Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Dwie Wieze
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
SweepeR
sweter

Dwie Wieze

Nasuwa mi sie kilka spostrzezen:

• Im dalej w glab historii, tym bardziej Peter Jackson zlewa sobie to co jest napisane w ksiazce
  • I wcale mu to zle nie wychodzi - dzieki temu film nie jest calkiem przewidywalny i przyciaga.
  • Akcja dzieje sie troche za szybko. Zdaje sobie sprawe, ze nie jest mozliwym przeniesc na ekran wszystkiego tak jak bylo w ksiazce - i tak film jest dlugi... Ale wiele wydarzen dzieje sie IMO za szybko. Np. zdjecie zaklecia z Theoden'a lub rada entow.
  • Przesadzili z charakterystyka Theodena i z jego w ogole przedstawieniem. Pomiedzy chorym a zdrowym Theoden'em jest zbyt ogromna roznica...
  • Szkoda, ze nie bylo motywu z oddawaniem konia Gandalfowi.
  • A propo, Gimli, Legolas i Aragorn wydaja sie byc stosunkowo malo zaskoczeni pojawieniem sie Gandalfa... Nie maja zbytnio watpliwosci... W ksiazce bylo o tym wiecej.
  • Gandalf Bialy jest cholera szybki
  • Gimli dowcipnis. Lubie kolesia
  • Szkoda, ze Szelobe zobaczymy dopiero za rok...
  • Niekonsekwentnosc w scenariuszu - Gimli, Legolas i Aragorn dostaja konie od Jezdzcow Rohanu, po czym idac przez las Fangorn ich nie maja. Pozniej znowu na nich jada...
  • Czesc pierwsza byla lepsza - bardziej wciagajaca. Teraz nie ma czegos takiego co by caly czas nakazywalo siedziec i sledzic dalszy rozwoj akcji (w kilku miejscach tylko takie cos wystepuje).
  • Ale obie czesci sa wysmienite!
  • Legolas bylby dobrym skate'em
  • Gollum ladnie spiewa.
  • Muzyka wymiata!!! Musze skombinowac sobie skads OST. Z "jedynki" tez.

Tak sobie mysle, ze jednak nie mozna zbytnio porownywac filmu do ksiazki. Trzeba je rozpatrywac oddzielnie...

Ciekawy jestem jak odbieraja cala historie ludzie, ktorzy nie czytali powiesci... Latwo jest sie w tym wszystkim polapac?

Ale film i tak jest swietny. Jak tylko bede mial pieniadze to sie wybiore jeszcze raz. Mam nadzieje, ze jak wyjdzie trzecia czesc to zrobia taki calonocny maraton i puszcza wszystkie trzy czesci po kolei

Aha. I nie odzywam sie do ludzi, ktorzy wczesniej ogladali ktoras z czesci na DivX zanim poszli do kina... W ogole jesli sa tacy, to niech sie tutaj nie wypowiadaja...

PS. Zawsze wydawalo mi sie, ze Tolkien piszac "dwie wieze" mial na mysli Minas Tirith i Minas Morgul... Tymczasem w filmie jest mowa o "sojuszu dwoch wiez" - Minas Morgul i Isengardu... WTF?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 01-02-2003 16:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Dwie Wieze

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
[*] Niekonsekwentnosc w scenariuszu - Gimli, Legolas i Aragorn dostaja konie od Jezdzcow Rohanu, po czym idac przez las Fangorn ich nie maja. Pozniej znowu na nich jada...

Czekaly przed lasem... Widac to jak wychodza z lasu i Gandalf gwizdze po swojego konia...

Old Post 01-02-2003 17:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Film mi sie podobal... Na koncu leci piosenka Bjork, zna ktos jej tytul lub ma ja ?

Old Post 01-02-2003 19:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Imo film calkiem Ciekawy, muzyka hmmmm rewelacja. Szkoda tylko, ze kiepsko wyszly im sceny (a dokladniej tlo) jak Hobbici biegaja drzewem

OST (6'tego utworu brakuje )

Foundations of Stone
The Taming Of Smeagol
The Riders Of Rohan
The Passage Of The Marshes
The Uruk-Hai
The Black Gate Is Closed
Evenstar (Featuring Isabel Bayrakdarian)
The White Rider
Treebeard
The Leave Taking
Helm's Deep
The Forbidden Pool
Breath Of Life (Featuring Sheila Chandra)
The Hornburg
Forth Eorlingas (Featuring Ben Del Maestro)
Isengard Unleashed (Featuring Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro)
Samwise The Brave
Gollum's Song (Performed By Emiliana Torrini)

Old Post 01-02-2003 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Imo ten film to po prostu rewelacja Wlasnie wrocilam z kina i jestem jeszcze pod ogromnym wrazeniem Jak zwykle scenerie wymiataly, akcja wciagala no i Aragorn z Legolasem nadal przystojni

Troche rzeczywiscie momentami odbiegano od ksiazki ale wierze ze bylo to w dobrej wierze - wyszlo w koncu znakomicie Jedyne co mialam za zle to postac Faramira.. w ksiazce z tego co pamietam nie byl taki jak brat Ale reszta naprawde naprawde kewl

Mozna mowic o wadach, przekreceniach itp ... ale powiem szczerze - jesli w koncu kiedys napisze swoja powiesc to chcialabym zeby ktos nakrecil ja tak wspaniale

Old Post 01-02-2003 21:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Sranie w banie.

Film mi się średnio podobał, następny to już tylko na kompie obejrze. Nie mam zamiaru do kina iść.

Patetyzm aż kuje w oczy. Moralne texty mnie dobijają. Już zasypiałem, ale na szczęście kumpel mnie dobudził na tą bitwe. Gosh jak Legolas zapierdziela na tej tarczy i strzela strzałami jak z karabinu, jak potem kolesie z królem na koniach jadą i wycinają Uruk-Hai (czy jak im tam) na tym moscie to jawne przegięcie. W pierwszej częśći ten Uruk-Hai cośtam potrafi, a tu nagle 10 milionów ich i nie może nic zdziałać no ej co to jest. Nagle kolesie wygnani przez żmije z królestwa ze 100 na miliard sie rozmnarzają pod wodzą Gandalfa. Elementy humorystyczne jak Legolas z tym kranoludem się "mierzą" na ilość uciętych kolesi. Co to jest, komedia czy baśń? Baśń, czy film hamerykańsko patetyczny, jeszcze tylko brakuje flagi USA w tle i byłby komplet.

Nie czytałem książki, we wszystkim się połapałem, ale nie dla mnie taki film.

Film mogę podsumować tak, fajne efekty komputerowe, dopracowane, w gollumie tylko w paru scenach znalazłem niedorubki a tak to wypas efekty + patetyzm + nuuuuda.

Już wiem, że Tolkiena czytał nie będę, bo wolę Sapkowskiego, mniej patetyczny jest, a bohater (Wiedźmin) to zabijaka rozpierduśnik.

A Frodo wygląda mi na kolesia co klej wącha.

Old Post 01-02-2003 22:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Imo Dead przesadzasz...

Sapkowski jest niezly ale dwie ostatnie ksiazki zjechal imo totalnie... poza tym ma duzo gorszy styl pisania... po trzecie on przesadza w druga strone.. od tego jego swiata az mi sie zle robilo.. wiem ze to w wiekszosci tak wygladalo ale Sapkowski odarl fantasy z calej pieknosci...

Co do filmu nie bede sie klocic.. nie musial ci sie podobac... zdarza sie :o

Old Post 01-02-2003 22:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
Sranie w banie.

Film mi się średnio podobał, następny to już tylko na kompie obejrze. Nie mam zamiaru do kina iść.

Old Post 01-02-2003 22:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

Tu tez potwierdzaja sie opinie - fani Tolkiena, ktorzy czytali ksiazke sa bardzo zachwyceni - nie nudzili sie , sledzili tresc filmu , porownywali z trescia. Oczywiscie bitwa i efekty sam miod i wpatrzone oczy w bohaterow.

Pozostali traktuja ten film jako amerykanskie fantasy- patetyzm, troche bohaterskich przegiec, nudna fabula, podobaja sie glownie efekty specjalne i scena bitwy...

Old Post 01-02-2003 22:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zimmer
Skilled (Knight)

Bylem w sobote na przedpremiererowym pokazie, jutro wybieram sie po raz drugi.
Film bardzo dobry, imo duzo ciekawszy od pierwszej czesci. Gimli zachowuje sie w koncu jak krasnolud. Rewelacyjnie zrobiony Golum, muza i wogole dlugo by wymieniac. Jest oczywiscie kilka niedorobek (ktory film ich nie ma ), ale nie raza jak w niektorych filmach (no moze z wyjatkiem sceny jak Aragorn, z krolem roztracaja Urug-hai z mostu).
Osoby nazekajace na patos. Niech lepiej nie czytaja trylogi bo tam jest go znacznie wiecej.

Jak ktos chce soundtrack
ed2k://|file|Lord.Of.The.Rings.-.The.Two.Towers.320kbs.rar|173463001|2512a215c22fc4d2d4d14c7fcf7c05ef|/

Old Post 02-02-2003 02:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zimmer Znajdź więcej post'ów przez  Zimmer Dodaj Zimmer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zimmer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
[B]Elementy humorystyczne jak Legolas z tym kranoludem się "mierzą" na ilość uciętych kolesi. Co to jest, komedia czy baśń?

Well, tak jest w ksiazce. Skoro juz o tym mowa, to jakos tak malo podkreslona w filmie byla przyjazn pomiedzy Legolasem i Gimlim.

Old Post 02-02-2003 02:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ufoman
Skilled (Knight)

Film zajebisty, ksiazke jeszcze bardziej.
Ale bardzo sie zdziwilem jak podczas obrony murow zjwili sie Elfowie na pomoc, rozmieszylo mnie to
Ale ponoc to spcjalnie zostalo zrobione aby pokazac wiez miedzy ludzmi a elfami

Old Post 12-02-2003 00:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ufoman Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ufoman Znajdź więcej post'ów przez  ufoman Dodaj ufoman do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ufoman prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Czytałem książkę, oglądałem dwie części i OBYDWIE TYLKO W KINIE, więc mogę pisac i ja
Książka mi się bardzo podobała, ale fanem Tolkiena nie zostałem.
Film też mi się podobał. Pewne skróty były konieczne. Filmy adresowane są przecież do nieco innego rodzaju odbiorców niż książki. Oczywiste jest też że te kręgi odbiorców mają część wspólną. Koniec i kropka.

Strasznie podobało mi się przedstawienie zdobycia twierdzy. Trzeba być idiotą by być pierwszym na takiej drabinie

Film jest niebiezpieczny!!Po wyjściu z kina miałem ochotę się ponapier...... dla rozładowania adrenalinki. Wystarczyło jednak dwógodzinne młócenie botów

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 12-02-2003 11:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Ja sobie ostatnio kupilem LOTR ksiazke po angielsku... Fajnie sie czyta, wlasnie wczoraj wylazlem iod Toma Bombadila...

Old Post 12-02-2003 11:44
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Ja sobie ostatnio kupilem LOTR ksiazke po angielsku... Fajnie sie czyta, wlasnie wczoraj wylazlem iod Toma Bombadila...

heh a ja cos nie moge sie za to zabrac po angielsku.. stoi na polce cala trylogia w wydaniu angielskim ale ni moge sie przemoc.. moze dlatego ze narazie mam do przeczytania sporo innych ksiazek ktore mi chodza po glowie ... [Terry Pratchett "Interesting Times" "Maskarade" "The Truth", S.King cykl o mrocznej wiezy, i kilka innych ] i potem moze wroce do LOTR'a....
czytalem ksiazke po poslku i narazie mi starczy.
a co do samego filmu to przyjemnie sie go oglada, jest tez w nim kilka scen ktorych w ksiazce nie ma... np bitwa Drzewcow z Isengardem... nie powiem ze moje wyobraznia o tym bylo podobne do tego co sie dzialo na filmie
co prawda zebym popadl w zachwyt to nie jest.. ale poprostu nie mam negatywnego nastawienia do filmu

Old Post 12-02-2003 12:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ufoman
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan

a co do samego filmu to przyjemnie sie go oglada, jest tez w nim kilka scen ktorych w ksiazce nie ma... np bitwa Drzewcow z Isengardem...

Hmm uwazasz ze drzewce nie walczyly w insengardzie?? grubo sie mylisz .
Przeczytaj jeszcze raz ksiazke

Old Post 12-02-2003 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ufoman Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ufoman Znajdź więcej post'ów przez  ufoman Dodaj ufoman do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ufoman prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

1. To nie drzewce wlaczyly tylko Enty, Drzewiec to imie jednego z Entow

2. ufoman: Enty zdobyly Isengard ale glanowi chodzi, ze nie bylo opisu bitwy.

Old Post 12-02-2003 15:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

heh to ze walczyly to wiem ale w ksiazce nie uswiadczysz samej sceny bitwy jest wyjscie na wojne a potem juz dowiadujemy sie o tym w 3 tomie jak juz wszystko sie rozegralo....

Old Post 12-02-2003 15:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

Deadu.
A balem sie ze bede osamotniony w swej ocenie tego filmu.

Dzieki LotR:TT zdalem sobie sprawe ze coraz bardziej nie lubie fantasy a w szczegolnosci tolkienowskiej.

Old Post 12-02-2003 16:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ziel1na
z1

film bardzo fajny acz kolwiek na poczatku troche nic sie nie dzieje dopiero walka na koncu...
podobal mi sie fajna muza scenariusz i f ogoole, fajne motywy (drzewiec jak sie palil i skoczyl na banke do wody )

ps golum ownz

Old Post 12-02-2003 18:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ziel1na Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ziel1na Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ziel1na Dodaj [FPP]ziel1na do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ziel1na prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

:-]
Mi się film podobał, ale wyszedłem z kina z niedosmakiem. :-]
A co do Tolkiena i LOTR, książka jest epicka.

Old Post 12-02-2003 20:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

Re: Dwie Wieze

quote:

PS. Zawsze wydawalo mi sie, ze Tolkien piszac "dwie wieze" mial na mysli Minas Tirith i Minas Morgul... Tymczasem w filmie jest mowa o "sojuszu dwoch wiez" - Minas Morgul i Isengardu... WTF?

Część druga nosi tytuł: Dwie wieże, ponieważ ośrodkiem opowiedzianych w niej zdarzeń jest Orthank - wartownia Sarumana - i Minas Morgul - forteca strzegąca tajnego przejścia do Mordoru

(c) ostatnia strona fellowship.

Old Post 12-02-2003 20:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
[...]
z niedosmakiem. :-]
[...]

hmm, a jest takie slowo ??

Yareq - podaj linka.

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 13-02-2003 09:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
Yareq - podaj linka.

c: \dom\biblioteka\regal pod oknem\2 polka od gory\3 kasiazka po lewej\strona 345\wers 11220\

wszysko musi byc w formie elektronicznej?

Old Post 13-02-2003 09:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Nie działa.

Old Post 13-02-2003 13:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Nie działa.

Old Post 13-02-2003 14:05
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
c: \dom\biblioteka\regal pod oknem\2 polka od gory\3 kasiazka po lewej\strona 345\wers 11220\

wszysko musi byc w formie elektronicznej?

ale smieszny jestes :/

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 13-02-2003 16:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Nie działa.

Use UNIX.

Old Post 13-02-2003 17:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

Lipas ale tak pisze na koncu pierwszego tomu ksiazki .. nie nasza wina ze nie ma tego w wersji elektronicnej

Old Post 13-02-2003 17:23
Infinite
nieszczesliwie zakochany

ja wam cos powiem na temat Tolkiena
nie przeczytalem ksiazki
tzn zaczelem czytac i powiem ze jest fajnie napisana
jezyk jest mily i dobrze sie ja czyta tylko ze...
jest nuuuuudnaaaaaaaaaaa
mialem malo czasu na czytanie ale kiedy po wielu rozdzialach nic sie poprostu nie dzialo zniechecilem sie potwornie i przeszla mi chec na Tolkiena

wladca jest poprostu NUDNY usypialem przy tej ksiazce
moze to dlatego ze ci hobbici poprostu szli i szli i szli... i... no... eee... szli:/
nawet nie doszli w koncu do tego aragona
poprostu stracilem cierpliwosc:/
glownie spowodowane bylo to tym ze niemam teraz tyle czasu na czytanie co kiedys

ale pewnie jeszcze sie zabiore za wladce znowu

Old Post 13-02-2003 18:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:03.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions