quote: Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
1.Przy zainstalowanych sterownikach 23.11 nvidii reinstalka sterow VIA 4in1 z 4.36(a) na 4.37(a) zakonczyla sie totlanym wysypaniem systemu ! Oczewscie jest system restore , ale to samo jest w Me !
Taa, slyszalem ze niektorzy to maja, ale nie jest to regula. Ja np ciagle jade na 23.11, jest stabilnie i szybko.
quote: 2.Instalacja sterownikow do Sound Blastera Live ! Wszyscy wiedza , ze z ta karta sa problemy pod XP ! Ja sobie poradzilem , ale troche zabawy z tym bylo !
Akurat live'a mam zamiar kupic na dniach wiec gdybys byl tak mily i podrzucil mi krotki opis tego co zrobiles.
quote: 3.Wlaczal / wylaczal protokol TCP/IP samoczynnie ! Juz wiem dlaczego , pod Me zobaczylem , ze sa konflikty i przestawielm na inny slot , ale pod XP NIGDZIE nie bylo tego widac .
Nie mialem tego nigdy. Skoro byly konflikty to nie dziwne, a pozatym moze zle ich szukales, bo z tego co wiem to XP nie pokazuje konfliktow w menadzerze urzadzen.
quote: To sa rzeczy , ktore zdarzyly sie tylko mi , koledze przy instalacji sterow do sbliva system sie wiesznal , a nie jest to lamus , pracowal po kolei na 95 , 98 , Me , NT 4.0 , 2000 ( w miedzy czasie caly czas ma Linuxa ). XP i teraz spowrotem na 2000 ! Takich przypdakow roznych bugow jest wiele , wystarczy na paru listach dyskusyjnych sie rozejrzec !
Lamus, czy nie lamus, gl. chodzi o sprzet. Czasem wystarczy miec markowy, czasem nawet to nic nie daje bo system nie lubi sie z danym chipsetem i trzeba poczekac na nowa wersje sterow.