe ramu czyli jak masz 512 to 256 ale skoro ci nie daje jednak rady to wez na mniej a i ja ci bym radzil skolowac win xp bo jest najlepszy i do gier i do wszystkiego jest najladniejszy i najprostszy.

Old Post 15-02-2003 21:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Poker
Combat (Death Knight)

eeee

no wlasnie mi nie za bardzo pasi to xp
troche leniwy jestem
i nie dosc ze nie chce misie systemu zmieniac bo robilem to 3 dni temu
to jeszcze trzeba stery miec do xp a je trzeb po sciagac
a pozniej te seriale i sp1
P

Old Post 15-02-2003 21:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Poker Znajdź więcej post'ów przez  Poker Dodaj Poker do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Poker prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Re: ram

quote:
Napisane oryginalnie przez capone
ja mam tez 512 i jak daje 256 to mi dzila ogolnie powinno sie ustawiac hunkmegs na polowe ramu czyli jak masz 512 to 256 ale skoro ci nie daje jednak rady to wez na mniej a i ja ci bym radzil skolowac win xp bo jest najlepszy i do gier i do wszystkiego jest najladniejszy i najprostszy.

I tak najlepsze jest ME j/k

Osobiscie niezauwazylem wiekszej roznicy jak dawalem wiecej com_hunkmegs (mam 320 ram zwyklego). Tzn nieodczulem roznicy w grze ani w szybkosci ladowania ......
Jedynie gdy stawiam serwa i jest jakas duza mapa to musze dac te 110 bo wyskakuje blad ten alloc wlasnie .

Ah i jak dasz za duzo to w ogole kaszana zawiesza sie na konsoli startowej takze wiecej niz plowe lepiej niedawajta ;D

Old Post 15-02-2003 23:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Poker
Combat (Death Knight)

hehe

no co jak co ale me napewno enie jest best
Pzdr

Old Post 16-02-2003 00:48
capone
+SG+SkUbAnY

Talking windows

zarowno windows 98 jak i me sa do dupy bo sa przestarzale to raz a dwa ze sie czesto wieszaja , jedyne najlepsze rozwiazanie to win xp no ewentualnie win2000 ale nic ponizej.

Old Post 16-02-2003 17:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Re: windows

quote:
zarowno windows 98 jak i me sa do dupy bo sa przestarzale to raz a dwa ze sie czesto wieszaja , jedyne najlepsze rozwiazanie to win xp no ewentualnie win2000 ale nic ponizej.

hmmm no tak czesto sie wieszaja to ich wada ;( Ale jakos mi sie niechce wierzyc ze to Xp ze wszystkimi bajerami niezjada fps w grze :O . Trzeba miec juz dobrego kompa zeby Xp instalowac , takie jest moje zdanie ;p

Kiedys w testach widzialem ze pod XP jest mniej fps w q3 ;p

Old Post 16-02-2003 20:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Post fakt

no to chyba fakt trzeba miec w miare pirzadnego kompa zeby korzystac ze wszystkich dobrodziejstw xp.
xp jest najbardziej multimedialnym systemem jak narazie dostepnym juz dostosowany pod 21 wiek lepszy support dvd net lepiej chodzi filmy muzyka lepszy dziwk.
angel no to zainstaluj win2000 lepszy od win98 i me nie zawiesza sie tez wogole a juz nie trzeba miec jakiegos wypas kompa pod niego, to taka moja dobra rada tylko

Old Post 16-02-2003 21:30
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Re: fakt

quote:
no to chyba fakt trzeba miec w miare pirzadnego kompa zeby korzystac ze wszystkich dobrodziejstw xp.
xp jest najbardziej multimedialnym systemem jak narazie dostepnym juz dostosowany pod 21 wiek lepszy support dvd net lepiej chodzi filmy muzyka lepszy dziwk.
angel no to zainstaluj win2000 lepszy od win98 i me nie zawiesza sie tez wogole a juz nie trzeba miec jakiegos wypas kompa pod niego, to taka moja dobra rada tylko

Pomysle cos nad tym 2000 :>

Nom moj leciwy cel 466 odpada pod Xp ;/ CHyba juz czas na modernizacje ?

Old Post 17-02-2003 16:30
capone
+SG+SkUbAnY

Talking i to dawno

chyba powinienes to zrobic juz dawno

Old Post 17-02-2003 20:55
bel
sYnth/C4

seta com_hunkMegs "320" //512 ram
seta com_soundMegs "32"
seta com_zonemegs "32"

posiadam xp ktore poprostu jest najlepszym systemem ktory dotejpory mialem jesli chodzi o microsyfy. (zero crashow, beesow, prawie rok bez reinstalki) jesli ktos twierdzi inaczej no coz mozna miec ssacy sprzet lub braki w wiedzy nt konfiguralnosci tego systemu, nie wspomne juz o inteligencji
posiadam 512 ramu, ustawia sie 2/3 posiadanej pamieci, wczesniej sprawdzajac ile jej zostaje po rozruchu windows i dzialajacych programach w tle, tray itp
w timedemo mialem ok 10+ wiecej fps podwyzszajac z defaultowej wartosci na 300-320
xp bardzo ladnie zarzadza ramem takze np w moim przypadku timedemo nawet na 256 ram (hunkmegsy dalem tez na 256 plus plik wymianki bo i tak xp tworzy wlasna pamiec wirtualna w zaleznosci od jego widzimisie) dawaly te same wyniki -_-

Old Post 18-02-2003 20:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Poker
Combat (Death Knight)

no wlasnie

dzieki belu czyli poprostu wniosek ze to wina 98se
Ja nie jestem zbytnio przekonany do tego xp (nie chce mi sie sterow sciagac i z sp pierdzielic) moze me sobie teraz zainstaluje
P

Old Post 18-02-2003 22:27
DEMON
bR ownz

Re: no wlasnie

quote:
Napisane oryginalnie przez Poker
Ja nie jestem zbytnio przekonany do tego xp (nie chce mi sie sterow sciagac i z sp pierdzielic) moze me sobie teraz zainstaluje
P

Hmm tez mialem hunksmeg, w tym samym czasie jeszcze invalid game folder. Jak sie pozniej okazalo przyczynal byl q3 po formacie wrzucilem ruskiego bo nie moglem znalezc orginalu. Przeinstalowalem qfaka i oba problemy znikly.

Old Post 18-02-2003 22:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEMON Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEMON Znajdź więcej post'ów przez  DEMON Dodaj DEMON do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEMON prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kmb007
kmb007™ POWER

Re: no wlasnie

quote:
Napisane oryginalnie przez Poker
P

Heh, jakie stery? COs mi sie nie podoba. Wszyscy mowia o sterach do WIN XP. Ja juz instalowalem go 5x i za kazdym razem wszystko bylo zainstalowane od razu i dzialalo bez problemu. Oczywiscie dla lepszej jakosci dzwieku sciagnolem stery od producenta, detonatory itd. Ale to nie jest konieczne, wszystko gra i bez tego

Tak jak prosiliscie <®(((><™

Old Post 19-02-2003 08:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kmb007 Znajdź więcej post'ów przez  kmb007 Dodaj kmb007 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kmb007 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Question

ekhm .... czy to prawda ze zeby sciagnac Service Paki lepiej najpierw znalesc jakis program ktory powoduje ze XP NIEwysyla zadnych danych do Mikroszkopow ?

Bo z tego co pamietam Xp wysyla do Microsoftu chyba jakies info , jakie masz programy czy to legalna kopia itp. itd. :O

Old Post 19-02-2003 11:08
bel
sYnth/C4

Red face

hehz zaraz ten topic zamieni sie w XP: Y/ N? ;p
generalnie imho kto mial przejsc na XP zrobil to szmat czasu temu a ci co tego nie zrobili czesto majac racje tlumacza sie slabym sprzetem (malo ramu/maly hdd itp), natomiast ci ktorzy tego nie zrobili z innych powodow to zapewne leniuchy i lamki
xp ma **** all stery chyba pewnie nawet do rumunskich skanerow select edition 39sztuk limited z 93 roku ;p
jest taki maly prog ktory wylacza pewne szpieg-ruchy w xp
mozna miec s/n bylejaki i sciagac poprzez WindowsUpdate all z sieci ale oprocz SP1 bo ten juz nam ta radosna procedure ukroci ale sa progsy do zmiany s/n takze i do niby aktywacji i SP1 jest w zasiegu; zreszta sa temu tematowi cale servisy www w pl jak jama mastaha itp

Old Post 19-02-2003 14:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez bel
tlumacza sie slabym sprzetem (malo ramu/maly hdd itp),

jest taki maly prog ktory wylacza pewne szpieg-ruchy w xp
mozna miec s/n bylejaki i sciagac poprzez WindowsUpdate all z sieci ale oprocz SP1 bo ten juz nam ta radosna procedure ukroci ale sa progsy do zmiany s/n takze i do niby aktywacji i SP1 jest w zasiegu; zreszta sa temu tematowi cale servisy www w pl jak jama mastaha itp

Dorzucil bym do tego slaby proc

Musial bym se poszukac tych progsow i ten do zmiany serial number bo z racji stalego ip prydaly by sie najnowsze SP :/

Old Post 19-02-2003 15:21
fragi
pif paf ratatata

hah ) mialem win98se no i kurde jakos grafika brzydsza no i mniej fps na xp mam wiecej fps i lepsza grafe !!! hyh, dziwny jestem ) ja i moj komp :> no i zadnych problemow z winxp nie mam, mam Wersje EN + SP1 wypalona razem heh wszystko smiga, moze trzeb umiec go skonfigurowac ?? hah :> duzo miejsca na hddku pozera :> nic po za tym :> Kurde zeby po napisaniu tego postu nie wyjebal mi sie sys :>

Old Post 12-03-2003 22:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fragi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do fragi Znajdź więcej post'ów przez  fragi Dodaj fragi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fragi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
freezer_ut
Training (Enforcer)

podobnie

też miałem podobny problem Poker tylko miałem 256 ddr i jak ustawiałem na połowe to nie działał q3, szybko się z tym uporałem -- sprzedałem 128 drr i nie ma kłopotu

Old Post 13-03-2003 12:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil freezer_ut Kliknij tutaj by wysłać e-maila do freezer_ut Znajdź więcej post'ów przez  freezer_ut Dodaj freezer_ut do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać freezer_ut prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Poker
Combat (Death Knight)

tia

no mi chodzi tylko quake do 220 a mam 512 ramu mysle ze to blad obslugi pamieci w win98se
Ale mam wiekszy problem czasami a nawet czesto przy uruchomianiu kompa np rano wiesza mi sie system i dopiero po 2 lub 3 resecie startuje ok Prawodpodbnie spowodowane to jest za malym napieciem wysylanym przez agp mam stara plyte abita st6 i do tego nowego Gf 4 titanium 4200 chyba plyta nie wydala z pradem poprostu i daje go za malo przez agp
to takie bla bla
Pozdrawiam wszystkich graczy urt roxor))))

Old Post 13-03-2003 12:59
capone
+SG+SkUbAnY

Post gf4

ja tez wlasnie mam ten sam problem co poker mam gf4 ti 4600 i wydaje sie za mocna do plyty glownej mimo ze tez jet bardzo dobra i tej samej firmy czyli msi.
mam dziwne paski na ekranie albo wogole nie dochodzi sygnal do monitora i nie wiem wlasnie co zrobic i poki co gram na gf2.
poker myslisz ze tzreba zmienic plyte glowna czy po prostu podwyzszyc w biosie napiecie na agp bo nie wiem ?

Old Post 14-03-2003 14:42
Poker
Combat (Death Knight)

eh

ja mam plyte abita nie obsluguje ona agp x 8 tylko agp x4
to w miare stara plyta i nie ma w biosie ustawiania napiecia do agp ty jak masz to zwieksz ja musze ywmienic plyte na nowsza chyba

Old Post 14-03-2003 17:38
kood
just lame

hmm

mam 128 ramu i hunkmegs 96 nic sie nie dzieje, gra smiga i jestem zbyt leniwy, zeby zmiejszyc wartosc
no i win98se, ostatni raz mi sie zawiesil pol roku temu

Old Post 15-03-2003 09:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kood Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kood Znajdź więcej post'ów przez  kood Dodaj kood do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kood prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Talking fenomen

no to to jest jakis fenomen jezeli ci sie tak rzadko win98 zawiesza ciekawe ile masz programow i jakie i co na tym kompie robisz.

Old Post 15-03-2003 12:49
Makrel
Combat (Death Knight)

Question

Fenomenalne ustawienia na win98se ?!

Old Post 10-04-2003 12:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Makrel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Makrel Znajdź więcej post'ów przez  Makrel Dodaj Makrel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Makrel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Avalone
...

Re: fenomen

quote:
no to to jest jakis fenomen jezeli ci sie tak rzadko win98 zawiesza ciekawe ile masz programow i jakie i co na tym kompie robisz.

Jak ktos dba o win to mu sie nie wiesza... Ja tez mam 98 i nie pamietam kiedy ostatnim razem mi sie wiechnal... Czesto robie na nim porzadeczek i jest ok.

Old Post 10-04-2003 14:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Avalone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Avalone Znajdź więcej post'ów przez  Avalone Dodaj Avalone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Avalone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

Ze wszystkich windowsów najlepsze co wyszły to Win 200 i Win XP. Kiedyś jechałem na 98se i troszke nażekałem ale pzresiadka na XP to było to czego chciałem. 98se zwis za zwisem , dbałem o winde i nadal sie wieszała :/ win XP po instalacji tzreba troszke poinstalować programów i wszystko bedzie dizałało pzrez długi czas.Przedstawie opcje które robie po kazdej instalacji XP:
Po zainstalowaniu wgrywam sterowniki , wszystkie najnowsze , do płyty głownej kart dzwiękowej i graficznej itd później instaluje piękny program AntiSpy (koniecznosć) , później CustomizerXP (przydatne są w nim niektóre opcje) a na końcu instaluje BotVis (programik który sprawie sterowniki bedą sie szybciej wczytywały , a co za tym idize : szybszy start systemu.) radze zeby kazdy kto ma w miare szybki komputer postawił sobie XP , napewno nei pozałuje (minimum procek P600Mhz , 256mb ramu) ps. odradzam instalacje SP1 ponoc zpowalnia ciut system i ma wiecej dziur niz XP bez SP
ps. próbował ktos ładowac q3 w ramy ?? (chodiz mi o tych co maja 1gb ramu )

Old Post 10-04-2003 20:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Makrel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Makrel Znajdź więcej post'ów przez  Makrel Dodaj Makrel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Makrel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Aaaa tam... ze wszystkich windowsów najlepsze są X-windowsy

Old Post 11-04-2003 16:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez forever
Aaaa tam... ze wszystkich windowsów najlepsze są X-windowsy

hehe w sumie i tak nie wieszają sie a jak cos nie tak to kill s*****syna a i q3 jak ładnie wygląda na X (X- tajne)

Old Post 11-04-2003 20:24
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:45.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions