...::: Muzyka elo ziomalska :::...
Chcialem zalozyc topic a propo nowego, ultra fajnego kawalku Kaji Paschalskiej. Jak wszyscy wiemy z muzyka i sztuka ma to malo wspolnego, lecz nie o to przeciez chodzi. W pocie czola tlume ekspertow pracuja nad jej image scenicznym oraz tym jaka muzyke nam zaprezentuje. Tutaj rodzi sie pytanie, Kaja i jej 'tforczosc' jest adresowana do mlodziezy, jak mi sie wydaje, w moim wieku, ciutke mlodszej. Po obejrzeniu tego jej nowego dziela zalal mnie bialy pot i ogarnelo przerazenie. Czy oni mysla, ze moje pokolenie jest faktycznie tak glupie, aby w ogole choc troche docenic wartosc, dosc watpliwa, merytoryczna tego teledysku i piosenki, czy faktycznie moje pokolenie jest na tyle glupie aby to zrobic? Przeciez Ci ludzie posiadaja przekrojowa badania, cos jest trendy, a co nie. Narazie w tym teledysku widze przejaw drobno mieszczanstwa, ksenofobii, niedoinformowania, glupoty oraz szereg innych cech uwazanych za lekko negatywnych. Tak, i teraz mlodziez w calej Polsce bedzie sie fascynowac nowym i wspanialym dzielem Kaji, mistrzyni CKM'u, brzydkiej i glupiej 'rudej *****'. A w raz z nowym hitem zapowiada sie nowa plyta, mam nadzieje, ze calosc nie jest pelna refleksyjnymi tekstami, ambitna muzyka jak ten nowy utwor. Lecz naprawno jest, bo Kaja, jak wiele naszych quasi-artystow (nie bede wymieniac) w ogole nie maja dystansu do swojej 'tworczosci' i zrobie wszystko dla pieniedzy, bo kazdy artysta to prostytutka, w oparach wlasnych defekaliow zyc biedaki musza.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|