Jasne ze sa konieczni, co maja rozsadzac? stare znane przyklady:
nagle dwuch graczy z 1 klanu wypada z serwa, i co wtedy sie gra np: 8:6? Jasne, ze nie. Sa odpowiednie przepisy w kazdej lepszej lidze ku temu co wtedy robic. Tak samo pingi sedzia moze stwierdzic ze dany serwer nie nadaje sie do meczy np bo wiekszosc jednego teamu ma pinga 60 a drugiego 250 etc etc. Przepisy tego dotyczace napewno beda z CB bo sa swietne i sprawiedliwe. Np. Wypad 1 koles, przeciwny klan powinien oslabic sklad lub poczekac na reconnect goscia (POWINIEN). Jesli spadnie 2 z jednego teamu to juz MUSI to zrobic etc. sedzia pilnuje przestrzegania reg. gry. Ja np oczywiscie przypominam ze np tricky w stylu zabijanie wlasnego LT zeby walil air czy art, co 4sek, albo panzera zeby strzelal co 5 sek, beda niemozliwe i tego sedzia tez ma pilnowac. Wszystkich martwiacych sie udzialem naszym w sedziowaniu etc, powiem jedno mi osobiscien nie chce sie sedziowac i nie wiem jaki system wyznaczania sedziow bedzie, ale ja z gory odmawiam.
Co do wypowiedzi kaga, to go popieram w calosci, meczace jest juz wtykanie tag poison gdzie tylko sie da, z podtextami ze cos jest/moze byc nie tak. Odbierzemy swoje na polu walki i tyle 
kag napisal :powoli zaczyna mnie troche irytowac to sugerowanie ze liga moze byc niesprawiedliwa ze POISON moze w jakis sposob zachowywac sie nie fair, to cale przypisywanie zlych intencji
jesli ktos cos do mnie ma niech pisze na mail, niech nie patrzy ze robie na FPP - gdy jestem na FPP to jestem [FPP]kag ale wolfie jestem [POISON]kag, ale zauwazcie ze zawsze zawsze jestem kag, nie jestem schizofrenikiem i nie zmieniam zdania i osobowosci w zaleznosci od taga przed nickiem ...
xxxxxxxxxxxxx
Co do sedziow uwazam ze paru CLow, z innych klanow powazanych i bedacych sensownymi ludzmi, czy pare innych szanowanych osob, poprostu zostanie poproszonych o udział jako sedziowie dodatkowo, jak juz zaznaczylem ja nie bede sedziowal i prawdopodobnie wydam zakaz sedziowania czlonkom poison, to jeszcze z nimi omowie.
Thats All

|