Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > most czy tama
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
ufuk
Training (Enforcer)

Lightbulb most czy tama

Przede wszystkim witam

Ja z takim zapytaniem: co wolicie wysadzac - most czy tame??
Wlasnie wzialem sie za dlubanie i osobiscie jakos milej bedzie robilo mi sie tame (wiecej pomyslow mam), ale moze jednak wolelibyscie cos z mostem. Generalnie prosze o sugestie, pomysly i inne takie...

pozdro

[IBZ]_ufuk

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-01-2002 13:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ufuk Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ufuk Znajdź więcej post'ów przez  ufuk Dodaj ufuk do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ufuk prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Thumbs up

Kawa czy herbata ? Osobiście wolałbym coś bardziej wykręconego - np. tama , ktrą trzeba "osłabic" w 3 miejscach dynamitem ( za 3ecim razem robi się wielkie jebut ;-)))
Ale most tesh jest spox ;-D
Ale tama rulz

Old Post 08-01-2002 14:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ufuk
Training (Enforcer)

Talking

no wlasnie mam na mysli cos mocno pokreconego - cala baze nad ta tama, mnustwo wody, drabinek i platform))
bedzie gdzie biegac

[IBZ]_ufuk

Edytowane przez ufuk dnia 08-01-2002 o godz. 15:04

Old Post 08-01-2002 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ufuk Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ufuk Znajdź więcej post'ów przez  ufuk Dodaj ufuk do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ufuk prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

Re: most czy tama

quote:
Napisane oryginalnie przez ufuk
Przede wszystkim witam

Ja z takim zapytaniem: co wolicie wysadzac - most czy tame??
Wlasnie wzialem sie za dlubanie i osobiscie jakos milej bedzie robilo mi sie tame (wiecej pomyslow mam), ale moze jednak wolelibyscie cos z mostem. Generalnie prosze o sugestie, pomysly i inne takie...

pozdro

[IBZ]_ufuk

tame mosty to mamy juz 2

Old Post 08-01-2002 17:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Tez jestem za tama

Old Post 08-01-2002 18:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

Zdecydowanie tama

Old Post 08-01-2002 19:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

W jakim filmie rozwalali tame ??? W parszywej 12, czy w nawalonych działach ? Bo to co oni robili podczas tej misji było wystarczająco pokręcone i taktyczne

Old Post 08-01-2002 19:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sphere
Zjem cie

Talking

hmm w sp jest już mapka z tamą ... moze da sie zrobić coś podobnego ... tzn chodzi mi o samą tamę - żeby była podobna ...

Old Post 08-01-2002 20:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[mroova]ant
BLADERUNNER

No tak, ja tez tamę wolę.
Ale jeśli już mowa o wysadzaniu czegoś, to może to być też jakiś nasyp kolejowy

Old Post 08-01-2002 20:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

no a ja bym wysadzil statue wolnosci - moze ktos kiedys stworzy taka mapke!

Ah ta moja wyobraznia!

Old Post 08-01-2002 20:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Tama, moze rozgrzeb ta z singla, napewno czesc ci sie przyda z niej.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 08-01-2002 23:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Moja szkole!!!

Musze kiedys taka mapke zrobic

Old Post 09-01-2002 00:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Moja szkole!!!

Musze kiedys taka mapke zrobic

LOL a to nieglupie zrobic budynek i boisk + sale gimnastyczna hehe, na faces do skinow da sie ryjki nauczycieli.

Cele :

Wykrasc dziennik z pokoju nauczycielskiego
wysadzic : archiwum szkoly i generator pradu/ skrzynke rozdzielcza jak nie maja generatora heeh

Ihaa chce taka mape

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 09-01-2002 00:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KIeliH
Training (Enforcer)

Re: most czy tama

quote:
[...]Ja z takim zapytaniem: co wolicie wysadzac - most czy tame??

Ja jestem za tama !

gg #78870
irc #wolfpl

Old Post 09-01-2002 10:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KIeliH Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KIeliH Znajdź więcej post'ów przez  KIeliH Dodaj KIeliH do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KIeliH prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

quote:
no wlasnie mam na mysli cos mocno pokreconego - cala baze nad ta tama, mnustwo wody, drabinek i platform))
bedzie gdzie biegac

[IBZ]_ufuk

Tylko zeby sie dalo skakac z samej gory do wody . Lot z 30 metrow na bache, plusk i -50 hp... ale zyjesz. No i na dole pod woda kanal zakratowany np tez do wysadzenia, albo granatem po prostu... itp. itd. Pomyslow jest duzo.

Old Post 09-01-2002 12:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow Pomysl na mapke

Juz jakis czas temu mialem taki pomysl na mape:
Na podstawie mapki z singla, tej co trzeba ja po cichu przejsc, znalezc snajperski snoop rifle i wyjechac ciezarowka z bazy. Dzien, sloneczko, czyste niebo z kilkoma zaledwie chmurkami, tereny rzadko zalesione, lekko gorzyste (kilka wzniesien), dla potrzeb mapy warto by zrobic lekki lasek, polane (ahh, te partyzanckie klimaty ), moze kilka bunkrow, takich jak w Carnage Canyon, kilka wiez strazniczych (takich jak wlasnie na tej mapce z singla) no i glowny cel, czyli wysadzenie mostu. Most powinien byc duzy, stojacy wysoko nad rzeka, przez taki mniejszy wawoz. Mozna by bylo do niego dochodzic od gory i od dolu (pod mostem, przy wawozie). Nie pochlebiajac sobie uwazam ze pomysl jest zajebisty i przynajmniej sama sceneria albo inne aspekty z niego powinny byc wykorzystane. Wybrazcie sobie te pojedynki miedzy drzewami, przy i w bunkrach na polanie albo przy samym wysadzaniu duzego mostu!
Jak nikt tego pomyslu nie wykorzysta to chyba sie zdesperuje i sam sie naucze lepic mapki
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Old Post 09-01-2002 14:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ufuk
Training (Enforcer)

Cool

ok, wiec oficjalnie ruszaja prace nad wysadzaniem tamy
ze tak powiem, bede posilkowal sie mapka z singla, ale nie bede jakos wyraznie na niej opieral swojego wytworu.

pozdrawiam i zabieram sie za robote

Old Post 09-01-2002 15:28
Cougar
Elite (Fiend)

w 3 misji Commendos 1 byla chyba tama. tam wogule bylo to wszystko ladnie polaczone, jak masz mozliwosc to zobacz sobie te mape

Be Ready To Be POISONED

RTCW Team http://poison.rtcw.pl

Old Post 09-01-2002 16:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cougar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cougar Znajdź więcej post'ów przez  Cougar Dodaj Cougar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cougar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

Mam talie pytanie:

Czy jest JUŻ wersja quarka obsługująca RTCW ???

Old Post 09-01-2002 19:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]Pioter
Tanczacy z Granatami :]

Talking

Jako zawodowy piroman ejstem rowneiz za tama: ]
nalepiej taka ktora tzreba oslabic nieco
tylko czy jak wyejbie tama to wsyztskich pod nia zaleje woda?

Old Post 09-01-2002 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]Pioter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]Pioter Znajdź więcej post'ów przez  [BK]Pioter Dodaj [BK]Pioter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]Pioter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

Re: Pomysl na mapke

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
Juz jakis czas temu mialem taki pomysl na mape:
Na podstawie mapki z singla, tej co trzeba ja po cichu przejsc, znalezc snajperski snoop rifle i wyjechac ciezarowka z bazy. Dzien, sloneczko, czyste niebo z kilkoma zaledwie chmurkami, tereny rzadko zalesione, lekko gorzyste (kilka wzniesien), dla potrzeb mapy warto by zrobic lekki lasek, polane (ahh, te partyzanckie klimaty ), moze kilka bunkrow, takich jak w Carnage Canyon, kilka wiez strazniczych (takich jak wlasnie na tej mapce z singla) no i glowny cel, czyli wysadzenie mostu. Most powinien byc duzy, stojacy wysoko nad rzeka, przez taki mniejszy wawoz. Mozna by bylo do niego dochodzic od gory i od dolu (pod mostem, przy wawozie). Nie pochlebiajac sobie uwazam ze pomysl jest zajebisty i przynajmniej sama sceneria albo inne aspekty z niego powinny byc wykorzystane. Wybrazcie sobie te pojedynki miedzy drzewami, przy i w bunkrach na polanie albo przy samym wysadzaniu duzego mostu!
Jak nikt tego pomyslu nie wykorzysta to chyba sie zdesperuje i sam sie naucze lepic mapki
Pozdry

wejdz do topica westerplatte....widze ze mamy podobne gusta

Old Post 10-01-2002 00:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]N3o
Life sux0rz!

nie lubie wysadzania w M-plejerze nie weim czemu, a poza tym malo kto jest inżynierem

Old Post 10-01-2002 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]N3o Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]N3o Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]N3o Dodaj [SPECNAZ]N3o do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]N3o prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]N3o
nie lubie wysadzania w M-plejerze nie weim czemu, a poza tym malo kto jest inżynierem

Nie zartuj... jak jest cos do wysadzenia to kazdy chce byc inzynierem i jest ich zwykle az nadto.

No ufuk pracuj pracuj i pokazuj efekty na bierzaco, to cos ci mozemy pomoc .

Old Post 10-01-2002 19:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ufuk
Training (Enforcer)

Talking

no pracuje pracuje...tylko ta tama, to mi troszke.........duuuuza wyszla, ale nic to, przynajmniej skakac z niej nikt nie bedzie
mysle, ze pod koniec przyszlego tygodnia powinienem pokazac pierwsze skriny

Old Post 11-01-2002 09:24
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Exclamation

Chcialem tutaj nadmienic skromnie ze mapka z singla z tama byla baaardzo sprzetozerna. A wiadomo ze fps'y wplywaja znaczaco na ping. Wiec trzeba albo skromnie rozporzadzac wielkimi przestrzeniami albo liczba bajerkow na mapie. Niektorzy - z tego co czytalem na forum - graja w przerazajaco malej ilosci klatek. Dla mnie to niewyobrazalne (nie widze grac ponizej 50 fps) a pomyslcie co sie dzieje na assault... A mapka z tama z singla byla jeszcze wieksza i jeszcze bardziej fps'y redukowala.

Old Post 11-01-2002 12:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ufuk
Training (Enforcer)

na razie robie....
nie przeladuje jej specjalnie bajerami, wiec mimo rozmiaru nie powinna byc jakos szczegolnie ciezka, choc jesli tak bedzie, to po prostu pozmniejszam wszystko, co sie da - na czele z tama

Old Post 11-01-2002 12:34
sud
sudden death

quote:
no pracuje pracuje...tylko ta tama, to mi troszke.........duuuuza wyszla, ale nic to, przynajmniej skakac z niej nikt nie bedzie
mysle, ze pod koniec przyszlego tygodnia powinienem pokazac pierwsze skriny

Ja bede skakal na 100% . Wiec jak bedziesz cos tam zmniejszal, to chociaz wysokosc zostaw duza.

Btw: Fritz z tym 50 to troszke przesadzasz... oko ludzkie i tak nie widzi wiecej niz dwadziescia pare klatek (24?), wiec plynnosci to bardzo nie ujmuje czy jest 30 czy 50. Moze przeskoki sie robia i przyciecia to fakt... Ja mam wachania od 90 do 25 fps zaleznie od miejsca i kiepsko gra mi sie praktycznie tylko przy tych bardzo niskich fps'ach na lotnisku na assault.

Old Post 11-01-2002 13:44
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez sud
Btw: Fritz z tym 50 to troszke przesadzasz... oko ludzkie i tak nie widzi wiecej niz dwadziescia pare klatek (24?), wiec plynnosci to bardzo nie ujmuje czy jest 30 czy 50. Moze przeskoki sie robia i przyciecia to fakt... Ja mam wachania od 90 do 25 fps zaleznie od miejsca i kiepsko gra mi sie praktycznie tylko przy tych bardzo niskich fps'ach na lotnisku na assault.

Oko ludzkie widzi wiecej niz 24 klatki. W tv wyswietlaja wlasnie z taka szybkoscia. Pozornie jest wszystko ok przy 24 fps. Tez rozumowalem w ten sposob kiedys. Ale mi glownie chodzi o usredniona sume klatek a nie to co ci draw_fps wyswietla w rogu (te wartosci bardziej w blad wprowadzaja niz cokolwiek pokazuja). W Q mozna bylo ustawic sobie timedemo i zmierzyc srednia klatek z jakiegos demka w akcji. Do czego daze - do tego ze inna masz wartosc jak wokol ciebie lataja airstriki a inna jak idziesz jakims waskim korytarzykiem. I to samo w walce. Co z tego ze jak sobie gdzies tam po bazie biegasz i masz 40 fps to jak przychodzi do walki i wymiany ognia - masz 10 klatek? Zreszta ciezko mowic lysemu o grzebieniu Obetnij sobie troche grafe i detale i pograj tak dzien-dwa w duzej ilosci klatek (conajmniej 50) - zobaczysz jak wzrosnie twoja skutecznosc. Zreszta zobacz w jakiej ilosci klatek sie produkuje gry na konsole - srednia to 60 fps - i to nie dlatego ze to widac czy nie. Plynnosc sie czuje a nie widzi. I nigdy nie zrozumiem kolesia co gra w 10 klatkach, ma ustawione wszystko na ful, kolory, resolution itd. - dla mnie to kompletna amatorka (nie uchybiajac nikomu).
Pozdrufka

Old Post 11-01-2002 16:09
sud
sudden death

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg

Oko ludzkie widzi wiecej niz 24 klatki. W tv wyswietlaja wlasnie z taka szybkoscia. Pozornie jest wszystko ok przy 24 fps. Tez rozumowalem w ten sposob kiedys.

No to jak w tv wyswietlaja 24fps to nie widzisz przerw miedzy klatkami? Chyba ze widzisz ;>.
quote:

Ale mi glownie chodzi o usredniona sume klatek a nie to co ci draw_fps wyswietla w rogu (te wartosci bardziej w blad wprowadzaja niz cokolwiek pokazuja). W Q mozna bylo ustawic sobie timedemo i zmierzyc srednia klatek z jakiegos demka w akcji. Do czego daze - do tego ze inna masz wartosc jak wokol ciebie lataja airstriki a inna jak idziesz jakims waskim korytarzykiem. I to samo w walce. Co z tego ze jak sobie gdzies tam po bazie biegasz i masz 40 fps to jak przychodzi do walki i wymiany ognia - masz 10 klatek? Zreszta ciezko mowic lysemu o grzebieniu Obetnij sobie troche grafe i detale i pograj tak dzien-dwa w duzej ilosci klatek (conajmniej 50) - zobaczysz jak wzrosnie twoja skutecznosc. Zreszta zobacz w jakiej ilosci klatek sie produkuje gry na konsole - srednia to 60 fps - i to nie dlatego ze to widac czy nie. Plynnosc sie czuje a nie widzi. I nigdy nie zrozumiem kolesia co gra w 10 klatkach, ma ustawione wszystko na ful, kolory, resolution itd. - dla mnie to kompletna amatorka (nie uchybiajac nikomu).
Pozdrufka

Ok ok rozumiem przekaz... fakt ze czuje sie roznice. Nie mozesz wskazac jakis konkretnych zmian, ale po prostu sie lepiej gra. Nie wiem jak srednia wyliczyc, ale mowilem jakie mam wachania i tak na oko to wydaje mi sie, ze ok. 50fps mam. No ale zmienie sobie zaraz rozdzialke i detale, sprawdze ile wtedy wyciagne i czy w ogole czuje roznice... bo to glownie pingi przeszkadzaja mi w grze, a nie plynnosc.

Old Post 11-01-2002 18:18
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

Od poczatku: A propos fps'ow w TV - moze nie zwrociles nigdy uwagi jak np. kamera zatacza krag obserwujac tlum ludzi poruszajacych sie - zobaczysz jakby rozmycia i 'skoki'. Wiesz, tak naprawde to nie bedziesz tego widzial jezeli ktos nie zwroci twojej uwagi na to - i o to chodzi, ale gry a tv to dwa rozne swiaty.
A propos 'widzenia roznicy' w fps'ach to wiadomo ze nie zobaczysz ich stojac w korytarzu albo malym pomieszczeniu i poprzelaczasz ustawienia. Roznice dopiero dostrzegasz biegnac sobie po plazy pomiedzy eksplozjami z mozdzierza, nalotami oficerow i biegajacymi i strzelajacymi wokolo twoimi team8's.
W Q3 klatki sie liczylo w ten sposob:
/timedemo 1
/demo xxx
I w konsoli sie otrzymywalo usredniony wynik. Dobrze by demo mialo w sobie duzo akcji - wtedy wynik bedzie autorytatywny. W wolfie to wyglada prawdopodobnie identycznie (nie probowalem).
Znowu przyznam ze moze Q wywarl na mnie zbyt duzy wplyw ale FPS'y to imho jedna z najwazniejszych rzeczy jezeli chodzi o strone techniczna kazdego FPP'a.
Pzdr.

Old Post 11-01-2002 21:10
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:03.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions