Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Demka
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
YAKU
Training (Enforcer)

Demka

Wiem ze to bedzie lamerskie pytanko ale moglby mi ktos z was opaiac krok po kroku nagrywanie demek RTCW? Niestety nie umiem a chcialbym sobie cos po nagrywac .
Z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
Yaku

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 27-04-2002 18:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YAKU Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YAKU Znajdź więcej post'ów przez  YAKU Dodaj YAKU do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać YAKU prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Voytek
Guest

Re: Demka

quote:
Napisane oryginalnie przez YAKU
Wiem ze to bedzie lamerskie pytanko ale moglby mi ktos z was opaiac krok po kroku nagrywanie demek RTCW? Niestety nie umiem a chcialbym sobie cos po nagrywac .

Nie ma pytan lamerskich, moga byc jedynie zlosliwe.
Ale konkretnie na to pytanie odpowiedz byla na boardzie kilka dni temu. Tak wiec drogi kolego rusz troche swoja mysz i paluchy a znajdziesz wlasciwy topic....

Old Post 27-04-2002 20:01
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YAKU
Training (Enforcer)

heh dobra widzialem nawet widzialem ten skrypt co czeba go wpisac ale gdzie? Jak bym to wiedzial to by nie bylo probolemu Ale dzieki

Old Post 27-04-2002 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YAKU Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YAKU Znajdź więcej post'ów przez  YAKU Dodaj YAKU do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać YAKU prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Talking

Wpisujesz tekst "record nazwadema" w konsoli (domyślnie wywołujesz konsolę tyldą - znaczek "~").

Każdy kiedyś nie wie jak się nagrywa dema.

Byłbym zapomniał - w konfigu musisz jeszcze dodać linijkę (konfig to plik wolfconfig_mp.cfg w katalogu z RTCW/Main):
seta g_syncronousClients "1"

Jak to dopiszesz demka będą hulać. Jakbyś jeszcze czegoś nie wiedział to pisz.

Old Post 27-04-2002 21:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YAKU
Training (Enforcer)

Eh i tak mi nie dziala nie wiem o co lata ;(
Pozdrawiam
YAKU

Old Post 27-04-2002 23:14
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Nie wiem... Wyskakuje ci jakiś napis? Jak tak to skrobnij jaki.
Dodam, że demo możesz nagrywać dopiero po wejściu na mapę... co jeszcze... jeśli dodałeś tą linijkę do configa to powinno działać.
Napisz co i jak robisz, żeby je uruchomić to może będę ci mógł jeszcze pomóc.

Old Post 28-04-2002 10:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YAKU
Training (Enforcer)

No wiec wywoluje konsole i wpisuje /record nazwa pliku i wyskakuje takie napis:
The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.

Poza tym mam taki skrypt:

set don "echo You are currently ^2Recording a demo"
set doff "echo You are currently ^1Not ^1Recording a demo"
set demoon "g_syncronousclients 1;record;g_syncronousclients 0;vstr don;set demotoggle vstr demooff"
set demooff "stoprecord;vstr doff;set demotoggle vstr demoon"
set demotoggle "vstr demoon"
bind F6 "vstr demotoggle"

Co z nim zrobic? A jak dodawalem linie ta co pislaes to plik wolfconig_mp mozna odpalic w notatniku??

Pozdrawiam
YAKU

Old Post 28-04-2002 20:25
bluesdriver
Combat (Death Knight)

Skrypt najlepiej zapisać w notatniku w oddzielnym pliku np. demo.cfg. Wrzucasz ten plik do katalogu main z grą. Do pliku autoexec.cfg w tym samym katalogu dopisujesz exec demo. cfg
Nagrywanie rozpoczynasz klawiszem F6, tym samym zatrzymujesz. Demo najwygodniej odtwarzać playerem. Link do najnowszej wersji był parę dni temu na fpp.
That's it

Old Post 28-04-2002 20:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bluesdriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bluesdriver Znajdź więcej post'ów przez  bluesdriver Dodaj bluesdriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bluesdriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

quote:
No wiec wywoluje konsole i wpisuje /record nazwa pliku i wyskakuje takie napis:
The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.

Poza tym mam taki skrypt:

set don "echo You are currently ^2Recording a demo"
set doff "echo You are currently ^1Not ^1Recording a demo"
set demoon "g_syncronousclients 1;record;g_syncronousclients 0;vstr don;set demotoggle vstr demooff"
set demooff "stoprecord;vstr doff;set demotoggle vstr demoon"
set demotoggle "vstr demoon"
bind F6 "vstr demotoggle"

Co z nim zrobic? A jak dodawalem linie ta co pislaes to plik wolfconig_mp mozna odpalic w notatniku??

Pozdrawiam
YAKU

Tylko jeden ból. Jeśli pisze ci "The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.", to znaczy że serwer jest ustawiony tak, że nie da się nagrywać demek . Musisz próbować na innym serwie - to nie zależy od ciebie.
Kolega bluesdriver wcześniej opisał, co ze skryptem zrobić. Zarówno skrypt i manipulacje nim, jak i config przerabiasz w notatniku.

Old Post 28-04-2002 21:42
YAKU
Training (Enforcer)

Dzieki wszystkim za pomoc juz moge wszystko nagrywac THX EVERYBODY!!!!

Old Post 29-04-2002 14:25
Cain
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [KmH]THunDeR

Tylko jeden ból. Jeśli pisze ci "The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.", to znaczy że serwer jest ustawiony tak, że nie da się nagrywać demek .

bosz...wszedzie da sie nagrac demko niezaleznie jak serw jest ustawiony..... ten napis wyskakuje zawsze jesli ty nie masz tego ustawionego.... tak wiec pokolei:

wlacz wolfa ) wejdz na jakis serw/mape, wlacz konsole i tam wpisz "g_syncronousClients 1" [miedzy c i r nie ma h tak jak wyskakuje na serwie] pozniej "/record ddd" i juz demo sie nagrywa.... zaby ladnie wolfik chodzil wylanczamy synchronizacje "g_syncronousClients 0" i juz ladnie wszystko bryka

z tego co pamietam to jest gdzies na www PRL opis jak odpalic ten skrypt ktory sam wszystko robi, trzeba tylko wcisnac jeden klawisz na starcie demka i na jego koncu....

Old Post 29-04-2002 16:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cain Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cain Znajdź więcej post'ów przez  Cain Dodaj Cain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Talking

quote:
Dzieki wszystkim za pomoc juz moge wszystko nagrywac THX EVERYBODY!!!!

He, he no problem. Any time.

Old Post 29-04-2002 17:07
Hodek
Veteran (Ogre)

ja też musze podziękować wszystkim po pierwsze za ten topic bo zrobiłem sobie script i też mi działa wreszcie

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Old Post 21-05-2002 13:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hodek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hodek Znajdź więcej post'ów przez  Hodek Dodaj Hodek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hodek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:10.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions