Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > ...::: Muzyka elo ziomalska :::...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Anouaar
Guest

...::: Muzyka elo ziomalska :::...

Chcialem zalozyc topic a propo nowego, ultra fajnego kawalku Kaji Paschalskiej. Jak wszyscy wiemy z muzyka i sztuka ma to malo wspolnego, lecz nie o to przeciez chodzi. W pocie czola tlume ekspertow pracuja nad jej image scenicznym oraz tym jaka muzyke nam zaprezentuje. Tutaj rodzi sie pytanie, Kaja i jej 'tforczosc' jest adresowana do mlodziezy, jak mi sie wydaje, w moim wieku, ciutke mlodszej. Po obejrzeniu tego jej nowego dziela zalal mnie bialy pot i ogarnelo przerazenie. Czy oni mysla, ze moje pokolenie jest faktycznie tak glupie, aby w ogole choc troche docenic wartosc, dosc watpliwa, merytoryczna tego teledysku i piosenki, czy faktycznie moje pokolenie jest na tyle glupie aby to zrobic? Przeciez Ci ludzie posiadaja przekrojowa badania, cos jest trendy, a co nie. Narazie w tym teledysku widze przejaw drobno mieszczanstwa, ksenofobii, niedoinformowania, glupoty oraz szereg innych cech uwazanych za lekko negatywnych. Tak, i teraz mlodziez w calej Polsce bedzie sie fascynowac nowym i wspanialym dzielem Kaji, mistrzyni CKM'u, brzydkiej i glupiej 'rudej *****'. A w raz z nowym hitem zapowiada sie nowa plyta, mam nadzieje, ze calosc nie jest pelna refleksyjnymi tekstami, ambitna muzyka jak ten nowy utwor. Lecz naprawno jest, bo Kaja, jak wiele naszych quasi-artystow (nie bede wymieniac) w ogole nie maja dystansu do swojej 'tworczosci' i zrobie wszystko dla pieniedzy, bo kazdy artysta to prostytutka, w oparach wlasnych defekaliow zyc biedaki musza.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-05-2005 18:03
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Re: ...::: Muzyka elo ziomalska :::...

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Narazie w tym teledysku widze przejaw drobno mieszczanstwa

Moim zdaniem dotkłeś istoty sprawy. W Polsce jest też dużo mniejszych miast gdzie też żyje młodzież.

Old Post 11-05-2005 18:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Re: Re: ...::: Muzyka elo ziomalska :::...

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
Moim zdaniem dotkłeś istoty sprawy. W Polsce jest też dużo mniejszych miast gdzie też żyje młodzież.

Mialem na mysli mentalnosc typowego, stereotypowego warszawiaka, ale niech Ci bedzie.

Old Post 11-05-2005 18:10
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Oh kurcze. Dopiero teraz obejżałem ten teledysk. No coż jestem w tak ciężkim szoku że nie jestem w stanie jakoś racjonalnie tego wytłumaczyć. To jakiś pastiż na hip-hop czy ktoś to zrobił na serio?
Kaja Paschalska jest "popularna jak half-life, ***owa jak mcDrive"* i w tą piosenką to potwierdziła tysiąckroć.

*- cytat z piosenki zespołu Chsr z którego twórczością moim zdaniem każdy powinien się zapoznać

Afroafera
Blood Overdrive
Ciastkowy Król
Mój Klub
Ziomek Ułomek

Old Post 11-05-2005 18:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Trochę niesłusznie obiektem zjebów stała się biedna Kaja. Za tym wszystkim stoi pan Funky Filon który na swojej stronie pisze iż

to HIP HOP nasycony dużą dawką pozytywnej energii. Tak jak na poprzedniej płycie Funky Filon wystrzega się "blokowo - osiedlowych klimatów" w warstwie tekstowej, koncentrując się na połączeniu nowoczesnych "bitów" z bardzo filozoficznym przesłaniem

http://strony.aster.pl/filonfun/

Old Post 11-05-2005 18:39
alienzero
KOSZ

no wlasnie. to na serio jest...? bo zwatpilem... wogole co to za pajac ten koles? i czmu skoro 'rapuje' to sepleni? :S i wogole co to za tekst? co to za motyw? co to kuwa za wyraz 'cziku-cziku linka' ?? i wogole co to kuwa jest?

ja to nie wiem, z niej sie nie smieja w szkole za takie jazdy..?

ciezkie przezycie to bylo ten teledysk...

[parent advisory: pure shit]

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 11-05-2005 18:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Sorry, ale teledysk kai p i tego pajaca moglem ogladac przez ok 20 sek. Potem nie wytrzymalem...

Old Post 11-05-2005 19:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

funky-pedo-filon?o ***** to ja z tego kolesia toczyłem kiedyś jak miałem chyba 14 lat a teraz zrobili coś razem z moją faworytką kają?świetnie...nawet mi się nie chce o czyms takim myślec..toż to skaranie boskie...a Kaja tworzy dla podobnych sobie rudych kurewek,kiedyś jadłem obok niej obiad w ankerze (pizzeria u nas w mieście), pizza była smaczna...reszta z dupy

Old Post 11-05-2005 19:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

"Ze względu na nieustający festiwal chamstwa (nielicznej na szczęście) grupy Gości zawieszamy KG do odwołania." <- piosenka sie podoba szczegolnie widac to na stronce

Old Post 11-05-2005 20:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Ogolnie rzecz biorac, poziom polskiej sceny muzycznej (tej bardziej mainstreamowej, nie mowie 'andergrandzie'), to jest od ladnych paru lat rownia pochyla, dlatego przestalem ogladac MTV i wszystkie inne podobne kanaly, przestalem tez sluchac radia, za chlubnym wyjatkiem, ktora stanowi poczciwa Trojka.

Mam ogolnie w dupie to, co kto lubi, wyroslem juz z fascynacji pseudoambitnym andergrandem biednych i niedocenianych artystow z podziemia. Slucham tego, co mi sie akurat podoba, czy to jest rock, czy elektronika, czy pop.

Old Post 11-05-2005 20:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Ja, podobnie jak Lucas po 20 sek. wylaczylem. Jednak po tekscie "mala chinka cziku cziku-linka" moge stwierdzic, ze bedzie to hit lata i hit dyskotekowy w gimnazjach. Do czego to ludzie sie nie zniza, zeby troche zarobic...

Old Post 11-05-2005 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

Jakie 'kanały' telewizyjne lansują ten utwór?

Old Post 11-05-2005 21:33
Anouaar
Guest

Wiecie chlopaki, nawet andergrand sie nie trzyma najlepiej w Polsce. Zauwazylem, ze jesli chodzi o rozne sceny nie ma tendencji do pozostawania w tym andegrandzie lecz przebicia do telewizja, bycia cool i lansowanymi i bajer. Dinozaury siedza sobie, robia muzyke dla muzyki i ludzi, a mlodziaki chca pieniedzy i slawy. Takie to nieladne.

Old Post 11-05-2005 23:06
alienzero
KOSZ

wiecie, spojrzalem na ten teledysk jeszcze raz. i jak sie zacznie sluchac tak bez obrazu to kawalek jak kazdy inny co leci np. w radiostacji [chwala za to ze nie mam radia w domu ], popieprzony ale nie jakos specjalnie, i nie odstawje od czolowki 'z******ch melodii'... co jest gorsze to ze w polsce robi sie marne teledyski, a tez zwiazane z hh to przewaznie calkowite dno

i zgadzam sie z kims wczesniej - to bedzie przeboj jak cholera, i mam wrazenie ze nie tylko w malych miastach

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 11-05-2005 23:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

o qrna ale przewalony kawalek..
ze spazmatycznych wstrzasow i drgawek jakich dostalem po probie przesluchania i obejrzenia tego w calosci musialem sie ratowac pozadnym starym dimmu borgirem..

nosz poprostu zenada!!! czy juz naprawde nie idzie zrobic jakiejs muzyki na przyzwoitym poziomnie nie mieszajac w to panow z upodobaniem do spodni z niskim krokiem? staczamy sie i staczamy z ta muzyka niestety... :/

Old Post 12-05-2005 00:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

Czy oni są KU#@% niedorozwinięci??? (w tym miejscu przepraszam wszystkie chore osoby za takie porównanie) No normalnie, jakbym nie wiedział kim jest ta ruda to bym pomyślał, że jest to marna parodia hip hopu :o
Nie znam gustów dzisiejszych nastolatków ale nie mówcie, że ktoś tego będzie słuchał. Ja wiem, że w gimnazjum można słuchać mandaryny, ale przy tym to sie co najwyżej jakieś zryte dzieci w podstawówce mogą bawić.
*szok*

Old Post 12-05-2005 09:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Kurcze a ja tego jeszcze nie widzialam ani nie slyszalam .Oo. Na jakim programie to najczsciej leci? Bo radio mam tylko Rmf wiec zbytniego przeszukiwania nie zrobie :|

Ewentualnie jak ktos to ma to moglby podeslac ale pewnie nie macie takiego przeboju, cu?

Old Post 12-05-2005 09:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari

Ewentualnie jak ktos to ma to moglby podeslac ale pewnie nie macie takiego przeboju, cu?

http://strony.aster.pl/filonfun/download/video.wmv

Old Post 12-05-2005 10:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

No niestety imo Hip Hop w duzej mierze jest odpowiedzialny za degradacje psychiczno-spoleczna wspolczesnej mlodzierzy caly sens zycia czerpia z tekstow mozgowo niedorozwinietych niedojrzalych dzieci ktore spiewaja o zyciu jakby mieli 60'tke na karku i ze trzy nieudane aborcje w dziecinstwie

Old Post 12-05-2005 10:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
No niestety imo Hip Hop w duzej mierze jest odpowiedzialny za degradacje psychiczno-spoleczna wspolczesnej mlodzierzy caly sens zycia czerpia z tekstow mozgowo niedorozwinietych niedojrzalych dzieci ktore spiewaja o zyciu jakby mieli 60'tke na karku i ze trzy nieudane aborcje w dziecinstwie

O! Wreszcie Pawel cos "mondrego" powiedzial.

Zgadzam sie

Old Post 12-05-2005 10:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Oj, przepraszam za niedopatrzenie! Wypada jeszcze dodac ze przyczynila sie do tego w podobnym stopniu reforma edukacji (co widac po nowej maturze, z wyjatkiem matematyki ). Teraz jeszcez wystarczy wyrzucic z zakresu jezyka polskiego baczynskiego, milosza itp i w zamian wprowadzic interpretacje patetycznych tekstow hiphop'owych.

mAmY pRzE****** Zą!

Old Post 12-05-2005 10:44
insmac*1337
lump

Proponuje pakowac walizki, wsiadac w jakiegos starego volkswagena duzego i jechac w sina dal

Kto reflektuje?

Old Post 12-05-2005 10:47
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Bez sensu trzeba by spakowac w walizki ministerstwo edukacji, hiphop'pwcow i "wladze" przemyslu muzycznego w polsce. Ci pierwsi to nieuki ktore uj wie czemu robia co robia w dodatku tak wysoko (stanowisko). Ci drudzy to nieuki i uj wie czemu robia tak nisko (merytorycznie) to co robia, a Ci ostatnio to jak ktos powiedzial w filmie Sylwestra Latkowskiego - "Szołbiznes Po Polsku" - ludzie ktorzy sie naogladali hamerykanskich filmow (nie majacych nic wspolnego z rzeczywistoscia) i staraja sie to nasladowac. Jaki jest tego rezultat widac - Kaja

Old Post 12-05-2005 10:55
SweepeR
sweter

A widzieliscie "Przystankersow"? ;D To jest dopiero HIT! I nowa subkultura

http://shell.idealan.pl/~aawaay/przystankersi/

Old Post 12-05-2005 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

to jest extra :>

Lesio: wierz mi przy takich jajach i gimnazjum sie bawi. Wstyd mi. A najsmieszniejsze jest to, ze niby dla wszystkich to kicz i sie niby z tego smieja, a prawda jest taka, ze sluchaja tego typu jaj w domu. Szkoda gadac.

NP. Bathory - Blood, Fire, Death

Old Post 12-05-2005 11:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

Niestety nie tylko przemysl muzyczny w polsce leży. Podobnie jest z polskim kinem!! Nie licząc kilku dobrych produkcji (np Pitbull) w ostatnich latach polskie filmy to kiepsko zrobione ekranizacje lektur i inne ambitne przeintelektualizowane filmy. Co najgorsze teraz chca dac jeszcze te 2% oplaty dla kablowek itp. I beda za ta kase robic wieceje kiepskich filmow ktoore doceniaja tylko "krytycy" czyli inni zakompleksieni artysci uznajacy masowego odbiorce za zbyt durnego zeby zrozumiec "prawdziwa" kulture.

A co do przemyslu muzycznego to dobrym przykladem sa Fryderyki (nagrody muzyczne) sa one przyznawane kiepskim artysta (bo jak na lekarstwo dobrych artystow w polsce) przez kiepskich artystow, jest to takie goowno ze juz nawet tvp tego nie transmituje.

Hmm no a Hip Hop ziomki i inne idiotki typu "polska britnej spirs" to sieczka jaka robia z mózgu ludzia MTV VIVA itp. zreszta poziom wykonawcow tego typu muzyki jest adekfatny do poziomu odbiorców ich "tworczosci". No i zostaje jeszcze okolo 15% konformistow ktoorzy wola zachowywac sie jak idioci zeby tylko byc fajnym i modnym. :/

Old Post 12-05-2005 12:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

rany, ale fajnie macie

Old Post 12-05-2005 13:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
rany, ale fajnie macie

Chcialbys tez tak miec nie?

Old Post 12-05-2005 13:41
deathcrush
łobuz

no ale niektóre rzeczy są niedostępne lamerom (;
swoją drogą niezły refleks...

Old Post 12-05-2005 13:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez BlazoQ
adekfatny

adekwatny na boga!

co do tego klypa, źą wykurwiste ***** źą *****, obczaiłem ***** ten ***** zajebisty klyp elo ***** dzieciaku hawudepe *****

i tak mniej wiecej wyglada słownictwo i sposób wysławiania się adresatów tego "czegoś" (powie mi ktos osochozi w końcówce tego super-duper-hiper-elo-dzieciaku klipu??)

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 12-05-2005 13:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:49.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions