Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > CPM Challenges
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
SweepeR
sweter

CPM Challenges

http://quake3.fpp.pl/?pl:news:show:4631

Co sadzicie o tym turnieju? Jak poradza sobie gracze VQ3 i QW przeciwko najlepszych w CPMA? Czy Europejczycy pojada Amerykanow?

Ja sie nie moge doczekac demek, bedzie zajebiscie. Gdyby nie SDI to tez moze nawet bym sie zapisal (dla zabawy - i tak dostaje do 0 lub 1 od rata czy aph'a). IMO zabawa bedzie zajebista!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-06-2002 11:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
toFu
Seizure Of Power!!!

Thumbs up Re: CPM Challenges

Co jak co ,ale gdyby nie te ******lone lacza to nasza smietanka inteligencka moglaby pokazac jak to sie gra po polsq Naprawde jestem baaaardzo ciekawy konfrontacji matrOxa z Zero4 .Ciekawe czy wtedy gwiazdy vq3 przeszlyby na ta "ciemna strone mocy" Zreszta ten kijek ma 2 konce a ten turniej moglby znaczaco wplynac na pozycje cpma na swiecie . Qrna Fatality gra to ja tesh khce Naprawde moze byc ciekawie. Zreszta mam jush dosyc tych wszystkich demek granych na vq3 od 2 miechuf gram na vanili i za cholere nie moge sie przyzwyczaic--->CPMA FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Old Post 19-06-2002 11:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil toFu Znajdź więcej post'ów przez  toFu Dodaj toFu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać toFu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Nie narzekać, tylko szukać dobrych cafe i grać!
Ja nie zagram bo gram gorzej niż sweep i tylko łącza będę przeciążał

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 19-06-2002 12:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

fatal i tak se nie pogra bo nie zna fizyki cepema. moze tylko nadrabiac celnoscia, bo raczej nie zdazy sie przystosowac, a do tego trzeba troche czasu. no chyba ze potajemnie gral na cpmiei tylko plotki wskazywaly na jego odejscie ze sceny q3 a teraz na takim turnieju okaze sie ze dalej koles wymiata wszystkich nawet doswiadczonych cpmowcow :> a demka to moga sie okazac malo ciekawe, bo "gwiazdy" vq3 beda sie poruszac w cpmie jak muchy w smole i bedzie to raczej komiczne :/. moze costam sie zdazy, napewno nie omieszkam obejzec chociaz jednego demka fatal, albo zeroa (albo tez ich razem )
ps. wlasciwie to warto sie zapisac, a noz uda sie trafic na fatal, i potem sie chwalic: patrzcie zdobylem dwa fragi na Fatal1ty ! (ale on mnie jeszcze na minucha )

Old Post 19-06-2002 12:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
fatal i tak se nie pogra bo nie zna fizyki cepema.

Obawiam się, że nie doceniacie gościa. Fatal i paru jemu podobnych to zawodowcy. Gnoił ludzi w Tekkena (czy coś w tym stylu), potem w q2 i q3, ostatnio w AvP - widać, że nie ma problemów z przystosowaniem się do różnorodnych warunków.

Może nienadzwyczajne porównanie, ale posłuchajcie:
Załóżmy, że jest u nas modny boks wodny, mamy paru niezłych gości, naprawdę świetnych pięściarzy. Filmy z ich walk robią wrażenie na Miku Tysonie i Lennoxie Lewisie.
Postanawiają wziąć udział w takim turnieju....
Dopiszcie resztę...

Oczywiście już widzę pierwszy słaby punkt porównania: to my walczymy na powietrzu, a oni w wodzie...
Nie czepiajcie się...

Wydaje mi się, że byłby to jakiś etap prawdy dla naszej elity. Wreszcie można by sprawdzić się z tymi największymi.

Jeśli ktoś się zdecyduje - GL

Old Post 19-06-2002 12:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Zero4 pojechalby matroxa, wierz mi. z4 odrzucilby cpm1a, matrox ffdm2 i graliby na ztn'ie, dm6 i cpm3... Na ztnie i dm6 z4 mialby pewna wygrana, na cpm3 juz troche gorzej, ale nie watpie ze takze. I koniec. Tym bardziej ze matrox malo gra, a na dodatek nie zapominajcie ze turniej jest na oficjalnych ustawieniach - czyli matrox by sie nie po rejlowal, a z4 kontrolowalby mape (15s respawn)...

QuaDust: to czemu grasz na vq3 skoro wolisz cpma?

quote:
"gwiazdy" vq3 beda sie poruszac w cpmie jak muchy w smole i bedzie to raczej komiczne :/. moze costam sie zdazy, napewno nie omieszkam obejzec chociaz jednego demka fatal, albo zeroa

Moze i nie beda korzystac z fizyki cpma, ale na pewno pokaza klase taktycznie. To nie bedzie polskie latanie na pale, co to to nie. To bedzie pokazane jak naprawde powinno sie grac w cpma (apheleon, rat). Te mecze to bedzie cos, czego jeszcze nie widzieliscie, jestem tego pewien.

Co do zapisywania sie to zapisy juz sie skonczyly... Ale kurde... bym se zagral no... Tylko kurna nie, strefy czasowe przeszkadzaja - nie bede latal o 4 rano do cafe, nie

Old Post 19-06-2002 13:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Re: CPM Challenges

quote:
Napisane oryginalnie przez QuaDust
CPMA FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Old Post 19-06-2002 17:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

true true

Old Post 19-06-2002 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
krogoth
Skilled (Knight)

Fajnie byloby pograc...ale nikt z nas nie zagra. Chyba ze ping 100-150 w walce przeciw zero4 komus odpowiada.

Nie ma lacza na swiecie (chocby byloby to 150mb), na ktorym mozna grac na niskim pingu w stanach.
Za duza odleglosc. Swiatlo tez potrzebuje troche czasu zeby do tych stanow doleciec.

Na zajebiscie, niewyobrazalnie dobrym laczu tez nie bedziesz mial pinga w stanach mniejszego niz 90-100, a nie musze mowic, ze takich lacz w polsce nie zaznasz.

Old Post 19-06-2002 18:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil krogoth Kliknij tutaj by wysłać e-maila do krogoth Znajdź więcej post'ów przez  krogoth Dodaj krogoth do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać krogoth prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Re: CPM Challenges

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
http://quake3.fpp.pl/?pl:news:show:4631

(...)
Ja sie nie moge doczekac demek, bedzie zajebiscie.
(...)

Ja mam tylko nadziej ze chociaz te najlepsze demka zanajda sie na jakims polskim serwisie, nie bardzo widzi mi sie sciaganie tych demek skas dalej po modemie A sciagac bede na pewno

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 19-06-2002 18:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PizzaDriver
Już za rok matura!

Re: Re: CPM Challenges

quote:
Napisane oryginalnie przez HakaN

A sciagac bede na pewno

mnie juz **** trzaska...kiedy to sie zaczyna? btw. z ch-tv jest dobry transfer

Old Post 19-06-2002 20:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PizzaDriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PizzaDriver Znajdź więcej post'ów przez  PizzaDriver Dodaj PizzaDriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PizzaDriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez krogoth
Fajnie byloby pograc...ale nikt z nas nie zagra. Chyba ze ping 100-150 w walce przeciw zero4 komus odpowiada.

Heh, ja gram zazwyczaj na takim pingu (gram za granica na sdi)... Tu nie chodzi o zwyciestwo, bo nie jestem durniem zeby sadzic, ze moglbym pojechac z4, nawet kogokolwiek z tych co sie zapisali. Tu chodzi po prostu o zabawe i tyle

quote:
Na zajebiscie, niewyobrazalnie dobrym laczu tez nie bedziesz mial pinga w stanach mniejszego niz 90-100, a nie musze mowic, ze takich lacz w polsce nie zaznasz.

Wczoraj gralem na serwie w usa z pingiem 150 na sdi Jakies pol roku temu praktycznie non-stop sobie pykalem na quakeshicie z podobnymi pingami

Mi tam w sumie taki ping odpowiada, bo zawsze taki mam

A z CHTV rzeczywiscie jest bardzo dobry transfer.

Old Post 19-06-2002 21:56
toFu
Seizure Of Power!!!

Talking pozyjemy zobaczymy

Tja... true true. Moze i zero pojechalby matrOxa (dm6+cpma=not cool )---> pogdybac sobie mozemy. Chodzi tu juz bardziej o wypromowanie cpma-sami widzicie ,ze wiekszy szmal na turnieju potrafi nagiac kazdy kregoslup "moralny" Dla polskich graczy cpma moze to byc swiatelko w tunelu,bo jezeli ten turniej wypali to moze w koncu zaczna byc organizowane turnieje w Europie (cpma ofkoz ) Zreszta jak myslicie ,demka z jakich imprez beda ogladac wszyscy pro gracze pokroju fatala czy zero przygotowujac sie do turnieju- co ? Odpowiedz chyba kazdy Polak zna
---Sweep-gram na tym vq3 bo tak se myslalem o elimkach do cgl3 ale jak organizatorzy przelozyli termin to ja to pieprze i od wczoraj wrocilem do cpma

btw "sponsoring" polskich graczach na ewentualnych turniejach cpma w Europie to juz calkiem inna bajeczka -zreszta co ja ******le jaki sponsoring

Old Post 20-06-2002 05:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil toFu Znajdź więcej post'ów przez  toFu Dodaj toFu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać toFu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez krogoth

Nie ma lacza na swiecie (chocby byloby to 150mb), na ktorym mozna grac na niskim pingu w stanach.
Za duza odleglosc. Swiatlo tez potrzebuje troche czasu zeby do tych stanow doleciec.

Z pewnością masz większe doświadczenie w badaniu pingu do stanów, ale uważam, że jesteś zbyt dużym pesymistą i powoli ogarnia cię rezygnacja oraz zniechęcenie.
Wg tego co mówisz gracze z niemiec też nie mogliby grać w stanach bo przy takiej odległości 500 km w tę czy w drugą stronę nie robi aż tak dużej różnicy.

P.S. do wszystkich
A może przez lub obok ziemi waszych dziadków na wsi biegnie ten gazociąg z Rosji przy którym położyli to zajebiście szybkie łącze światłowowowe? Możnaby się w nocy podpiąć

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 20-06-2002 07:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Trudno nie zgodzić się z wypowiedzią Krogotha.
Rzeczywiście granie z takim pingiem przeciwko elicie nie ma chyba sensu. Gdyby tylko for fun... Ale to mogłaby być świetna okazja do wypromowania naszej sceny. Weź tu się wypromuj strzelając sobie rakietą w plecy
Nie mówię o obciachu, bo tego raczej bym się nie obawiał, poza tym tamci gracze wydają mi się jakoś bardziej wyluzowani i mniej małostkowi (może tylko stąd - przez pryzmat wywiadów, różnych for tak to wygląda)
Obciachu by nie było, ale żal wielki i niedosyt - na pewno.

I nie mogę sobie odmówić (bez złośliwości):
"Nie ma lacza na [b]swiecie[b] (chocby byloby to 150mb), na ktorym mozna grac na niskim pingu w stanach.
Za duza odleglosc"

A w Kanadzie i Mexyku?
Fajny lapsus...

Old Post 20-06-2002 09:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Wypromowanie sceny... heh...

Old Post 20-06-2002 09:37
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:

Heh, ja gram zazwyczaj na takim pingu (gram za granica na sdi)... Tu nie chodzi o zwyciestwo, bo nie jestem durniem zeby sadzic, ze moglbym pojechac z4, nawet kogokolwiek z tych co sie zapisali. Tu chodzi po prostu o zabawe i tyle

Wczoraj gralem na serwie w usa z pingiem 150 na sdi Jakies pol roku temu praktycznie non-stop sobie pykalem na quakeshicie z podobnymi pingami

Mi tam w sumie taki ping odpowiada, bo zawsze taki mam

A z CHTV rzeczywiscie jest bardzo dobry transfer.

no niestety Sweep, ale na pingu >100 naprawde NIC sie nie da zrobic. w kazdym razie napewno z tymi lepszymi.

Krg ma racje, w ogole ciezko w Europie pograc ze Stanami na normalnych pingach

Old Post 21-06-2002 01:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Moze i nie beda korzystac z fizyki cpma, ale na pewno pokaza klase taktycznie. To nie bedzie polskie latanie na pale, co to to nie. To bedzie pokazane jak naprawde powinno sie grac w cpma (apheleon, rat).

szkoda, ze stylu gry rata czy innych slaw cpma z zagranicy nie mozna skonfrontowac z gra polskiej czolowki. mozna by sie zakladac czy rat wyjdzie z dwucyfrowego minusa z matroxem czy nie... chyba by nie wyszedl

Sweep, najlepszy styl jaki prezentuja/prezentowali B, ven0m, matr0x ZAWSZE wygra z kampem na CPMa. wyjatkiem byl CGL#2 gdzie B przegral glownie przez nerwy i pecha z fetterem.

CPMa jest stworzone do tego typu gry. czesto widzialem sytuacje gdzie swietny defensor wygrywal przez 3/4 meczu 1/2 fragami, kontrolowal mape, i nagle po 3 railach tracil fraga a nastepne sypaly sie jeden po drugim konczac rozrywke z duza roznica.

nie powiesz mi, ze rat, zero4, czy inny "vq3 style" utrzymalby cpm3 przez 10/15min z Polakami... no way.

no i te mapki. przecie one sie nie nadaja do cpma (dm6 i ztn) i nie ma co mowic ze zero4 na nich by wymiatal bo tam akurat fizyka cpma nie ma prawie zadnego przekladu na wynik.

no i ten fastrail... niestety swiat nadal nie moze zrozumiec, ze to jest jedna z najfajnieszych rzeczy w cpma. szkoda, ze arQ nie doda odglosow krokow jeszcze... fajnie by bylo

Old Post 21-06-2002 01:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Ech...

Old Post 21-06-2002 16:23
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

zadne eh

przeszlo mi na mysl porownanie...

jak gralo sie w pilke 50 lat temu?

w kazdym emczu padalo 10 bramek. ustawinie bylo z 5 napastnikami i ogolnie liczylo sie tylko to by zdobyc bramki.

a teraz? gra sie zupelnie inaczej. moze i brzydziej. gra sie wielu ludziom nie podoba, staje sie silowa, z 5 obroncami...

a o co mi chodzi...

NIKT na mistrzostwach stiawa nie zagra tak zeby ludziom sie gra podobala. wszyscy graja aby wygrac. niezaleznie od stylu.

a w cpma rat moze i owszem ladnie gra, ale imho malo skutecznie. CPMa imho jest bardzo ukierunkowane na szybkosc gry. jezeli masz perfekcyjnie opanowane bardzo szybkie poruszanie po mapie, i strasz sie caly czas byc w ruchu w polaczeniu z dobrym aimmem imho wygrasz z wielkiem taktykiem z bardzo dobyrm aimem.

zreszta co tam... wazne ze chociaz uwazamy obaj, ze CPMa rulz. i tego trzeba sie trzymac

Old Post 22-06-2002 14:30
SweepeR
sweter

No wlasnie Ale co do twoich rozwazan to caly czas piszac to myslisz o polskich ustawieniach... A to nie jest CPMA...

Old Post 23-06-2002 12:52
Lucas
esports.pl

quote:
No wlasnie Ale co do twoich rozwazan to caly czas piszac to myslisz o polskich ustawieniach... A to nie jest CPMA...

Teraz czy 50 lat temu - to boisko bylo takie same do pilki.... Liczba zawodnikow tez... Zas tu mamy dwie "wersje" tego modu...

Old Post 23-06-2002 21:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

nie wazne

Sweep, koniecznie postaw GTV w Mephisto. bedzie wypasik..

Old Post 29-06-2002 10:49
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:14.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions