Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > problem z 1.31 ??
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

Exclamation problem z 1.31 ??

Cholera mam problem, od kiedy zmieniłem wersje wolfa na 1.31 dramatycznie zwiększył się czas w jakim wolf się ładuje. Dokładnie chodzi mi o moment od kliknięcia w ikonę do załadowanie się menu . Samo menu ładuje się ok. 2 minut ( przez ten czas mam szary ekran) , nie jest to bardzo uciążliwe ale mnie po prostu wnerwia. Dodatkowego smaczku dodaje sprawie to że znajomy mam bardzo podobne problemy. Mamy podobne płyty główne ( ja mam na chipseci kt133 a on na kt 133a) więc zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem jakiś konflik sprzętowy. Może ktoś ma podobne problem ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-04-2002 22:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

to fakt, ze przez patch 1.31 wolf dluzej sie laduje, u mnie jest to samo tyle ze nie jest to az taki duzy problem jak u ciebie, gdyz mi czas ladowania przedluzyl sie jakies kilkanascie sekund, moze gdybym mial mniej ramu (mam 128) to bylo by znacznie gorzej
ja mam bardziej niewygodny problem z tym patchem, a konkretnie po wpisaniu do favourites (chyba tak sie pisze ) jakiegos IP momentalnie znika i nie widzi zadnego serwera. z tym jest tak, ze czasem cos pokaze a czasem nie, ale czesciej nie ma niz jest

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 15-04-2002 23:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bluesdriver
Combat (Death Knight)

Czasem mam to samo, tzn. gra bardzo długo się ładuje. Może się mylę ale wydaje mi się że łączy się w tym czasie z serwerem punkbustera.

Old Post 16-04-2002 07:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bluesdriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bluesdriver Znajdź więcej post'ów przez  bluesdriver Dodaj bluesdriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bluesdriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

czasami mi sie dlugo laduje a czasem krotko wiec nie wiem od czego to zalezy

Old Post 16-04-2002 13:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DaBi
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Allan
czasami mi sie dlugo laduje a czasem krotko wiec nie wiem od czego to zalezy

identycznie jest u mnie i jeszcze z tego co wiem u paru osób.
jak masz farta to sie szybko ładuję

Old Post 16-04-2002 14:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DaBi Znajdź więcej post'ów przez  DaBi Dodaj DaBi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DaBi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2

Niestety u mnie zawsze trwa to tak samo długo ... ok 2 minut szary ekran i zero reakcji , na początku myślałem że to zwis ale po odczekaniu swojego zawsze się ładuje i jest ok. Sam proces ładowania map i łączenia się z serwerem przebiega normalnie.

Old Post 16-04-2002 16:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tsumetai
Training (Enforcer)

Heh, ten problem mają chyba wszyscy z wersją 1.31. U mnie ładowanie trwa coś około 1min. (Odynowi niech będą dzięki za 512 ramu). U mojego kumpla też się długo ładuje (coś chyba około 2min). Więć wina tkwi w patchu.

Old Post 16-04-2002 17:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tsumetai Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tsumetai Znajdź więcej post'ów przez  Tsumetai Dodaj Tsumetai do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tsumetai prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bluesdriver
Combat (Death Knight)

Na 1.31 ładuje mi się bardzo krótko(Normalnie). Za to na 1.30 było ok. 2-3 minut. Mam 192 mb ram.

Gnębi mnie inny problem. Co pare dni, czasem co 24 godziny mam awaiting connection na wszystkich serwerach. W czasie gry dopada mnie lag i zrywa mi się połączenie. Następnie nie mogę połączyć się z żadnym serwerem mimo ze ping jest niski. Pomaga tylko ponowna instalacja gry. Podmiana pliku wolfconfig_mp.cfg na ten z przed zerwania połączenia nic nie daje. Może ktoś ma podobne doświadczenia ?

Old Post 16-04-2002 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bluesdriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bluesdriver Znajdź więcej post'ów przez  bluesdriver Dodaj bluesdriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bluesdriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Allan
Southerner

quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2
Niestety u mnie zawsze trwa to tak samo długo ... ok 2 minut szary ekran i zero reakcji , na początku myślałem że to zwis ale po odczekaniu swojego zawsze się ładuje i jest ok. Sam proces ładowania map i łączenia się z serwerem przebiega normalnie.

Wolf mi się co prawda dłużej wgrywa ale za to mapki ładują się chyba szybciej Pozatym zawsze po zmianie mapki wywalało mnie i musiałem kompa restarcić a teraz czasami łączy bez zwieszki

Old Post 17-04-2002 13:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
!THC!Pain
THE HEROIC CLAN

Ja mam 256 ramu i tez mi sie długo ładuje okolo 1 minuty i 30 sekund ale za to plansza czesto na samym poczatku sie wiesza Patch 1.31 to porazka

Old Post 17-04-2002 21:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil !THC!Pain Znajdź więcej post'ów przez  !THC!Pain Dodaj !THC!Pain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać !THC!Pain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2

quote:
Napisane oryginalnie przez !THC!Pain
Ja mam 256 ramu i tez mi sie długo ładuje okolo 1 minuty i 30 sekund ale za to plansza czesto na samym poczatku sie wiesza Patch 1.31 to porazka

Nie no nie jest tak źle bo ja np ogólnie nie poweim nic złego na tego patcha 1.31 bo w sumie to w tej wersji gra jest bardziej stabilna. Wcześniej często miałem sytuację że po władowaniu się na serwer ponownie ładowała mi się mapa ( czyli w praktyce mapa ładowała się 2 razy ), obecnie sytuacja taka nie ma miejsca.

Old Post 18-04-2002 09:23
YourMother
Combat (Death Knight)

Talking a mnie dziala super :D

nie mam zadnych problemuf plansze uadujom sie bardzo krutko i wogule jest fajno nie wiem skad macie tyle problemuf moze czas zainwestowac w orinauy

Old Post 18-04-2002 11:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YourMother Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YourMother Znajdź więcej post'ów przez  YourMother Dodaj YourMother do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tsumetai
Training (Enforcer)

A czy ktoś tu mówił o piratach?

Old Post 18-04-2002 15:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tsumetai Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tsumetai Znajdź więcej post'ów przez  Tsumetai Dodaj Tsumetai do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tsumetai prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]Falek
www.kmh-clan.prv.pl

Unhappy ja to samo

U mnie się ładuje coś około 30 sekund (mam modem) a u kumpla (stałki) z 5 minut (poważnie!!!)mnie to wnerwia nie wiem jak was!!!

Old Post 26-04-2002 23:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]Falek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [KmH]Falek Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]Falek Dodaj [KmH]Falek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]Falek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]Falek
www.kmh-clan.prv.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez bluesdriver
Na 1.31 ładuje mi się bardzo krótko(Normalnie). Za to na 1.30 było ok. 2-3 minut. Mam 192 mb ram.

Gnębi mnie inny problem. Co pare dni, czasem co 24 godziny mam awaiting connection na wszystkich serwerach. W czasie gry dopada mnie lag i zrywa mi się połączenie. Następnie nie mogę połączyć się z żadnym serwerem mimo ze ping jest niski. Pomaga tylko ponowna instalacja gry. Podmiana pliku wolfconfig_mp.cfg na ten z przed zerwania połączenia nic nie daje. Może ktoś ma podobne doświadczenia ?

nie wiem w czym tkwi problem ja czegos takiego naszczęście nie miałem (od 1,5 miecha nie grałęm w żadną gre na piecu!!!)

Old Post 26-04-2002 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]Falek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [KmH]Falek Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]Falek Dodaj [KmH]Falek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]Falek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Talking Re: problem z 1.31 ??

quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2
Cholera mam problem, od kiedy zmieniłem wersje wolfa na 1.31 dramatycznie zwiększył się czas w jakim wolf się ładuje. Dokładnie chodzi mi o moment od kliknięcia w ikonę do załadowanie się menu . Samo menu ładuje się ok. 2 minut ( przez ten czas mam szary ekran) , nie jest to bardzo uciążliwe ale mnie po prostu wnerwia. Dodatkowego smaczku dodaje sprawie to że znajomy mam bardzo podobne problemy. Mamy podobne płyty główne ( ja mam na chipseci kt133 a on na kt 133a) więc zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem jakiś konflik sprzętowy. Może ktoś ma podobne problem ?

Mnie raz się tylko tak długo ładowało na szarym ekranie - wcisnąłem tyldę i zaraz wyskoczyłą konsola, przyspieszając tym samym proces. Może i tobie pomoże, jeśli jeszcze tego nie próbowałeś.

Old Post 28-04-2002 12:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Unhappy

u mnie wolfik startuje od klikniecia do planszy menu nie dluzej niz 15 sek. i nie przypominam sobie zeby bylo inaczej przed patchem. Faktem jest ze mam 512mb ale laduje sie z ta sama predkoscia i teraz i zanim dalem 1.31. Wydaje mi sie ze to nie jest naturalne, aby jakas gra sie tyle ladowala (chodzi mi o problemy ZOh1w2) i podejrzewalbym windawna najbardziej. Sadze ze cos mu nie pasi przy uruchamianiu sterownikow open gl, moze sprobuj przeinstalowac drivery (jak sa to na nowsze) i zobacz kiedy byl instalowany system, bo jesli dawno to moze wymagac reinstalacji (najlepiej na goly dysk). Ostatnia rzecz, moze masz bardzo zdefragmentowany dysk?
Wiecej grzechow nie pamietam

Old Post 28-04-2002 12:41
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:01.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions