Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > 4Beginners > Blad przy grze.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
RemBam
Guest

Angry Blad przy grze.

Niedawno sciagnolem sobie UT 2.5beta (nie mialem wczesniejszych wersi wiec wziolem FULL) i nie mogeznajdowac serwerow. a gdy probuje dodac do favorites servery ze strony, po wcisnieciu tyldy pisze, ze mam na nich pingi powyzej 800. Moge grac tylko na COOLNE.PL. Czy jest na to jakas pomoc?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-07-2002 08:57
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Blad przy grze.

quote:
Napisane oryginalnie przez RemBam
Niedawno sciagnolem sobie UT 2.5beta (nie mialem wczesniejszych wersi wiec wziolem FULL) i nie mogeznajdowac serwerow. a gdy probuje dodac do favorites servery ze strony, po wcisnieciu tyldy pisze, ze mam na nich pingi powyzej 800. Moge grac tylko na COOLNE.PL. Czy jest na to jakas pomoc?

powiedz mi proszę - czy games.coolnet.pl - to UT sam Ci znajduje, czy może wpisujesz, że chcesz sie do takiego serva podłączyć?
i jeśli znajduje - to pod jaką nazwą?

P.S.
pytam się, bo na coolnecie zrobiłem taki przekręt, że on się nie zgłasza do master serwerów Q3 ani do barrysworlda ani gamespaja -- tylko i wyłącznie do master.urbanterror.net (czy jakoś tak, nie pamiętam teraz). ciekaw jestem, jak to się ma do wyszukiwania go przez klientów UT.

Old Post 07-07-2002 10:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RemBam
Guest

Moj UT nie moze sie podlaczyc do MasterServera. Wypisuje mi zero serverow. Moge jednak dodac ich do favorite i stamtad odpalac. Jednak na wszystkich serverach pisze mi ze mam ping powyzej 800 i tylko COOLNET.PL pojawia sie w okienku favorites.

Old Post 07-07-2002 13:02
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez RemBam
Moj UT nie moze sie podlaczyc do MasterServera. Wypisuje mi zero serverow. Moge jednak dodac ich do favorite i stamtad odpalac. Jednak na wszystkich serverach pisze mi ze mam ping powyzej 800 i tylko COOLNET.PL pojawia sie w okienku favorites.

Tu masz linka do strony, z której ściągniesz sobie "proteze".
Programik się nazywa The All Seeing Eye,sam znajduje kupe serwerów UTr, polskie i inne.Dośc prosto możesz też do Favorites dodać adresy serwerów nieznanych na Zachodzie.
http://www.udpsoft.com/eye/

PS.Mój UTr też nie widzi serwerów, ale Q3 tak.Nie wiem dlaczego, kiedyś było odwrotnie, tj,Utr widział a Q3 nie.

Old Post 08-07-2002 01:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil panNA Znajdź więcej post'ów przez  panNA Dodaj panNA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać panNA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

Re: Re: Blad przy grze.

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa

powiedz mi proszę - czy games.coolnet.pl - to UT sam Ci znajduje, czy może wpisujesz, że chcesz sie do takiego serva podłączyć?
i jeśli znajduje - to pod jaką nazwą?

P.S.
pytam się, bo na coolnecie zrobiłem taki przekręt, że on się nie zgłasza do master serwerów Q3 ani do barrysworlda ani gamespaja -- tylko i wyłącznie do master.urbanterror.net (czy jakoś tak, nie pamiętam teraz). ciekaw jestem, jak to się ma do wyszukiwania go przez klientów UT.

Papuga ja mam podobny błąd jak RemBam....jak wpisze do favoritsów to ok działa, ale jak chcę szukać przez neta to już się coś wali niewiem ale to napewno 1 rzecz niechodzi o: cfg, 2: o to jakie mamy połaczenie. a chodzi tutaj o pojntarilejza jak wyjdzie nowa wersja, to sie wszystko ustabilizuje

GrEaTEyE

Old Post 08-07-2002 09:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RemBam
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez panNA

Tu masz linka do strony, z której ściągniesz sobie "proteze".
Programik się nazywa The All Seeing Eye,sam znajduje kupe serwerów UTr, polskie i inne.Dośc prosto możesz też do Favorites dodać adresy serwerów nieznanych na Zachodzie.
http://www.udpsoft.com/eye/

PS.Mój UTr też nie widzi serwerów, ale Q3 tak.Nie wiem dlaczego, kiedyś było odwrotnie, tj,Utr widział a Q3 nie.

Dzieki za link do tego programy. Servery strzescie sie.

Old Post 08-07-2002 12:33
stona
will frag 4 bandwitch

"Niedawno sciagnolem sobie UT 2.5beta (nie mialem wczesniejszych wersi wiec wziolem FULL) i nie mogeznajdowac serwerow. a gdy probuje dodac do favorites servery ze strony, po wcisnieciu tyldy pisze, ze mam na nich pingi powyzej 800. Moge grac tylko na COOLNE.PL. Czy jest na to jakas pomoc?"

oto odpowiedz , musisz wejsc do katalogu z q3ut2 i przeniesc gdzies pliki pak4 i pak5 w inne miejsce , potem odpal urbana i "play online" zakladka "internet" m "get new list" i powinno chodzic , nastepnie wyjdz z gry i skopiuj z powrotem te pliki pak4 i pak5 do katalogu z gra i problem z glowy !

Old Post 08-07-2002 13:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil stona Kliknij tutaj by wysłać e-maila do stona Znajdź więcej post'ów przez  stona Dodaj stona do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać stona prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Silverdevil
SILVER

Talking

hhehe 4begginers to cs dal mnie czekaj czzekaj jak odpalic windowsa

Old Post 13-07-2002 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Silverdevil Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Silverdevil Znajdź więcej post'ów przez  Silverdevil Dodaj Silverdevil do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Silverdevil prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Silverdevil
hhehe 4begginers to cs dal mnie czekaj czzekaj jak odpalic windowsa

kto wie może i ty byś niewiedział

GrEaTEyE

Old Post 14-07-2002 23:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Silverdevil
SILVER

Talking

chyba 3/4 sceny ma taki blad ale kto z tego gowna w ut korzysta kazdy ma chyab game spy lub all seeing eye prawda ?? - nie !!?

Old Post 03-08-2002 18:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Silverdevil Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Silverdevil Znajdź więcej post'ów przez  Silverdevil Dodaj Silverdevil do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Silverdevil prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

hehehe

Qrde haha a patrz bo nie! dużo luda krozysta z przegladarki w grze i ja im tego gratuluje, a masz

GrEaTEyE

Old Post 03-08-2002 19:36
Silverdevil
SILVER

Talking

dorgi gr8q pewnie masz racja ale korzystam z wiedzy ktora sam zaczerpnolem

Old Post 03-08-2002 20:31
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

heh

Moim zdaniem ASE jest bardzo błedny bo pokazuje że mam ping 20, a w real mam 40 a w grze przeglądarka jest doqadna więc?

GrEaTEyE

Old Post 04-08-2002 19:50
forever
r3surrection.net

quote:
chyba 3/4 sceny ma taki blad ale kto z tego gowna w ut korzysta kazdy ma chyab game spy lub all seeing eye prawda ?? - nie !!?

NIE!
np Ja mam xqf i qstat a wogole mowi ci to cos?

Old Post 03-09-2002 08:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Silverdevil
SILVER

quote:
Napisane oryginalnie przez forever

NIE!

nic to mi niemowi

Old Post 03-09-2002 11:32
panNA
Warrior (Scrag)

Re: heh

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
Moim zdaniem ASE jest bardzo błedny bo pokazuje że mam ping 20, a w real mam 40 :D a w grze przeglądarka jest doqadna więc?

Może chodzi o to że The ASE pokazuje ping od swojego serwera do serwera z grą, a przeglądarka z UTr rzeczywisty ping od twojej maszyny do serwera ???

Old Post 03-09-2002 12:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil panNA Znajdź więcej post'ów przez  panNA Dodaj panNA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać panNA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

quote:
nic to mi niemowi

no widzisz - czasem warto jednak spojrzec z perspektywy szerszej niz tej obejmujacej jedynie twoj monitor

Old Post 03-09-2002 13:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

quote:

NIE!

nie wiesz, czy jest coś nowszego niż qstat? a może jego najnowsza wersja?

przy okazji - widziałeś może kkrcona?

Old Post 04-09-2002 06:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

quote:

nie wiem jak <B>KAŻDY</B> ja tam używam http://kill.it.pl/GameTrakker/
no i konsoli i z niej wpisuję adres, do którego chce się podłączyć - browser UTkowy coś nie bangla i mi również

Old Post 04-09-2002 06:48
forever
r3surrection.net

quote:

Jest - qstat w najnowszej wersji oraz najnowszy xqf wykorzystujacy podobno wszytkie jego funkcje.
quote:

Widziałeś ale nie używałeś
Jako że przy moim łączu nigdy servera nie stawiam (SDI) a jakoś do innych serverów rcona nie mam hehehe
Ale o ile widziałem "zaawasowane funkcje zakładki <ulubione>" (tak mój kolega odpowiada kiedy zaczynam mu tłumaczyć coś bardziej skomplikowanego) w xqf jest również opcja 'rcon' pod prawym myszy przyciskiem

Old Post 04-09-2002 08:04
forever
r3surrection.net

quote:

Jest - qstat w najnowszej wersji oraz najnowszy xqf wykorzystujacy podobno wszytkie jego funkcje.
quote:

Jako że przy moim łączu nigdy servera nie stawiam (SDI) a jakoś do innych serverów rcona nie mam hehehe
Ale o ile widziałem "zaawasowane funkcje zakładki <ulubione>" (tak mój kolega odpowiada kiedy zaczynam mu tłumaczyć coś bardziej skomplikowanego) w xqf jest również opcja 'rcon' pod prawym myszy przyciskiem

Old Post 04-09-2002 08:05
PAPUGa
Elite (Fiend)

quote:

ueee.... winda no, zupełnie jak w windzie

a ten kkrcon jest cool do skryptów.
chyba zasadze skrypt, co będzie banglał na jakims servie i na innym cyklicznie cos robił
np. zmieniał grav, albo kikał jakiegoś plajera....
ale na serio - if serv || running => exec server.cfg (map ut_mapa) :d
w skrócie tak. potem to do crona i na zasłużone wakacje już żaden rconowicz mi nie wywali serva przez przypadek - bo skrypt go zaraz podniesie

Old Post 04-09-2002 15:55
forever
r3surrection.net

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa ueee.... winda no, zupełnie jak w windzie

hehehe - nobody is perfect))
quote:
<wycięte>...potem to do crona i na zasłużone wakacje już żaden rconowicz mi nie wywali serva przez przypadek - bo skrypt go zaraz podniesie

hmmm.... A co to są "wakacje"??!!
aaaa... kiedyś... coś sobie przypominam...
To Tobie się udało urlop dostać ?!?!?! ))))

Old Post 04-09-2002 16:07
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:05.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions