Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Arghhhhh... us :(
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

Angry Arghhhhh... us :(

Po zainstalowaniu tego softu który ma mnie powstrzymać od oszukiwania zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy. zwiechy gry ale takie na przykład, że broń się zacinała i przeładowywała raz za razem aż mi serw nie zrobił papa, albo leżenie trupem zimnym i niedziałająca spacja... i to samo. w ciągu 4 map wywaliło mnie z gry 10 razy, co skutecznie ostudziło mój cziterski zapał.

Na jednym z forów zagramanicznych czytałem, że może to być kwestia dwóch ajpi, proxy i huk wie co jeszcze, ale to było mało wiarygodnie sformułowane.
Jeśli ktoś ma jakiś innowacyjny pomysł albo spotkał się u siebe z tym problemem to zapraszam.
Z góry dziękuję za info.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-04-2004 02:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rodrigez
kreutzritter

Re: Arghhhhh... us :(

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
Po zainstalowaniu tego softu który ma mnie powstrzymać od oszukiwania zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy. zwiechy gry ale takie na przykład, że broń się zacinała i przeładowywała raz za razem aż mi serw nie zrobił papa, albo leżenie trupem zimnym i niedziałająca spacja... i to samo. w ciągu 4 map wywaliło mnie z gry 10 razy, co skutecznie ostudziło mój cziterski zapał.

Na jednym z forów zagramanicznych czytałem, że może to być kwestia dwóch ajpi, proxy i huk wie co jeszcze, ale to było mało wiarygodnie sformułowane.
Jeśli ktoś ma jakiś innowacyjny pomysł albo spotkał się u siebe z tym problemem to zapraszam.
Z góry dziękuję za info.

to bardzo dziwne
powinno ci sie zacinac tylko przeladowywanie noza
wszyscy wiedza ze uzywasz czita na noz
w koncu bycie rzecznikiem klanu CLC zobowiazuje

Old Post 22-04-2004 04:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rodrigez Znajdź więcej post'ów przez  rodrigez Dodaj rodrigez do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rodrigez prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Spróbuj lamo jeszcze na innych serwerach, może akurat ten Ci nie służył. Jeśli dalej nie bedzie poprawy to wywal argusa i sprawdź jeszcze raz.

Old Post 22-04-2004 05:30
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Spróbuj lamo jeszcze na innych serwerach, może akurat ten Ci nie służył. Jeśli dalej nie bedzie poprawy to wywal argusa i sprawdź jeszcze raz.

na razie pozbyłem się zewnętrznego ip. posprawdzamy, zobaczymy...

Old Post 22-04-2004 08:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

To co opisujesz, z tym ciągłym reloadem i niemożnością powstania z gleby, to według mnie typowe objawy otrzymania komunikatu "connection interrupted", a z tego co wiem to ci otrzymują właśnie ci ze źle skonfigurowanym klientem. Napisz lamo czy takie objawy masz na każdym serwerze czy tylko na takim, który jest "argus only". Autorzy postawili serwer wzorcowy "argus only" i tam radzą sprawdzić czy problemy występują.
To co pisali o tych 2 różnych ip może mieć związek z tzw. "globalnym banem" i numerem id, który każdy ma przyporządkowany. Dokładnie nie wiem, to było dla mnie trochę za mądre (lub za bardzo zakręcone).

Old Post 22-04-2004 09:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
To co opisujesz, z tym ciągłym reloadem i niemożnością powstania z gleby, to według mnie typowe objawy otrzymania komunikatu "connection interrupted", a z tego co wiem to ci otrzymują właśnie ci ze źle skonfigurowanym klientem. Napisz lamo czy takie objawy masz na każdym serwerze czy tylko na takim, który jest "argus only". Autorzy postawili serwer wzorcowy "argus only" i tam radzą sprawdzić czy problemy występują.
To co pisali o tych 2 różnych ip może mieć związek z tzw. "globalnym banem" i numerem id, który każdy ma przyporządkowany. Dokładnie nie wiem, to było dla mnie trochę za mądre (lub za bardzo zakręcone).

Jak to źle skonfigurowany klient ??

Old Post 22-04-2004 09:37
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

miałem te objawy bez komunikatu CI a CI wynikło mi raz ze zwieszonej sieciówki... ale ten problem łatwo się usuwa... Chociaż przyznam, było podobnie.

Old Post 22-04-2004 09:51
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Jak to źle skonfigurowany klient ??

Hmmm, no właśnie... Może źle się wyraziłem. Klient jest raczej niekonfigurowalny w zamierzeniu autorów (no chyba że ktoś w domu zechce w środku pogrzebać ). Chodziło mi o to, że ci dostają ludzie próbujący dostać się na serwer argus only bez argusa, a dopasowując to do tej sytuacji, myślę centrum argus ma jakiś problem z połączeniem się z argusem lamy. Jeśli problemu nie ma na zwykłym serwie to można uznać że problem występuje na linii A-baza - A-klient. A w ogóle to muszę jeszcze o tym poczytać nim zacznę się wymądrzać

Old Post 22-04-2004 09:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Premier
Skilled (Knight)

Czesc
Wpadlem na chwile na serwer GAL`ów(dedykowany) i wszystko chodzi normalnie. Nie widze absolutnie zadnej róznicy z Argusem czy bez niego. Dodam do tego, ze mam orginala...
pozdrówka

Old Post 22-04-2004 10:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Premier Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Premier Znajdź więcej post'ów przez  Premier Dodaj Premier do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Premier prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Premier
Czesc
Wpadlem na chwile na serwer GAL`ów(dedykowany) i wszystko chodzi normalnie. Nie widze absolutnie zadnej róznicy z Argusem czy bez niego. Dodam do tego, ze mam orginala...
pozdrówka

To dobrze bo Argus pirata usuwa z dysku

Old Post 22-04-2004 10:46
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
To dobrze bo Argus pirata usuwa z dysku

...potem go formatuje i bije Cię po piętach dyskietką 5.25"

Old Post 22-04-2004 11:03
Jaro(PL)
Goldmember

cały ten anty-cheat to jeden wielki cheat,dowód ?
np wczoraj wygraliśmy dwie mapy które zwyczajowo , jak to u nas, 4 fun przegrywaliśmy. Nastepnie dwie inne ale te same mapy , które zwylke 4 fun wygrywaliśmy, przegraliśmy. Doprawdy brak mi logicznego wytłumaczenia?!

Old Post 22-04-2004 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Czesc
pozdrówka

W moim przypadku jest podobnie. Też nie mam żadnych problemów i nie widze żadnych różnic Gram na orginale i łączu neostrady.

Natomiast spotkałem sie z tym, że ludzie którzy są w lokalnych sieciach, maja problemy i to straszne. Już po paru chwilach gry na serwerze mają Conectiona! Możliwe, że ma to zwiazek z jakimiś zabezpieczeniami głównego serwera. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i myślę, że wcześniej czy później jakaś "Mądra Głowa" nam to wyjaśni. (Lepiej wcześniej, niż później)

Pozdrawiam

Old Post 22-04-2004 13:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas
(...)(Lepiej wcześniej, niż później)

Pozdrawiam

Problem jest mniej więcej uświadomiony, lepiej byłoby, że ktoś go po prostu rozwiązał

Old Post 22-04-2004 13:41
Tomcat27
Master (Spawn)

Ja łączyłem sie z serwerem GALów z LAN ( jak narazie) i wszystko było bez zarzutu, żadnych CI. ( Mam Argusa)

Old Post 22-04-2004 13:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*|SLS|*K@pitano
Pan i Władca

Unhappy

Mam problem z argusem. Wchodze na server, który ma zainstalowanego argusa i wymaga go żeby wejść , gram minute i connection.... CI mam na każdym takim serverze. Jednak jak wchodze na server gdzie jest argus, ale nie jest wymagany żeby na niego wejsc, wszystko jest dobrze . Probowałem przeinstalować grę i nic. Podobny problem ma Golem od nas. Na oficjalnym forum argusa o podobnym problemie wypowiada się gość z 3n i z OAP.

A miało być tak pięknie......

Old Post 22-04-2004 16:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *|SLS|*K@pitano Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *|SLS|*K@pitano Znajdź więcej post'ów przez  *|SLS|*K@pitano Dodaj *|SLS|*K@pitano do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *|SLS|*K@pitano prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez *|SLS|*K@pitano
Mam problem z argusem. Wchodze na server, który ma zainstalowanego argusa i wymaga go żeby wejść , gram minute i connection.... CI mam na każdym takim serverze. Jednak jak wchodze na server gdzie jest argus, ale nie jest wymagany żeby na niego wejsc, wszystko jest dobrze . Probowałem przeinstalować grę i nic. Podobny problem ma Golem od nas. Na oficjalnym forum argusa o podobnym problemie wypowiada się gość z 3n i z OAP.

A miało być tak pięknie......

To jest właśnie i mój problem.. Tam jest coś nie tak z lobby i IP a gość napisał że on to się nie spodziewał tak bo u nich w kraju tak nie ma... no comments...

Old Post 22-04-2004 16:41
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
To jest właśnie i mój problem.. Tam jest coś nie tak z lobby i IP a gość napisał że on to się nie spodziewał tak bo u nich w kraju tak nie ma... no comments...

Tak, ale napisali też że już nad tym pracują i może już jutro będzie to naprawione.

Inny koleś napisał też, że w IE>opcje internetowe>połączenia>ustawienia sieci lan ODZNACZYŁ używanie serwera proxy to pomogło-spróbujcie.

Old Post 22-04-2004 17:25
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Tak, ale napisali też że już nad tym pracują i może już jutro będzie to naprawione.

Inny koleś napisał też, że w IE>opcje internetowe>połączenia>ustawienia sieci lan ODZNACZYŁ używanie serwera proxy to pomogło-spróbujcie.

Ja nie używam proxy, też to czytałem...

Old Post 22-04-2004 18:01
dżery
Elite (Fiend)

Pewnie już to widzieliście ale wspomnieć zawsze można, popróbujcie z różnymi no-cd, jeśli używacie, podobno to może miec wpływ.

Old Post 22-04-2004 23:17
amok
Combat (Death Knight)

ja tam zainstalowałem... i nie mam żadnych problemów...
po staremu, niec sie nie zmieniło

Old Post 23-04-2004 02:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil amok Kliknij tutaj by wysłać e-maila do amok Znajdź więcej post'ów przez  amok Dodaj amok do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cierń
Combat (Death Knight)

quote:
Czesc
pozdrówka

Ja równiez wpadlem na serwer Galów i wszystko bylo oka,ten problem o którym pisze lame mialem jedynie na zagranicznym serwerze [krk] 1 min gry i connection.Wydaje mi sie ,ze faktycznie chyba chodzi o odpowiednie skonfigurowanie serwera.

Old Post 23-04-2004 09:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cierń Znajdź więcej post'ów przez  Cierń Dodaj Cierń do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cierń prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

Podsumowanie znanych dotychczas lekarstw na problemy z argusem, sprawdźta to baby i chłopy i mówta jak co Wam zadziała:
1) niekompatybilny no-cd, spróbujcie skopiować go od znajomych z bezproblemowym argusem (albo spróbujcie wogóle bez no-cd); czytałem też że problem tyczy się głównie no-cd do team sabre - ja nie wiem bo TS nie używam;
2) skopiujcie od znajomych z prawidłowym argusem 2 pliki z katalogu z grą (to są pliki instalacyjne argusa i można je śmiało wymieniać między komputerami). Ich nazwy: APIClient.dll oraz nlAPIClient.dll Musicie usunąć swoje dotychczasowe pliki o tych nazwach i w to miejsce wgrać pliki od znajomych z działającym argusem;
3) zajrzyjcie do IE>opcje internetowe>połączenia>ustawienia sieci lan>ODZNACZCIE używanie serwera proxy (chodzi o to co by go NIE używać);
4) spróbujcie załadować się na serwer wzorcowy argus-only postawiony przez autorów argusa, tam nie powinno być winy serwera (jeśli coś nie gra to problem jest u Was). IP: 62.75.136.73:17479 ck=0 ([alk] StatsServer #1 ARGUS);

Jak to nie pomaga to trza poczekać, autorzy obiecują że cały czas pracują nad poprawioną wersją.

Old Post 23-04-2004 10:31
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:29.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions