Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Counter-Strike > HELP!!!Myszka mi "plywa"...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
brat pirat
Guest

Unhappy HELP!!!Myszka mi "plywa"...

zainstalowalem sobie wlasnie CS, ale nie idzie grac - po wejsciu na jakikolwiek serwer poruszanie sie za pomoca myszki jest praktycznie niemozliwe - kazdy ruch "plywa", jakbym poruszal sie na lodowisku. czy moze ktos wie, co to jest i jak to naprawic/wy.....olic w kosmos?
jak postawie serwer lokalnie, nie ma takich efektow.
aha, mam p4, 512ram, tnt2, win xp, lacze 2mbit.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-05-2002 11:40
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
fr3zzer
WiCkEd KiLlAh ClOwN

ja mialem taki problem jak chcialem sobie zagrac w samouka CS (w glownym menu jest jakas taka opcja gdzie sie podobno mozna nauczyc grac ). nie znam sie zbtnio na tym ale ztego co wiem to to pewnie wynika z tego ze masz zle ustawione opcje... np. jak masz ustawione open gl to nie powinienes miec 3dfx ustawionego jako ze masz tnt... wydaje mi sie ze odpowiedz jest w tym Menusie

GG 1090334

Old Post 08-05-2002 11:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fr3zzer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do fr3zzer Znajdź więcej post'ów przez  fr3zzer Dodaj fr3zzer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fr3zzer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]Kirk
Skilled (Knight)

hmm ile masz fps ?
moze karta graficzna nawala

Old Post 08-05-2002 12:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]Kirk Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]Kirk Znajdź więcej post'ów przez  [STER]Kirk Dodaj [STER]Kirk do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]Kirk prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GreG
Training (Enforcer)

odpowiedz jest prosta
jesli ci plywa myszka to zakldam ze grasz w direct3d,
zmieniasz na opengl (jesli masz kartke nvida) i jedziesz :-)
wiem, bo mialem ten sam problem ....
pozdrawiam

Old Post 08-05-2002 13:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GreG Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GreG Znajdź więcej post'ów przez  GreG Dodaj GreG do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GreG prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Wink

Jak utonie to daj znac

Old Post 08-05-2002 15:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Masz windowsa XP ?

Haha tez to mialem . Na windows XP nie dalo sie wogole grac, objawy byly identyczne. Zadne rady nie pomagaly. To cos z czestotliwoscia odswierzania myszy (ale ze mnie fach-man ). Dlatego wrocilem do ME .

Old Post 08-05-2002 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
c35
old FPP.pl member

quote:
Napisane oryginalnie przez GreG
odpowiedz jest prosta
jesli ci plywa myszka to zakldam ze grasz w direct3d,
zmieniasz na opengl (jesli masz kartke nvida) i jedziesz :-)
wiem, bo mialem ten sam problem ....
pozdrawiam

dokladnie.. to samo mialem.. i tak samo to rozwiazalem..

Old Post 08-05-2002 19:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil c35 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do c35 Znajdź więcej post'ów przez  c35 Dodaj c35 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać c35 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
eRbol
"Jedyny JEDI w Polsce!"

A ja na odwrot - na 98 plywala a na Xp nie.

Old Post 09-05-2002 07:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil eRbol Kliknij tutaj by wysłać e-maila do eRbol Znajdź więcej post'ów przez  eRbol Dodaj eRbol do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać eRbol prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
fr3zzer
WiCkEd KiLlAh ClOwN

sorry ze takie glupie pytanie ale nie wiem o co w tym chodzi... zainstalowalem sobie cs'a retaila. ustawilem na open gl i gram. niestety wszystko jest rozmazane. nie ma zadnych widocznych dotali a nawet pieniadze i amunicja sa niewyrazne... probowalem na 3d grac ale nic nie dalo. na netowej wersji nie mialem problemow takich. mozecie mi pliz pomoc? pewnie to juz bylo ale nie wiedzialem... sorki

GG 1090334

Old Post 10-05-2002 22:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fr3zzer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do fr3zzer Znajdź więcej post'ów przez  fr3zzer Dodaj fr3zzer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fr3zzer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
c35
old FPP.pl member

quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
sorry ze takie glupie pytanie ale nie wiem o co w tym chodzi... zainstalowalem sobie cs'a retaila. ustawilem na open gl i gram. niestety wszystko jest rozmazane. nie ma zadnych widocznych dotali a nawet pieniadze i amunicja sa niewyrazne... probowalem na 3d grac ale nic nie dalo. na netowej wersji nie mialem problemow takich. mozecie mi pliz pomoc? pewnie to juz bylo ale nie wiedzialem... sorki

mozliwe, ze masz gl_max_size ustawione na "1" ... jak tak, to przestaw na "0" i powinno byc ok

Old Post 11-05-2002 07:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil c35 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do c35 Znajdź więcej post'ów przez  c35 Dodaj c35 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać c35 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Hammer
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Nie trafiles C35 Po prostu "picmip" jest ustawiony na 2, a powinien byc na "0". Jest to o tyle ciekawa komenda, ze daje okolo 10-15 fps'ow wiecej, ale przy pogorszeniu grafiki ...

Wniosek koncowy: ustaw gl_picmip 0

Old Post 11-05-2002 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Hammer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Hammer Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Hammer Dodaj [FPP]Hammer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Hammer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
fr3zzer
WiCkEd KiLlAh ClOwN

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Hammer
Nie trafiles C35 Po prostu "picmip" jest ustawiony na 2, a powinien byc na "0". Jest to o tyle ciekawa komenda, ze daje okolo 10-15 fps'ow wiecej, ale przy pogorszeniu grafiki ...

thnx, sam na to wpadlem nawet przed tym jak ten post przeczytalem . dziala i wielkie thnx

GG 1090334

Old Post 11-05-2002 11:08
beee
Veteran (Ogre)

z plywajaca mysza to wina karty graf, albo raczej sterownikow, u kumpla ktory mam tnt2 wloczyl 800 na 600 i plywa, a w 640 na 480 bylo dobrze, ale to bylo na windzie 98 wiec nie wiem czy to pomoze, aha zapomnialem dodać, dawajcie mi ocene 1 za posta, czyli 1 gwiazde, mam 3 jedynki, i popsulo bi mi to widok jakbym dostał jakąś inna ocene.

Old Post 11-05-2002 11:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil beee Kliknij tutaj by wysłać e-maila do beee Znajdź więcej post'ów przez  beee Dodaj beee do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać beee prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Hammer
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

fr3zzer: Nie ma problemu ------- >> Zawsze do uslug

Old Post 11-05-2002 12:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Hammer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Hammer Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Hammer Dodaj [FPP]Hammer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Hammer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
eRbol
"Jedyny JEDI w Polsce!"

Nie na temat

Pisze nie na temat, ale z taka *******a nie ma sensu nowego topicu zakladac. A wiec jak dolacze sie do gry lub sam stworze serwer mam na ekranie, zaczynajacy sie od lewego gornego rogu, czarny prostokat o wymiarach 640x480 lub 800x600 z tekstami z menu. Mozna sie go pozbyc po zaladowaniu mapy, wchodzac do menu, a nastepnie z niego wychodzac. Niestety nie chce mi die tego robic za kazdym razem. Czy da sie to jakos usunac?

post napisalem w tym topicu, bo mi sie problemy skojazyly

Old Post 11-05-2002 18:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil eRbol Kliknij tutaj by wysłać e-maila do eRbol Znajdź więcej post'ów przez  eRbol Dodaj eRbol do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać eRbol prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

Re: Nie na temat

quote:
Napisane oryginalnie przez eRbol
Pisze nie na temat, ale z taka *******a nie ma sensu nowego topicu zakladac. A wiec jak dolacze sie do gry lub sam stworze serwer mam na ekranie, zaczynajacy sie od lewego gornego rogu, czarny prostokat o wymiarach 640x480 lub 800x600 z tekstami z menu. Mozna sie go pozbyc po zaladowaniu mapy, wchodzac do menu, a nastepnie z niego wychodzac. Niestety nie chce mi die tego robic za kazdym razem. Czy da sie to jakos usunac?

post napisalem w tym topicu, bo mi sie problemy skojazyly

Ja też tak mam na geforce 2 mx 400 64, w Tarnowie w cafe tez tak maja, nie ma tego okienka tylko jak sie laczysz.

Old Post 11-05-2002 18:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil beee Kliknij tutaj by wysłać e-maila do beee Znajdź więcej post'ów przez  beee Dodaj beee do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać beee prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
c35
old FPP.pl member

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Hammer

Hammer.. niekoniecznie.. u mnie bylo cos takiego z gl_max_size .. ale to chyba to samo (prawie)

btw. jestem "c35" a nie "C35"

Old Post 11-05-2002 22:47
Eustachy
forgotten

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35

btw. jestem "c35" a nie "C35"

różnica głęboka w swym znaczeniu niczym Rów Mariański...

a co do gl_picmip to to nie to samo co gl_max_size.. tp pierwsze rozmywa textory na modelacha a gl_max_size wszystkie... nawet tekstoru hud'a... ale ja tam sie nie znam, moze sie myle...

Old Post 11-05-2002 23:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Hammer
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Mylisz sie Bo picmip rozmywa, a max_size po prostu tekstury robi jednokolorowe

Old Post 12-05-2002 00:10
brat pirat
Guest

Dzięki, faktycznie , problem tkwil w ustawieniach cs'a (a raczej HL) - wystarczylo zmienic w opcjach sterwnik grafiki z direct3d na opengl i wszystko jest ok. dzieki wszystkim.

Old Post 20-05-2002 11:14
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]climhazzard
in the flesh

qrka chyba wam pomooc musze chlopcy

jak ktos chce grac na d3d i nie chce zeby mu mysz plywala to niech w konsoli wpisze...

gl_d3dflip 1

musi **** dzialac bo sam to mialem (albo zapomnialem komendy )... dacie rade!

btw. mozna to znalezc na oficjalnej stronie hl - jak fajnie...

Old Post 10-06-2002 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]climhazzard Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]climhazzard Znajdź więcej post'ów przez  [STER]climhazzard Dodaj [STER]climhazzard do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]climhazzard prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:50.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions