Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Muzyka
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (13): « First ... « 10 11 [12] 13 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
Ten ma muze z Halo 2.... Wrzuc gdzies misiu albo na mejla

Sam się na maila =]

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-11-2004 08:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez gazi
http://frag.pl/~gazi/aaaaaaamika.mp3

Transowy utwor poswiecony naszej kolesiance, na imprezie u Jarka lecial zapetlony przez pol nocy :>

mam troche inny remix tego utworu:

Raiden - Fallin (Friction Remix) - typowy d'n'b ql

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 09-11-2004 13:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

obowiazkowo musisz wystawic i dac linka : >

Old Post 09-11-2004 14:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

nie mam gdzie - moge ci mejlem wyslac

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 09-11-2004 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Eminem - Encore. Nie dosc, ze nasmiewanie sie jest lepsze od tego co mozna uslyszec na soundtracku do Team America: World Police to i powazne kawalki sa naprawde dobre; przede wszystkim anty-bushowski Mosh. No i swietne podklady.

Jakos tak to juz jest, ze czarni cos wymyslaja i sa w tym najlepsi, zeby pozniej zostac zdetronizowanym przez jakiegos bialasa :>

Moby: "Wiecie zapewne, że w przeszłości dzieliło nas wiele różnic, ale muszę przyznać, że ten wideoklip jest najlepszym, jaki widziałem w tym roku. To niesamowita piosenka i jeszcze bardziej niesamowity teledysk."

Old Post 10-11-2004 21:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

http://www.onlinemixes.co.nz/?a=mixes

Tworczosc Trakmana - koles co daje...
sety z gatunku Jazz, blues, spoken word, hip-hop, d'n'b, Downbeat selections, Lounge styles... breaks, chill
dla mnie miodzo - moze komus tez podejdzie
do posluchania wieczorkiem idealna.
polecam w pierwszej kolejnosc Lost In The Matrix i French or Hemingway?

hf

Old Post 08-01-2005 17:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Jak zes juz odswiezyl topic to ja tak na chybcika polece: In Flames. Stara kapela, ale kopa maja poteznego; death, black, heavy progressive, scandinavian metal :>

Old Post 09-01-2005 04:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Asian Dub Foundation...

Old Post 09-01-2005 09:14
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

quote:
Napisane oryginalnie przez CybeR
http://www.onlinemixes.co.nz/?a=mixes

Tworczosc Trakmana - koles co daje...
sety z gatunku Jazz, blues, spoken word, hip-hop, d'n'b, Downbeat selections, Lounge styles... breaks, chill
dla mnie miodzo - moze komus tez podejdzie
do posluchania wieczorkiem idealna.
polecam w pierwszej kolejnosc Lost In The Matrix i French or Hemingway?

hf

Mocny stuff.

Old Post 10-01-2005 19:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

chociaz jeden sie poznal
kawalki miazdza

Old Post 10-01-2005 19:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Obecnie leci u mnie Big Cyc [stary, bo ten nowy to scierwo]. A ostatnimi czasy to slucham duzo Kirka Franklina. Zreszta wtajemniczeni wiedza o co chodzi, ale takich tu chyba niema - zycie.

Old Post 10-01-2005 22:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

A wlasnie, ostatnio wrocilem do dwoch kasetek Big Cyca - "Z partyjnym pozdrowieniem" oraz "Wojna plemnikow" no i mam do nich szacunek. Swietna muzyka i teksty. Kiedys widzialem w tym tylko dobre melodie, teraz znacznie wiecej. Punk bez kompleksow i wydumanych hasel.

Teraz leci ostatni The Cure.

Old Post 11-01-2005 01:10
insmac*1337
lump

The Chemical Brothers - Push The Button - Bardzo dobra klimatyczna plyta w ciekawym stylu, poniewaz ostatnio lubie sluchac Aphrodite i innych dziwnych, wiec mi sie spodobalo. Dwa absolutne killer-tracki z albumu, Galvanise i Hold Tight London to naprawde klasa.

Old Post 11-01-2005 20:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

Glorian - Knights of Honor
plyta ma fajny klimat idealnie dopasowany do gry tutaj znajdziecie caly album
http://www.knights-of-honor.net/jump.php?go=en|1|index.php

Old Post 12-01-2005 15:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
The Chemical Brothers - Push The Button - Bardzo dobra klimatyczna plyta w ciekawym stylu, poniewaz ostatnio lubie sluchac Aphrodite i innych dziwnych, wiec mi sie spodobalo. Dwa absolutne killer-tracki z albumu, Galvanise i Hold Tight London to naprawde klasa.

a jak dla mnie jest to ich najgorszy album - same smętne utworki - polecam posluchac "Dig Your Own Hole" albo odnalezc kawalek pod pieknym tytulem "Prescription Beats" - to sa prawdziwi chemiczni bracia a teraz to bardziej mi przypominaja pana Propera jezeli chcesz to moge wystawić ci ten utworek - tylko nie dzisiaj bo za bardzo nie mam czasu
-------------------------

jednak szybciutko znalazlem czas: KLIK

Edytowane przez t0d dnia 12-01-2005 o godz. 16:48

Old Post 12-01-2005 16:19
Sphere
Zjem cie

Astral Projection - Noises
Kai Tracid - 4 just 1 day
Infected mushroom - Deeply Disturbed

www.tommy.k9.pl
one day it's gonna be done...i guess

Ik hou van nederlands... Heeft je dat niet geweten?

Old Post 12-01-2005 17:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

kapelka milczenie owiec =) ogolnie pozytywna zajebiscie muza ;D

Old Post 12-01-2005 18:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
jednak szybciutko znalazlem czas: KLIK

Mimo wszystko ja lubie spokojniejsze klimaty, zapewne dlatego ta nowa plyta przypadla mi do gustu

A ten stary kawalek fajny - ale - patrz wyzej.

Old Post 12-01-2005 19:09
t0d
Elite (Fiend)

zbytnio zasugerowałem sie Aphroditem (toż to przecie komercyjny d'n'b - albo jak kto woli najebejs (c) ziomek Prot.)

Old Post 12-01-2005 19:55
insmac*1337
lump

Aphrodite wiele nie slucham...ledwo pare kawalkow mi sie spodobalo

Aaa...i singiel Tori Amos - Sleeps with butterflies jako obowiazkowa pozycja dla kazdego lubiacego nastrojowe piekne wokale...

Old Post 12-01-2005 22:05
driada
Veteran (Ogre)

o, tak, tori amos.... tyle emocji w jej głosie..... u mężczyzn podobną dozę emocji wprowadza do piosenek peter gabriel, jak go słucham, ściska mi się żołądek ( oczywiście niektórych tylko utworów ).
ja ostatnio namiętnie słucham kultu, szczególnie obu płyt z tekstami taty kazika back to the roots

Old Post 15-01-2005 16:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

wiem ze jestem ignorantem jezeli chodzi o tego typu muzyke ale mi sie podoba Tori Amos w remiksie Armanda Van Heldena "Profesional Window" - może mało śpiewa ale to połączenie bardzo mi przypadło do gustu (jej wokalizy + housowe rytmy Armanda) , w odróżnieniu od jej pozostałej twórczości (którą tylko pobieżnie poznałem)..

głos ma w istocie sliczny

Old Post 17-01-2005 20:20
insmac*1337
lump

Tori Amos - The Beekeeper - Noo, to jest muzyka. Plyta generalnie w klimacie singla, bardzo bardzo nastrojowa i przede wszystkim ten hipnotyczny wokal Lubiacym Norah Jones / Sarah McLachlan szczerze polecam...zreszta kazdemu polecam.

Old Post 02-02-2005 15:00
insmac*1337
lump

Odswiezamy topic

Grammatik - 3 - Nooo. Mocne kurde, trzyma poziom ta plyta, Pod Presja / Rozum Ponad Materia jak dla mnie dwa najlepsze kawalki. Fajne teksty. Podoba mi sie.

Wszystko poswiec / glowa mowi podswiadomie / wchodzim y w tryby tej maszyny znow brudzimy dlonie

bity

Edytowane przez insmac*1337 dnia 19-02-2005 o godz. 14:26

Old Post 19-02-2005 13:54
t0d
Elite (Fiend)

zeby nie bylo ze czas marnowalem od ostatniej spowiedzi nt muzyki, oto garść pseudorecenzji kilku albumow swego czasu znanych i lubianych wykonawcow z pogranicza muzyki elektronicznej, techna, housu i breakbitu:

Moby - Hotel - powiem tak, jezeli ktos lubi utworki w stylu Porcelain czy Honey - jak najbardziej polecam. dla milosnikow wczesniejszej tworczosci tego artysty ciekawy moze byc tylko jeden utwor... pt Very - reszta trąci nudą...

Chemical Brothers - Push the Button - cóż... jest to ich 4 studyjny album (nie licząc zbioru singli z jednym nowym utworem) - w moim odczuciu, niestety, chemiczni bracia poruszają się po równi pochyłej - w dół oczywiście jakkolwiek pierwszy i drugi albumik byly ciekawe w calosci-tak pozniej 3 ciekawe utwory, pozniej 2 - a na tym tak samo jak u Moby'ego jeden utwór (Galvanize) - odradzam zakup (chyba ze ktos chce miec ich dyskografie )

Daft Punk - Human After All - jeszcze gorzej niz w dwoch poprzednich przypadkach, jeszcze jej przeslucham pare razy ale nie wiem czy zmienie zdanie

ogólnie, jakby tu kolokwialnie stwierdzić: do dupy z takimi albumami

Old Post 19-02-2005 23:23
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Grammatik - 3
[...]

Jak dla mnie to i tak za duzo "rapu o rapie". Na razie przesluchalem tylko raz, wiec poczekam z ocena. Ale rokuje male szanse na przebicie Eternii. No i krotko troche.

Judas Priest - Angel Of Retribution. Cofneli sie w czasie, jak to ktos powiedzial... w pozytywnym sensie.

Old Post 20-02-2005 02:47
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Jak dla mnie to i tak za duzo "rapu o rapie".

Słusznie. Niestety Grammatik - 3 popada w syndrom "mezo rapu" czyli śpiewania o klejeniu rymów, robieniu podkładów i ciągłego powtarzania swoich ksywek. Muzycznie też nie powala. Strasznie się rozczarowałem.

Old Post 22-02-2005 00:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Wlasnie sie zasluchuje w pierwszym "wybryku" Anathemy - Alternative 4. Dla fanow doom metalu rozczarowanie, dla mnie cos pieknego, szczegolnie pod wzgledem tekstow. Lost Control trafia na moja liste kawalkow, ktore zatrzymaly czas i wlazly na dlugo w podswiadomosc. Zabawne, ten album przelezal ponad dwa lata na plytce i dopiero teraz, przypadkiem go zaczalem sluchac.

Troszke poczytalem i zaczalem sciagac albumy Antimatter - grupy zalozonej przez Duncana Pattersona basiste i teksciarza Anathemy, ktoremu najzwyczajniej znudzila sie doomowa napierdalanka i stworzyl projekt "post-Floyd ambient rock" z wokalem zenskim i meskim oraz tekstami swoimi oraz gitarzysty. Co tu duzo mowic, debiutantami to oni nie sa. Drugi krazek Lights Out jest naprawde swietny i polecam kazdemu kto lubi czasem posluchac melancholii w delikatnych, leniwych dzwiekach i krotkich, ale mocnych tekstach w dziwnej (dla mnie) szufladce goth rock. Utwor Dream z Michelle Richfield na wokalu przypomina troche Portishead.
Juz niebawem nowy album Planetary Confinement.

Na koniec fragment wywiadu z Pattersonem:

quote:
- Zdarza Ci się także pracować jako DJ. Jakiego rodzaju muzykę grywasz?

To zależy od imprezy i rodzaju klubu. Mam bardzo duży wybór muzyki. Jeśli jest to klub rockowo-metalowy, to zanudzany prośbami o Opeth czy In Flames puszczam coś z tradycyjnej muzyki irlandzkiej. Poszerzajcie swoje horyzonty na miłość boską! Z kolei, jeśli zaczyna się robić interesująco to grywam jakąś mroczną elektronikę, bo lubię ekstremalnie zakręcić atmosferą. Kilka lat temu grałem na jakimś gotyckim party w bardzo przyjemnym klubie. Było tam mnóstwo pozerów, więc po kilku kolejkach whisky, puściłem im serię ostrego elektronicznego breakcore'u, a stroboskopy pracowały pełną parą. Nic dziwnego, że wkrótce zaczęli się schodzić gotyccy chłopcy i gotyckie dziewczęta ze skargami. Chcieli poodwalać swoje pozy na parkiecie. Wtedy zagrałem jeszcze ostrzej i tak podkręcałem aż organizator wywalił mnie zza gramofonów.

Edytowane przez DEiMOss dnia 08-03-2005 o godz. 15:39

Old Post 08-03-2005 15:23
insmac*1337
lump

Benassi Bros - Phobia - Mnie sie to podoba, bez rewelacji, ale sie podoba, szczegolnie pierwszy i trzeci track z krazka - Make me feel i Rocket in the sky. Nie jestem zbytnio zaglebiony w tych klimatach, wiec oceniam glownie przez pryzmat stopnia przjemnosci odsluchu. A tu jest pozytywnie, ja przynajmniej zaczynam sie do tego ruszac .

Bardzo fajne wykonanie tego widzialem - bodajze bylo to w jakims programie telewizyjnym? benassi_bros_feat_dhany-make_me_feel_(at_20h10_petantes_15-02-05)-svcd-2005-pmv warto obadac

De-Phazz - Natural Fake - Hmm...To jest dobre, zmieniony nieco klimat, ale nadal dobre. Daje po glosnikach, mocno zakrecone, szczegolnie Depression Royal i - podobnie jak powyzej - fajnie sie do tego rusza. Ogolnie ciekawie, mi ten album jak najbardziej podchodzi.

Old Post 11-03-2005 21:32
insmac*1337
lump

Wooo-hoh! Wlasnie wyszedl nowy singiel Coldplay! Yeah!

Coldplay - Speed of Sound - Bardzo melodyjne, ciekawe czy cala plyta bedzie utrzymana w stylu Clocks (jak i ten kawalek)...mam nadzieje, ze beda wolniejsze kawalki, cos w klimatach The Scientist

Ja juz sie nie moge doczekac...

Old Post 19-04-2005 08:38
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:19.    Strony (13): « First ... « 10 11 [12] 13 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions