quote: MilOsh, powiedz kiedy zmienisz ksywkę na MieSniosh lub PakerOsh
Powodzenia w ćwiczeniach.
No wiec tak ja cwicze juz generalnie cwicze od pazdiernika zeszlego roku, ale na powaznie do os nowego roku zaczalem.
quote: ja bede chodzil 5 razy w tygodniu sobsta niedziela-zeby odpoczac-sprawdzony sposob.
na poczatek to stanowczo za duzo(jak 14 ozancza jeszcze wiek to w ogole), zwykle ludzie polecaja ogolnorozwojowke przez 3 miechy 3x w tyg.
quote: Co sadzice o bialku?Takim ktury sie kupuje,slyszalem ze efekty sa bardzo zauwazalne po krutkim czasie.Ale slyszalem takze ze to na zdrowiu sie odbija.
Bialko, gainery itp nie daja szybkich efektow,jest to po prostu uzupelnienie diety, jesli nie jest ona w stanie zapewnisc wystarczajacej ilosci skladnikow odzywczych. co do szkodliwosci to lol, jak bialko czy weglodany moglyby byc szkodliwe.
quote: wlasnie! lepiej rozwijac komurki muzgowe
to rozwijaj dalej, moze kiedys nauczysz sie dobrze pisac "mozg" i "komorka"
quote: Ja kiedyś byłem na siłowni.
Zmęczyłem się.
Odradzam...
no co ty na silowni sie meczysz , w nagrode po dlugim, wysilku fizycznym uwalniaja sie w mozgu endomorfiny, takie subst dajace poczucie blogosci i satysfakcji.
Tak w ogole to ja sie interesuje szeroko pojetym sportem. 4 lata siedzenie na kompie zrobily ze mnie neizle warzywo. Aktualnie mama 4x w tyg silke, 1-2x w tyg bieg dlugotystanoswy, 1x basen, no i codzienny(pol h) stretching (rozciaganie). Narzie brakuje mi 20cm to szpagatu tureckiego, przy dobrym wietrze w wakacje powinienem juz zrobic. To tyle na szybcioka, potem jeszcze cos napisze no i czekam na post venetoma