Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > Skazani na "śmierć"
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Tomi
Skilled (Knight)

Skazani na "śmierć"

Chciałbym aby w tym temacie wypowiadały się osoby które z powodu internetu nie mogą pokazać swojego prawdziwego "JA", tzn. mają kiepski ping bo łączą się z SDI (np. Killer) albo mają to co ja tj. krótko trałe zaniki internetu co mi nie pozwala grać na swoim najwyższym poziomie. Pamiętam jak nie miałem tych zaników netu to grałem lepiej niż teraz tzn. nie miałe aż tak dużo deaths. Musiałem zrezygnować z gry w klanach bo żaden ze mnie pożytek kiedy to na meczu co minute miałbym zaniki netu, ale nie zrezygnowałem z samej gry bo mam zamiar grać w UrT bez względu na to jaki mam net i jak mała jest scena UrT'a. Opiszcie wasze problemy dotyczące netu nie pozwalające wam gry na swoim najwyższym poziomie.

Edytowane przez Tomi dnia 12-06-2004 o godz. 21:11

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 12-06-2004 16:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomi Znajdź więcej post'ów przez  Tomi Dodaj Tomi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rombi
Jah is rEaL!!!

Re: Skazani na "śmierć"

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomi
Chciałbym aby w tym temacie wypowiadały się osoby które z powodu internetu nie mogą pokazać swojego prawdziwego "JA", tzn. mają kiepski ping bo łączą się z SDI (np. Killer) albo mają to co ja tj. krótko trałe zaniki internetu co mi nie pozwala grać na swoim najwyższym poziomie. Pamiętam jak nie miałem tych zaników netu to grałem lepiej niż teraz tzn. nie miałe aż tak dużo kill'ów. Musiałem zrezygnować z gry w klanach bo żaden ze mnie pożytek kiedy to na meczu co minute miałbym zaniki netu, ale nie zrezygnowałem z samej gry bo mam zamiar grać w UrT bez względu na to jaki mam net i jak mała jest scena UrT'a. Opiszcie wasze problemy dotyczące netu nie pozwalające wam gry na swoim najwyższym poziomie.

Ja to z netem to mam same problemy - powinni mi płacić za jego używanie ->> przerywanie (nie zawsze) = co chwila 999; zapchanie / niska przepustowość(?chyba?) = 300 ping (czasami w nocy/rano mam 100coś) i do tego tak skacze jakby zwariował + nie za dobry netcode Urbana.
Tak więc co do grania w UrT zostaje mi lan (thx 4 Klakier & Czarli ) i granie w niedziele o 7 rano... Chociaz czasami sie skusze i pogarm w takich warunkach

Właśnie słucham:

Old Post 12-06-2004 17:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rombi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rombi Znajdź więcej post'ów przez  Rombi Dodaj Rombi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rombi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Post dobry net

po pierwsze granie w takich warunkach mija sie z celem bo sami z gry nie korzystacie a psujecie swoim pingiem gre innym bo lagujecie albo warpicie.
po drugie skoro tak narzekacie to se zalozcie neostrade jest dostepna w calym kraju i jest bardzo dobra wszyscy teraz prawie ja maja.
nie ma z nia zadnych problemow zadnych lagow , warpow , packet lostow czy cos.
pingi od 50 wiekszosc europy oraz kolo 100 w portugalii i hiszpanii.
ja bym sie zastanowil na waszym miejscu nad tym.
p.s. nie pracuje dla t.p. s.a. mimo ze juz pisze o tym ktorys raz z kolei

Old Post 12-06-2004 21:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomi
Skilled (Knight)

Re: dobry net

quote:
Napisane oryginalnie przez capone
po pierwsze granie w takich warunkach mija sie z celem bo sami z gry nie korzystacie a psujecie swoim pingiem gre innym bo lagujecie albo warpicie.
po drugie skoro tak narzekacie to se zalozcie neostrade jest dostepna w calym kraju i jest bardzo dobra wszyscy teraz prawie ja maja.

A co mamy zrobić skoro to nie nasza wina że mamy taki powalony net, a nie każdy ma kase by se ponownie założyć neta.

Old Post 13-06-2004 13:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomi Znajdź więcej post'ów przez  Tomi Dodaj Tomi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klakiers
r3surrection.net

Re: Re: Skazani na "śmierć"

quote:
Napisane oryginalnie przez Rombi
(thx 4 Klakier & Czarli )

Ja siedze na tym samym laczu co Rombinionerestantioner ... wiec i problem ten sam. Cale szczescie pozostaje nam lan : ]

Old Post 13-06-2004 20:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Klakiers Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Klakiers Znajdź więcej post'ów przez  Klakiers Dodaj Klakiers do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Klakiers prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
pinki
Guest

Re: Skazani na "śmierć"

JA to kiedys mialem dobry net ale sie zrąbalo bo admin sie zgubil :/ glupek jeden, mialem tez tak ze raz na 30 minut mialem jakies rozlaczenia na minute. Pewnie jak bym sie dodzwonil do tego admina albo go kajs znalazl to zas bym mial dormalny ping :/ino gdzie go znalezc

Old Post 13-06-2004 21:31
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Post robta co chceta

wiem to jest moja wina albo jeszce kogos innego ale nie wasza.
co ja mam wam poradzic innego niby ?
dalem wam dobra rade i tyle a co zrobicie to wasza sprawa i nie piszcie mi to daj kase bo mi tez jej nikt nie dal.
a co do zakladanie pownownie netu to wiadomo ze rozwiazujesz umowe z jednymi a zawierasz z drugimi.
wejdzcie se na www.neostrada.pl moze sa jakies promocje za 1zl jak kiedys a i jest tez druga tansza opcja netu za 99zl ale jezeli to i tak za duzo to ja nie wiem czego wy oczekujecie bo taniej na pewno nie bedzie nigdy za porzadny net w tym kraju.

Old Post 14-06-2004 07:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: Re: dobry net

quote:
A co mamy zrobić skoro to nie nasza wina że mamy taki powalony net, a nie każdy ma kase by se ponownie założyć neta.

Przejście z SDI na Neostradę kosztuje 1 PLN... tyle w każdym razie ja płaciłem.

Jeśli chodzi o neostradę to też nie rozwiązuje wszystkich problemów, no a może raczej wnosi nowe.

Ja na przykład bardzo lubię jak TPSA zrywa połączenie przez co automatycznie komp zestawia nowe - ale już z nowym IP... fajnie wtedy człowiek zawisa na serwie, a jak zrobi reconnect to wylatuje za name stealing (bo poprzednie polaczenie w/g serwera jeszcze wisi)...

Generalnie ping mniejszy to prawda, ale ideał to też nie jest.

Old Post 14-06-2004 08:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

ja tak nie mialem jeszce ani razu a mam juz neo od ponad pol roku.
i jak narazie to dla mnie jest ideal.
oczywiscie w porownaniu z innymi operatorami ktore sa obecnie w naszym pieknym kraju.
a ping jest bardzo dobry wszedzie stabilny i nie warpiacy i bez zadnych packet lostow z tym sie musisz zgodzic.
zreszta kazdy kto u nas na scenie ma neo to jest generalnie zadowolony z tej uslugi.

Old Post 14-06-2004 09:41
forever
r3surrection.net

W sumie, poza chorendalną ceną - faktycznie jest to najlepsza technicznie usługa wkraju.

Old Post 14-06-2004 10:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Post czy ja wiem

w sumie nie wiem czy az taka chorendalna bo wiele osob jakos sobie dalo z tymrade , a u mnie w wwa ceny za net oscyluja tylko w tych okolicach np. wczesniej mialem astercity net za 170 bodajze a jest jeszce chello ktore tez kosztuje 150 wiec ceny sa mniej wicej te same tyle ze jakosc uslugi bez watpliwosci najlepsza ma neostrada dlatego wlasnie se zmienilem.
jak juz mowilem taniej niz 100zl nie bedzie nigdy bo tak tez jest na zachodzie a itenety w cenach 40 czy iles zlotych nigdy nie beda dobre dlatego kosztuje tyle a nie wiecej niby dziala ale do dupy ale w koncu wiesz za co placisz.

Old Post 15-06-2004 04:21
forever
r3surrection.net

Re: czy ja wiem

Ta cena jest wysoka jeśli chodzi o europę. (Oczywiście nie widziałem cenników na własne oczy) Słyszałem że mamy jedne z najwyższych cen...

Niech by spadły ceny do tych 100PLN brutto - już by było co innego. 139 to cały czas prawie półtorej stówki

Old Post 15-06-2004 08:48
franc
Krzyzak from Thorn

Arrow pieknie to sie tylko mowi

Ja uwazam nastepujaco:
Nie kazdego stac na taki dodatkowy koszt zwiazany z zalozeniem Neo. W firmie zakladalem calkiem niedawno i oprocz tj symbolicznej zlotowki to jeszcze trzeba wybulic 99 zl za modem, nie mowiac o abonamencie.
Obecnie korzystam z netu z kablowki za 56 pln=ow i daje rade przy wylaczonym PB. Z wlaczonym tez sie da pograc, ale wymaga to samozaparcia i dobrze skonfigurowanego serwera.
A poza tym, nie mam zamiaru zakladac sobie telefonu stacjonarmego, bo i tak zawsze sie dopalca jeszcze abonament za sam telefon, W sumie lekko liczac 250 PLN co miesiac do TPSA. Pewnie zgodza sie ze mna osoby, ktore licza kazdy grosz a nie zgodza sie ze mna osoby, ktore zyja na utrzymaniu rodzicow - bez urazy.

Pozdrawiam all

Old Post 15-06-2004 09:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil franc Kliknij tutaj by wysłać e-maila do franc Znajdź więcej post'ów przez  franc Dodaj franc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać franc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: pieknie to sie tylko mowi

Nie żyję na utrzymaniu rodziców i się z tobą nie zgodzę
To nie zależy od tego kto ci daje kase tylko ile tej kasy masz i do czego tego netu potrzebujesz i jakiej jakości. Co do reszty zgoda.

Old Post 15-06-2004 11:37
capone
+SG+SkUbAnY

Post taka prawda

dokladnie.
chcesz grac i miec dobry ping bez warpow i lagow to musisz zaplacic a jak chcesz sie meczyc to placisz za to co masz.
a tak poza tym nikt nikogo do gier online nie zmusza , mnie osobiscie i zapewne nie tylko mnie wkurwiaja lagerzy i warperzy bo z gry robia gowno i sie tylko czlowiek denerwuje bo dlaczego jezeli ja mam wszystko ok to mam cierpiec z powodu kogos takiego co ma wszystko w dupie i on bedzie gral bo mu sie tak podoba a ze ping 500 to niewazne...
p.s. szkoda ze tu prawie nikt nie zaglada mimo ze link jest na glownej stronie urt , takby sie poznalo opinie reszty osob ale coz...

Old Post 15-06-2004 12:44
forever
r3surrection.net

Bo to forum jest jeszcze bardziej martwe niż tamta strona :>
Tylko takie potworki jak my tu jeszcze straszą :>

Old Post 15-06-2004 15:01
Tomi
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez forever
Bo to forum jest jeszcze bardziej martwe niż tamta strona :>

To może Majes powinien zrobić ten "Board" większy lub na czerwono go zrobić. Według mnie to powinno przyciągnąć ludzi na te forum.
A tak apropo to link umieszczony na stronie głównej forum nie działa, otwiera się stronka http://urt.plt a przecież nie ma stronek z plt . Sprawdzcie sami.
Może ktoś z Was napisze mail'a do Majes'a z prośbą o tym "Board" i o zmianie tego linka na stronce głównej.

Old Post 15-06-2004 15:32
Rombi
Jah is rEaL!!!

quote:

A tak apropo to link umieszczony na stronie głównej forum nie działa

Jednak sie pomyliłem i nie działają bo nie to sprawdzałem :o
A wracając do tematu - Ja w sumie mam w planie przejsc na neo, ale musza sie uregulowac wszystkie wydadki etc. i wtedy o tym bede myslau bardziej powaznie, bo narazie nie ma z czego...
A co do warperow i laggerow to nie lubie jak mi sie to dzieje, wiec nie gram przy pingu 500 tylko w nocy / rano / na lanie jak mam w miare stabilny i niski ping. Moze czasami wejde, ale szybko wychodze bo wiem ze ani ja ani inni nie pograja, dlatego włączam ET bo tam jest o niebo lepszy netcode

Właśnie słucham:

Edytowane przez Rombi dnia 15-06-2004 o godz. 22:42

Old Post 15-06-2004 16:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rombi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rombi Znajdź więcej post'ów przez  Rombi Dodaj Rombi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rombi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomi
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Rombi
dlatego włączam ET bo tam jest o niebo lepszy netcode

Więc pytanie, co to jest netcode i czym się charakteryzuje netcode UrT'a a czym ET i który jest lepszy???
Rombi jak jesteś na stronce głównej tego forum to koło "Urban Terror" jest umieszczony link do urt.pl i gdy klikniesz to otwiera się stronka http://urt.plt

Old Post 15-06-2004 21:49
franc
Krzyzak from Thorn

Lightbulb hmmm

Jasne, ze pieknie jest miec lepszy net niz gorszy.
Zgodze sie, ze Neo jest obecnie najlepsza opcja dotepna dla "klienta indywidulanego".
ALE:
mam w pracy Neo - tylko dla mnie :-)
I tu niespodziewajka. Pingi sa tylko odrobine lepsze niz u mnie w domu, gdzie mam net z kablowki. Antywarp przycina mniej, ale niestety i tak jest.

Co do warperow. Moje zdanie jest takie, ze wszystko zalezy od nazwijmy to "kultury" gracza. Osobiscie nie mam zadnej przyjemnosci grania z pingiem powyzej 200, wiec nawet nie probuje. Ja sie w.....wiam, inni tez, bo warpuje, wiec nie wlaze i nie psuje innym zabawy.

Old Post 16-06-2004 08:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil franc Kliknij tutaj by wysłać e-maila do franc Znajdź więcej post'ów przez  franc Dodaj franc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać franc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: hmmm

quote:
Napisane oryginalnie przez franc
Ja sie w.....wiam, inni tez, bo warpuje, wiec nie wlaze i nie psuje innym zabawy.

Skubany - dwie wódki temu Panu

Old Post 16-06-2004 09:11
franc
Krzyzak from Thorn

Thumbs up to kiedy i gdzie ?? :-)

Tak jak w temacie.
To kiedy i gdzie ta obiecana vodeczka ?? ;-)

Old Post 16-06-2004 14:18
capone
+SG+SkUbAnY

Post 3

1. link na urt.pl dziala normalnie.
2. zeby ludzie wchodzili to moznaby wlasnie jakos wyszczegolnic ten link do boarda oraz napisac jakies info ogolne w newsach na stronie glownej.
3. gdyby kazdy mial takie podejscie to gralo by sie o wiele przyjemniej , niestety to jest rzadkosc jak snieg w australii...

Old Post 16-06-2004 18:31
Tomi
Skilled (Knight)

Re: 3

quote:
1. link na urt.pl dziala normalnie.

Cały czas mówie o tym linku

Otwiera się stronka http://urt.plt zamiast http://urt.pl
quote:
2. zeby ludzie wchodzili to moznaby wlasnie jakos wyszczegolnic ten link do boarda oraz napisac jakies info ogolne w newsach na stronie glownej.

Dokładnie, inne stronki tak własnie robią jeśli widzą że forum jest ostałe.

Old Post 17-06-2004 10:30
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:31.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions