Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Masz problemy z grą?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Unhappy Masz problemy z grą? napisz.

Osobiście w chwili obecnej nie mam żadnych problemów z grą. Jednak czasmi pojawiają się na forum pytania dotyczące problemów sprzętowych z grą np. wywalanie servera itp. może warto zastanowić się na umieszczeniem w tym miejscu pytań. Myślę, że niektórzy z nas mają szerszą wiedzę niż tylko podstawowe wiadomości i chętnie się nimi podzielą. Wiem że na str. głównej jest FAQ. Ale chyba mało rzuca się w oczy? To tylko propozycja. Pozdrawiam.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-10-2003 10:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Longbow
The Emperor Sleeping

Lightbulb

to ja zacznę...
[MOST-PL]Wywala mnie z serwera! Dlaczego? Po co? Jak? Gdzie? itp.
1. Nie możesz nazywać się "Mongoose" albo twój nick nie może zaczynać się oid "new...".
2. Masz za duży ping (w tej chwili chyba powyżej 1000 ms wywala?)
3. Wyczyść zawartość folderu "Cache" w katalogu z grą.

PS Może zmienić nazwę wątku na FAQ ??

Old Post 14-10-2003 15:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Longbow Znajdź więcej post'ów przez  Longbow Dodaj Longbow do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Longbow prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomcat27
Master (Spawn)

Witam. Wiec u mnie sytuacja jest podobna, też mnie wyrzuca z MOST.PL z tym że nie mam nicka MOONGOSE, Ping mam w normie...nie przekracza 500 i folder "cache" opróżniony. Zaznacze że w tym samym czasie (kiedy mnie wykopie MOST.PL) na serwerach zachodnich jest bez zarzutu...wszystko gra.
Więc co może byc?
Pozdrooo for ALL
P.s Pomóżcie bo szlag mnie trafia, to sie dzieje głównie na mapach "Mean street" i "Culture clash"....dziś miałem ping 140 i mnie wykopuje.
SPAZMA NERWOWA!!

Edytowane przez Tomcat27 dnia 14-10-2003 o godz. 16:59

Old Post 14-10-2003 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
Witam. Wiec u mnie sytuacja jest podobna, też mnie wyrzuca z MOST.PL z tym że nie mam nicka MOONGOSE, Ping mam w normie...nie przekracza 500 i folder "cache" opróżniony. Zaznacze że w tym samym czasie (kiedy mnie wykopie MOST.PL) na serwerach zachodnich jest bez zarzutu...wszystko gra.
Więc co może byc?
Pozdrooo for ALL
P.s Pomóżcie bo szlag mnie trafia, to sie dzieje głównie na mapach "Mean street" i "Culture clash"....dziś miałem ping 140 i mnie wykopuje.
SPAZMA NERWOWA!!

W "Player Info" w menu głównym gry masz także wpisany nick Tomcat czy może właśnie Mongoose ??

Old Post 14-10-2003 17:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomcat27
Master (Spawn)

Mam nick *SAS*Tomcat...czyli teoretycznie wszystko w pożądku

Old Post 14-10-2003 18:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Longbow
The Emperor Sleeping

Też mi się to zdarza, pomaga uruchomienie gry jeszcze raz. I też mam to tylko na Moście i na tych mapach. Nie mam pojęcia czego...

Old Post 14-10-2003 22:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Longbow Znajdź więcej post'ów przez  Longbow Dodaj Longbow do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Longbow prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomcat27
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
Też mi się to zdarza, pomaga uruchomienie gry jeszcze raz. I też mam to tylko na Moście i na tych mapach. Nie mam pojęcia czego...

Dzięki za odzew...Nawet reset komputera nie pomaga....poprostu musze przeczekać te mapy. Zastanawiam sie nad instalacją gry jeszcze raz...może pomoże.
Dzięki i Pozdroo

P.S. Longbow zajrzałbyś na posty *SAS* :-) może sie skusisz :-)

Old Post 14-10-2003 22:29
Radzioo(PL)
Guest

quote:

A jakiej wersji używasz ? polskiej czy angielskiej ?? Może to jest tak że serwer MOST jest postawiony też na polskiej i coś się sypie, albo może na niektórych mapach jest za dużo elementów i gorsze karty nie wytrzymują ??

Old Post 15-10-2003 00:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Longbow
The Emperor Sleeping

Uzywam angielskiej wersji. Karta GF2 MX 400 - ale to chyba nie ten problem, wytrzymywała bez problemu o wiele cięższe mapy.
Nie wiec, w czym problem. Wczytuję jedną z tych 2 map - Mean Streets B albo Clue Map B, widzę szare niebo i cya...

Old Post 15-10-2003 08:59
Jaro(PL)
Goldmember

Witam wszystkich, cóż kto w dzisiejszych czasach nie ma problemów, a poważnie mówiąc to chyba nie ma sensu zmieniać tyt. topick'u bo chyba jest czytelny.
Jedno jest pewne, że jakiś problem z grą jest tylko nie wiadomo gdzie leży przyczyna. Powiem banał, być może winna jest tu grafa i być może warto zastanowić się nad małą sondą dot. min. na chwilę obecną wymagań sprzętowych. Obecnie mam Radeona 9000Pro 64 MB i szczerze mówiąc , poza przypadkami dynamicznych wstawek typu eksplozje czy też dymu nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu gry. Może połączenie wydajności grafy i pingu stanowi tu jakiś problem?

Old Post 15-10-2003 19:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

lub moze byc winny polski patch.. bo ma wiele niedociagniec (przynjamniej mial przed wydaniem patcha, ktory bagatela, zajmuje 110mb! :o )

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Old Post 15-10-2003 19:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Longbow
The Emperor Sleeping

No niestety nie... Gram na ang. Podziękowałem za polski z różnych względów, np. to przejmujące wołanie "Meeeedyyyykaaa!!"... dosłownie zwaliłem się z krzesła...

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Edytowane przez Longbow dnia 15-10-2003 o godz. 22:57

Old Post 15-10-2003 19:51
Szymon
Idefix GAL

First Person Perspective ??

quote:
No niestety nie... Gram na ang. Podziękowałem za polski z różnych względów, np. to przejmujące wołanie "Meeeedyyyykaaa!!"... dosłownie zwaliłem się z krzesła...

Chialbym uslyszec to "przejmujace wolanie medyyka" musisz mi kiedys to zademonstrowac

Old Post 27-10-2003 18:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Szymon Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Szymon Znajdź więcej post'ów przez  Szymon Dodaj Szymon do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Szymon prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*SOG*Kapi
Skilled (Knight)

Ja tez mam probelmik z grą. A konkretnie z osławionym we wszystkich kręgach MOSTEM . Na niektórych mapach, przy ładowaniu planszy zawiesza sie gra. Dzieje się to tylko przy niepodstawowych mapach (nie wszystkich oczywiscie). Zwłaszcza na mapie NIGHT THEATRE czy jakos tak (z teatrem w nazwie). Zawiesza sie przed połową paska łądowania. Dzieje sie żadko ale jest upierdliwe więc jeśli ktoś ma pomyśły niech mi pomoże

Kapi

Old Post 27-10-2003 19:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *SOG*Kapi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *SOG*Kapi Znajdź więcej post'ów przez  *SOG*Kapi Dodaj *SOG*Kapi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *SOG*Kapi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

Panowie!! mam nie lada klopot, nie moge grac !, przy ladowaniu mapy pokazuje sie blad o nastepujacej: !Polytrn Color Map not specified ;(

Old Post 01-11-2003 18:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Longbow
The Emperor Sleeping

może stery do grafiki?
przy wszystkich mapach miałeś to? kiedyś nie było?

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Old Post 01-11-2003 21:48
Radzioo(PL)
Guest

odpowiedź może być tylko klasyczna Przeinstaluj stery, grę lub na koniec to co lubią tygrysy najbardziej, przeinstaluj system
A poważnie to nic nie dodałeś, czy instalowałeś inne stery, jakiś program/grę, spadł Ci komputer z 4 piętra itp...

Old Post 02-11-2003 01:36
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

odwoluje alarm odpowiedz na moja pytanie to
(tylko sie nie smiac, wiem ze to jest lame): wloz plyte do napedu
Kiedys gre zainstalowalem z opcja 400mb (ta minimalna), wczoraj sciaglem cracka nocd, bo nie chcialo mi sie plyty wrzuciac, wiec zaczalem grac, efektem byl ten blad, dopiero po kilkunastu minutach sie skapowalem ze musze wlozyc plyte

Old Post 02-11-2003 08:11
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
odwoluje alarm odpowiedz na moja pytanie to
(tylko sie nie smiac, wiem ze to jest lame): wloz plyte do napedu
Kiedys gre zainstalowalem z opcja 400mb (ta minimalna), wczoraj sciaglem cracka nocd, bo nie chcialo mi sie plyty wrzuciac, wiec zaczalem grac, efektem byl ten blad, dopiero po kilkunastu minutach sie skapowalem ze musze wlozyc plyte

Spoko, doszedłeś do tego więc cool. Gorzej jak zacząłbyś kombinować z sterami lub systemem

P.S. Ja zawsze instaluje gierce na full

Old Post 02-11-2003 09:40
patryk pl
Warrior (Scrag)

Unhappy

Cześć
Wie ktoś jaki jest maksymalny ping na moscie bo mnie ciągle wywala ? Widze że polityka (może słuszna) jest taka aby wykluczyć z gry osoby z dużym pingiem lecz co mają zrobić ludzie grający przez modem i chośby niewiem co robili i ile mieli kasy to tak nie mogą mieć szybszego łącza czy według was ping w granicy 450 - 600 jest aż taki straszny?

Old Post 03-11-2003 09:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil patryk pl Znajdź więcej post'ów przez  patryk pl Dodaj patryk pl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać patryk pl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
Cześć
Wie ktoś jaki jest maksymalny ping na moscie bo mnie ciągle wywala ? Widze że polityka (może słuszna) jest taka aby wykluczyć z gry osoby z dużym pingiem lecz co mają zrobić ludzie grający przez modem i chośby niewiem co robili i ile mieli kasy to tak nie mogą mieć szybszego łącza czy według was ping w granicy 450 - 600 jest aż taki straszny?

MOST testuje zakres pingu i teraz jest ustawiony na 500 ms. Co do wielkości to wszystko zależy od kodu gry ale ping powyżej 300 daje niezłą jazdę.

Old Post 03-11-2003 09:16
patryk pl
Warrior (Scrag)

Angry

No to sobie nie pogram musze sobie znaleść jakiś inny serwerek tylko zauważyłem że większość działa jeszcze na starej wersji gry i znowu problem te wszyskie kłopoty zaczynają mnie zniechęcać do tej zabawy.

Old Post 03-11-2003 09:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil patryk pl Znajdź więcej post'ów przez  patryk pl Dodaj patryk pl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać patryk pl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

wygląda na to ,że wielu spośród nas ma "problem" z grą i nie chodzi mitu bynajmniej o problem techniczny lecz bardziej empiryczno-mentalny, niemniej jesli dręczą was koszmary w stylu bad key itp. piszcie, a może ktoś ulży wam w cierpieniu

Old Post 19-12-2003 21:36
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:32.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions