Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Muzyka
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (13): « First ... « 9 10 [11] 12 13 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Ostatnio mam balagan w glowie, ten film to oczywiscie house of 1000 corpses :>

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 29-09-2004 11:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Nightwish - Wish I Had And Angel ( singiel) całkiem fajne kawałki oraz bardzo dobre Ghost Love Score (Instrumental)

Old Post 02-10-2004 20:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Behemoth - Demigod - fajne. Jedno wielkie lubudubu i ryk, ale fajne .

Old Post 04-10-2004 19:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Antoine Clamaran - Universe EP - fajny house'ik - szczegolnie utworek "what" potrafi poderwawć

Minitry of sound - sessions one - znowu lekki house - mi sie najbardziej podoba utworek: Junior Jack - Stupidisco; reszta warta wspomnienia: Skylark - That's More Like It, Havana Funk - Bakiri Ban, Black Rock - BLue water (instrumental), Eric Morillo,Harry Romero & Jose Nunez Feat. Jessica Eve - Dancin (Fuzzy Hair remix), Spankox - To The Club (High pass club) - nie bede sie rozpisywal dlaczego akurat te - napisze tylko ze imo w sam raz do baunsowania

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 05-10-2004 18:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Rammstein - Reise, Reise (album)
Po pierwszym singlu (Mein Teil) zapowiadał się ciężki klimacik. Ale ogólnie jest znacznie lżej.
Większość kawałków jest dość stonowana i robiąca nastroik na coś szybszego i mocniejszego.
Ogólnie można posłuchać ale wolałbym aby ten album ukazał się później ale był bardziej dopracowany.
Album Mutter był jednak znacznie lepszy

Old Post 05-10-2004 21:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Va - Batman Forever =] bardzo fajna składanka utwórków z filmu =] miła dla ucha, lekko rożnorodna. =]

Old Post 06-10-2004 12:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

cztery kawalki, z czego trzy sa jak dla mnie boskie.

1) john farnham - raindrops are falling on my head

klasyka znana chyba wszystkim ale warta odswiezenia. bardzo fajny kawalek by wyleczyc sie z dolka.

2) jimmy soul - if you wanna be happy

lyric z tego kawalka poprostu miazdzy. az przytocze fragment:
"If you wanna be happy
For the rest of your life,
Never make a pretty woman your wife,
So from my personal point of view,
Get an ugly girl to marry you."

a do tego swietny white blues/gospel z narzecza missisipi jako tlo muzyczne. poprostu cool kawalek.

3) sophie zelmani - always you

ten wlasciwie jest najbardziej zwyczajny, ci co preferuja ciezkie brzmienie, rymy czy elktro moga sobie swobodnie darowac. ale mily dla ucha na wieczorek.

4) the o'jays - for the love of money

funk of '70s w najlepszym wykonaniu. z pewnoscia wszyscy choc raz w jakims filmie czy gdzies slyszeli wejsciowke do tego kawalka "money money money money... money!". na rowni moge ten utworek postawic obok dwoch szlagierow o bardzo podobnym klimacie - "war" i "low rider" (ale nie cypress hillowy bynajmniej ).

Old Post 07-10-2004 11:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
4) the o'jays - for the love of money

funk of '70s w najlepszym wykonaniu. z pewnoscia wszyscy choc raz w jakims filmie czy gdzies slyszeli wejsciowke do tego kawalka "money money money money... money!"

to dyskotekowate money (boney m?) czy pink floydow?
------------------------------------

Lamb - trudna do opisania, trzeba posluchac: zmieszanie jazzu z jungle i innymi tego typu ryhtmami - ale o dziwo da sie sluchac (choc im wczesniejszy album tym cieższa muza)

szczegolnie polecam albumik z remixami : Daft Jazz - a na nim Cotton Wool (filla brazilla mix) - w mojej stopce pod kazdym postem obecnie znajduje sie cytat z tegoż właśnie utworu (nie remiksu )

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 14-10-2004 13:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

to jest money o'jaysow. zadnych b.m. czy p.f.

Old Post 14-10-2004 16:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

samurai champloo music records impression [FORCE OF NATURE]

wypasiony albumik z tego nowego animka tworcow cowboy bebopa. i znowu muza jak w cb na najwyzszym poziomie. tym razem, chyba za sladem j.j. i jego "ghost doga", tworcy anime wybrali trip-hop z elementami funku i ambientu. daje to swietny rezultat. spodobac sie powinno: maslakowi, don alski, a0 i deimossowi (choc ten pewnie juz od dawna ma ten album ). reszta moze sprobowac, ale nie gwarantuje zachwytu.

btw. poznajecie podklad z kawalka "death wish"?

tu link do torrenta: http://boxtorrents.com/download.php...0jon%5D.torrent

Old Post 17-10-2004 13:37
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Tak, Maslak rekomenduje

Teraz tylko czekam aż się odcinki zciągną

Old Post 17-10-2004 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

ostatnio fun lovin'criminals. miła muzyczka ze swietnym tłem, duzo się tam dzieje.

Old Post 17-10-2004 16:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
samurai champloo music records impression [FORCE OF NATURE]
[...]

E tam, dopiero od tygodnia mam czy cus. Jesli o moje zdanie chodzi to Samurai Champloo ma najlepsza muzyke od czasu... hm, Wolf's Rain? Z tym, ze dwa razy bardziej oryginalna.

Polecam wszystkie czesci:
Nujabes i Fat Jon - Departure
Force Of Nature i Tsutchie - Masta
Tsutchie - Play List
Nujabes, Fat Jon i Force Of Nature - Impression

Kazdy kawalek jest bardzo dobry, ale jako calosc najbardziej mi podpasowal Departure. Szczegolnie dwa utwory Nujabesa - Mystline i The Space Between Two World. A Tsutchie - Thank You (z Play List) to dla mnie juz jakis tam muzyczny standard. Gdybym robil film to Thank You i Mystline na pewno znalazly by swoje miejsce. Wcale sie nie dziwie, ze w samym anime leca calkiem czesto.
Tak czy owak perelek jest znacznie wiecej, wiec jak ktos lubi takie klimaty to bez dwoch zdan sciagac. Cos czuje, ze jak sie spale to wszystkich albumow na raz bede sluchal... Aha, openingi i endingi sa ciulowe, no poza Battlecry. I kolejna uwaga warta uwagi - w 14. epizodzie jest jeden kawalek (Asazaki Ikue - Obtain Bearing), ktory cudownie pachnie Bebopem, nie ma go na zadnym z soundtrackow (nie tylko jego), wiec pewnie wyjdzie jeszcze jeden krazek... przynajmniej mam nadzieje. Ach, dzis na deserek pojdzie 17. odcinek. Szkoda, ze AnimeOne sie tak ociaga.
Kuuuurwa, rozpisalem sie. I kto to teraz przeczyta? Jejku, jejku.

w tle: Zion Train - Beautiful Children

Old Post 17-10-2004 18:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

Gwen Stefani - What You Waitin - Początkowe 'AH AH AH' żądzi!

Old Post 18-10-2004 13:31
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

A_Perfect_Circle-Emotive-2004-FNT świezy wypust, sprzed 2 h =] fajna, miła pyłta =]
akurat do posłuchania =]

Old Post 21-10-2004 05:03
DEiMOss
sharimurai

Taa, piosenki antywojenne zawsze sa na czasie. Nie wiem tylko czy akurat do tworczosci APC pasuja slowa "fajne" i "mile", ale dobra, niech ci bedzie mihsiu :>

Cover Lennona (Imagine) taki se. Bardziej do mnie przemawia wykonanie Evy Cassidy. Mowiac krotko, A Perfect Circle nic nie utracilo ze swego wdzwieku. Muzyka dobra i do podciecia sobie zyl i do wyciszenia, zadumy, przemyslen.

w tle: Lipali - Alter Ego

Old Post 22-10-2004 00:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

dejmi dla mnie wsio co się podoba jest miłe i fajne =]

Old Post 22-10-2004 13:55
DEiMOss
sharimurai

Dejmi a jo domci :>

Emotive coraz bardziej mi wchodzi do uszu. Lubie jak na poczatku sa z mojej strony lekkie opory, bo jak juz zaskoczy to cieszy mnie bardzo dlugo i tak wlasnie bedzie z nowym krazkiem APC. Zatem, polecam. Gdyby ktos nie wiedzial to Keenan (i pewnie caly zespol) ostro wzieli sie za tepienie Busha, co slychac na tym albumie. Chyba mozna powiedziec, ze jest to concept album.

Lamerski Anouaar pewnie go dorwie za pare miesiecy, tak jak Thirteenth Step... :>

Old Post 22-10-2004 17:10
Anouaar
Guest

Bujaj pizdo! Mam juz 1mb/s i zaczynam szukac. :>

Old Post 22-10-2004 18:51
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Bujaj pizdo czy pizde? :> Nie no, 1 Mbit i znalezc nie moze... nawet po wajagrze by mi opadl... y... rece. Wiem, wiem, to juz moj problem.
Na SuprNovie tyle torrentow APC, ze cus. Poza tym, #altrock na EFnecie.

Aby zamazac zle, oftopikowe wrazenie polece wam cos muzycznego.

Modest Mouse - The Moon And Antarctica i Good News For People Who Love Bad News ~ genialny rock, co prawda wsadzony do troche smierdzacej szufladki "emo", ale walcie to.

Tumbao - Sela ~ polskie reggae po angielsku (w wiekszosci).

A Girl Called Eddy - A Girl Called Eddy ~ Tori Amos i Aimee Mann w jednej osobie.

Beck - Sea Change ~ klasyka spokojnego rocka.

Green Day - American Idiot ~ "opus magnum neopunku".

Stasio - Nie Pozyczaj ~ mam przeczucie, ze wyrosnie z niego cos swietnego, na pewno idzie w dobrym kierunku. Teksty z jajem, fajne dzwieki. Polski trip-hop? :>

Garden State OST ~ alternatywny rock, rock i taka tam git muzyka.

w tle: Tumbao - Pewnego Dnia

Old Post 22-10-2004 19:18
Anouaar
Guest

Wlasnie, w sumie spadla ona z niebie, ani na nia nie czekalem, ani o niej nic nie slyszalem. Plytka jest APC czyli A Perfect Circle, czyli Pan Maynard i spolka. Co tym razem wypuscili? Plytke z coverami + 2 nowe utwory. Nie wiem po co wydali to, ale teraz mamy wojne, a taka plytka bedzie sie dobrze sprzedawac. Do tego od calej oprawy muzycznej wieje tak sztucznoscia. Dopuki nie sprawidzialem na oficjalnej stronie nie wierzylem, ze to Maynard spiewa, a jego wokal znam doskonale. Instrumenty sa sztuczne, i sztywne, zero elastycznosci. Caly material jest pozbawiony tego 'czegos' co bylo przedtem tak charakterystyczne dla APC. Moze to dlatego, ze to sa covery, byc moze lepiej zrozumialbym ta plytke jakbym znal orginaly. Osobiscie uwazam, ze jest to najslabsza plyta APC, gdy jeszcze Morze Imion (nigdy nie pamietam jak pisze sie to w orginale) bylo plyta genialna, przelomowa dla muzyki, a 13th steep idealna kontynuacja dziela rozpoczetego, to Emotive jest poprostu chyba czyms co mialo zalepic dziure w czyms koncie. Nie porywa, nie wzbudza nawet do refleksji. I do tego ten 8 kawalek, ktory poprostu jest remix'em Pet, i do tego bardzo slabym. 2/5 Coz, czekam na 4 plyte majac nadzieje, ze tym razem posiedza dluzej w studiu, i oczywiscie czekam na kolejna plytke Tool'a.

Edytowane przez dnia 24-10-2004 o godz. 09:28

Old Post 22-10-2004 19:32
szpak
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Stasio - Nie Pozyczaj ~ mam przeczucie, ze wyrosnie z niego cos swietnego, na pewno idzie w dobrym kierunku. Teksty z jajem, fajne dzwieki. Polski trip-hop? :>

pierwsza plyta stasia :}
http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/929.html
http://www.stasio.art.pl/mpci/index.htm

Edytowane przez szpak dnia 23-10-2004 o godz. 15:45

Old Post 23-10-2004 15:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Android Equation - D-Con-Strux (69.5mB)

dla fanow ciezszych brzmien elektronicznych - nu electro, electro: od 3 godzin katuje ta kompilacje (okladka tutaj) warto posluchac troche niekomercyjnego podejscia w tych skomercjalizowanych czasach

Old Post 25-10-2004 21:12
DEiMOss
sharimurai

Team America: World Police OST. Film Trey'a Parkera z mala pomoca od Matta Stone. Co tu duzo mowic, wystarcza tytuly trzech pierwszych kawalkow: Everyone Has AIDS, America, Fuck Yeah, Freedom Isn't Free. Parodia pelna para. Slowa oczywiscie autorstwa Parkera.
Dla tych co wielbia sie plawic w humorze znanym z South Park.

Old Post 27-10-2004 02:14
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

Wlasnie sciagnalem przez noc ten film - dzisiaj obejrze .

Old Post 31-10-2004 12:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Rammstein\2004 - Reise Reise

Miodna szczegolnie Amour i Ohne Dich

Old Post 31-10-2004 14:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

OST-Halo_2_Vol._1-2004-CNS Bardzo fajna mieszanka utwórów muzycznych i istrumentalnych. Grupowa strona raczej rocka (Breaking Benjamin, Incubus,Hoobastank - jedyny wyjątek - techniawka - Nile Rodgers And Natara). Natomiast instrumentala poprostu miodzio. Aż chce się w tą gre zagrać. =]

Old Post 06-11-2004 21:21
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

Ten ma muze z Halo 2.... Wrzuc gdzies misiu albo na mejla

Old Post 08-11-2004 21:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

sciagam se ostatnio koncerty metallici i jakies tributy im poswiecone.. ciekawa muza

Old Post 08-11-2004 22:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

http://frag.pl/~gazi/aaaaaaamika.mp3

Transowy utwor poswiecony naszej kolesiance, na imprezie u Jarka lecial zapetlony przez pol nocy :>

Old Post 08-11-2004 23:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:19.    Strony (13): « First ... « 9 10 [11] 12 13 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions