Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > rozdzielczosc w GUI
rozdzielczosc w GUI
Ta ankieta została zakończona.
640x480 0 0%
800x600 3 17.65%
1024x768 8 47.06%
1280x960/1280x1024 5 29.41%
>= 1600x1200 1 5.88%
W sumie: 17 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

rozdzielczosc w GUI

mysle, ze to mimo wszystko odpowiednie miejsce na taka ankiete... znajomy pytal o to, jak duzy odsetek ludzi uzywa jeszcze rozdzielczosci 800x600 i mniejszych - robi strone www i nie wie jaka minimalna rozdzielczosc przyjac za ograniczenie dla wielkosci logo, tabelek etc

dzieki z gory :*

you accept (reject, respect);

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-10-2003 12:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

aktualnie to juz jest 1600x1200, wczesniej 1280x1024.. ale dlatego ze mam nowy moniotrek to od razu wieksza rozdzielczosc

Old Post 11-10-2003 13:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

najwyzsza z mozliwych czyli w moim przypadku 1280x1024

co do 800x600 to tego uzywa wciaz okolo 45-47% internautow wiec radze przystosowac sajt jeszcze do takiej rozdzialki

Old Post 11-10-2003 13:30
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
najwyzsza z mozliwych czyli w moim przypadku 1280x1024

co do 800x600 to tego uzywa wciaz okolo 45-47% internautow wiec radze przystosowac sajt jeszcze do takiej rozdzialki

dobry
ja dopiero niedawno przesiadlem sie na 1024, przedtem mialem BOO-GOO i strasznie denerwujace sa strony przygotowane tylko do 1024

ps nie lepiej operujac tabelami, <center>'ami i alignem zrobic uniwersalna strone pod wszystkie rozdzielczosci naraz?

Old Post 11-10-2003 14:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

1024x768

Old Post 11-10-2003 14:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

1024.

generalnie zamiast ankiety mozna takie rzeczy sprawdzac jakims licznikiem - chyba nwet gemius ma taka opcje...

ja defaultowo w psie zaczynam prace 800x600 ale juz to zaczyna sie zmieniac - firmy zaczynaja jechac na 1024 - dla mojego glownego pracodawcy tez juz zrobilem kilka stron pod 1024 (w tym jeden duzy serwis korporacyjny). tak wiec to normalne ze nastapi przechodzenie pod te rozdzialke...

quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
ps nie lepiej operujac tabelami, <center>'ami i alignem zrobic uniwersalna strone pod wszystkie rozdzielczosci naraz?

nie sadze. oczywiscie mozna bawic sie w 'rozciagliwe' tla, ale napewno nie zociagliwy 'content' w tabelkach. brzydkie takie cos, niemodne i wogole be

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 11-10-2003 16:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

1280*1204 moja

quote:

Niestety jpg i gif się nie resizeuje, opcją jest flash ale flash śmierdzi

Old Post 11-10-2003 17:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

1024 x 768 - wiecej moj monitorek nie wyciagnie

Poza tym gif'a i jpg'a da sie rozciagnac, wpisujac jego szerokosc i wysokosc w % "procentach"
Tak jak i z tabelami Flash nie zawsze musi byc potrzebny

Old Post 11-10-2003 17:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit

Poza tym gif'a i jpg'a da sie rozciagnac, wpisujac jego szerokosc i wysokosc w % "procentach"

Moja nieścisłość. Da się rozciągnąć ale to i tak wygląda jak z dupy wysrane : ) pozatym i tak przy zmianie wielkości okna obrazek się nie powiększy/zmniejszy "

Old Post 11-10-2003 17:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

wiec lepiej uzywac png ale tego to nie oblsuguje kilka przeglomdarek z ie na czele

Old Post 11-10-2003 19:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
wiec lepiej uzywac png ale tego to nie oblsuguje kilka przeglomdarek z ie na czele

Png jest bardzo fajny, ale jego największy bajer czyli pół-przeźroczystość nie jest obsługiwany przez najnowszego Ie, a zdaje mi się że w poprzedniej wersji to działało. :|

Old Post 11-10-2003 21:54
[FPP]MajeS
Guest

quote:
dobry

code:
-------------------------------------------------------------------------- | | Internauci | Internauci | Wszyscy | | | z Polski | z zagranicy | Internauci | -------------------------------------------------------------------------- 1 | 1024x768 |53.8% ( +0.2%) |58.0% ( +0.2%) |54.5% ( +0.2%) | 2 | 800x600 |41.1% ( -0.1%) |32.2% ( -0.2%) |39.5% ( -0.1%) | 3 | 1280x1024 | 3.7% | 7.6% | 4.4% | 4 | 640x480 | 1.2% | 1.2% ( +0.1%) | 1.2% | 5 | 1600x1200 | 0.3% | 1.0% | 0.4% | -------------------------------------------------------------------------- | próba: internautów | 4 377 595 | 952 197 | 5 470 760 | --------------------------------------------------------------------------

jak widac 'wszyscy internauci' to okolo 40% (dobra pomylilem sie o 5%) wiec sam jestes "dobry" lolu

dane pochodza z biuletynu ranking.pl z dnia 02.10.2003, wygenerowano to na podstawie gemius.pl wiec nie zmyslam

Old Post 12-10-2003 11:45
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

1152x768
troche nie standatowe ale ok.
maks rodziałka przy któryej 85Hz mam

Old Post 14-10-2003 08:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

jak widac 'wszyscy internauci' to okolo 40% (dobra pomylilem sie o 5%) wiec sam jestes "dobry" lolu

no klurwa mówię że dobry bez ironii, lolu
ja niestety nie wbijam sobie do głowy wyników najprzeróżniejszych ankiet i nie jestem dobry

Old Post 14-10-2003 13:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
aktualnie to juz jest 1600x1200, wczesniej 1280x1024.. ale dlatego ze mam nowy moniotrek to od razu wieksza rozdzielczosc

i po jaka cholere tak duzo?
1024x768 to w zupelnosci wystarcza do wiekszosci prac domowo-biurowych, a jak komus brakuje miejsca, to niech sobie kupi Dual-Head'a :o

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 15-10-2003 00:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lipas
i po jaka cholere tak duzo?
1024x768 to w zupelnosci wystarcza do wiekszosci prac domowo-biurowych, a jak komus brakuje miejsca, to niech sobie kupi Deadpool'a :o

pewnie nie dość że ma 1600-1200 to jeszcze monitor 14'' i okulary wielkości roweru

Old Post 15-10-2003 04:57
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ani okularkow ani 14 calowego monitorka moniotrek 19

eee lipas wis.. do grafiki to trochem ceba scegolow casem poptsec itp ]

Old Post 15-10-2003 10:07
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

1152x864 - jaka ja niestandardowa, nie ma mnie w ankiecie

Old Post 15-10-2003 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

800x600 na 17' bo mam ślepą rodzine i co przestawie na 1024 to zaraz sie wszyscy plują, że to takie małe :/
lol

Old Post 15-10-2003 10:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
ani okularkow ani 14 calowego monitorka moniotrek 19

eee lipas wis.. do grafiki to trochem ceba scegolow casem poptsec itp ]

ale to kurde nie az tyle

lepiej sobie monitorek drugi podlaczyc albo kupic wiekszy :o

Old Post 15-10-2003 13:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

niu ale po kiego walka mi drugi monit.. :} jak lubisz na dwa patrzec to se postaw obok telewizor i odpal ja lubie miec all na jednym

Old Post 16-10-2003 11:01
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
800x600 na 17' bo mam ślepą rodzine i co przestawie na 1024 to zaraz sie wszyscy plują, że to takie małe :/
lol

przeciez mozesz dac 1024 i wlaczyc ikony i ustawienia dla slepcow

Old Post 16-10-2003 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
przeciez mozesz dac 1024 i wlaczyc ikony i ustawienia dla slepcow

hmm...
ale to troszke jednak nie to samo u mnie w domu tez zawsze marudzili, to im zlozylem 2 kompy jeszcze i juz sie misie na swoich bawia.

Old Post 16-10-2003 18:01
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
lol

Ustaw im drugiego uzytkownika... niech sie loguja na swoje i maja wieeelkie ikony i cala reszte

Old Post 16-10-2003 21:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Ustaw im drugiego uzytkownika... niech sie loguja na swoje i maja wieeelkie ikony i cala reszte

nie ma opcji, rodzina Alienka zacznie mu gadać że zepsuł komputer

Old Post 17-10-2003 21:54
AlieneK
KOSZ

Saari:
po 1. Maslav ma pośrednio racje
po 2. Dla mojej rodziny wybieranie uzytkownika to pewnie czarna magia ;D poza tym zmiana uzytkownika co chwila to troche upierdliwa sprawa bo nie tylko ja siedzie.
i niedaj Boze ustawie im haslo. moja matka nie pamiętała hasła do takiego progsa - hasło bylo o tresci a.

Old Post 17-10-2003 22:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

kumpel haxor kiedyś do mnie dzwoni i cieszy się że złamał hasło do biosa na kompie kuzyna. no i cieszy tę japę niesamowicie, to ja go pytam:
- a jak brzmiało hasło?
- jedna spacja, wcisnęło mi się przez przypadek

Old Post 18-10-2003 10:41
[FPP]Lipas

quote:
[...]
- a jak brzmiało hasło?
- jedna spacja, wcisnęło mi się przez przypadek

Tobie to sie wydaje smieszne, a ja moge powiedziec, ze ludzie rzeczywiscie maja tego typu hasla - makabra ...

Old Post 18-10-2003 12:23
deathcrush
łobuz

ale to jest śmieszne, żeby nie powiedzieć dosadniej

Old Post 24-10-2003 09:40
[FPP]Lipas

quote:
ale to jest śmieszne, żeby nie powiedzieć dosadniej

skoro tak uwazasz. ja mysle, ze ludzie czesto postepuja bezmyslnie - sam sie kilkakrotnie na tym zlapalem.

Old Post 25-10-2003 21:30
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:03.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions