Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Dowcipy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (5): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Talking Dowcipy

Po pierwsze wiem, ze podobne topiki byly juz w przeszlosci ale wiadomo czesc kawalow sie zapomina a ciagle powstaja nowe. Mam tylko jedna prosbe - nie traktujcie tego jako doskonelego sposobu nabicia liczby postow. Nic wam sie nie stanie jak w jednym poscie dacie 10 kawalow zamiast 10 postow po jednym w kazdym.
Ok. Oto pare dowcipow. Zycze milego czytania

Spotyka sie dwoch sasiadow. Jeden mowi do drugiego:
-Sluchaj stary, nie wiem co mam zrobic...
- A co sie stalo?
- Mój kot sra mi na dywan...
- Jak to??
- No sra na dywan, jezdzi tylkiem po podlodze, nie wiem juz co mam robic, moze ty bys cos poradzil...
- Wiesz co, zwin dywan i oklej podloge papierem sciernym...
Spotykaja sie ponownie po dwoch tygodniach...
- No i jak? - pyta pomyslodawca.
- O czlowieku, fenomenalnie. Jak kocisko rozpedzilo sie w przedpokoju, to do lodowki juz tylko oczy dojechaly.

Kierowników dzielimy na 4 grupy:
1. Pedalów
2. Superpedalów
3. Antypedalów
4. Pedalów-magików
Dlaczego?
Kierownik Pedal mówi: "Ja cie Kowalski wyp.ierdole..."
Kierownik Superpedal mówi: "Ja was wszystkich wyp.ierdole."
Kierownik Antypedal mówi: "Ja sie Kowalski z Toba pier.dolic nie bede!"
Kierownik Pedal-Magik mówi: "Ja cie Kowalski tak wyp.ierdole, ze ty nawet nie zauwazysz."

Siedzi dwóch starszych dziadków na ławeczce w parku i przechodzą dwie młode laski. Nagle jeden z dziadków do drugiego:
- Podrywamy dupcie?
- Eee tam, jeszcze sobie posiedzimy !

Zajączek miał ochotę na seks, idzie przez las i szuka partnerki.
Spotyka zwiniętego w kłębek jeża. Obchodzi go dookoła i zupełnie nie może
się zorientować gdzie przód, gdzie tył. Wreszcie mówi:
- Ty jeż, mógłbyś puścić bąka, to miałbym jakiś punkt odniesienia.

Spotykają sie dwa dziadki po latach i jeden mówi do drugiego:
- Wiesz..... jo mom tako skleroza, że już nie wiem czy żech był w szóstej kompani
siódmego pułku, czy w siódmej kompani szóstego pułku.....
A drugi na to:
- OOO.... to jeszcze nic.... jo nie wiem czy żech dostoł kulką między łopatki,
czy łopatką między kulki !

Trzech mężczyzn przechwala się tuszami swoich żon.
- Mam taką grubą żonę, że musiałem auto zmienić na większe bo nie mieściła się na przednim siedzeniu.
- To jeszcze nic. Ja musiałem kupić pick-upa bo w ogóle nie mieściła się w środku.
- A ja nie mam żony.
Jak to? -pytają Pierwszy i Drugi.
-A, pojechaliśmy zeszłego roku na wakacje nad morze, opalaliśmy się na plaży,
kiedy to podbiegli faceci z Greenpeace'u i zepchnęli ją do wody.

Leci mały wróbelek i nagle widzi idącego ślepego.
- Osram go - pomyślał sobie.
Walnął z góry... a ślepy unik w lewo i nic z tego wróbelkowi nie wyszło.
Poleciał po kolegę. Spróbowali we dwójkę... ale ślepy unik w prawo, unik w lewo i znowu nic.
Wkurzyły się wróbelki i poleciały po resztę kumpli. Całe stado próbuje osrać ślepego...
ale ten jakimś sposobem wyszedł z opresji czysto.
- Jaki z tego morał ?
- Ślepy gówno widzi !

W zakładzie uczeń goli klienta. Niechcący zaciął go, a szef widząc to
zamachnął się by mu wymierzyć karę. Uczeń uchylił się i cios spadł
na klienta. Uczeń goli dalej, ręce mu się trzęsą więc znowu zaciął biedaka.
Sytuacja się powtórzyła. Goląc dalej ręka się uczniowi obsuneła i uciął
klientowi ucho. Klient przestraszony :
- Kopnij pan to ucho pod stół, bo jak szef zobaczy to mnie chyba zabije...

Czym sie rozni opona od murzyna?
Gdy zalozysz lancuchy na opone, to nie zaczyna rapowac.

- Co lepiej mieć, Parkinsona, czy Alzheimera?
- Obojętnie, bo albo piwo wylejesz,
albo zapomnisz gdze je postawiłeś.

Św. Mikołaj wychodzi z kominka i widzi piękną,
prawie nagą dziewczynę śpiącą na sofie koło choinki.
Podniecony jej widokiem Mikołaj rozważa w myślach:
- Jeśli ją zwalę, to przestanę być świętym i nie będę już
mógł wrócić do nieba... Jeżeli jej nie zwalę, to nie
przecisnę się przez komin...

Szczyt patologii ideologicznej:
Członek z ramienia, wysunięty na czoło.

Międzynarodowy kongres feministek. Na podium wchodzi jedna z delegatek i rzuca hasło.
— Siostry, dość wyzysku. Nie będziemy im prać i gotować.
Uchwałę przyjęto jednogłośnie. Na kolejnym spotkaniu wojowniczych pań, delegatki dzielą się swymi spostrzeżeniami. Zaczyna Angielka.
— Wróciłam do domu i mówię: John, od dzisiaj nie piorę i nie gotuję. Pierwszego dnia — nic nie widzę, drugiego dnia — nic nie widzę, trzeciego dnia — widzę — gotuje jajko.
Sala zatrzęsła się od oklasków. Na mównicę wchodzi Francuzka.
— Wróciłam do domu i mówię: Pierre, od dzisiaj nie piorę i nie gotuję. Pierwszego dnia — nic nie widzę, drugiego dnia — nic nie widzę, trzeciego dnia widzę — pierze majtki.
Owacje na stojąco. Na podium wchodzi Rosjanka.
— Wróciłam do domu i mówię: Iwan, od dzisiaj nie piorę i nie gotuję. Pierwszego dnia — nic nie widzę, drugiego dnia — nic nie widzę, trzeciego dnia nadal nic nie widzę. Czwartego dnia – zaczynam widzieć na prawe oko.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-04-2002 03:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

Talking

LOL

dorzucam swoje...

Dziewczyna mówi do chłopaka:
- Za pół godziny wracają moi rodzice!!!
Na to chłopak odpowiada:
- No to co, przecierz my nic takiego nie robimy?!
No właśnie, a czas ucieka!!! - odpowiada dziewczyna.

Mała amerykańska dziewczynka przychodzi rano do kuchni i widzi półnagiego mężczyznę, który grzebie sie w lodówce.
Dziewczynka: Czy pan jest naszym nowym babysitter?
Mężczyzna: Nie. Ja jestem nowym motherfucker.

Zajączek i niedźwiedź jechali pociągem na komisje wojskowa. Zajączek wypadł z pociągu i wybił sobie wszystkie zęby. Pobiegł jednak na skróty i dotarł na miejsce szybciej niż miś. Kiedy mis wchodził do budynku, zając już wychodził z komisji.
- No i co?- spytał miś.
- F pofrzątku!- odpowiedział zając. - Sfolniony. Bfrak ufzębienia!
Mis pomyślał chwile, odszedł na bok, wziął kamień i też wybił sobie zęby. Wychodzącego z komisji misia, oczekiwał już zając.
- No i cfo? - pyta zając.
- F pofrządku! - odpowiada miś - Sfolniony! Plafkoftopie!

Świstak mówi do Bogusława Lindy:
- Co ty k...wa wiesz o zawijaniu?

Rzecz dzieje się w czasach, gdy masowo przywożono do Polski powypadkowy złom z Niemiec. Gość przywiózł coś takiego na lawecie do mechanika - masa pogiętej blachy:
- O w mordę - mówi mechanik - nieźle trzaśnięty. Będzie za dwa tygodnie.
Po tygodniu telefon. Dzwoni mechanik:
- Panie, jest problem. Co to za marka?
- A czemu?
- No bo jak bym tego nie klepał, wychodzi przystanek autobusowy...

Zatonął statek, uratowało się jak zwykle tylko 3 ludzi: Amerykanin, Francuz i Polak. Płyną sobie na tratwie ratunkowej, ale po paru dniach skończył im się prowiant i woda pitna. Na szczęście, gdy byli już do kresu sił, złowili złotą rybkę (a jakże!). Rybka, jak to one mają w zwyczaju (ale tylko te złote), obiecała spełnić 3 życzenia - po jednym na każdego z rozbitków. Na pierwszy ogień poszedł Amerykanin:
- Ja chcę się znaleźć w domu, w ramionach mojej żony, przy dzieciach, psie i Cadillacu...
Rybka machnęła płetwą i *pstryk*... Amerykanin zniknął. Teraz Francuz:
- No, moi też chce się stąd wydostać, ale woli być na francais Riviera, wśród femmes belles, wiesz rybka, plaża, topless, te sprawy.
Rybka oczywista spełnia jego życzenie - *pstryk* ! Nie ma Francuza na tratwie.
Ostatni wyraża swoje życzenie Polak:
- Tego... yyyyy.... ja chcem 4 półlitrówki i... tamtych dwóch z powrotem!!!

Na terytorium Indian położono drogę żelazną. Wódz postanowił osobiście powitać pierwszy przyjeżdżający pociąg. Stanął na torach podniósł rękę w geście powitania a lokomotywa... nawet nie zwolniła i przejechała po nim jak po łysej kobyle. Ciężko ranny wódz odzyskuje przytomność w swoim kipi, gdy nagle słyszy zza ściany narastający gwizd. Zrywa się na równe nogi, wyskakuje na zewnątrz, patrzy a tu czajnik z gwizdkiem. Zrzuca go na ziemię, kopie, depcze, wali toporkiem. Żona wypada za nim wołając:
- Uspokój się, co robisz???
A wódz na to:
- Zabić gnidę póki mały!!!

Old Post 24-04-2002 08:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GorE
fucking with me is free

? nie znam rzadnego ale i te są oki

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 11:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GorE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GorE Znajdź więcej post'ów przez  GorE Dodaj GorE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GorE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

quote:
Napisane oryginalnie przez GorE
? nie znam rzadnego ale i te są oki

hmmm... więc mowisz ze nie znasz rzadnego a mimo to musiales nabic posta... ciekawy tok rozumowania...

a co do kawałow to ja znam tylko jeden:

wchodzi GorE do windy a tam schody...

Old Post 24-04-2002 11:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GorE
fucking with me is free

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy

hmmm... więc mowisz ze nie znasz rzadnego a mimo to musiales nabic posta... ciekawy tok rozumowania...

a co do kawałow to ja znam tylko jeden:

wchodzi GorE do windy a tam schody...

oczywiście kto tu nabija posta przez głupi komentarz w stylu hmmm... więc mowisz ze nie znasz rzadnego a mimo to musiales nabic posta
LOL

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GorE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GorE Znajdź więcej post'ów przez  GorE Dodaj GorE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GorE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez CybeR

Rzecz dzieje się w czasach, gdy masowo przywożono do Polski powypadkowy złom z Niemiec. Gość przywiózł coś takiego na lawecie do mechanika - masa pogiętej blachy:
- O w mordę - mówi mechanik - nieźle trzaśnięty. Będzie za dwa tygodnie.
Po tygodniu telefon. Dzwoni mechanik:
- Panie, jest problem. Co to za marka?
- A czemu?
- No bo jak bym tego nie klepał, wychodzi przystanek autobusowy...

OMG :> Wieczorkiem dorzuce pare.

Old Post 24-04-2002 16:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Turek
Combat (Death Knight)

http://fifaserwis.com/board/viewtop...opicID=718#8968

Old Post 24-04-2002 16:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Turek Znajdź więcej post'ów przez  Turek Dodaj Turek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GorE
fucking with me is free

quote:
Napisane oryginalnie przez Turek
http://fifaserwis.com/board/viewtop...opicID=718#8968

Znowu Insmac bawi sie turkowym userem.
TO NIE TUREK

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 16:22
chimera
Elite (Fiend)

quote:

Turek WYP.IERDALAJ z tego topica, ok ?
Do moderatorow - mozna dac bana konkretnym osobom do tego topicu ? Bo co po niektorzy myla swoj odbyt z mozgiem i potrafia zje.bac wszsystko czego dotkna.

Old Post 24-04-2002 16:24
GorE
fucking with me is free

quote:

wybacz Insmac ale turek rozmawia przez telefon wiec ty znowu podszyywasz sie pod niego (Ewentualnie teraz robi to weird ale nie jestem pewien)

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 16:25
GorE
fucking with me is free

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera

Turek WYP.IERDALAJ z tego topica, ok ?
Do moderatorow - mozna dac bana konkretnym osobom do tego topicu ? Bo co po niektorzy myla swoj odbyt z mozgiem i potrafia zje.bac wszsystko czego dotkna.

sora ale to nie turek to Insmac albo weirdo turek gada ze mna przez telefon a kompa ma na off

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 16:26
Turek
Combat (Death Knight)

to nie prawda ty nabijaczu cholerny. pokucilismy sie wczoraj to chcesz mi siare zrobic i nabic sobie kilka postuw przy okazji

Old Post 24-04-2002 16:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Turek Znajdź więcej post'ów przez  Turek Dodaj Turek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GorE
fucking with me is free

quote:
to nie prawda ty nabijaczu cholerny. pokucilismy sie wczoraj to chcesz mi siare zrobic i nabic sobie kilka postuw przy okazji

od kiedy tak mowisz. To tylko podważa teze że turek nie jest Turek, bo turek nie zna hasla do nowego turka i ma nowy avatar gotowy a ten jest pajackowaty

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 16:50
Turek
Combat (Death Knight)

znowu klamiesz. to nie prawda - dostalem haslo a ty to muwisz zeby udowodnic, ze ja nie jestem soba. jestes zazdrosny bo mam wyzsza ocene od ciebie.

Old Post 24-04-2002 17:01
chimera
Elite (Fiend)

Do admina : Mozesz zamknac/skasowac ten topic albo skasowac wszystkie posty oprocz pierwszych dwoch ?

Old Post 24-04-2002 17:20
Turek
Combat (Death Knight)

quote:
Do admina : Mozesz zamknac/skasowac ten topic albo skasowac wszystkie posty oprocz pierwszych dwoch ?
skasujesz muj link do dowcipuw co dalem?

Old Post 24-04-2002 17:48
GorE
fucking with me is free

quote:
znowu klamiesz. to nie prawda - dostalem haslo a ty to muwisz zeby udowodnic, ze ja nie jestem soba. jestes zazdrosny bo mam wyzsza ocene od ciebie.

z tym czy jestes czy niejsetes idz na "taaak" tam wszyscy sie dowiedza

tako rzece debil gore

Old Post 24-04-2002 17:52
chimera
Elite (Fiend)

Ok mam nadzieje, ze juz sie pokluciliscie - teraz nastepna porcja dowcipow !

Idzie ksiądz przez las, patrzy, a tam na gałęzi siedzi łaska. Łaska mówi:
- Co ksiądz?
A ksiądz:
- Co łaska.

Księdzu ginęła mąka. Podejrzewał organistę, więc postanowił dobrać się do niego podczas spowiedzi. Podchodzi organista Antek do konfesjonału, a ksiądz bez wstępów pyta:
- Nie wiesz, kto mi mąkę kradnie?
- Co ksiądz mówi?
- Kto mi mąkę kradnie?
- Tu nic nie słychać - odpowiada sprytny organista.
- Co ty opowiadasz!
- Zamieńmy się miejscami, to zobaczymy.
Zamienili się miejscami.
- A nie wie ksiądz, kto zaleca się do mojej żony? - pyta Antek.
- Rzeczywiście, tu nic nie słychać.

Uniwersytet Warszawski, wydzial biologii, egzamin z botaniki. Student siedzi juz prawie godzine i idzie mu coraz gorzej. Profesor postanowil mu dac ostatnia szanse:
- No wiec zadam panu ostatnie pytanie. Jak pan odpowie dostaje pan trojke, jak nie to pan oblal. No wiec niech pan mi powie ile jest lisci na tym drzewie? - powiedzial prof. wskazujac za okno.
Student mysli... patrzy na drzewo... znowu mysli, wreszcie mowi:
- Piec tysiecy osiemset czterdziesci dwa!
- A skad pan to wie!? - pyta profesor.
- Aaaaa, to juz jest drugie pytanie...

W przepelnionym tramwaju siedzi blady, siny wymeczony student. Pod oczami sine cienie, przez lewa reke przewieszony plaszcz.
Wsiada staruszka. Student ustepuje jej miejsca i lapie się uchwytu. Staruszka siada, ale zaniepokojona przyglada się studentowi:
- Przepraszam, mlody czlowieku! To bardzo ladnie ze zrobil mi pan miejsce, ale pan tak blado wyglada. Moze pan chory? Moze... niech lepiej pan siada. Nie jest panu slabo?
- Alez nie, nie! Niech pani siedzi. Ja tylko, widzi pani, jade na egzamin, a cala noc się uczylem bo mam srednia 4,6 i chce ja utrzymac.
- No to moze da mi pan chociaz ten plaszcz do potrzymania?
- A, nie! Nie moge! Zreszta to nie jest plaszcz. To kolega. On ma srednia 5.0.

- Gdybysmy przed baranem postawili wiadra: z woda i z alkoholem, to czego się napije baran? - pyta prelegent usilujacy roznymi przykladami przekonac sluchaczy, ze picie alkoholu jest szkodliwe.
- Wody! - odkrzykuja sluchacze.
- Tak! A dlaczego?!
- Bo baran!

Studenty się wybraly na egzamin. Czekaja pod drzwiami sali, nudzilo im się wiec zaczeli się bawic indeksami. Tak jak to się kiedys gralo monetami w podstawowce - czyj indeks zatrzyma się blizej sciany. Tylko ze jednemu to nie wyszlo zbyt dobrze, bo zamiast w sciane trafil indeksem pod drzwi, i do sali w ktorej siedzial egzaminator. Przerazil się okrutnie, ale za chwile indeks wylecial z powrotem. Otwiera, patrzy, a tu ocena z egzaminu: 4.0 Ucieszyl się, no wiec koledzy postanowili wrzucac dalej. Kolejny dostal 3.5, nastepny 3.0. W tym momencie zaczeli się zastanawiac... Kolejna ocena wydawala się dosyc jednoznaczna (2.5 nie wchodzilo w gre). Wreszcie jeden postanowil zaryzykowac. Wrzuca indeks... Czeka... Nagle otwieraja się drzwi, staje w nich egzaminator:
- Piatka za odwage!

Pewien profesor mowi do studentow:
- Prosze zadawac pytania. Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi.
Na to jeden ze studentow:
- Co się stanie jesli stane obiema nogami na szynach tramwajowych, a rekoma chwyce się przewodu trakcji. Czy pojade jak tramwaj ?

Analiza wiersza (tekst piosenki z nurtu DISCO POLO)

Niebieskie oczy miała
a potem wyjechała

La la la la la la la
La la la la la la la la
Tak tak tak tak tak tak
nie nie nie nie nie nie
Zdradziła zdradziła MNIE

I nic mi nie zostało
zacząłem pić kakao

La la la la la la la
La la la la la la la la
Tak tak tak tak tak tak
nie nie nie nie nie nie
Zdradziła zdradziła MNIE

A kiedy powróciła
do domu moja miła

La la la la la la la
La la la la la la la la
Tak tak tak tak tak tak
nie nie nie nie nie nie
Zdradziła zdradziła MNIE

W brzuchu jej coś siedziało
cztery odnóża miało

La la la la la la la
La la la la la la la la
Tak tak tak tak tak tak
nie nie nie nie nie nie
Zdradziła zdradziła MNIE

Podmiot liryczny - dokładnie JA liryczne - jest w stanie załamania nerwowego. Często powtarzające się słowa "la la la...", świadczą o emigracji wewnętrznej, zadumaniu, romantycznym roztargnieniu, co nasze JA liryczne potwierdza brakiem zdecydowanego stosunku do sprawy ("tak tak... nie nie"). Bohater wiersza nie wie, czy ma ów rozdział swojego życia zamknąć za sobą: "zdradziła mnie...tak tak" chcę zapomnieć, zły i buńczuczny, ale nie potrafi zrozumieć. Chce, lecz nie może pogodzić się z tą myślą ("nie nie...").
Bohater niczym rozdarta sosna - widać tu nawiązanie do poezji Młodej Polski, modernistyczno-hedonistyczne podejście do życia. K. Przerwa-Tetmajer jest wyraźną inspiracją. Symbol rozdartej sosny odzwierciedla rozdarcie wewnętrzne naszego JA lirycznego. Nawiązanie do poezji Mlodej Polski widać również w drugiej strofie. Bohater wiersza topi swoje żale w używkach. Co prawda nie wspomina o nirwanie czy alkoholu, lecz stara się zapomnieć o ukochanej przez zatopienie się w innej pasji - jest nią picie kakao. Nasz bohater jest nowoczesny, prowadzi ekologiczny tryb życia, dlatego woli zdrowe, pełne energii białka kakao od destruktywnego alkoholu.
Ukochana naszego bohatera powróciła, lecz nie zmieniło to nastroju podmiotu lirycznego. Wciąż próbuje pamiętać, co ona mu zrobiła ("zdradziła mnie...tak tak..."), lecz nie może się z tym pogodzić ("nie nie..."). Bohater jednak zaobserwował zmiany w wyglądzie swojej lubej, najwyraźniej nie za bardzo wie, czym jest owa czteroodnogowa nowość w brzuchu lubej. Wie natomiast jedno: że jego luba go zdradziła.
Co można natomiast powiedzieć o samym podmiocie lirycznym? Jest na pewno amatorem blondynek, poniewaz w 98% osoby posiadających niebieską barwę tęczówek ("niebieskie oczy miała"), mają również blond włosy. Jest to oczywisty wynik genetycznego dziedziczenia pigmentu. Jego brak decyduje o jasności cery, włosów oraz oczu.
Jego ukochana natomiast najwyraźniej jest blondynką, która nie znalazła w ramionach naszego JA lirycznego ujścia dla swojego temperamentu, mimo że żywi do niego ogromne uczucie. Potwierdzenie powyższego znajdujemy w słowach:
"a kiedy powróciła do domu moja miła"
Wrocila w stanie błogosławionym, co świadczy, że niczym bohaterka "Stu lat samotności" G.G. Marqueza - niezrozumiana, niedopieszczona, spragniona fizycznych czułości - uciekła od naszego bohatera, by znaleźć to właśnie, czego szukała. Jednak nie zapomniała o ogromnych pokładach miłości (myślę, że nie będzie nadinterpretacją, jeśli dodam, że platonicznej) do swego ukochanego i wróciła do niego, wiedząc, że ten dobry człowiek ją zrozumie i wybaczy. O ile oczywiście zrozumie, skąd się wziął jej odmienny stan...
Mamy do czynienia z pięknym tekstem, zawierającym głęboko zarysowaną, skomplikowane sylwetki psychologiczne naszych bohaterów. On cierpi, bo został zdradzony - ale nie może się z tym pogodzić. Wciąż kocha swoją lubą. Ona - szukająca czegoś więcej, niż jej nasze JA liryczne może dać. Niczym Jagna z Reymontowskich "Chłopów"...
Autor tekstu niezaprzeczalnie musiał długo prowadzić psychoanalizę archetypów dla swoich bohaterów. Wzruszający, pełen nawiązan do klasyki literatury romatycznej tekst!

Maliniak zawsze przechwalał się kumplom z pracy, jaki to z niego wiatowy człowiek. Popisywał się, że zna różnych sławnych ludzi. Nikt mu oczywicie nie wierzył, ale pewnego razu przyjechał do ich zakładu Wałęsa. Idzie przez teren fabryki, aż tu nagle zobaczył Maliniaka. Zamachał do niego, wyciskali się, wycałowali. Potem zamknęli się w pokoju i obalili parę piw. Chłopaków trochę to zbiło z tropu, ale dalej nie wierzą we wszystko, co gada Maliniak.
Pewnego razu, do Polski przyjechał Clinton. Wszyscy stoją na ulicy, machają chorągiewkami. Jedzie samochód Clintona i nagle zatrzymuje się. Wysiada Bill i Hillary, podchodzą do Maliniaka, ciskają się jak starzy znajomi, wspominają jakie stare dzieje, w końcu zapraszają go do limuzyny i odjeżdżają na bankiet. No to już zupełnie przyłamało kumpli Maliniaka, ale dalej nie do końca mu wierzą.
Aż pewnego razu pojechali wszyscy z wycieczką do Rzymu, zobaczyć Papieża. Stoją na placu Świętego Piotra i nagle Maliniak mówi.
- Ciągle mi nie wierzycie, to ja wam pokażę. Za chwilę wyjdę razem z Papieżem na balkon, pobłogosławi tłum na placu.
- Eeee, zalewasz Maliniak.
- No to zobaczycie...
I faktycznie poszedł gdzie, a za chwilę patrzą, a na balkonie pojawia się Papież i Maliniak. To już całkiem ich zgasiło, stoją i nic nie mówią. W pewnej chwili podchodzi do nich wycieczka Arabów i przewodnik pyta łamaną angielszczyzna:
- Excuse me, panowie, czy moglybyszcie nam powiedzecz, czo to za faczet w białym kitlu sztoi na balkonie z Maliniakiem ?

Honecker, po swojej śmierci w piekle został wprowadzony do tego wielkiego kotła, gdzie wszyscy grzesznicy się piekli. No i diabeł jeszcze tłumaczy, ze każdy tutaj jest karany według swoich grzechów, tzn. ten kto mało zgrzeszył, ten stoi tylko po kostkę w tej gotującej smole, inni aż po kolano, a jeszcze inni po pas, itd. Wiec, diabeł prowadzi Honeckera do tego kotła i Honecker znalazł swoje miejsce u innych stojących aż po pas w smole. No i rozglądając się zauważył, ze tam Hitler stoi w środku, no i tez tylko po pas. Więc, wzburzony pyta się diabla, co to ma znaczyć, w końcu nie zgrzeszył tyle co ten faszysta Hitler. Diabeł patrzy się w tym kierunku i krzyczy:
- Ej, Adolf, przestań i zejdź z Breżniewa !

Szedł facet koło czołgu / i go oblazły gasięnice.

Słyszałem stuki w szafie / to ubrania wychodziły z mody.

Poszedł filatelista na wojnę / i dostał cała serie.

Siedział facet na krzele / i dobrze mu się złożyło.

Old Post 25-04-2002 04:40
hooligans
Training (Enforcer)

Talking

BUEHEHEHE

Babcia do wnuczka: wloz mi wnuczku czopek, bo nie moge sie schylic. wnuczek sie schyla i pyta: mam go wlozyc do tej czarnej dziury czy nakarmic indora?

Dlaczego ch*j nie chodzi do pracy? - bo ma żylaki, dziurę we łbie i nie wystoi 8 godzin

Dyma sie brat z siostra.Siostra mowi:jestes lepszy niz ojciec.Brat:wiem,matka mi tez tak mowila.

Zmartwychwstały Jezus przychodzi objawić się apostołom. A tam zamiast żałoby gorzała, żarcie i gołe laski na stołach. Jezus zdziwiony woła św. Piotra i pyta:"Co jest grane? Nie powinno być żałoby? I wogóle skad macie na to pieniądze?" a św. Piotr (na****ny)"...eee... pieniądze, nie wiem. Judasz kogoś sprzedał..."

Old Post 26-04-2002 10:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hooligans Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hooligans Znajdź więcej post'ów przez  hooligans Dodaj hooligans do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hooligans prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Ok na poczatek cos co kiedys czytalem ale moze nie kazdy mial przyjemnosc przeczytac najlepsza recenzje wladcy pierscieni

Wiele jest sposobów, jakimi może posłużyć się wróg dla upokorzenia naszego, rozwijającego się w duchu współzawodnictwa pracy kraju. Oto angielski pisarz J.R.R. Tolkien opublikował jakiś czas temu książkę, atakującą w zakamuflowany sposób nasz sprzyjający człowiekowi ustrój.

Tytułowy "Władca Pierścieni" - Sauron jest przywódcą biednego kraju, w którym rozwinięty kolektyw posiada autentyczną władzę, sprawowaną przez wybranych na dożywotnią kadencję Nazgulów (zwanych w powieści, o ironio, upiorami).
Orkowie - klasa robotnicza Mordoru są opisani jako postacie ohydnego wyglądu i obyczajów (jakże mógł dostrzec piękno ludzi pracy wymuskany angielski panicz - potomek narodu imperialistów?). {...} świetnej organizacji, pracy i porządkowi w Mordorze, kraju przedstawionym jako "spopielona pustynia" (czyżby nutka zazdrości?), przeciwstawia się obraz krain żyznych, "mlekiem i miodem płynących", w których wszelkich dobra konsumpcyjne rosną nieomal "na drzewach". Jednak skąd biorą się w rzeczywistości, ciężko stwierdzić - może pomoc istoty nadprzyrodzonej, tzw. boga? Ha ha! {...} Podczas, gdy w pracujacym dzień i noc Mordorze brak jest podstawowych produktów żywnościowych i wody, kraje
sąsiednie opływają w dostatki.
Jak to mało subtelne odniesienie do naszej rzeczywistości, w której
wybujały kapitalizm mami nas obrazkami dobrobytu, którego źródeł nie sposób się dopatrzyć (czary Gandalfa i elfów?), a chłopi i robotnicy naszego obozu pracują rzetelnie i uczciwie, dorabiając się bez krzywdy ludzkiej, dochodząc do wszystkiego pracą własnych rąk {...}.
Elfy, hobbici i tzw. szlachetni duzi ludzie symbolizują grupę próżniaczej arystokracji i burżuazji, próbującej przeciwstawić się globalnej rewolucji, podczas gdy orkowie i trolle, ukazani jako stwory ciemności, kryją się pod ziemia i niby górnicy w pocie czoła harują na kawałek suchego chleba (nie dla nich lembasy ani miruvor!) Organizujący ich w związki, dokarmiający i walczący o prawa mniejszości, czarodziej Saruman, zostaje napiętnowany i nazwany zdrajcą, jego siedziba zniszczona przez zawsze gotową do chuligańskich wybryków reakcyjną, bikiniarską alternatywę. {...} Szerząc socjalizm w Shire, Saruman zostaje schwytany i ukarany bez sądu przez hobbitów, wspomaganych (i opłacanych) przez kapitalistyczne mocarstwo Gondoru. {...} "Siły dobra" w książce Tolkiena są złożone z indywidualistów, których ręce nigdy nie skalały się ciężką pracą. I to dyskryminuje Froda, Aragorna, Boromira oraz szerzyciela zabobonów i guseł czarodzieja Gandalfa. A Tom Bombadil to w jednej osobie przedstawiciel bananowej młodzieży i satrapa we własnym kraiku, utracjusz i tyran, dysponujący nieograniczoną władzą - jakim prawem?
{...} Jeszcze Faramir, zawsze elegancki, inteligentny i czarujący
niczym James Bond, sabotujący wszelkie przejawy internacjonalizmu. Galeria postaci bez ideologicznego kręgosłupa, poderwanych do walki na zasadzie "przeciw inności". Jakie to szczęście, że rewolucji socjalistycznej nie da się powstrzymać przez wrzucenie jakiejkolwiek, choćby i najcenniejszej relikwii do ognia. Trzymaj się Mordorze, otoczony przez wrogich reakcyjnych sąsiadów! {...} Władysław Oczeret (Czerwony Sztandar 24 maja 1971)

Lekarz w szpitalu psychiatrycznym bada trzech swoich pacjentów.
- Ile jest dwa razy dwa ? - pyta pierwszego.
- Pięć tysięcy - pada odpowiedź.
- Ile jest dwa razy dwa ? - pyta drugiego.
- Piątek - odpowiada chory.
- Ile jest dwa razy dwa ? - pyta zupełnie zrezygnowany trzeciego pacjenta.
- Cztery.
- Świetnie ! - wykrzykuje uradowany lekarz - Proszę powiedzieć,w jaki sposób uzyskał Pan ten wynik ?
- To proste - odpowiada chory - Podzieliłem pięć tysięcy przez piątek.

Podjeżdża krasnoludek swoim samochodzikiem pod CPN i mówi:
- Poproszę trzy kropelki benzynki.
- I co jeszcze, może troszkę pierdnąć w oponki ?

Na budowie, podczas szkolnej wycieczki:
- Bardzo ważne jest noszenia kasków. Znałam chłopca, który nie nosił kasku. Pewnego dnia spadla mu cegła na głowę i zabiła go na miejscu. Znałam też dziewczynkę, która chodziła w kasku i gdy spadla jej cegła na głowę, uśmiechnęła się i poszła dalej.
Na to odzywa się Jasiu:
- Ja ją znam. Mieszka w naszym bloku. Do tej pory chodzi w kasku i się uśmiecha.

- Panie majster, Franek spadł z rusztowania...
- To wyjmijcie mu ręce z kieszeni, żeby wyglądało na wypadek przy pracy.

Old Post 27-04-2002 02:20
zdz1chu
Training (Enforcer)

Talking DOwcipy

JA znam dowcip o to on:

Pani kaze dzieciom przyniesc zwierzeta na lekcje i pokaz co umieja. KAziu przynosi pieska piesek szczeka :hau hau,pani mowi dobrze kaziu ,karolinka przynosi kanarka kanarek spiewa ,pani mowi bardzo dobrze karolinko. i na koncu pyta sie Jasia.jasiu jakie zwierzatko przyniosles.jasiu przyniosl weza pani sie wystraszyla potem powiedziala no pokaz co potrafi:jasiu wzial weza i rzucil go podloge,pani powiedziala
jasiu nie mecz tego zwierzetka.jasiu odpowiedzial nie niech pani popatrzy o zna taka sztuczke ze sie w glowie nie miesci. I wzial weza i go 2x mocniej rzucil o podloge ,waz sie zwinal i zasyczal syyyyyy syyyyyy.pani powiedziala daj spokoj temu zwierzatku.
JAsiu powiedzial niech pani ostatni popatrzy wzial weza i rzucil go bardzo mocno o podlgoe a waz szyyyyy szumi wokol LAS !!!!!!!!

Old Post 28-04-2002 09:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil zdz1chu Znajdź więcej post'ów przez  zdz1chu Dodaj zdz1chu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać zdz1chu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

Talking Re: Dowcipy

quote:
(...)

Widać, że czytasz nieodpowiednie pisemka (Maxim, CKM) - stąd te dowcipy

Old Post 28-04-2002 09:56
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez GorE Znowu Insmac bawi sie turkowym userem.
TO NIE TUREK

Po pierwsze nie mów, że ja się bawię, bo nie widzisz logów z boarda, wiec nie mozesz tego stwierdzic;
Po drugie przede wszystkim ty powinienes juz dostac dozywotniego bana za poziom swoich wypowiedzi i nieustanną upierdliwosc, co zauwazyli co inteligentniejsi boardowicze - Eustachy, weirdo, tram itd.

Old Post 28-04-2002 10:03
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GorE
fucking with me is free

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac

Po pierwsze nie mów, że ja się bawię, bo nie widzisz logów z boarda, wiec nie mozesz tego stwierdzic;
Po drugie przede wszystkim ty powinienes juz dostac dozywotniego bana za poziom swoich wypowiedzi i nieustanną upierdliwosc, co zauwazyli co inteligentniejsi boardowicze - Eustachy, weirdo, tram itd.

Sorra nie mam pewnosci ale weird powiedzial ze to ty z nim robiliscie ten wlam hasle. Ale teraz mam pewnosc ze to on bawi sie TURKIEM . I nie badz tak do mnie uprzedzony.
oki?

tako rzece debil gore

Old Post 28-04-2002 10:21
samon
Muminek

Przychodzi baba do lekarza a lekarz tez baba
hiehiehie

Old Post 28-04-2002 10:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil samon Kliknij tutaj by wysłać e-maila do samon Znajdź więcej post'ów przez  samon Dodaj samon do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać samon prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
ale weird powiedzial ze to ty z nim robiliscie ten wlam hasle.

Bo to jest prawda

quote:
Ale teraz mam pewnosc ze to on bawi sie TURKIEM

Teraz tak, wcześniej to byłem ja.

quote:
I nie badz tak do mnie uprzedzony.

Ech...jakbyś lepiej pisał, umiał się wysłowić...

Old Post 28-04-2002 12:52
ZimZum
Nieśmialy abstynent

quote:

Sorra nie mam pewnosci ale weird powiedzial ze to ty z nim robiliscie ten wlam hasle. Ale teraz mam pewnosc ze to on bawi sie TURKIEM . I nie badz tak do mnie uprzedzony.
oki?

kiedy ty sie w koncu nauczysz poprawnie wyslawiac?

Old Post 28-04-2002 14:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Nie no *****! Nie moge poprostu. Co to za *******enie o zasadach. Tu niby info ze nastepni beda banowani itp. A tu co. Taki ***** kawal, mowia sobie otwarcie ze bawia sie kontami innych. Fajnie. Podoba mi sie to. Zaje*****biscie. Kazdy patrzy i nikt nic nie robi. Moze sobie troche pobluzgam? Kogo to ***** obchodzi? Czy ktos wogole zwracaa uwage na to co tu sie dzieje? Czy kogos wogole to obchodzi. Ja mam w dupie, nie obchodzi mnie to, ale jak teraz nikt nic nie zrobi to myslicie ze w pzryszlosci bedzie lepiej. Kazdy ***** nazeka, nikt nic nie robi. Zajebioza poprostu. Kazdy sie boi o wlasna dupe. Co to bedzie? - prawda? Do*******a sie do kogos beda *******ic glupoty na jego koncie i kolo wyleci, bo przeciez zachowanie. Mam w dupie kto to robi. Czy to moj kumpel czy nie, powinny byc zachowane jakies zasady. Zaraz ktos ***** wyleci ze szklanymi oczkami, posta sie usunie, kazdy oczywiscie zapomni i sie okaze ze nikt nic nie widzial. Czy Wy wszyscy jestescie az tak po*******eni??? Widocznie jestescie. Myslalem ze sa tu ludzie powazni. Owszem sa, ale sa to wyjatki, a reszta to wystrachana w ***** myslaca tylko o sobie. Jebani egoisci. "Komus cos sie dzieje? - a dobrze mu tak, grunt ze mnie sie nikt nie czepia." Slabo mi sie robi. Zaraz ktos wyleci z tekstem ze to tylko zarty i ze jak ma sie te 1000 postow to przecie z nie mozna wywalac. Bo co *****? Czemu nie mozna? Czy to ze ktos tu siedzi rok, dwa lata, czy 2 tygodnie wcale o niczym nie swiadczy. Jak naprawde macie jakies sprawy do siebie to moze o tym pogadac. Od razu wszyscy sobie na zlosc, cos s*******ic innemu, nabluzgac, konto mu s*******ic. Ktos cos powie? Nie, nikt nic nie powie.
Mam Was w dupie!

Old Post 28-04-2002 20:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez giBBeR
(...)Mam Was w dupie!(...)

giBBeR ma w 100% racje... Nic dodac nic ujac. Jak znam zycie zaraz wyskoczy tutaj jakis ZimZum lub tram- i zacznie walic cos takiego, ze nasz obrazi, ale to mnie ***** normalnie. Wasza opinia jest gowno warta, bo wiekosc z Was jest malymi, smutnymi, hipokrytami...

Old Post 28-04-2002 20:41
deathcrush
łobuz

to nie czytajcie obydwaj tego boarda jak wam cos nie pasi... nikt wam nie kaze tu wchodzic i sie oburzac na wszystko co sie rusza...

a ty anouar widze ze nauczyles sie nowego slowa hipokryta i wpierdalasz je do kazdego mozliwego kontekstu... gg!

naucz sie moze jeszcze znaczenia tego slowa..?

Edytowane przez deathcrush dnia 29-04-2002 o godz. 00:07

Old Post 28-04-2002 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:17.    Strony (5): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions