Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Muzyka
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (13): « First ... « 8 9 [10] 11 12 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

stacy kidd - underground elements ep - troche house'u
Samuel l session - Merengue (Slam mix) - tym razem troche dobrej techniawki (nie mylic z manieczkami bo pobije )

David Morales - Needin' U - ladna pogoda byla to i dobry nastroj trza podtrzymac (znowu house)
Ilsa Gold - Silke - kawalek dobrego happy hardcoru (jedna z odmian rave dal niewtajemniczonych
Kabaret Tey - 2004 ciag dalszy - nie musze mowic co to - polecam w szczegolnosci utworek "nasze dzieci (starych nie ma)"

i tym optymistycznym akcentem koncze tego posta niaha nihahaia

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-09-2004 19:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

płyta Bjork - Medulla
Hmm... gdzieś czytałem i słyszałem, ze podobno fajna płyta. Muzyka przybiera nowy wymiar i w ogole coś nietypowego.
Całkowita racja, z tym, że niezbyt mnie zachwyca.
Całkiem miłe, żeby sobie ot tak puścić, ale jednak...

Old Post 14-09-2004 19:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

oo, jesli juz mowa o bjork, to bardzo mi sie podoba muzyka z "tancząc w ciemnościach". w ogóle ta idea muzyki z tego filmu mnie powaliła - te dźwieki, które się jakos naturalnie ukłądają w dziką, surową melodię

Old Post 14-09-2004 19:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

to posluchaj muzyki konkretnej (protoplasta/tka muzyki elektronicznej) - tam to dopiero sa jazdy - prawie jak na reklamie coca-coli

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 14-09-2004 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
out
Guest

nie wiem jak wy, ale ja slucham schranz dziekuje bardzo.

Old Post 14-09-2004 20:47
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez driada
oo, jesli juz mowa o bjork, to bardzo mi sie podoba muzyka z "tancząc w ciemnościach". w ogóle ta idea muzyki z tego filmu mnie powaliła - te dźwieki, które się jakos naturalnie ukłądają w dziką, surową melodię

bo bjork wogole w swej muzie uzywa tylko dzwiekow nagranych z otoczenia i mixuje je odpowiednio. kiedys byl dokument o niej. bylo pokazane jak lazi po swoim krajobrazie ksiezycowym (urodzila sie na wulkanicznej islandii) ze sluchawkami na uszach podpietymi do jakiegos smiesznego urzadzenia, ktorego nazwy nie pamietam i nagrywa np. dzwiek wydawany przez gejzer. niektore jej kawalki sa dla mnie zbyt hardocorowe, ale takie bardziej melodyjne pokroju jogi to zawsze milo poslucham.

Old Post 14-09-2004 23:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Tak sie zachwycacie tym Lółonem, ze chetnie tez bym tego posluchal, skad to mozna ukra... Eeee... Sciagnac. Ale prosze, nie bittorrent, nie pytac dlaczego... :F

Old Post 16-09-2004 12:12
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

nie pytamy bo wiemy, że nie umiesz z bt korzystać

Old Post 16-09-2004 13:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
nie pytamy bo wiemy, że nie umiesz z bt korzystać

Ahahahahahahahaha-hehehehehehehehehehe-muhahahahahahaha-lelelelele... Wybitne to bylo Ogo...

Old Post 16-09-2004 16:00
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

No dobra, skoro admini nie kwapia sie do wy*******enia ******ch oftopicow, to ja cos napisze :>

Powrocilem ostatnio do Within Temptation (ktory tak milo porownoje sie do Nightwisha), a fama o tym zespole z poludniowej Holandii nieco przycichla.

Within Temptation - The other half (of me). Utwor dynamiczny, a co ciekawe w nim to polaczenie niesamowitego glosu wokalistki z dosc glebokim meskim growlem. Podobnie do wokali wspolgraja ze soba dzwieki czegos a`la skrzypiec (ale nie wiem czy z syntetyzatora) oraz niski dzwiek gitarki basowej. Slucha sie tego bardzo milo, moj ulubiony utwor sposrod tworczosci tej grupy.

Old Post 16-09-2004 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

Medulla Bjorkowej jest ma fajną okładke... ale niestety nie da się tego słuchać.

Old Post 16-09-2004 21:07
t0d
Elite (Fiend)

da sie - wczoraj przesluchalem polowe w tesco, a reszte juz w domciu; fakt ciezkie ale bjork nie nalezy do tworcow szeroko-pojetego mainstreamu (vel komerchy )

ponadto oceania jest/byla hymnem Igrzysk Olimpijskich Ateny 2004

Old Post 16-09-2004 21:30
Cali
słodki chłopak :]

Kto idzie jutro na koncert Safari Duo ?

Old Post 16-09-2004 21:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

a nie safri? :>

mialem isc, ale godziny pracy ni w hak nie odpowiadaja na nocne celebrowanie piatku. :/ moze za to uda sie wyrwac na koncert afrokolektywu w sobote (aj maslak ).

Old Post 16-09-2004 23:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Ja polecam muzyke z gierki Locomotion
Całkiem miłe

Old Post 17-09-2004 09:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

safri duo -> qmpel jedzie - ja nie mam kasy i nie moje klimaty

Old Post 17-09-2004 10:17
bizonek
def

Koty Dzisiaj byłem w Romie na tym musicalu. Bardzo fajny, miły, zajebista muza, zajebisty taniec. Nic dodać nic ująć.

Old Post 18-09-2004 21:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

dorwalem fajny utworek - w sam raz na sesje poprawkowa..

Jedyne Co mam to zludzenia - ze moge miec zaliczenie...

sciagac

Old Post 18-09-2004 21:21
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

huehuehuehuehuehueh hit polibudy gdanskiej w trakcie sesji zimowej ;D

Old Post 18-09-2004 22:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

sophie ellis-bextor - read my lips

hehe, to bedzie dziwna recka. zacznijmy tak: nie znosze tej kobiety. nie bawi mnie barwa jej wokalu, nie ekscytuja teksty, na ekranie telewizora jak ja widze to mnie drazni. na dodatek koles z roboty, non stop puszczal mi przez ostatnie 2 miesiace ta plyte. no myslalem ze pierdzielne. az ktorego dnia bedac sam, zapuscilem sobie z nudow i przypadku taze plyte. i doszedlem do kawalka 11. i uderzylo mnie pierwsze 15 sec. czemu? ano temu ze nie ma przez pierwsze 15 sec. tego utworu wokalu sophie. jest sam podklad. i jest zajefajny. to co kocham, maly dysonans elektroniczny polaczony z wyraznym bitem aparatu perkusyjnego tworza doskonaly obraz kontrastu. podobny klimat maja np. smolik albo yoko kanno w utworach elektronicznych. zapieprzylem wiec na wieczor plytke, zripowalem, kawalek 11 (by chance) zapetlilem wpierw pierwsze 15 sec. a teraz szukam wersji karaoke. przesluchalem tez inne kawalki zwracajac uwage na podklady. wiekszosc bardzo przyzwoita, pewnie tego samego autora, kilka nawet lepiej niz przyzwoitych. podsumowujac album: gdybym tylko mogl jakims narzedziem audio wywalic wokal, ktos zna taki tool?

druga opcja to dzisiejszy wieczor, czyli afrokolektyw live w jazzgocie. maslak zrobil mnie w balona ale znalazlem jakies zastepstwo do piwka. generalnie jak wiadomo, jazzgot zamykaja (bo sie zle prowadzili, malo przedsiebiorczo ). wiec byla to czesc pozegnania tego klubu. i jak to zawsze na pozegnaniach (ci co wyjezdzali na kolonie jako smarki, to wiedza ) bylo najlepiej (a wiem co mowie bo to nie pierwszy moj koncert afrokolektywu). naprawde swietny klimat, ekstra publika i kolektyw dal czadu. ale tego sie nie da opisac, trzeba przezyc.

Old Post 18-09-2004 23:28
[FPP]krzysiek
w's'kendo

nelly furtado - folklore

pierwsza plyta tej niziutkiej i urodziwej portugalki z kawalkiem "on the radio" juz byla niezla a ta plyta jest jeszcze lepsza. swiadczy to, ze artystka sie rozwija, co cieszy i rokuje dobrze na przyszlosc. plyta nosi tytul "folklore" i tak jest "sprzedawana". powstaly juz 4 teledyski z czego 3 muzycznie nawiazywaly do pojecia folkloru, jak nie tekstem to brzmieniem i tak tez wizualnie byly przedstawiane (najlepiej chyba widac to w "try"). jednakze na plycie znajduje sie masa kawalkow, ktore ni jak nie brzmia folklorowo, jak chociazby "fresh of the boat". dla mnie bylo to mile zaskoczenie, bo album wydaje sie bardziej zroznicowany, nie nuzy po 3krotnym przesluchaniu. pozatym nadaje sie dzieki temu zarowno do porannego sluchania dynamicznej acz lekkiej muzyki na dziendobry jak i do wieczornych imprezek ze znajomymi przy domowym barze, przy koktajlach i przygaszonym swietle. furtado jest jedna z nielicznych popularnych muzykow, grajacych brzmienie uniwersalne, trafiajace do masowego sluchacza a przy okazji eksperymentujaca, bawiaca sie dzwiekiem. niektore kawalki cale maja ciekawa kompozycje, jak np. moj ulubiony (zapewne chwilowo ) z tej plyty "saturdays", ktory laczy akustyczne wykonanie z bardzo melodyjnym churkiem i przemienna modulacja glosu artystki. razem daje to ekstra obraz bo kawalek jest wymieszany, jest troche melancholijny, troche optymistyczny, troche senny. jest poprostu sweitny. inne skolei sa dosc standardowe jak np. "try" ale maja smaczki, ktorych u innych wykonawcow by zabraklo. charakterystyczna ceacha wszystkich kawalkow tego albumu jak dla mnie jest chyba klimatycznosc. kazdy kawalek, wywoluje dosc dobitnie jakies konkretne emocje, jak np. "explode" przy, ktorym az sie chce wyjsc z domu i pobiec gdziekolwiek. plyta z pewnoscia warta sciagniecia/kupienia bo bedzie sie do niej wracac nie raz i przypomni magiczne chwile.

Old Post 21-09-2004 11:43
t0d
Elite (Fiend)

na tym albumiku jest "For C.A." ?? (hymn euro2k4)

Old Post 21-09-2004 12:40
[FPP]krzysiek
w's'kendo

tak

Old Post 21-09-2004 14:09
[FPP]krzysiek
w's'kendo

no i juz przesluchalem kilka razy ost z "any way the wind blows" no i moge jako tako ocenic ta "skladanke". jak dla mnie bardzo dobra. rowna, choc nie monomuzyczna (jest zroznicowana brzmieniem). wszyscy wykonawcy z gornej polki, ze przytocze tylko: magnus, oliver nelson, young mc, ils czy herbie hancock. nic dziwnego, ze film mial taka muze, skoro rezyser jak sie niedawno doszperalem byl czlonkiem kapeli rockowo-ambientowej - dEUS. naprawde dobra muza. polecam kawalki: summers here (bardzo przyjemny), situation (normalnie swientny mix dzisiejszego electro z muza w stylu lat 80tych, imo bomba ), magnolia (ponoc zainspirowany filmem o tym samym tytule) no i na koniec da best z nich wszystkich next level - 6 space (taki bicior, ze glowe urywa). od gostka, od ktorego z ss sciagnalem ten album, zaciagnalem jeszcze niejakich infected mushroom ale to juz byla duzo slabsza muza. :/ wszystko na jedno kopyto, od tego lup lup lup bolala mnie juz glowa. no ale coosh, tak to bywa, super albumow nie znajduje sie codzien, "any way the..." musi mi styknac najakis czas.

ps: nie popelnijcie tylko zbrodni i nie przesluchajcie tego albumu na jakis ****owych slochawkach z mikrofonikiem albo na glosniczkach od komputera biurowego.

Old Post 23-09-2004 23:55
t0d
Elite (Fiend)

to kup mi Sennheiser HD-555 za 170$ to wkoncu przeslucham

Ostatnio z slsk sciagnalem sobie 3 epki Richarda Bartza:

evolution revolution - dosyć ciężka, dużo zapętleń - ale nic specjalnego (z gatunku "a niech se leci" )

style wars - ciężkie techno, jeszcze wiecej zapetlen i elektroniki + podrywajacy bit - 3 utwor, imo jest tym czym techno powinno byc (a nie to co ludzie wmawiaja ze jakies manieczki, kolesie krzyczacy lecimy , jazda itp) - mocny bit, dudniacy bass + techniczne dzwieki (odglosy pary mnaim )

subway - najbardziej taneczna i rowna eepka jaka mam tego pana: 4 utwory nadajace sie i do sluchania jak i do tanczenia

Old Post 26-09-2004 14:18
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

ja sobie dzisiaj przesluchalem pidzama porno - bulgarskie centrum i powiem, ze fajne.

Old Post 26-09-2004 19:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
ja sobie dzisiaj przesluchalem pidzama porno - bulgarskie centrum i powiem, ze fajne.

Apsik! Ja osobiscie mam dosc grabaz'a i jego projektow, przejadl mi sie ten facet totalnie, slyszalem wiekszosc piosenek z tej plyty, nie powalaja na kolana. Pidzma dawno sie juz temu skonczyla, wraz z Marchwia w butonierce. Styropian najlepszy, i zawsze taki bedzie. Poprostu chlopaki powinni przestac juz grac.

Old Post 26-09-2004 21:35
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Apsik! Ja osobiscie mam dosc grabaz'a i jego projektow, przejadl mi sie ten facet totalnie, slyszalem wiekszosc piosenek z tej plyty, nie powalaja na kolana. Pidzma dawno sie juz temu skonczyla, wraz z Marchwia w butonierce. Styropian najlepszy, i zawsze taki bedzie. Poprostu chlopaki powinni przestac juz grac.

pierwsza plyta pidzamy jaka slyszalem, zassam wiecej i ocenie.

Old Post 26-09-2004 21:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

dzis bylem na koncercie w zamku krolewskim. zaprezentowane byly dwa utwory: "wariacje na flet i harfe" oraz "puls 11/8". glowna solistka, gwiazda wieczoru byla doborowa flecistka - jadwiga kotnowska. musze powiedziec, ze nie jestem wielkim zwolennikiem muzyki klasycznej. raczej nie przemawia do mnie jako schematyczna, opierajaca sie na perfekcyjnym wykonaniu jakiegos schematu, gdzie mozliwosc wplecienia wlasnych improwizacji jest prawie zerowa. dla mnie nadaje to tej muzyce zbyt mechaniczna, sztuczna otoczke, a muzycy ja wykonywujacy stanowia dla mnie raczej wzorzec perfekcji wykonawczej niz pomyslowosci, co stawia ich prawie na rowni z rzemieslnikami. wole jednak jak muzyk jest choc po czesci tez "kowalem wlasnych dwiekow". stad preferencje do np. jazzu lub folku. anita, z ktora bylem na koncercie tez raczej zwolenniczka klasyki nie jest. spytacie wiec, dlaczego wiec bylismy na koncercie muzyki, za ktora zadne z nas nie przepada. otoz szlismy sobie barbakanem, gdy nagle jakas inna para zaczepila nas i dala jakies zaproszenie na koncert za 30 min. no to zesmy skorzystali nie majac nic ciekawszego akurat do roboty. tak wiec podajac sie za aleksandra feldercha "wbilismy sie na impre". pasowalismy jak piesc do oka. wszyscy w garniakach, sukniach wieczorowych. ale nic, siedlismy przy wyjsciu i starajac sie nie rzucac za bardzo w oczy czekalismy na rozpoczecie. koncert zaczal sie wzniosle, prezentacja artystow, bla bla bla, bla bla bla. no i zaczeli. wpierw byla seria 4-5 krotkich kompozycji na flet i fortepian. flecistka rzeczywiscie wyadawala sie wiedziec co robi. ta czesc raczej malo do mnie przemowila. dopiero pozniej fortepian zmienila harfa. no i w to mi graj. muzyka nabrala odrazu barwy bardziej sielankowej, antycznej. sluchalo sie milo, bez niepokoju. koila nerwy innymi slowy. generalnie lubie monointrumentalizacje. dwa instrumenty tez mi podchodza niezle, bo jeden jest tlem a drugi "mowtywem przewodnim", ale jakies orkiestry czy cos to juz zupelnie mi nie leza. kompozycja harfa, flet sprawdza sie bardzo dobrze w tym wzgledzie. ten fragment trwal z 30 minut. pozniej wrocil znowu koles od fortepianu wiec cichaczem wyszlismy z koncertu. na dole mialem jeszcze jedna smieszna sytuacje, ktora milo splentowala te sluchowisko, odbieralem parasol i kurtke z szatni i jedna szatniarka pyta "czy to juz przerwa" na co ja odpowiedzialem "nie, jeszcze nie" z lekkim usmieszkiem. ona sie lekko zagrymasila a druga widzac to, mlodsza, nieco bardziej widac wyluzowana splentowala "widac koncert nudnawy". moral z tego taki: uwazajcie co bierzecie od nieznajomych. a serio mowiac: flet i harfa fajna para, poszukam sobie na necie zaraz jakis kawalkow.

Old Post 26-09-2004 23:08
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Tulup; chyba zapomniales o interpretacji utworow klasycznych :> Pozatym jest jeszcze Nagel Kennedy (oj ne pamietamj ak to sie pisze :< ), no i kwestia dyrygenta, etc etc, wiec rzemioslem to to stricte nie jest, mimo ze nosi znamiona. Wciaz wymaga jednak najlepszych umiejetnosci poslugiwania sie instrumentami.

No dobra, z serii "przeglad dyskografii", dzisiejszy muzyczny alfabet jest na literce "R" ) (zawsze chcialem to napisac) => Rob Zombie.

No, pisac o tym typie i jego tworczosci mozna w sumie sporo. Niedawno (albo w sumie i dawno) puscilem posta o jego ostatnim albumie. Teraz dla odmiany troche ogolnie o nim pare slow, i pare utworow wartych polecenia.

W sumie najciekawsze u RZ jest image, jaki sobie wyrobil poprzez teledyski, texty, koncerty, no i przede wszystkim film ktory wyrezyserowal (i nagral ost). Pare slow o filmie - no jest to horror ale jaki! imho krol horrorow :> bo nic w nim nie dzieje sie tak jak w amerykanskich filmch tego typu. Wrecz przeciwnie, po pewnym czasie mozna stwierdzic, ze rezyser "kibicuje" tym zlym )), a z kolei oni to nie jacystam zloczyncy tylko hm... no trudno ich jakos zaklasyfikowac, bo i stwierdzenie "psychopaci" nie do konca ujmuje ich nature. Ladnie mowiac film potrafi zagiac w wielu momentach. No i tak wyglada tez tworczosc RZ. Afirmacja zombie, wszelkiego rodzaju demonologia polaczona z sexem, no i archetyp kobiety-demona-sexu, niekoniecznie zywego, vide living dead girl . Motyw sexu sie pojawia dosc czesto w sumie, intonuja go nieraz szczytujace kobiety, wmixowane gdzies tam w luzackie kawalki. Ideologicznie, to przewijaja sie w jego utworach wszelkie legendarne stwory: duchy, bestie, wampiry. Ale wystepuja jako bohaterowie pozytywni, w sensie "jest sobie, uwazaj bo cie skosi, nie podskakuj mu". No i moze pare slow o samym dzwieku. Jest to brzmienie zazwyczaj gitarowe, ale lekkostrawne. Sam wokal trudno powiedziec czy to growl czy nie, po prostu specyficzny, ale idealnie pasujacy do reszty, zawsze mozna go poznac (dosc ciekawie to wyszlo na Draguli w matrixie). Slowa nie sa zbyt wymagajace, jednak oprawa muzyczna zasluguje na uznanie. RZ wytworzyl wlasny unikalny styl, ktory to generuje swietny nastroj. Laczy elementy folku i bluesa z mocniejszym gitarowym brzmieniem, jednak zawsze wydaje sie to brzmienie dosc jowialne, na pewno nie agresywne jak w przypadku innego metalu. To tworzy taki dodatkowy wizerunek dosc luzacki. Oczywiscie nie mozna powiedziec, ze Rob nie ma zdolnosci wokalowych. Ma je i dobrze wykorzystuje. Lubi jednak modulowac swoj glos przez rozne elektroniczne wspomagajki. Lubi tez sporo mixowac. Nawet utarlo sie takie stwierdzenie, ze nagrywa pare hiciorow, a potem je w rozny sposob mixuje i wydaje kolejne albumy. No cos w tym jest, ale te hiciory to imho muzyka z wyzszej polki.

No i na zakonczenie kilka flagowych utworow, ktore jakos lubie najbardziej:

Rob Zombie - Bring Her Down.mp3
Rob Zombie - Feel So Numb.mp3
Rob Zombie - Dragula.mp3
Rob Zombie - Never Gonna Stop.mp3
Rob Zombie - Return of the phantom stranger.mp3
Rob Zombie - Living dead girl.mp3
White Zombie - Electric head - extasy.mp3
White Zombie - More Human Than Human.mp3

Old Post 27-09-2004 15:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:23.    Strony (13): « First ... « 8 9 [10] 11 12 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions