Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > uszkodzone pliki
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

uszkodzone pliki

Hi!
Zla wiadomosc ...
Gdy nagram sobie T2 i sprawdze je T2first aid pokazuje polowe plikow uszkodzonych, naprawiam je, kopiuje - wlaczam na raz T2, pozniej restart i znowu polowa zepsutych plikow , ani grac ani updatowac ....... co robic, to sie dzieje nie tylke z T2... mialem 100% formatu wszystkich dyskow, blad systemu, wirus VVH !!!!!!!!!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-10-2003 22:25
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

teraz wyskakuje mi:

PNG coś tam ... error:
extra compresed file

Old Post 25-10-2003 22:27
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

"sprawdze je T2first aid pokazuje polowe plikow uszkodzonych"

A co to do cholery jest?! Napisałeś jeszcze "naprawiam je", pewnie raczej je uszkadzasz. Darój sobie takie zabiegi i zainstaluj standardowo T2 (z starą instalacją mogą być problemy - ja takowe miałem kiedy chciałem spaczować gre) bez udziwnień
Pozatym jeśli te uszkodzone pliki są małe możesz poprosić na tym forum by ci je wysłać, tylko najpierw sprubój zainstalwoać patch by była zgodność wersji.

Old Post 25-10-2003 23:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
D3mo
Combat (Death Knight)

eh Hamil, dziecie szczescia najwidoczniej jestes skoro nigdy z takim problemem sie nie zektnales

Icea - te pliki, ktore pokazuje jako uszkodzone albo recznie skopiuj z CD na dysk z odpowiednie katalogi albo programikem first aid
w kazdym badz razie ja robilem tak:
1) intaslka T2
2) sprawdzenie programikiem
3) te pliki, ktore wykrylo jako bledne kopiowalem po kolei z CD na dysk
4) ponowne sprawdzenie programikiem
5) w przypadku wykrycia bledow powrot do punktu 3)
6) jesli wszystkie pliki po sprawdzeniu byly poprawne, to robilem backup calego katalogu z T2
7) instalowalem patcha
8) jesli wystapil blad przy patchowaniu, to shift+del patchowanego katalogu z T2, a nastepnie patchowanie kopii zapasowej T2
9) powyzsze metody az do skutku
10) po udanym patchowaniu ponowny backup katalogu z T2
11) instalowanie mappackow i skryptow
12) odpalenie UT/Q3 w ramach ukojenia nerwow

Old Post 25-10-2003 23:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil D3mo Znajdź więcej post'ów przez  D3mo Dodaj D3mo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać D3mo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

T2 nie trzeba instalowac
wystarczy zalosc przegrac z CD

Old Post 26-10-2003 00:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Trzeba (w sensie: jest to bardzo wskazane). Bez zainstalowanego T2 sa potem klopoty z niektorymi plikami. Jestem pewny, ze dsokiller nie dziala poprawnie, gdy nie masz zainstalowanego T2 (a czasami warto miec cos do kasowania *.dso). Nie jestem pewny, czy T2TV dziala poprawnie, gdy nie ma zainstalowanego T2.

Old Post 26-10-2003 01:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Yavor - Gdyby coś nie działało przy nie zainstalowanym T2 to bym chyba się powiesił po nieprzewidzanym formacie (w tedy T2 jest takiej jak niezainstalowane), a jako że pisze i oddycham (tylko tyle mi do szczęscia wystarczy ) i miałem niedawno przymusowy-nieprzewidziany-formacik to znaczy, że wszystko działa jak trzeba

Nawet T2TV

Old Post 26-10-2003 01:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

T2TV nie dziala bez zainstalowania T2TV
A .dso mozna skasowac komenda "del *.dso /s", ew. wpakowac ja do .bat, jak sie komus nie chce pisac za kazdym razem

Old Post 26-10-2003 06:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

jest jeden problem ... gdy sciagne patcha, uzyje go raz, plik z patchem sam sie psuje ... drugi raz nie moge uzyc instalatora.
Pliki w grze psuja sie zazwyczaj po uruchomieniu gry, nawet gdy raz udalo mi sie je spatchowac ... :/ sam nie wiem co robic.
Sciagam juz po raz enty tego patcha i jeszcze raz sprobuje...

BIG THX dla wszystkich za pomoc ... niech niebieskie talezyki beda z wami

Old Post 26-10-2003 10:21
PoL| Icea_PL
Guest

Bw: D3mo, robilem wszystko wg. twojego schematu z wyjatkiem pkt.6 ... ale bede probowal dalej

A wszystko zaczelo sie odkad mam neo+

Old Post 26-10-2003 10:35
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

A nie pomyślałeś że możesz mieć uszkodzony dysk twardy?
Bad Sectory? Sprawdź czy nie tylko T2 ci się chrzani...

Old Post 26-10-2003 10:53
sys|ke3per
Skilled (Knight)

Smile nierozumiem problemu

T2firstaid - uzylem tego raz z rok temu i popsul mi cala instalke,

z 6 razy instalowalem T2 poprostu - na to patche, skrypty, mappacki i jeszcze teraz Defence Turret ...

Edytowane przez sys|ke3per dnia 26-10-2003 o godz. 13:21

Old Post 26-10-2003 13:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sys|ke3per Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sys|ke3per Znajdź więcej post'ów przez  sys|ke3per Dodaj sys|ke3per do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sys|ke3per prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrAvEN
Skilled (Knight)

A propos Defence Turret:
Wie ktos co jest grane z tym skryptem, ze gdy uruhcomie T2 przez skrot DF, to mi klawisz shift nie dziala?
Zeby nie bylo niedomowien: mam standardowa klawiature samsung'a, bez zadnych "udziwnien" . Shift dziala w Winzgrozie, tzn. Win reaguje na przycisniecie klawisza(urzytkownicy Win XP pewnie wiedza co sie dzieje, jak sie nacisnie 'shift' 5x w czasie gry ) ale same Tryby nie...

Old Post 26-10-2003 17:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrAvEN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrAvEN Znajdź więcej post'ów przez  GrAvEN Dodaj GrAvEN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrAvEN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

a propo bad sector, jak je wykryc, jak wyleczec?
uzywam chkdsk /f i scandiska ale zaden nic nie wykrywa ...
jakikolwiek wiekszy plik sciagne (powyzej kilkudziesieciu MB) jest uszkodzony ?? HELP !!

Old Post 26-10-2003 20:10
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Unhappy

Zdobądź Partion Magic 7, jest to uniwersalny program do twardziela, a pozatym wykrywa bad sectory

Niestety nie wiem nic o żadnym programie do usuwania bad sectorów i ich wykrywania...sam mam jeszcze dysk 20 gb z bad sectorami - przez co jest całkowicie nieużyteczny- za duże ryzyko - nigdy nie wiesz który plik okaże się uszkodzony....

Old Post 26-10-2003 20:43
PoL| Icea_PL
Guest

prawdopodobnie to nie wina dysku ...
gdy siedze w netcie lub cos sciagam, w okienku połączenie mnoza sie bledy ... nie wiem dla czego, uszkodzony kontroler USB ?, cos zle skonfigurowane - mozna jakos spowolnic lacze?

Old Post 27-10-2003 11:43
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

ŁATY NA WINGROZE I NOWE STEROWNIKI DO PLYTY I MODEMU !! OD TEGO ZACZAC !!
SP1, VIA4in1 CZY CO TAM MASZ NA PLYCIE

plosie

Edytowane przez sYs|StEELhEArT dnia 27-10-2003 o godz. 16:36

Old Post 27-10-2003 14:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Steel, kotq zloty, przeedytuj tego posta odkrywajac czcionki o mniejszej wielkosci, bo jak nie, to ja Ci go tak przeedytuje, ze go nie poznasz...

Old Post 27-10-2003 16:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

ja wysiadam ...
polatalem windowsa, mam najnowsze stery, zadnego wirusa... a bledy sa.. jak tak dalej pojdzie to oddaje neo.......

W zalaczniku jest to co pokazuje mi sie w programie diagnostycznym modemu, mam kontroler USB i tylko neo jest pod niego podpieta ..... co dalej?

btw: sterow do medemu nigdzie niema, (Thomson Speed Touch 330)

V V H ... last V V H

Old Post 28-10-2003 18:58
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Zadzwoń do pomocy technicznej - będziesz mógł się przynajmniej łudzić, że pomogą

Może to wina USB? Bo raczej modem nie miałby nic do błedów, a jak przypominam sobie z mirca tower to już ktoś miał psioczące się pod NEO USB.

Najlepszym wyjściem jest chyba skłonienie TP do wymiany modemu na taki z wyjściem sieciowym i kupno akrty sieciowej- z takim czymś nigdy nie ma problemów.

Old Post 28-10-2003 19:24
PoL| Icea_PL
Guest

Mozliwe, USB na plycie glownej mam uszkodzone wiec kupilem kontroler, mam na nim takze czasem problem ze sciaganiem fotek z aparatu ...
A propo karty to chyba juz lepiej kupic nowa plyte glowna ...

Old Post 28-10-2003 19:40
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Może i lepiej, ale na pewno nie taniej
Pozatym przy USB trzeba isntalować i uruchamiać dodatkowe bzdetne programiki, a w wypadku karty sieciowej nie trzeba niczego.
No cóż...znając TP nigdy nie doczakał byś się wymiany modemu na RJ-45 (bo jak -zgaduje- twój jest tylko na USB? ) więc szybciej bedzie kupić jakąś dobrą płyte główną -na tej częsci kompa nie powinno się oszczędzadź - dlatego sam też zmieniam, a raczej przymierzam się do zmiany (KASA! :/ ) mojego starego starego Shuttle a.k.a Złom na coś do czego nie będe się bał podłączać niczego nowego

Old Post 28-10-2003 20:11
PoL| Icea_PL
Guest

ja mam VIA 3`ke, nie taka stara (aż ) ... ale jak zwykle KASA :/

Old Post 28-10-2003 21:34
maczomen
Guest

mam dobra rade
na samym poczatku nic mi nie chodzilo zadna latka do t2 sie nie instalowala wszystko sie sypalo 4 razy dziennie (klika formatow na dzien) dalem do serwisu i sie okazalo ze partycje byly jakos "zle" zrobione
po odbiorze z serwisu mialem 2 partyc zrobione i wszytko chodzilo nawet latki ktore wogle nie dzialaly przedtem
sproboj scalic dysk i zobacz czy dziala

Old Post 30-10-2003 13:10
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:09.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions