quote: Napisane oryginalnie przez Venotom
Dieta zależy od tego do czego się dązy. Są różne posiłki do powiększania masy mięśniowej, inne do rzeźby itp.
Ponieważ głównie dążę do najedzenia się (w miarę możliwości) smacznego (czyli kiedy nie gotuję sam) więc piszę co następuje:
Rosół z makaronem - absolutny Numer 1. Jeśli jest dobry - wchłaniam każdą ilość tak, aż ciało odmawia pozostania w pozycji wyprostowanej. Jak tylko ciało pozwala stanąć na nogach - pierwsze miejsce gdzie prowadzą mnie nogi to kuchnia - po dokładkę. Sam potrafię przyrządzić całkiem niezły rosołek niestety, wciąż jeszcze nie potrafię uzyskać efektu pełnej klarownośći. Daruję sobie przepis , bo jest prosty i powszechnie znany.
Potem następują dania makaronowe, niekoniecznie spaghetti, ale owszem - makarony włoskie z francuskiego supermarketu z sosem przyrządzanym przez moją nieocenioną, między innymi za to kochaną, Kobietę.
Dalej pieczone mięsa - tu również wspomaganie sosami i polewmi autorstwa ww. Pani powoduje, że mam złudzenie obcowania z poezją raczej niż kawałkiem zdechłego zwierzęcia. Mniam. W tej kategorii umiesczam kurczaka, którego traktuję na równi prawie z rosołkiem.
Kuchnie egzotyczne?
Nie pociągaję mnie wcale. Pizza tylko od wielkiego dzwonu, raz na pół roku zaspokaja moje na nią zapotrzebowanie. Zjadam ze smakiem ale nie za często. Tak samo shoarma czy jak ją zwą.
Żarcie tzw. chińskie, czyli z wietnamskich budek odstrasza mnie samym zapachem, chociaż czasem podjem komuś z tacki kawałek kurczęcia. Prawdziwa zupa chińska z A-Donga za to jest naprawdę super, chociaż nie Top Ten.
Najgorsze żarcie robiła moja Babcia. Do wszystkiego dawała olej!!! Nigdy nie jadłem nic gorszego. Niech Jej ziemia lekką będzie, bo mimo to dobrą kobietą była.
ZimZum - owszem całkiem niezła jest pizza w tym miejscu, niestety "łazienkowy" (jak mawia moja koleżanka w pracy) wystrój i atmosfera tego miejsca trochę psuje smak. Wolę jednak"Presto".