taki 25 ms wystarcza
w zasadzie każdy nowy LCD ma teraz taką wartość
są i takie z niższymi, ale dużo kosztują
starocie może mieć nawet 40 ms i taki to już podobno kicha
P.S. Prześledziłem topic w tym linku wyżej. Jedna z osób napisała, że panowie skrażący się na smużenie, chyba czasy Amigi wspominają 
Zgadzam się z tą uwagą. Od 1,5 roku zdaża mi się pogrywać lub oglądać divixy na laptopie Toshiby. 1,5 roku to dużo więc można założyć, że ten ekranik nie jest pierwszej wody. Do smużenia się nie czepiam. Nie zauważyłem czegoś takiego by mi w grze przeszkadzało. Słabo za to oddaje czerń.
Nowe LCD z czernią radzą sobie coraz lepiej.
Ostatnio widziałem taki monitorek w akcji - dynamiczny obraz divx Monitorek wypadł bez porażek. Obraz dużo lepszy niż na laptopie.
Pytałem gostka również o spisywanie się w grach i kwestii rozdzielczości. Nie narzekał. A z rozdziałką to jest tak: jeśli 15 ma np. (walę z pamięcie) 1024x768 to rzeczwiście pulpit możemy oglądać tylko w tej rozdzielczości. Są LCD w których można to zmienić, ale by nie zniekształcać czcionek poprostu zmniejszą obszar widoczny gdy zmienimy na 800x600, czyli nie wykorzytamy pełnego ekranu.
Przy nominalnej rozdzielczości każdemu punktowi ekranu odpowiada 1 piksel i obraz jest super.
Teraz jeśli chodzi o kwestie rozdziałki w grach. Możesz grać w q3 na 800x600 lub nawet 640x480 i monitor sobie z tym poradzi. Obraz będzie tak dobry jak może być przy tej rozdzielczości. Zniekształceń nie ma, bo nie ma czcionek z pulpitu 
To tyle co mogę powiedzieć na chłopski rozum po rozmowie z bardziej doświadczonym użytkownikiem LCD.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Edytowane przez killertowa dnia 14-07-2003 o godz. 12:07
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|