Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Dobra mapa. Co to jest?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
slawek
.

Dobra mapa. Co to jest?

Dawno nie zakładałem nowego tematu , więc czas to zrobić

Dobra mapa.
Jakie musi spełnić warunki, czym się wyróżniać, żeby nazwać ją dobrą?
Gdzie przebiega granica między mapą a dobrą mapą.
Czy poznać ją od razu, po pierwszej rozgrywce, czy to wychodzi na jaw po jakimś czasie?
Co lubicie w mapach, a czego nie? Itd. itp.
No, wiecie o co mi chodzi...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-01-2002 12:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

poprostu jezeli gra sie na niej przyjemnie...posiada ciekawe rozwiazania i mase trickow to jest fajna

Old Post 24-01-2002 12:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
poprostu jezeli gra sie na niej przyjemnie...posiada ciekawe rozwiazania i mase trickow to jest fajna

No oxy jak zwykle zwięźle i treściwie wyczerpał temat

Zamknąć temat!

Old Post 24-01-2002 12:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

w polsce bez wzgledu jak ciekawe mapy beda dostepne... i tak wszyscy beda grali tylko cpm1a i cpm3
jednomapowcy...:/

Old Post 24-01-2002 12:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
HusTler
Skilled (Knight)

Zaopserwowalem tez dziwny fenomen
-TDM gra sie na pro-q3dm6, rzadko na dm7 (jako druga mapa w pojedynku 2 klanow)
-podobnie sprawa ma sie z 1v1 - tak samo pro-q3dm6 wypiera inne mapy (nawet t2 i t4 - typowe mapy do dueli)

Old Post 24-01-2002 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil HusTler Znajdź więcej post'ów przez  HusTler Dodaj HusTler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać HusTler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Spider
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
w polsce bez wzgledu jak ciekawe mapy beda dostepne... i tak wszyscy beda grali tylko cpm1a i cpm3

Dokladnie. Wiara w ogole nie gra na np cpm10, cpm11, cpm5 czy q3tourney2. Cpm1a jest BARDZO dobra mapa ale NA PEWNO sa lepsze. Dobra mapa powinna miec wystarczajaca ilosc armorow i apteczek. Conajmniej 2 rakietnice, konstrukcje ktora nie powinna przeszkadzac w 'swobodnym' poruszaniu sie (ktos wie o co mi chodzi?), respawn spoty w odleglosci od siebie minimalnie okolo 6-10m. Mowilem tu oczywiscie o mapach 1on1.

Old Post 24-01-2002 12:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

pro-dm6 wg mnie nie nadaje sie do dueli
za to pro-t4 i pro-t2 rulz

Old Post 24-01-2002 12:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
{z}BobeK
Guest

pro-dm6 to dla mnie nie jest mapa zabardzo do dueli spowodu na swoja wielkosc, chociaż (znuf dla mnie) ta mapa jest jedyną PRO-mapą ktura mi sie podoba. PRO-T2 jest zbyt zmieniona (za duzo dupereli) a PRO-T4 jeszcze nawet da sie zagrac bo jest bardziej dynamiczna nish tamte .

A jezeli chodzi o "wymarzoną" mapke to musza byc na niej dwa armory : YA, RA, MEGA... co do broni to musi byc rail, RL, Szot, Plasma, i LG (troche duzo ). mapka nie moze byc taka duza jak dm6

co do cpmuf to nie lubie

Old Post 24-01-2002 13:14
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

ja ostatnio mecze cpm8

Old Post 24-01-2002 14:44
++]Ac1D[++
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez {z}BobeK
pro-dm6 to dla mnie nie jest mapa zabardzo do dueli spowodu na swoja wielkosc, chociaż (znuf dla mnie) ta mapa jest jedyną PRO-mapą ktura mi sie podoba. PRO-T2 jest zbyt zmieniona (za duzo dupereli) a PRO-T4 jeszcze nawet da sie zagrac bo jest bardziej dynamiczna nish tamte .

A jezeli chodzi o "wymarzoną" mapke to musza byc na niej dwa armory : YA, RA, MEGA... co do broni to musi byc rail, RL, Szot, Plasma, i LG (troche duzo ). mapka nie moze byc taka duza jak dm6

co do cpmuf to nie lubie

a cpmy sa spox , a do Twojej wymarzonej mapy pasuje cpm3

Old Post 24-01-2002 14:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ++]Ac1D[++ Znajdź więcej post'ów przez  ++]Ac1D[++ Dodaj ++]Ac1D[++ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ++]Ac1D[++ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

cpm12 ownz j00 4ll Really.

Co powinno cechowac dobra mape? Grywalnosc przede wszystkim, choc wyglad takze sie liczy. Taka cpm1a np. zalicza sie do map, ktore maja zajebista grywalnosc, ale z wygladem to u nich, hmm, tak sobie. Niby jakis jest, niby spoko, oryginalny, ale moglby byc lepszy (czego dowodem jest CPM1a by Decker). Oxy napisal juz czym jest dobra mapa, krotko i zwiezle. Ja dodam jeszcze tylko, ze obok niezlej napierdzielanki i szybkosci powinna sie takze takowa cechowac strategia. Strategia inna niz latanie od YA do YA Dobrym przykladem tu jest charon3dm9 (ktoras z osp, ale oczywiscie nie pamietam ktora - "Anticipating Oblivion" sie nazywa) - jest szybka, a przy tym taktyczna. Poza tym dobra mapa powinna dawac oczywiscie dobra zabawe - tutaj usmiech w strone cpm12 (dlaczego? juz pisalem o tym kiedys, w innym topicu).

A co do ladnie wygladajacych map to do dzisiaj u mnie na hdq kroluje auh3dm1.

A tak wogole to skonczylem juz prace nad sweep3dm1 - alfa. Wlasnie zajalem sie teksturowaniem, jak sie uda to juz w ferie wyjdzie beta Gra sie na niej (przynajmniej mi) milo.

Old Post 24-01-2002 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sxl
Want some?

Ostatnio w ogole panuje jakies zafascynowanie mapkami do vq3. Nasi krajowi cpmowcy zagrywaja sie na t4, t2 czy dm6 - ta ostatnia z reszta zawsze byla w TDM cpm grana.

A co jeszcze bardziej mozna zobaczyc scena zaczela sie calkiem przerzucac na czystego q3. Kiedys Polacy [w tym niestety i ja...] mowili: "promode rox poniewaz dzieki niemu jestesmy znani w swiecie jako najlepsi", teraz zas wiele tych samych mord mowi: "przez tego cpm w Polsce nie ma gracza vq3 na miare swiatowej czolowki".

Wszystko przez RooSa [joke]

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Old Post 24-01-2002 17:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sxl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sxl Znajdź więcej post'ów przez  sxl Dodaj sxl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sxl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
HusTler
Skilled (Knight)

pro-q3dm6 jest strategiczna mapa do dueli podobnie jak t2.
tourney4 to troche kamperska mapa (kampowanie przy ra i co 2 min wizyty do mh) - troche sie to zmienilo przy pro-q3tourney4 gdzie dane sa juz 2 ya i znacznie trudniej panowac nad przeciwnikiem

Old Post 24-01-2002 17:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil HusTler Znajdź więcej post'ów przez  HusTler Dodaj HusTler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać HusTler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

true true cpm12 the rula mapa

Old Post 24-01-2002 17:52
SweepeR
sweter

Yeah! Piwa mu

Old Post 24-01-2002 19:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

mi sie srednio podoba imho cpm11 jest fajna

Old Post 24-01-2002 22:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
demarcos
zdzisiu burczymucha

hmmmmm.....gral ktos na cpm7? albo cpm2?
z drugiej strony dobra mapa bez rejla- cpm5 tez jest łeri gut -niemozna zakonczyc kombosa rejlem

Old Post 25-01-2002 08:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil demarcos Kliknij tutaj by wysłać e-maila do demarcos Znajdź więcej post'ów przez  demarcos Dodaj demarcos do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać demarcos prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
HusTler
Skilled (Knight)

Niektore mapy OSP sa calkiem spoko
ospdm1 - deja vu
ospdm3 - niezla szybkosc (pomieszczenia bez scian )

Old Post 25-01-2002 09:55
Pulsar
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sxl
A co jeszcze bardziej mozna zobaczyc scena zaczela sie calkiem przerzucac na czystego q3. Kiedys Polacy [w tym niestety i ja...] mowili: "promode rox poniewaz dzieki niemu jestesmy znani w swiecie jako najlepsi", teraz zas wiele tych samych mord mowi: "przez tego cpm w Polsce nie ma gracza vq3 na miare swiatowej czolowki".

Zgadzam sie z Toba. Niestety juz tacy jestesmy, ze zawsze musimy byc inni Najgorsze jest to, ze wielu gosci, ktorzy przeszli z qw lansuje cpm

quote:
Napisane oryginalnie przez sxl

Old Post 25-01-2002 10:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pulsar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pulsar Znajdź więcej post'ów przez  Pulsar Dodaj Pulsar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pulsar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez demarcos
hmmmmm.....gral ktos na cpm7? albo cpm2?
z drugiej strony dobra mapa bez rejla- cpm5 tez jest łeri gut -niemozna zakonczyc kombosa rejlem

no imho cpm5 ruluje...

Old Post 25-01-2002 11:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Spider, {z} BobeK, Sweeper (no, ten to wie o czym mówi, w tym wypadku przynajmniej )
Dzięki za sensowne responsy.

Tylko kiedy mapa jest grywalna ?

Upierdliwiec co?

Old Post 25-01-2002 12:08
HusTler
Skilled (Knight)

A ja to bez sensu gadam ?

Old Post 25-01-2002 15:59
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite

2-mapowcy jak juz cos...
ale mysle ze jakby jakas naprawde ciekawa mapa (nie mam tu na mysli cpmek poza cpm3 cpm5 cpm1a cpm10 cpm11 i cpm12) bylarozegrana na jakims wiekszym turnieju...lub tym bardziej na kilku takich pod rzad...to zaczeto by na niej grac porzadnie...btw w polsce gra sie prawie ze TYLKO i wylacznie na cpm1a....jak pisze kolesiowi zmiane mapy na cpm3 to juz marudzi...

Old Post 25-01-2002 16:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez {z}BobeK

co do cpmuf to nie lubie

cpm3? moja ulubiona

Old Post 25-01-2002 16:24
{z}BobeK
Guest

ja powiem tak : cpm'y do vq3 nie pasuja . I to wszystko, dlatego nie lubie tych mapek.

Old Post 25-01-2002 17:07
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez HusTler
A ja to bez sensu gadam ?

Nie no, stary, super że zabrałeś głos

No dobra. Widzę głównie nazwy mapek. Chodziło mi bardziej o coś innego. Np. :
powery w łatwo/trudno dostępnych miejscach,
więcej/mniej ramp, balkonów,
bardziej wertykalna/horyzontalna,
oryginalna muza, dołączone fajne boty i nowe dźwięki/bazująca na efektach vq3,
otwarte/zamknięte przestrzenie,
nowe textury/bez różnicy,
bazujące na tym co znane/kompletnie odlotowe,
gotyk/techno.
Co sprawia, że mapa jest dobra "startegicznie"?
itd. itp.

ale już się nie upieram...
chyba faktycznie niełatwo opisać to, co trzeba poczuć przed monitorem
...ja bym się nie podjął...
(uwielbiam tego śmieszka )

Old Post 25-01-2002 17:19
SweepeR
sweter

Czym jest grywalnosc? Co dobrze grywalna mape powinno cechowac?

Ostatnio zauwazylem, ze przede wszystkim prostota. Nie moze byc zbytnio zamieszana, nie moze byc za duzo korytarzy, zeby sie ludzie gubili. Musi byc latwo przyswajalna. Taka komercha Do dueli sa dwa typy dobrych map:

1 - z jednym glownym pomieszczeniem i siecia koryatrzy je oplatajaca. Wspanialym przykladem jest tu niesmiertelna dm4. Takze pasuje Q3DM13, CPM7, CPM11...

2 - z dwoma glownymi pomiesczeniami. Tych jest zdecydowanie wiecej. Np. Q2DM1, CPM1a, CPM3, CPM12... i wiele wiele innych.

Mapa musi byc dobrze wywazona. Co to znaczy? Nie moze byc takiej sytuacji, ze stojac w jednym miejscu ma sie praktycznie kontrole nad wszystkim wazniejszymi rzeczami na mapie. Dlatego nie jest koniecznoscia, aby mapa posiadala 2xRL (jak to ktos wyzej napisal).

Bronie i powerupy powinny lezec w pasujacych do tego miejscach. Np. taki Railgun nie powinien byc latwo dostepny. Najlepiej na najnizszym poziomie mapy (CPM1a, Q2DM1), choc zdarzaja sie wyjatki (Q3DM6, CPM3). Albo wezmy Grenade Launcher. IMO powinien lezec gdzies na gorze, zeby po jego wziesciu mozna bylo poslac kilka granatow na dol, bo w koncu do tego od sluzy. Co do PU'ow to pomieszczenia, w ktorych sie znajduja powinny byc odpowiednio trudno/latwo dostepne. W duelach chyba jedynym PU'em jaki sie spotyka jest MH. Powinien on lezec w takim miejscu, zeby nie bylo go zbyt latwo, ale tez nie zbyt trudno wziasc. Najlepiej, zeby do jego pomieszczenia prowadzilo 1-2 wejscia, a troche wiecej wyjsc. Popatrzmy na CPM3 - jedno wejscie, dwa wyjscia.

Jesli chcemy stworzyc dobra mapke, ktora spodoba sie ludziom lubiacym naparzac, to powinnismy zrobic ja dobra do rejlowania. Otwarte przestrzenie, na ktorych rejl latwo wchodzi. Jakies "balkony" na gorze, na ktorych mozna by sie ewentualnie skryc. Ale nie takie, z ktorych latwo mozna by kampowac, o nie, co to to nie.

Waznym elementem sa takze triki. W CPMA ownuja double jumpy oraz ramp jumpy, ktore przyspieszaja niezle bieg. Dlatego powinno byc ich troche, choc nie za duzo, zeby mapa nie wygladala zbyt durnie i nie bylo z drugiej strony przesycona trikami, bo wszyscy dobrze wiemy, ze co za duzo to nie zdrowo.

Co do wertykalnosci/horyzontalnosci to mi osobiscie bardziej podobaja sie mapy bardziej "plaskie". Choc mapy "wysokie", z wieloma kondygnacjami (3 to maksimum w sumie) tez sa popularne (CPM1a, CPM3, Q3T4). Nie lubie za bardzo machac mycha i latac z glowa skierowana maksymalnie do gory.

Wlasnie, co do "gory". Mapa powinna byc wywazona tak, ze im wyzej sie znajdujesz, czujesz sie bezpieczniej. Chyba nie musze mowic, ze latwiej sie celuje patrzac w dol niz do gory. Dlatego tez z gory powinno dac mozliwosc zejscia prawie wszedzie, jak to ma miejsce wlasnie w przypadku CPM1a, CPM3, CPM12 i wogole wszystkich , natomiast wejsc na gore powinno byc 2-3, nie wiecej.

Co do takich bajerow jak muza to sa niepotrzebne, tylko przeszkadzaja, i tak wiekszosc ich nie slucha, wiec dodaja niepotrzebnych bajtow do .pk3 do sciagniecia. Zreszta mamy taka fajna komende jak s_ambient (bodajze) w CPMA, ktora po prostu wylacza wszystkie "naturalne" dzwieki.

Co do tekstur, to oryginalnosc jest ceniona w swiecie mapperow. Nie jest to kolejna kopia standardowych map, lecz widac, ze autor danej mapy ma wlasne wyobrazenia, potrafi byc oryginalny, etc. Mi sie osobiscie podobaja mapy, ktore oferuja "custom textures", zazwyczaj maja swoj wlasny klimat. Choc umiejetnie wykorzystane tekstury z baseq3 tez potrafia pokazac swoje (auh3dm1).

Dalej pytasz czy "bazujące na tym co znane/kompletnie odlotowe". Coz, ciezkie pytanie., Tu jest jak z show biznesem. Jesli powtarzasz to co bylo, to moga cie oskarzyc o to, ze nie potrafisz nic wlasnego zrobic i nie masz wtedy nic do gadania. Z drugiej strony prezentowanie wlasnych, oryginalnych, pomyslow jest bardzo ryzykowne bo nigdy nie wiemy czy to sie ludziom spodoba czy nie.... Ale ryzyko jest czescia dobrej zabawy, nieprawdaz?

I jeszcze co do wystroju mapy - czy gotyk czy techno. Mi osobiscie bardziej podoba sie gotyk, wg mnie daje wieksze mozliwosci architektoniczne, wieksze pole do popisu (auh3dm1). Choc jak kiedys powiedzial Decker, podczas dyskusji na ten temat "techno daje tak naprawde wieksze mozliwosci, gdyz to jest przyszlosc i mapper moze naprawde niezle zaszalec z wystrojem, bo nie ma w sumie zadnych wzorow, z ktorych mozna/nalezy brac przyklad". Cos w tym jest... Ale gotyk ladniej wyglada dla mnie

W sumie, aby stworzyc dobra mape trzeba sie niezle napracowac. Nie nalezy tylko i wylacznie polegac na swoim widzimisie (kto widzi misie? ). Budujesz wersje beta, ktora udostepniasz publicznie i ludzie, ktorzy sie lepiej znaja na calej tej grze moga ja potestowac, powiedziec co zmienic, zeby lepiej sie gralo, etc. Wlasnie po to sa fora dyskusyjne, irc. Nalezy to wykorzystac.

Ponadto trzeba miec szczescie... Np. mapa ztn3dm1 nie byla zaplanowana jako mapa do 1na1... Podobnie q3dm6...

Jest wiele artykulow na ten temat w sieci. Jak chcesz to ci wyszperam kilka. Sa bardzo przydatne.

Aha. I jeszcze bardzo wazna jest strona techniczna mapy. Zwykli, szarzy gracze, nie wiedza, ze mapa to nie tylko bloki i przedmioty. Jest takze caly zestaw tektur, ktorych zadaniem jest dobre interpretowanie mapy przez Q3. Tekstury hint umiejetnie wykorzystane podwyzszaja fps'y w danej lokacji, clip umozliwiaja graczom latwiejsza nawigacje (nie zachaczanie o lampy, etc.,), caulk wspomagaja krzywe... I kilka innych do oblusgi botow, etc. Dlatego naprawde warto RTFM. Sam manual doGTK Radianta, ktory mozna znalezc po zainstalowaniu dostarcza wiele przydatnych informacji. Ponadto jest wiele tutoriali na necie.

I raczej nigdy nie bedzie tak, ze od razu, pierwsza mapa stanie sie hitem. Tu jest jak z gra. Po pierwsze trzeba miec do tego talent, po drugie zaciecie, aby sie meczyc z budowaniem tego wszystkiego, po trzecie checi, a po czwarte doswiadczenie, umiejetnosci. I to wcle niekoniecznie w takiej kolejnosci.

Uff

Old Post 25-01-2002 18:27
SweepeR
sweter

slabo?

Old Post 25-01-2002 18:30
gazi
podróżnik

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
slabo?

omg
GG
< rozwine to pozniej >

Old Post 25-01-2002 18:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Old Post 25-01-2002 19:25
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:14.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions