Re: FNS!
quote: [i] Ostygnij Człowieku! Wygląda na to że to Ty masz klapki na oczach i proste treści osobiście traktujesz kierując je jako atak na swoją personę. Problematyka symboli w grze interesuje mnie z prostych powodów o których powinieneś wiedzieć: gram w klanie ProAxis. Wygląda też na to, że widzisz to co chcesz widzieć a nie to co w treści chodzi autorowi. Przeczytaj pierwsze moje zdanie. Potem drugie i trzecie a następnie spróbuj przez chwilę pomyśleć-to nie boli. O czym tam jest mowa? Tak o multiplayer. Graficzki do podmiany proszę- singleplayer. U wanna swastika? To możesz być spokojny bo trafi w Twoje łapki wersja ang. A multi? Tak jak w teście: stylizowane "W" z dwugłowym orłem i wszystko w tym temacie. Mi chodziło o podmiany textur w wersji multi. Ale skoro jak napisałeś "...polityka w ktorej jest zakaz pokazywania SYMBOLU, przecierz to bezsens..." no to jak chcesz Twój wybór. No i miałeś rację, że "chociaż może się myliłeś" bo oprócz dziadka mi też było by nie w smak grać w teamie hitlerowców. Ale co tam wojna to było tak dawno temu nie? A tak jak jest teraz: team jakichśtam alternatywnych Niemców i niech tak zostanie.
Nie wiem jak mogłeś tak opacznie zrozumieć mój komentarz, że "zabijanie kolesi ze swastyka na ramieniu to walka z nazizmem" (w sumie to chyba dobrze nie?)Znowu ja o mp Ty o sp. Mnie wali singleplayer i tam może nawet Adolf nago z Ewą Braun fiku-miku w gaciach ze sfastyką na dupie. Szczerze? ***** mnie to. Ale jak widzę serwery a'la HitlerJugend to możliwość jest, że goście i z mapki generator wzieli sobie flagi hehe. Nie, to raczej granie w MULTIPLAYER po stronie Axies z włączoną emblematyką może być niesmaczne. Ciekawe co powiedziałeś o texturach Afroamerykanów (popr.polit. rulez hehe) na modelach Allies. Do głowy mi to nie przyszło. Widziałem texty ludzi którym przeszkadzało że "Czarny" jest porucznikiem bo byli tylko "zapleczem" ale e tam! Ty się nie pier....łeś - od razu RASIZM. No cóż, to nijak jeśli chodzi o Twoją "realistykę zgodna z realiami II wojny swiatowej".
To Ty powinieneś się obudzić po tym tekście: "A jaki normalny polak zaczal by chodzic ze swastyka na ramieniu?" haha LOL.
Ja tu o GRACZACH przedstawianych w grze MULTIPLAYER jako MODELE pokryte TEXTURAMI a Ty o Polakach chodzących ze swastyką na ramieniu. Tracisz chyba kontakt z real life! hehe.
Pozdro all [/B]
Kto tu ma klapki na oczach? Ty jestes przepelniony ideologiami bo ci nie pasuje widok swastyki i wrecz cie oburza. Dla mnie to kolejny symbol ktory jest jedynie wkladem do pelnego wizerunku zgodnego z realiami i klimatem. Ale nie bede sie powtarzal. Nie zrozumiales mnie i pewnie nie zrozumiesz.
A ze ktos sie identyfikuje z nazizmem? Ze swastyka to dla niego symbol nazizmu po ktorego stronie/z ktorym bedzie walczyc? Dla mnie to abstrakcja.
W ramach ciekawostki (cyt. z encyklopedii onetowej 'Wiem'):
Swastyka, symboliczny i_ornamentalny znak w_postaci równoramiennego krzyża o_ramionach zagiętych pod kątem prostym w_tym samym kierunku. Jako symbol pomyślności i_szczęścia szeroko rozpowszechniona w_starożytnym i_we współczesnym świecie. Słowo swastyka wywodzi się z_sanskrytu (svastika) i_oznacza "wiodący do pomyślności".
Swastyka pojawiała się już w_sztuce wczesnochrześcijańskiej i_bizantyńskiej, nadal jest powszechnie stosowana jako symbol pomyślności w_hinduizmie, dżinizmie i_buddyzmie. Swastyka prawostronna jest powszechnie uznawana za symbol Słońca, imitując ruchem swych ramion drogę, jaką ono pokonuje. Swastyka lewostronna, poprawnie zwana sauvastika, jest symbolem nocy, straszliwej bogini Kali i_praktyk magicznych. 1910 w_Niemczech wprowadzono swastykę jako symbol antysemickich organizacji. Od 1935 czarna swastyka w_białym kole, na karmazynowym tle stała się flagą narodową hitlerowskich Niemiec.
Ale dla mnie mimo wszystko to nadal sa tylko slowa. Cokolwiek by mial oznaczac symbol swastyki - dla mnie bedzie tylko suchym symbolem, ktory jezeli bedzie w grze imitujacej klimat II wojny sw. to przyczyni sie to do pelniejszego wizerunki realiow. A twoja wypowiedz rzeczywiscie potraktowalem jako atak na 'nacjonaliste' (ktorym oczywiscie nie jestem) bo taki miala wydzwiek. A to w jakim klanie grasz i po czyjej stronie jest dla mnie rowniez bez znaczenia.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.
IRCnet - #wolfpl, #globalops
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|