Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > A moze wiecej customow?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Nowy
Training (Enforcer)

Lightbulb A moze wiecej customow?

W zwiazku z coraz wiekszym zainteresowaniem jakim cieszy sie mapka ctf_multidemo pomyslalem ze moze warto by bylo wrzucic kilka innych customow. To pozwolilo by troche odsapnac od beach (jak dla mnie de best mapa bez dwoch zdan) i zobaczyc na czym bawia sie ludzie na zachodzie. Oczywiscie wszystko zalezy od adminow i graczy ale mysle ze znalazlo by sie dostatecznie wielu chetnych aby zapelnic serwer. Pozostaje tylko kwestia dogadania jakie to beda mapy. To moje propozycje: am_hydro_da(pozwala skakac na glowke z 50 metrow , mp_schwalbe,mp_practice, mp_theriver, i moj faworyt mp_marketgarden (chociaz watpie czy nadaje sie ona na polskie serwerki)
Co o tym sadzicie? Moze znacie jakies inne ciekawe mapki?

PS. Ja wiem ze niektorzy pewnie pomysla: po co grac na customach, lepiej cwiczyc te mapki na ktorych gra sie w lidze, itp.
Wiec powiem po co: JUST4FUN

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-08-2002 23:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nowy Znajdź więcej post'ów przez  Nowy Dodaj Nowy do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

Re: A moze wiecej customow?

quote:
Napisane oryginalnie przez Nowy
W zwiazku z coraz wiekszym zainteresowaniem jakim cieszy sie mapka ctf_multidemo pomyslalem ze moze warto by bylo wrzucic kilka innych customow. To pozwolilo by troche odsapnac od beach (jak dla mnie de best mapa bez dwoch zdan) i zobaczyc na czym bawia sie ludzie na zachodzie. Oczywiscie wszystko zalezy od adminow i graczy ale mysle ze znalazlo by sie dostatecznie wielu chetnych aby zapelnic serwer. Pozostaje tylko kwestia dogadania jakie to beda mapy. To moje propozycje: am_hydro_da(pozwala skakac na glowke z 50 metrow , mp_schwalbe,mp_practice, mp_theriver, i moj faworyt mp_marketgarden (chociaz watpie czy nadaje sie ona na polskie serwerki)
Co o tym sadzicie? Moze znacie jakies inne ciekawe mapki?

PS. Ja wiem ze niektorzy pewnie pomysla: po co grac na customach, lepiej cwiczyc te mapki na ktorych gra sie w lidze, itp.
Wiec powiem po co: JUST4FUN

pomysl dobry, choc juz przerabiany

a tak poza tym to nie kumam o co wam chodzi z tym beach? przeciez od jakiegos czasu mozna spokojnie pograc a assault czytez base, a czasem mozna nawet spotkac jakas mape z GOTY, wiec odwalcie sie od beach

a na zachodzie tez az tak bardzo nie graja w customy, chyba ze wasz eye pokazuje co innego

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 24-08-2002 00:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Re: Re: A moze wiecej customow?

quote:
Napisane oryginalnie przez Xaoo

pomysl dobry, choc juz przerabiany

a tak poza tym to nie kumam o co wam chodzi z tym beach? przeciez od jakiegos czasu mozna spokojnie pograc a assault czytez base, a czasem mozna nawet spotkac jakas mape z GOTY, wiec odwalcie sie od beach

a na zachodzie tez az tak bardzo nie graja w customy, chyba ze wasz eye pokazuje co innego

Coś mi sie wydaje że ostatnio beach zastąpił ctf_multidemo.
I z doświadczenia sądzę że to będzie sezonowa moda po której wróci z powrotem beach. Pamięctacie kiedyś na Byry Tundre - swego czasu grało się w to non stop. Od czasu do czasu mapa jest wyjmowana z lamusa. Taka sama sytuacja jest z wizerness.
i bridge. Kiedyś Baaaardzo popularne a teraz grane tylko czasami.

Mapa Beach w przeciwieństwie do wspomnianych wizerness brifge czy tundry nie jest seznonową modą (która jednak czasami powraca ale w mniejszym już stopniu) ale jest modą ciągle aktualną.

I tutaj właśnie chciałem powiedzieć coś ważnego:
NA POLSKIEJ SCENIE WOLFA KAŻDA MAPA JEST GRANA DO OPORU, DO BÓLU ITP. Leci cały tydzień beach - próbujemy dawać voty na coś innego za ch..ja nie przechodzi.
Ok w następnym dniu assault, pierwsza druga, piąta godzina, człowiekowi zaczyna się powoli nudzić chiałby zmienić mapę ale ni ch..ja nie idzie.
Tak samo jest z base, ostanio z ctf_multidemo

Co do assault i base to niektórym te mapy brzydną tak samo jak innym beach (np. Mnie)

Żartobliwie moge powiedzieć że na base i assault gra teraz więcej ludzi, którzy wcześniej grali tylko na beach. Czyli już to nie są gracze jednej mapy.

Ja myślę że najwyższy czas aby ludzie zaczęli grać na village czy sub i nie zapominać że w Gotty jets też mapa rocket.
Pomijam castle bo zdaje sobie sprawę że sporo ludzi jej nie lubi.

NIE MYLIĆ POPULARNOŚCI MAPY CTF_MULTIDEMO Z CHĘCIA DO GRANIA I POZNAWANIA CUSTOMÓW.

Oto kilka powodów popularności tej mapy:
1 - Jest mała - szybko się ściąga
2 - Jest mała - nie trzeba jej poznwać
3 - Jest mała - nie trzeba żadnych skomplikowanych taktyk, w 80% liczy się czysty skill, celność itp, nie trzeba tak dużo myśleć w grze jak przy innych mapach.
4 - Sporo ludzi w końcu przekonało się do zalet gry na małych mapach (na razie jednej mapce) w trybie ctf.
5 - Gra tutaj jest bardzo szybka intensywna. Gra na tej mapie jest świetnym treningiem celności, skill-a
6 - Mapa jest antylamerska - nie ma problemów z nierozdającymi ammo porucznikami z nie leczącymi medykami itp. Osoby nie stosujący się do niepisanych powszechnie przyjętych zasad (rzucanie nalotów, medycy) są bardoz szybko kickowane

Jedna bardzo ważna rzecz - Od kiedy mapę wprowadzono na Bia bardzo żadko zdarza się żeby na niej grali początkujący Wolfplayerzy. Z reguły mozna spotkać tam czołówkę graczy Wolf-a i to bez żadnych pomagajek w stylu serwer na hasło.
Z jednej strony to cieszy bo w grze z innymi dobrymi graczami na mapie z tak intensywną grą, samemu polepszamy swoje umiejętności.
Ale początkujący bardzo szybko zrażają się faktem, że na tej mapie często się ginie itp. A szkoda bo dzięki grze na takich mapach mogą bardoz szybko podwyższyć swój poziom.

Edytowane przez Swiety dnia 24-08-2002 o godz. 03:27

Old Post 24-08-2002 03:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
.eFD2eM
.eFD2eM aka ^fl0w

heh

no a ja znou porusze teamt rotacji myslke ze gdyby na

• c4 [treaz bez hasla]
  • BiA
  • TVK
  • PLhunter

[najbardiej poularne servy]wprowadzic rotacje to ludzie w koncu zaczeli by sciagac customy bo kcieli b sobie pograc no ale tu znou musi byc poklon w strone adminoof :>

pozatym ...... e jzu nie wiem co kcialem tu napisac

• #GG 1243069 | 1679047

Old Post 25-08-2002 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil .eFD2eM Kliknij tutaj by wysłać e-maila do .eFD2eM Znajdź więcej post'ów przez  .eFD2eM Dodaj .eFD2eM do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać .eFD2eM prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
.eFD2eM
.eFD2eM aka ^fl0w

qfa ja to jestem afaltrabeta :> nei umiem niczego wyraznie napisac

• #GG 1243069 | 1679047

Old Post 25-08-2002 12:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil .eFD2eM Kliknij tutaj by wysłać e-maila do .eFD2eM Znajdź więcej post'ów przez  .eFD2eM Dodaj .eFD2eM do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać .eFD2eM prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]PaRoWa^^
Psychol

Re: heh

quote:
Napisane oryginalnie przez .eFD2eM
c4 [treaz bez hasla]

to chyba chwilowe bo z teog co wiem to wczoraj w nocy nightman nie mial gdzie grac to walanl text ze psotradal zmysly i zaprasza wszystkich na C4 bo ma dosyc lagow

Old Post 25-08-2002 12:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]PaRoWa^^ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]PaRoWa^^ Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]PaRoWa^^ Dodaj [FPP]PaRoWa^^ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]PaRoWa^^ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:57.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions