Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > ebanki...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ebanki...

orientujecie sie w temacie bankow internetowych? macie moze konta pozakladane gdzies?

wiadomo, mbank najpopularniejszy, ale jakby ktos mial jakies wlasne obserwacje...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-03-2003 22:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

Ja wlasnie dzisiaj stwierdzilem, ze rezygnuje z Inteligo, bo nie oplaca sie tam kaski 3mac - do 4k pln oporcentowanie, to tylko 2,7% ;/

A poza tym - zdzieraja 1pln/msc za karte Visa i za przelewy oraz dodatkowe serwisy takz sa platne :o

Plusem jest to, ze maja darmowe wyplaty w ponad 2400 bankomatach (Euronet i PKO)

A co do mBanku, to moje konto pozostanie tam bardzo dlugo - duzo za free, korzystne oprocentowanie, latwy dostep.

Mozna jeszcze zwrocic uwage na ... hmm - nie znajduje juz zadnej alternatywy, ale kiedys pamietalem, ze jeszcze jakies konta sa w miare ciekawe. Musze sobie przypomniec !!

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 30-03-2003 23:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
martinek
Usagi

Ja mam w mBanku. Nie narzekam. Nie ma żadnych opłat za prowadzenie, za wydanie karty Visa Electron itp. Większość bankomatów też to obsługuje - co jest ważne. Troszkę kłopotliwe jest zakładanie, jak również czasochłonne, ale wydaje mi się, że tak jest wszędzie (nie wiem w sumie jak to wygląda gdzie indziej) bo przecież musi być wysokie bezpieczeństwo...
Ja w każdym bądź razie mbank mogę śmiało polecić. Nie zawiodłem się...

Old Post 31-03-2003 09:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil martinek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do martinek Znajdź więcej post'ów przez  martinek Dodaj martinek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać martinek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

no mbank imo tez najlepszy, ale chodzi mi o to czy w przyszlosci sobie po prostu ten bank nie zbankrutuje or smth. BRE Bank ma 300mln straty za poprzedni rok a mbank to czesc bre banku.

Old Post 31-03-2003 09:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Kozystajac z okazji i tematu ebankow moze mi ktos wskazac roznice miedzy normalnym bankiem a ebankiem. Bo ja nie widze zadnej. Juz tlumacze: mam normalne konto w BZ i moge je obslugiwac przez telefon, komorke, internet i "analogowo" w oddziale banku. Wiec czym rozni sie taki ebank obslougiwany w ten sam sposob? Przeciez i tak mozna z bankomatow wybierac "analogowa" kase.
Jak to jest roznia sie czyms te banki czy nie?

PS. Sorrki xen0m z "wpieprzanie" sie w tamat

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 31-03-2003 14:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Ja mam zalozone konto w ING Bank Śląski. Oplata miesieczna 2 zlote (konto studenta). Zero prowizji za przelewy. Jedyne co robie to wplacam do banku pieniadze, a pozniej z domu wygodnie robie 90% przelewow mojej rodzinki Nie ma zadnych problemow z przelewami na rachunki za telefon, prad, gaz, itd. a nawet za ZUS mojej mamy. Sytuacja mnie zmusila do trzymania wszystkiego pod kontrola i jednoczesnie interesow firmy mojej mamy

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 31-03-2003 15:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Kozystajac z okazji i tematu ebankow moze (...)

hmm, glownie oprocentowaniem w mbanku na rorze jest chyba 4,5% teraz...

poza tym mbank ma jakies ekarty do zakupow w necie, jakies karty rabatowe do ksiegarni... takie tam duperele, ale fajne...

a no i mozna kupowac aukcje funduszy inwestycyjnych bez zadnych prowizji...

Old Post 31-03-2003 16:30
[FPP]Lipas

W przypadku ebankow, nie placisz w wiekszosci nie placi sie za prowadzenie, bo nie trzeba placic ludziom zatrudmionym w oddzialach takiego banku, ktorych de facto nie ma :o

I dlatego moga one sobie pozwolic na wyzsze % i nizsze oplaty !

Old Post 31-03-2003 16:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
hmm, glownie oprocentowaniem w mbanku na rorze jest chyba 4,5% teraz...

Na to nie ma co patrzec Odsetki z kwot ponizej 25.000zl sa zbyt male, zeby mozna bylo je odczooc (przy oprocentowaniu rocznym rzedu 5%). W ogole proba zarobienia na % jest skazana na niepowodzenie przy kwotach ponizej 20-25tys zl Nawet jesli inwestujesz w otwartych funduszach inwestycyjnych Moze na akcjach sie da wiecej zarobic, ale to i tak trzeba operowac duzymi kwotami Przy mniejszych - prowizje bankowe i podatek belki (20% od oszczednosci) zabieraja wszystko

Old Post 31-03-2003 18:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

Dlatego wlasnie mBank jest najlepszym bankiem internetowym gdyz nie placi sie absolutnie nic za usluge E-Konto - karta platnicza za darmo, darmowy abonament, przelewy, wyplata w bankomatach Euronetu bez prowizji, zalozenie konta rowniez... itd.
.

Old Post 01-04-2003 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Na to nie ma co patrzec Odsetki z kwot ponizej 25.000zl sa zbyt male, zeby mozna bylo je odczooc (przy oprocentowaniu rocznym rzedu 5%). (...)

a kto mowi, ze ja mam mniej niz 25k joke...

wiesz, zawsze lepiej miec troszke z procentow niz nic

Old Post 01-04-2003 13:12
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
a kto mowi, ze ja mam mniej niz 25k joke...

wiesz, zawsze lepiej miec troszke z procentow niz nic

1000zl na koncie 5% po roku daje 50zl odsetek - 20% podatku co daje 40zl czyli 3zl 33gr miesiecznie 1 piwo

Old Post 01-04-2003 22:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
[...]1 piwo

Lepsze to, niz nic

Looknijcie sobie w wolnej chwili na 'kalkulatory zyskow' na stronach bankow - mozna sie niezle usmiac.

Old Post 02-04-2003 10:40
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez glover
Dlatego wlasnie mBank jest najlepszym bankiem internetowym gdyz nie placi sie absolutnie nic za usluge E-Konto - karta platnicza za darmo, darmowy abonament, przelewy, wyplata w bankomatach Euronetu bez prowizji, zalozenie konta rowniez... itd.
.

Dokaldnie.

Sam mam i jestem zdowolony. Jedyny problem to wplaty na konto - jak nie macie z ska d- to poczta idzie pona 10 dni!!

Old Post 02-04-2003 15:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:37.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions