Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > fps-y - jak?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

Smile

Franc nie wiem czy wiesz ze Celeron 600 jest bardoz podatny na podkecanie pobaw sie w jego kecenie , powiem tyle ze moj kumpel podkrecił go do 900Mhz i wszytko mu chodzi stabilnie i na podstawowym wentylatorze no tylko na tych parametrach nei chciała mu sie winda 2000 odpalic a arczej wieszało q3 ale na XP śmiga mu jak sie patrzy i ma podobno masyznke do twojej czyli C600@900 192mb ram NoName RivaTnT2Pro no i jakos jeszcze moze grac na tym bo kaltki mu nawet siegają do 80fpd a spadaja to jzu wiadomo jak ale ardziłbym ci pocyztać artykuły o kreceniu procka a zwłaszacza C600 wzrost wydajnosci gwarantowany

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-05-2003 12:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Makrel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Makrel Znajdź więcej post'ów przez  Makrel Dodaj Makrel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Makrel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

quote:
Napisane oryginalnie przez Makrel
Franc nie wiem czy wiesz ze Celeron 600 jest bardoz podatny na podkecanie [...]

O właśnie - dopóki procesory P4 z HT (hyper threading) nie zejdą z cenami do przyzwoitego poziomu postanowiłem kupić najtańszego celerona który wejdzie w gniazdo dla P4... taki jest celeron 1700 Mhz, ma ktoś doświadczenie z dokręcaniem takiego procka??

Old Post 22-05-2003 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez forever
O właśnie - dopóki procesory P4 z HT (hyper threading)

eee..... to nie płyta obsługuje HT tylko procek??
hm, czytałem na njusach, że gość wsadził procek zwykłe P4 do płyty HT i mu linsux zaskrzeczał że ma ... dwa procki
to jak to jest?
bawił się ktoś tym?
a, przy okazji - słyszał ktoś może o dwuprocesorowej płycie pod HT?

Old Post 22-05-2003 21:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
koodazed
Skilled (Knight)

HT jest wbudowane w procka, a nie na plycie.. lol. Poza tym, to dziala wlasnie w ten sposob, ze wszelakie programy widza na pokladzie 2 procki, zamiast jednego. Wiecej mozna o tym poczytac na kazdym servisie traktujacym o sprzecie.. pff

"że gość wsadził procek zwykłe P4 do płyty HT " <--- zglupialem teraz albo ja czytac nie umiem tych artykulow o nowinkach sprzetowych

Old Post 23-05-2003 00:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil koodazed Kliknij tutaj by wysłać e-maila do koodazed Znajdź więcej post'ów przez  koodazed Dodaj koodazed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać koodazed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
eee..... to nie płyta obsługuje HT tylko procek??
hm, czytałem na njusach, że gość wsadził procek zwykłe P4 do płyty HT i mu linsux zaskrzeczał że ma ... dwa procki
to jak to jest?
bawił się ktoś tym?
a, przy okazji - słyszał ktoś może o dwuprocesorowej płycie pod HT?

Zamierzam dopiero sie tym bawić...
HT ABSOLUTNIE jest w Procku a nie na płycie, choć płyta musi być zaopatrzona w czipset obsługujący takie procki...
ponieważ intel zaczął robić już nawet P4 2,4 Gh z HT ( http://www.theregister.co.uk/content/3/30798.html ) oznacza to że chce to wprowadzić jako standard... W związku z tym wydaje mi sie ze jakakolwiek dwuprockowa płyta oparta na czipsecie 865P,865PE,865G czy wreszcie 845PE powinna wspierać procesory z HT...
Swoją drogą kupujesz dwa procki a działa jak z czterema toż to serwer dla mas
quote:
Napisane oryginalnie przez koodazed
"że gość wsadził procek zwykłe P4 do płyty HT " <--- zglupialem teraz albo ja czytac nie umiem tych artykulow o nowinkach sprzetowych

No w tym akurat cytacie nie ma nic zdrożnego.... natomiast jeśli to rzeczywiście było zwykłe P4 a on zobaczył dwa procki.... to się potem obudził albo może rzeczywiście płyta wtedy zgłosiła dwa proce ale działała bez wielowątkowości i żadnego zysku poza zabawą z tego nie miał...
za miesiąc kupie celeronka i pamieć to wam powiem jak to działa

Old Post 23-05-2003 08:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*XSIADZ*
Skilled (Knight)

Talking 60 Hz i kupa

Mam 90 fps ale co z tego jak po godzinie grania placze jakbym obieral cebule, a wszystko to przez czestotliwosc odswierzania obrazu 60 Hz. Ktos mi staral sie juz pomoc ale kupa z tego wyszla i nic to nie dalo.
Jest na to jakas komenda czy cos?
Gram na OpenGL. Inne aplikacje OpenGL dzialaja bez zarzutow bo w nich jest mozliwosc ustawiania czestotliwosci odswierzania.
Napewno wiecie jak to sie ustawia. Pomozcie

Old Post 02-06-2003 11:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *XSIADZ* Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *XSIADZ* Znajdź więcej post'ów przez  *XSIADZ* Dodaj *XSIADZ* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *XSIADZ* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LuZnY
luznym po pysku :o

probowales r_displayRefresh ?

\/

Old Post 02-06-2003 13:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LuZnY Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LuZnY Znajdź więcej post'ów przez  LuZnY Dodaj LuZnY do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LuZnY prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*XSIADZ*
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
probowales r_displayRefresh ?

no probowalem i nic

Old Post 02-06-2003 19:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *XSIADZ* Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *XSIADZ* Znajdź więcej post'ów przez  *XSIADZ* Dodaj *XSIADZ* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *XSIADZ* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hey_Dude_!
Skilled (Knight)

ja tam sie nie znam, bo od siedzenia przy moim monicie i tak juz nic nie widze, ale jest taki programik power strip, i wiem ze moj kolo ustawial sobie nim wlasnie np. odswierzanie. Jak chcesz to wyslij do mnie maila to ci go przesle wazy 550 kilo, tyle ze ja mam jakas starsza wersje: power strip 3beta, moze w necie znajdziesz nowsza.
ZONK:| bo powerem mozna ale nie w quaku, ale zaczerpnelem jezyka i wiem ze znajomy znalazl cos czym zwiekszyl odswierzanie. Podraze temat i jak bede cos wiedzial to dam znac!

Old Post 04-06-2003 11:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hey_Dude_! Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hey_Dude_! Znajdź więcej post'ów przez  Hey_Dude_! Dodaj Hey_Dude_! do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hey_Dude_! prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

quote:
Napisane oryginalnie przez *XSIADZ*
no probowalem i nic

no to dziwne bo na forum ut.net też gosc jakis sie rozplywal z zachwytu po uzyciu tej komendy...
z tym ze on dal tez fps odpowiednio - u niego to wygladalo tak:
r_displayrefresh 85
com_maxfps 85

ja jak wróce do polski to sprawdze czy mi to poprawia i dam wam znac ;D

Old Post 05-06-2003 11:34
*XSIADZ*
Skilled (Knight)

Unhappy POMOCU

Przestala mi chodzic gierka!
Wogole sie nie uruchamia

Jak wpisalem te komendy to mnie wywala zanim sie cokolwiek wlaczy

Log z konsoli

[...]
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'CWINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 6: 1024 768 FS
...using colorsbits of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (1024x768)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...attempting to use stereo
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...50 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (6)
...setting mode 6: 1024 768 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (1024x768)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...attempting to use stereo
...GLW_ChoosePFD( 16, 24, 0 )
...50 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

Old Post 06-06-2003 12:04
*XSIADZ*
Skilled (Knight)

Talking sorry

sorry za zasmiecani e
nieaktualne znalazlem zapasowy konfig

Old Post 06-06-2003 12:15
franc
Krzyzak from Thorn

Cool lepsze czasy

Niedlugo i dla mnie nadejda lepsze czasy. W przyszlym tygodniu zmiana na Durona 1,3 + 256 ramu na DDR. Grafa niestety, rivka, ale z biegiem czasu, biegiem dni i tu sie poprawi. Swoja droga bylem obecny jak znajomek skladam kompa dla kogos, wartnego jakies 4,5 tys. pln (z monitorem). Grafa Radek 9000 128 meksow, PIV 2,4 z HC. Boze, ile on moze fpsow? To musi byc miodek.

Old Post 06-06-2003 19:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil franc Kliknij tutaj by wysłać e-maila do franc Znajdź więcej post'ów przez  franc Dodaj franc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać franc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
franc
Krzyzak from Thorn

Question niby pieknie, a nie fajnie

Wiec jest tak, mam Durnia 1,3, plytka ASRock, Geforca 2, MX 400 64 Mega. Wyciaga cos od 120 do 70 fsow. Niby pieknie, a jednak nie fajnie. Po pierwsze, mam jakis dziwny efekt, taki "slajd show". Cos tak jakby ... W kazedym razie plynnie nie chodzi.
I tu drugi problem - jezeli chodzi. Walcze z tym od tygodnia. Na swiezym systemie polozone, wszystko wgrane - gra gra. Na drugi dzien po wlaczeniu kompa, za cholere. Wyskakuje bialy ekran i dupa. Tylko restart kompa. Sam Q3 tez sie nie odpala. Wywalenie calego Q3 i ponownie wgranie nic nie daje. Tak samo. Przeciez nie bede za kazdym razem formatowal twrdziela i kladl wszystkiego zeby sobie pograc, dopoki nie wylacze kompa. Mieliscie tez cos moze tak jak to? Podpowiedzcie, co moze byc. Ja juz nie mam pomyslu. Pozdrawiam

Old Post 28-06-2003 23:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil franc Kliknij tutaj by wysłać e-maila do franc Znajdź więcej post'ów przez  franc Dodaj franc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać franc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ventoux
Guest

Re: 60 Hz i kupa

quote:
Napisane oryginalnie przez *XSIADZ*
Mam 90 fps ale co z tego jak po godzinie grania placze jakbym obieral cebule, a wszystko to przez czestotliwosc odswierzania obrazu 60 Hz.

Moze to rozwiaze Twoj cebulowy problem?
http://www.nvrt.org/index.php

Old Post 30-06-2003 13:11
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*XSIADZ*
Skilled (Knight)

Re: Re: 60 Hz i kupa

quote:
Napisane oryginalnie przez Ventoux
Moze to rozwiaze Twoj cebulowy problem?

Zobaczymy wlasnie to sciagam i zaraz jak cos nie pie..olnie to bedzie dobrze

Old Post 01-07-2003 10:41
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:46.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions