Nie da się nie zauważyć, że tmat utracił poparcie, jako moderator, wielu osób na tym forum. Nie jest to czas na wyjaśnianie jak doszło do tego że tmat popadł w konflikt z wieloma z nas. Napiszę tylko dlaczego uważam, że nie powinien on być moderatorem tego forum:
1) angażuje się w wiele konfliktów, dlatego nie może obiektywnie ocenić kiedy topik czy też post zablokować bądź usunąć. Jako częsta strona utarczek słownych na boardzie nie powinien być rozjemcą skoro działa pod wpływem emocji.
2) posty lub topiki są usuwane/edytowane według nieokreślonego "widzi-mi-się". Na przykład topiki nawiązujące do reaktywacji ligi bhd bywały ostatnio kasowane, pewnie dlatego że wszystkie klany porzuciły PLK stworzone przez tmata.
3) uparcie angażuje się w długie dysputy na żenująco niskim poziomie a przez to traci autrytet w oczach forumowiczów.
4) jak to przyznał tmat w jednym swoim poście, zdarza mu się prowokować innych do tego, by pisali "z oburzeniem", taka postawa u moderatora to zgroza, powinien on dbać o porządek a nie podżegać do waśni.
Takie powody udało mi się wyodrębnić, dodam że ostatnimi czasy bardzo wiele osób i klanów zaczęło darzyć tmata niechęcią. Ludzie są ludzmi, moderator będący w konflikcie z forumowiczami może wykorzystywać swoją władzę do zemsty. Ja ze swojej strony podpisuję się rękami i nogami za każdą inicjatywą mającą na celu uczynienie tmata na powrót zwykłym użytkownikiem tego forum.
Edytowane przez dżery dnia 06-06-2004 o godz. 02:02
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|