Idea jak najbardziej słuszna
Już kilka miesięcy temu namawiałem ludzi do gry na małych mapach typu ctf ale odzew był nikły, a jak już był to typu nie ma sensu, sprzeczne z charakterem Wolfa itp.
I nagle ludzie którzy nie byli przekonani do takich map, dzięki jej promocji na serwerze Bia nagle zmieniają zdanie, mówią jakie to fajne, jaka zajebista mapa itd.
Co do gry 3/3 na mapie mp_ctfmultidemo to mam trochę mieszane uczucia. Po pierwsze autor mapy chyba ją projektował do gry 1/1 albo 2/2, zresztą to widać przy respawnach które przy większej ilości osób zaczynają się walić.
Ponieważ ostatnio mapa staje się bardzo popularana i czasami na serwerze jets tyle ludzi że można by z tego skompletować załogę na kilka serwerów z taką mapą.
Dlatego przy okazji prośba do adminów serwerów.
Postawcie na nasepnym wolnym porcie następny serwer a ci co mają możliwości następne serwery.
Jeśli ustawimy sv_maxclients na 8 sv_maxgameclients na 6 i wrzucimy małą mapkę to taki serwer zżera mało procka i mało rate.
Mapa ta jest bardzo dobra ale nie wiem czy nie znajdzie się jakieś lepszej do tego trybu. Od biedy ludzie znający się na robieniu mpa mogą sami zrobić jakaś niezłą mapke, bo na dobra małą mapkę trzeba mieć tylko dobry pomysł.
Jest jeszcze jedna bardoz ważna sprawa. Gra na małych mapach gdzie rozgrywka jest bardzo szybka i intensywna NIESAMOWICIE TRENUJE SKILL-a w Wolfie.
Przy okazji zuważyłem że sporo ludzi podnieca się statystykami na tej mapie. To nie jest mapa do udowadniania wyższości aim-a jednej osoby nad drugą. Do tego są całkiem inne małe mapy.
Jeszcze jedna sprawa. Offsety respawnu. Na serwerach bez osp wiadomo - na tej mapce respawny przeciwnika są w tej samej chwili kiedy nasze.
Jeśli ktoś podchodzi bardziej profesjonalnie do gry na tej mapce i chce ułożyć jakąś taktykę to sprawa się komplikuje bo na tej mapce ma bardzo duże znaczenie czy respawn przeciwnika jest przesunięty w stosunku do naszego o 1, 6 czy 12 sekund.
Na koniec wszystkim malkontentom do gry na tej mapie chiałem powiedzieć kilka zdań.
Gra na tej mapie nie ma zastąpić gry na "normalnych" mapach, to jest taka odskocznia od szarego smutnego jak piz..a wolfowego życia
Jak powiedziałem wcześniej czesta gra na małych mapkach tego typu pozwala sobie wyrobić dobrą celność.
Udało się przekonać dużą ilość osób do gry na niestandardowej mapce co jest czymś pozytywnym.
Następna rzecz to że np na bia na którym ta mapa wisi non stop od kilku dni jest dość wysoki poziom gry. Poprostu lamy na tą mapkę nie zaglądają.
Edytowane przez Swiety dnia 22-08-2002 o godz. 03:30
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|