Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > alchemik
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Cool alchemik

Czytam wlasnie sobie dosc znana ksiazke Paulo Coelho - Alchemik. Musze przyznac ze jest to pozycja wielce interesujaca i jak na razie goraco wszystkim polecam ... ale nie o tym chcialam mowic ( tzn pisac )

Ksiazka ta mowi o tym iz powinnismy podazac za naszymi marzeniami, stworzyc Wlasna Legende zamiast rezygnowac z tego czego pragniemy na rzecz malego kramiku z prazona kukurydza.. czyli na rzecz zwyklej szarej codziennosci.
Sprawila ona, iz zaczelam sie zastanawiac nad soba i swoim zyciem. Ostatnio strasznie siedze w tyle z tym co lubie robic. Mam niby swoje marzenia.. ale coraz czesciej sie poddaje mysli, ze w koncu trzeba bedzie dorosnac.. zatrudnic sie w pracy u rodzicow i zyc jak normalny czlowiek. Porzucam mozliwosc zostania pisarka tylko dlatego, ze nie wierze w swoje sily, dlatego ze ludzie dorosli kaza mi wejsc w ich zycie i zaczac byc doroslym. Teraz jednak jak czytam ta ksiazke zaparlam sie i stwierdzilam ze musze .. musze sprobowac swoich sil. Moze to co sobie zamarzylam spelni sie i znajde swoj skarb?

Chcialam wlasnie was tez zapytac co sadzicie o marzeniach.. Czy sa to tylko glupie mrzonki lat dzieciecych, ktorych nigdy nie spelnimy, mysli ktore nigdy nie zostana wypowiedziane na glos? A moze jednak cos ku czemu trzeba dazyc? Czy mamy szanse wygrac z realizmem i bezlitoscia tego swiata?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 29-10-2001 13:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

bez marzen nasze zycie to by dopiero bylo szare... nawet jezeli nasz cel jest trudny do osagniecia to trzeba do niego dazyc... w 90% nie spelnia sie nasze marzenia ale ten okres kiedy do tego dazylismy bedziemy wspominac bardzo pozytywnie

Old Post 29-10-2001 13:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

W Alchemiku jest jedno mądre zdanie : Jeżeli czegoś z całego serca pragniesz, to cały wszechświat potajemnie Ci sprzyja aby to się ziściło.

Saari : widzę iż za dobre książki się zabierasz.

Old Post 29-10-2001 14:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Hmm... Marzenia!!! Coz moge powiedziec o marzeniach. Mam swoje marzenia. Hmm... niewiem co napisac. Mowi sie ze marzenia sie spelnianja - w moim przypadku sie to nie zdarza. Niewiem czemu mam jakis taki niefart.
Ja wiem - trzeba miec marzenia, nawet jezeli jedne sie nie spelnia, kiedys przyjdzie moment w ktorym moze sie ziscic. Czlowiek porusza sie pomiedzy tzw. "szansami". Na wiekszosc z nich nie udamu sie trafic, ale wkoncu jak bedzie sie staral uda mu sie wywrocic i wpasc na ktoras z nich.
Trzeba wierzyc w siebie - czego czasami mi brakuje. "Wiara potrafi zdzialac cuda!!!"

Old Post 29-10-2001 16:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SUN]Lis3n
-=[SUN] POWER !!=-

wedlug mnie ksiazka wymiata !!!!

nie ma to jak panienki z Bulowic

mail me : [email protected]
give me a sign GG : 1454393

Old Post 29-10-2001 18:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SUN]Lis3n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SUN]Lis3n Znajdź więcej post'ów przez  [SUN]Lis3n Dodaj [SUN]Lis3n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SUN]Lis3n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

hmm widać trzeba przeczytać skoro to dzieło "ma taką dobrą prasę". co do marzeń myślę że są to myśli które pozwalają nam się w pewnym sensie na momęnt odciąć od zeczywistości. bo o czym marzy posiadacz marnego kompa jak nie o nowej "maszynie". ten ktoś wyobraza sobie siebie przy nowym sprzęcie i stara się zapomnieć o obecnym stanie rzeczy. coś podobnego do działania narkotyków ale jest lepsze i nie uzaleznia. Eh marzenia o miłości to te które przewaznie się nie sprawdzają...

Old Post 29-10-2001 20:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jar0d
ludzik

hmm.....
Marzenia, z nimim bywa roznie, bo przeciez rozni sa ludzie ale generalnie wydaje mi sie ze sa pewnego rodzaju ucieczka od szarosci codziennego dnia. Azylem w ktory uciekamy by zapomniec o trudach i znojach towarzyszacych nam na codzien. Gdy jest nam zle, gdy tesknimi za kims z checia udajemy sie w kraine zaomnienia jaka niewatpliwie jest kraina marzen. Zycie pozbawione wstepu do 'swiata zludzen' bylo by prawdziwa udreka dla duszy. Czesto marzenia sa jedyna radoscia zycia, pozwalaja zapomniec choc na moment o szarosci. Jednak zycie nie jest proste, nic nie jest w nim albo czarne albo biale, rzadzi sie swoimi twardymi regulami. Ta bloga kraina w konfrontacji z realnym swiatem przegrywa bo nie mozna zyc jedynie marzeniami, zludzeniami, iluzja... Marzenia powinny pozostac marzeniami, swiatelkiem w tunelu do ktorego sie podaza, nie moga przeslonic rzeczywistosc, zastapic realnego swiata... Jednak zycie beznich jest nudne i niezwykle trudne...

Old Post 30-10-2001 00:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jar0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jar0d Znajdź więcej post'ów przez  Jar0d Dodaj Jar0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jar0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez giBBeR
Mowi sie ze marzenia sie spelnianja - w moim przypadku sie to nie zdarza. Niewiem czemu mam jakis taki niefart.

Czasem sie spelniala - trzeba byc tylko cierpliwym....

Ja o stalym marzylem ponad 2 lata... dopiero za trzecim razem sie udalo (czyli dwa rozczarowania).

Aby miec wieksza pewnosc spelninia marzenia trzeba pomoc mu - czyli jak chcesz tego miliona w totka - to kup juz ten los

Old Post 30-10-2001 06:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Talking

Byl kiedys taki kawal:
Szkot modlil sie do Boga o to by wygral w loterii.
Modlil sie do Boga codzienie 30 lat i nic nigdy nie wygral. Wkoncu kiedys podczas modlitwy i prosby o wygrana - Bog przemowil:
- Czlowieku!!! Daj mi szanse - KUP LOS!!!

Old Post 30-10-2001 21:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Byl kiedys taki kawal:
Szkot modlil sie do Boga o to by wygral w loterii.
Modlil sie do Boga codzienie 30 lat i nic nigdy nie wygral. Wkoncu kiedys podczas modlitwy i prosby o wygrana - Bog przemowil:
- Czlowieku!!! Daj mi szanse - KUP LOS!!!

O tym dokladnie myslalem jak pisalem posta wyzej....

Old Post 30-10-2001 21:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

O tym dokladnie myslalem jak pisalem posta wyzej....

marzenia: skonczyc studia&wyjechac z tego zasranego kraju

Old Post 31-10-2001 13:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Koleś wyjechał do Norwegii i dzwoni po wyborach do kolegi w polsce
-no dobrze a jakie są wyniki??
-wie pan jeśli Norwegia to ciepły kraj... to nie wracaj pan!

Old Post 31-10-2001 13:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
Koleś wyjechał do Norwegii i dzwoni po wyborach do kolegi w polsce
-no dobrze a jakie są wyniki??
-wie pan jeśli Norwegia to ciepły kraj... to nie wracaj pan!

Dobra dobra - ale gubimy watek tego topicu.... nie gadamy o kawalach...

Old Post 31-10-2001 16:26
MaslaV
koduję bezwzrokowo

tO była taka mała dygresja apropo wypowiedzi pana Neo który chce wyjechać z tego zasranego kraju

Old Post 31-10-2001 16:43
CE3RDE
Just do it.

"Powiedz czy mi sie uda znalezc spokoj w zycia trudach to kolejna proba ktorych duzo bylo w sumie,chociaz wiem co robic jednej rzeczy nie rozumiem czemu w ludzi tlumie jest krzywdy tyle,czemu tyle przeciez zycie to mial byc przywilej a tutaj takie chwile znowu czujesz ostrze na gardle,niewyrazna przyszlosc widziana w krzywym zwierciadle jak statek ma porwane zagle,stoi w miejscu ja tak samo ale wiem ze moge wygrac partie z gory przegrana bo gdy obudze sie rano bede mial sile by walczyc napewno to mi wystarczy"

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 31-10-2001 17:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jej ... strasznie sie ciesze, ze tylu madrych ludzi zachecilam do wypowiedzenia sie na moim temaciq

W sumie pisze jednak dlatego iz ukonczylam juz szczesliwie czytanie ksiazki i musze jeszcze raz ja bardzo goraco polecic Jest bardzo ciekawa..porusza interesujacy wszystkich temat dazenia do spelnienia swoich marzen.. i ma bardzo fajny koniec

Co do samych marzen .. zastanawiam sie ostatnio coraz wiecej nad tym tematem i coraz bardziej mi sie wydaje ze gdy wytezy sie nasze sily i bedzie sie wytrwale dazylo do zrealizowania swych marzen ..beda one mozliwe do osiagniecia... czego zycze kazdemu

Old Post 31-10-2001 17:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Talking

Dobra - musze gdzies ta ksiazke dostac, ale najpierw musze dokanczyc ksiazke pozyczona od SweepeR'a, "Przedwiosnie" i costam jeszcze. Ale ksiazke przeczytam!!!

Old Post 31-10-2001 21:46
Lucas
esports.pl

quote:
Dobra - musze gdzies ta ksiazke dostac, ale najpierw musze dokanczyc ksiazke pozyczona od SweepeR'a, "Przedwiosnie" i costam jeszcze. Ale ksiazke przeczytam!!!

W "P." polecam czesc II - czyli jak umawiac sie z 3 pannami na raz Reszta jest mniej ciekawa....

Old Post 31-10-2001 23:17
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

LucaS - taa... trzeba jeszcze miec z kim sie umowic...

Old Post 01-11-2001 18:53
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:20.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions