Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Unreal Tournament > Ostrzezenie
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
draz!h
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez ALi
Yavor Ciebie można kochać, albo nienawidzieć innej opcji nie ma, a ja powoli przestaję Cię lubić

Kazdy ma prawo do wlasnego zdania.
Tym tematem Yayor 'zdobyl' moj szacunek, chodz wiem, ze swietym wcale nie jest.
quote:

ad.1) (też do Defaulta) Jak się poprostu nie zadaje z chamami to jest o wiele przyjemniejsze niż stukać z kumplem 1on1, bo wtedy można zagrać z nim w jednej drużynie przeciw innym graczom, zabawa gwarantowana. Tak jak w życiu wszystko zależy z kim się zadajesz. A wcale nie większość sceny jest chamska tylko kilku spośród elity oraz wszystkie małpki co się na nich wzorują. Znam mnóstwo ludzi z którymi się świetnie rozmawia i wiele serwerów, na których nie ma chamstwa.

Prawda, chodzby ktos mial ze 20 osob w miescie grajacych w UT lub nawet po LAN'ie , to i tak w koncu znudzilby sie gra z nimi. Duzo dluzej czerpie sie satysfakcje z gry na serverach ogolnych.
Co do ostatniego zdania... malpek jest juz bardzooo duzo, naprawde duza czesc uzytkownikoff forum.unreal.pl popiera tych nielicznych wladcoff marionetkowych.
quote:

Mam nadzieję, że rzeczywiście nikt tu nie zagląda, (...)

http://forum.unreal.pl/showthread.p...;threadid=11753
taaa nikt tu nie zaglada, zaniedlugo bedziesz mial tu nastepna dyskusje rodem z UT vs UT2k3 na forum Pitera. Niby skad ja tu sie znalazlem?

Wszedzie jest pewna doza reklamy, w kazdym poscie, kazdej wypowiedzi. Ten temat bedzie przegladany jeszcze prezz jakas setke osob na 'gosci' z forum.unreal.pl

Co do chamstwa na scenie ut...
To perfidna prawda ze w wiekszosci nowi sa uwazani za bydlo, chodz na zagranicznych serverach tez nie jest wspaniale.
Ja juz bylem ostrzegany przez pare osob, iz powoli mam coraz bardziej przerabane u elyty ut_pl . Mnie to rybka
Przyklad:
Dzisiaj sobie gralem na jednym z lepszych polskich serverow ut - coolnet .
Na starcie zaraz po tzw. respawnie, dostalem od ludzika z teamu - 'sir haos' . W sumie nawet 'sor' nie napisal ale w sumie spoko, jakos gram dalej . Po chwili od dostal ode mnie (moj kofany zez rozbiezny ) , natychmiastowa reakcja: 'lama' .
Pozniej zginalem z jego reki jeszcze ze dwa razy, mastah widocznie nie zauwazyl wielkich literek na monitorze: 'you killed draz!h!' , dobra spoko. Po chwili znoff mialem minusowego fraga na nim, wiec teraz juz musial zjechac mnie rowno, co sie czaic bedzie nie? 'No ja *******e co za lama' , 's********j na atecom!' ble ble ble
Kilka rzeczy w relacji zosatlo zmienionych aby mastah czasem nie robil tutaj bydelka jakie to bywaja na forum.unreal.pl
troszke sie rozpisalem, hyhy sorka
ps. mam juz perfidnie gdzies tamto forum i pewnie zaniedlugo dostane tam bana
Yayor: generalnie niektorym sie oczka otwieraja, jednak powoli, za wolno, sam jestem tego przykladem

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 26-06-2003 18:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil draz!h Kliknij tutaj by wysłać e-maila do draz!h Znajdź więcej post'ów przez  draz!h Dodaj draz!h do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać draz!h prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pajda
Warrior (Scrag)

Ja ich tu nie wpuscilem ;PPP

Co do linka, ktorego podal draz to o ile mnie pamiec nie myli yavor ma bana absolutnego i nawet czytac forum nie moze (to drugi taki w histori po Kato). I szczerze mowiac w przypadku tego topica imo bardzo dobrze. Naprawde nie chcialbym czytac jego komentarzy odnosnie tego co tam sie wydarzylo (a i pewnie adnotacja w SGK by sie znalazla...). Chociaz jak znam zycie i tak sie dowie i tak napisze bo SGK jest patronem...

Jezeli chodzi o chamstwo ja tego typu odzywki widze tylko na irc.unrea.pl. Na quakenecie jest duzo spokojniej, a tam wiekszosc klanow ma swoje kanaly. Na serverach publicznych chamstwa raczej nie widuje... Z wyjatkiem... Ten osobnik wymieniony przez draza pasuje mi do jednej z osob majacych adminke na coolnecie, ktora zachowuje sie w sposob skandaliczny... Niestety jest to kolega "szefa" wiec...

Cos tu ktos mowil o UT2k3... tak sie sklada, ze za kazdym razem jak probowalem w niego grac online bylem praktycznie zwyzywany na polskich serverach przez graczy tej gry (zeby bylo ciekawiej tych niepochodzacych z UT) ;P

Old Post 26-06-2003 18:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pajda Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pajda Znajdź więcej post'ów przez  Pajda Dodaj Pajda do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pajda prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Training (Enforcer)

To Wy sobie tak pozwalacie?

Jak by choc slowo jeden do mnie powiedzial, ze mu cos nie pasuje (poza tym, ze niepasuje powiem calkiem kulturalnie i z sesnem) to od razu wypadam z serwera i dziekuje za gre.

Gra sie dla przyjemnosci, a nie dla tego by zostac zmieszany z blotem, jesli ktos grac nie umie niech poprostu nie wchodzi na serwer. Takimi bluzgami gracze poprostu ujawniaja stopien swojej niedoroslosci.

Old Post 26-06-2003 18:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Default Znajdź więcej post'ów przez  Default Dodaj Default do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Default prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez Pajda
Ja ich tu nie wpuscilem PP

Co do linka, ktorego podal draz to o ile mnie pamiec nie myli yavor ma bana absolutnego i nawet czytac forum nie moze (to drugi taki w histori po Kato). I szczerze mowiac w przypadku tego topica imo bardzo dobrze. Naprawde nie chcialbym czytac jego komentarzy odnosnie tego co tam sie wydarzylo (a i pewnie adnotacja w SGK by sie znalazla...). Chociaz jak znam zycie i tak sie dowie i tak napisze bo SGK jest patronem...

Jezeli chodzi o chamstwo ja tego typu odzywki widze tylko na irc.unrea.pl. Na quakenecie jest duzo spokojniej, a tam wiekszosc klanow ma swoje kanaly. Na serverach publicznych chamstwa raczej nie widuje... Z wyjatkiem... Ten osobnik wymieniony przez draza pasuje mi do jednej z osob majacych adminke na coolnecie, ktora zachowuje sie w sposob skandaliczny... Niestety jest to kolega "szefa" wiec...

Cos tu ktos mowil o UT2k3... tak sie sklada, ze za kazdym razem jak probowalem w niego grac online bylem praktycznie zwyzywany na polskich serverach przez graczy tej gry (zeby bylo ciekawiej tych niepochodzacych z UT)

Tak jak yavor powiedzial (oczywiscie slusznie) jak nie grasz w polskiej scenie to nic nie tracisz, wrecz zyskujesz.

Co do CGL (czytalem te ostatnie nowinki) to powiem tak: najlepsza wedlug mnie gra w UT to umowic sie z paroma kumplami w cafe i sobie kulturalnie pograc. Jest stokroc wiecej zabawy niz martwienie sie czy na jakims CGL bedzie UT czy nie. Pare razy bywalem na takich nockach, wielokrotnie gralem z domu/pracy na jakis serwerach i wiem jedno: tych nocek w cafe z qplami nie zamienie na nawet 1000 gier (bezlagowych zeby bylo ciekawiej ;-)) na jakims polskim serwerze, gdzie jest scena UT lub na jakims CGL (bo to po cholere).

Ps. Jak bede mial troche wiecej czasu postaram sie skombinowac serwer UT (ut2k3 mi osobiscie nie przypadlo do gustu) gdzie sobie bedzie mozna spokojnie i kulturalnie pograc, mam juz plan nawet jakby to mialo wygladac, wiec chetnych do skorzystania zapraszam.

Pozdrawiam.

Old Post 26-06-2003 19:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Default Znajdź więcej post'ów przez  Default Dodaj Default do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Default prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
WyrwiNera
kto zna krzywą kądziołke

quote:
Napisane oryginalnie przez Default
Ps. Jak bede mial troche wiecej czasu postaram sie skombinowac serwer UT (ut2k3 mi osobiscie nie przypadlo do gustu) gdzie sobie bedzie mozna spokojnie i kulturalnie pograc, mam juz plan nawet jakby to mialo wygladac, wiec chetnych do skorzystania zapraszam

Jak podasz adres to z chęcią od czasu do czasu wpadne, chociaż zalezy jaki będzie ping. Jak skombinujesz serw to daj znać.
Pozdro.

Old Post 26-06-2003 21:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil WyrwiNera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do WyrwiNera Znajdź więcej post'ów przez  WyrwiNera Dodaj WyrwiNera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać WyrwiNera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pajda
Warrior (Scrag)

Ja rowniez bylbym chetny na ten serverek jak i moji koledzy z klanu.

Co do grania to jak taka trudno powiedziec inaczej niz lamka zaczyna wyzywac to szczerze mowiac mam jej po prostu ochote pokazac w grze. Odchodzenie imo po prostu nic nie da. Ignorowac lub pokazac klase. Zreszta w UT raczej z tym sie nie spotykam bo gram raczej z ludzmi, ktorych znam juz dosc dlugo.

Oczywiscie w UT wciaz zdazaja sie teksty w stylu "o moja ulubiona lamka" czy "do wora" ale sa to raczej... hmm... "poklepywania kolegow" ;)

Dodam tez ciekawostke - w UT jest klan ctfowy Sith. Niby nic nadzwyczajnego ale graja tam razem ojcowie, synowie, wujkowie, chrzesni, kuzyni itd... Ten klan to najwieksze dziwadlo jezeli chodzi o koneksje rodzinne :P Ale zdaje egzamin i drugiego takiego klanu w pl nie widzialem.

Old Post 27-06-2003 02:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pajda Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pajda Znajdź więcej post'ów przez  Pajda Dodaj Pajda do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pajda prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
draz!h
Training (Enforcer)

Deflaut:
Coolnet to jeden z najlepszych i najczesciej uzytkowanych servow w Polsce przez tzw. graczy. Atecom , silesia, oraz inne sa uzywane do zabawy przez nowicjuszy. Dlatego raczej nie chcialbym dostac dozywotniego bana na coolnecie. Tak to bywa...
Pajda:
On na serio ma tam adminka? Yyyy to moze nie bede juz odpyskowywal w podobny sposob ;/

Nowy, wolny od ciemiezcow serv, z dobrym pingiem...
No panowie, to po ile sie zrzucamy na niego?
Tak z 50 zeta od lebka i juz mamy coolnet II

/edit: sorka za zmiane nicka Yavor --> Yayor (pomylka)
Na pewno nie mialem na mysli zjajorowac kogos

Old Post 27-06-2003 10:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil draz!h Kliknij tutaj by wysłać e-maila do draz!h Znajdź więcej post'ów przez  draz!h Dodaj draz!h do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać draz!h prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Training (Enforcer)

Lacza to bede przebieral wsrod 10, 15 i 100 Mbit/s.

Old Post 27-06-2003 17:54
Training (Enforcer)

W planie mam zrobic by tylko autoryzowane adresy mogly grac, reszta swiata nie bedzie nawet wiedziala o istnieniu serwera.

Old Post 27-06-2003 17:58
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Pajda:

> Co do chamstwa owszem jest jak na
>wielu duzych forach, jednak towarzysz
>yavor nieco przesadza, szczegolnie, ze
>sam lubil tam sobie zbluzgac roznych
>ludzi (zawsze jednak zaslaniajac sie
>dopasowywaniem poziomu do odbiorcy).

Po pierwsze, nie towarzysz. Do spoufalania sie ze mna musisz jeszcze nieco podrosnac.

Po drugie, bzdura jest nazywanie mojego twardego i bezkompromisowego stanowiska wobec chamow "bluzganiem". Ludzie, ktorzy w internecie potrafia pisac wszystko, co im slina na jezyk przyniesie, to tylko i wylacznie chamy. Kilkunastoletni smark, ktory niewiele rozumie z otaczajacego go swiata, a wobec znacznie starszych uzywa okreslen powszechnie uznawanych za obrazliwe, to tylko szczyl, i tak tez bedzie przeze mnie nazywany. Takim szczylem i chamem jestes, kolego pajda, wlasnie ty - i nie widze nic zdroznego w nazywaniu rzeczy po imieniu. "Cham" - to jednoznaczne okreslenie, ze nie dysponujesz dostatecznym szacunkiem dla rozmowcy i uzywasz wobec niego okreslen uznawanych za obrazliwe, "szczyl" - ze nie dojrzales do rzeczowej dyskusji. Troche sie wiec moje postepowanie rozni od wyzywania matek od kurew, ponizania na przyklad godnosci mojego syna albo odsylania mnie do definicji pojec takich jak schizofrenia czy Adolf Hitler, prawda?

>W koncu zostal delikatnie mowiac
>"wyproszony"

Otrzymalem bana na forum UT. Bana, gdyz nie darze szacunkiem "elyty" polskiego UT,wywodzacej sie z grona prostakow i internetowych chamow o wyjatkowym stopniu wulgaryzmu, i w przeciwienstwie do wielu mam ten komfort, ze mi na ich opinii kompletnie nie zalezy. Nic mi nie moga zrobic - banow na serwery mi nie dadza, na kanal IRC zachodze rzadko i z reguly szybko wylaze zniesmaczony, a forum... o czym ja mam pisac na forum UT? Nie darze szacunkiem osob, dla ktorych istotne jest tylko wlasne zdanie i ktorzy kazdego majacego inne zdanie po prostu "gnoja". Takimi prostakami jest wiekszosc polskiej "elyty", z Piterem tolerujacym chamstwo wobec innych forumowiczow z wyjatkiem bliskich sercu jego, a rozdajacym bany za niewinne przytyki - na czele. Miesci sie Wam, czytelnicy tego forum, w glowie, ze facet moze dac komus bana za wypowiedz "Piter poszedl do lokalnego klubu sportowego i tam mu powiedzieli, ze to jest OK" bedaca odpowiedzia na post dotyczacy kontrowersyjnego punktu regulaminowego? I robi to ten sam Piterek, ktoremu nie przeszkadza, gdy np. chwile wczesniej jeden z jego moderatorow w ordynarny sposob potraktowal mnie na forum? Jakaz to mentalnosc trzeba miec, aby dac za cos takiego bana, a po tygodniu wysylac maila z prosba o pomoc w objeciu patronatem prasowym organizowanego przez pana Pitera turnieju? Tak wyglada polska scena UT: grupa skloconych egoistow zapatrzonych wylacznie we wlasne tylki, ignorujaca zdania odmienne od ich wlasnego, akceptujaca wylacznie tych, ktorzy takowe zdania podzielaja, na dodatek wywodzaca sie ze srodowisk poslugujacych sie wyjatkowo prymitywnym i wulgarnym jezykiem. Gratulacje, kolego pajda, niedaleko masz juz do tej elyty.

>zreszta to nie byl pierwszy i pewnie
>nie ostatni ban

Powiem ci szczerze pajda, gdyby mi zalezalo, doprowadzilbym do podzialu sceny i utworzenia rownoleglej, "normalnej" sceny. Nie zalezy mi, chocby z tej przyczyny, iz z chwila, gdy przekonalem sie, ze kod sieciowy UT uniemozliwia rzetelna gre przez internet, nie gram w UT, a w roli Zbawiciela kiepsko sie czuje. Poza tym przekonalem sie, ze UT grupuje egoistow. Ludzi, ktorym mozesz wiele dac, wiele zrobic dla ich gry, ale ktorzy maja cie gleboko w czterech literach. Przez lata promowalem UT na lamach SGK, pisalem mody, zalatwialem i stawialem serwery, zalatwilem Wam mecz gwiazd. Rownolegle przez te wszystkie lata bylem wulgarnie i po chamsku traktowany na waszych forach. Nawet nie chodzi tu o moderatorow - tak nieudolnych jak na scenie UT nie ma nigdzie - ale o fakt, iz odbywalo sie to przy milczacej akceptacji reszty, z ktorych czesc odczuwala radoche widzac niepochlebne wyrazy pod adresem mojej rodziny, a czesc, zastraszona, po prostu wolala sie nie odzywac. Tyle jestescie warci, droga polska sceno UT - nic. Dokladnie tyle, ile wart jest egoizm polaczony z wulgarnoscia.

>Z yavorem probowalem swego czasu
>dyskusji. Mniej wiecej do czasu gdy
>zaczol on uzywac obrazliwych
>epitetow wobec mnie i innych graczy
>(czesto bliskich kolegow).

Skromnie pominales fakt, ze twoje zachowanie wobec mnie daleko odbiegalo od przyjetych norm - wczesniej, naturalnie. Jakos nie chce mi sie wierzyc, aby wina lezala po stronie faceta majacego 36 lat, a nie po stronie mlodzienca, na ktorego dowodzie osobistym farba jeszcze nie wyschla. Zachowales sie wobec mnie kilkukrotnie w sposob delkatnie mowiac malo grzeczny. Po pierwszym razie zignorowalem to, po drugim - nazwalem po imieniu - chamstwem, prostactwem, niedojrzaloscia, brakiem zrozumienia. I od tego momentu dziala to twoje sformulowanie "zaczol on uzywac obrazliwych epitetow" (niezaleznie od tego, ze epitety sa zawsze obrazliwe, a pisownia czasownika "zaczynac" nieco odbiega od cytowanej).

>Dodam tez, ze yavor przez dosyc
>raczej krotki czas byl takze
>moderatorem tego forum.

Ewidentne naduzycie. Piter mianowal mnie moderatorem forum wbrew mojej woli. Widocznie uznal, ze z moich wypowiedzi na forum wynika glebokie pragnienie awansowania na to stanowisko. Nigdy nie korzystalem z uprawnien moderatora i nigdy nie sprawowalem funkcji moderatora na forum UT (raz bodaj zamknalem jakis temat), nie zaprzeczam jednak, iz moj nick widnial wsrod moderatorow. Rozumiem jednak, ze dla czlowieka majacego tak uproszczony sposob widzenia swiata jak ty jest to sytuacja jednoznaczna - bylem moderatorem i to ja odpowiadam za bajzel i prostactwo na tamtejszym forum. Wybacz, nie zgodze sie.

>Udalo im sie to co chcieli osiagnac
>niestety panujace obecnie warunki
>psuja calosc.

Nic sie im nie udalo osiagnac. UT ma jeden z najgorszych kodow sieciowych w historii gier internetowych. Ta gra nadaje sie do grania na poziomie profesjonalnym wylacznie na lanie, a i to nie w kazdych warunkach. Internetowa rzeczywistosc to zroznicowana wrazliwosc na strzaly w zaleznosci od polaczen (np. niektore osoby z SDI sa niemal atrafialne), wrazliwosc na przepustowosc laczy klientow (to mechanizm lagowania, ktorym dfp lagowalo w Mistrzostwach Profitu, co dalo im potem "moralne" prawo do gnojenia wszystkich wkolo), niezaliczanie trafien, wyswietlanie reprezentacji graficznej obiektow w innych miejscach niz collision boxes (??? jak to sie udalo Epikowi osiagnac, do dzis nie wiem), a konstrukcja kodu sieciowego to marzenie kazdego cheatera. Co wiec osiagneli panowie z Epika, kolego pajda?

ALi:

>Yavor Ciebie można kochać, albo
>nienawidzieć innej opcji nie ma, a ja
>powoli przestaję Cię lubić:

Dla mnie sprawa jest prosta. Jako redaktor i osoba piszaca do szeregu czasopism mam spora role w ksztaltowaniu opinii i wplywie na srodowisko poszczegolnych gier. Miejsce w mediach jest rzecza cenna, stad wole je poswiecac na te rzeczy, ktore grupuja ludzi o odpowiadajacym mi - i ogolnie pojetemu dobru spolecznemu - poziomie kultury, zachowania, wiedzy. Jest to poziom znacznie wyzszy od tego, ktory prezentuje scena UT, wiec wnioski wyciagnij sam. Mozesz mnie rowniez przestac lubic z tego powodu. Zawsze to lepiej i latwiej jest nie lubic osoby wytykajacej bledy (bo jest zwykle jedna) niz kilkudziesieciu osob tworzacych "elyte", ktorzy swa bezmyslnoscia i chamstwem doprowadzili scene do sytuacji, w ktorej takie bledy wytykac trzeba. Ich bedziesz kochal, prawda? Tylko ten yavor wciaz bedzie be...

>Świetnie, poprostu świetnie yavor.
>Niniejszym dziękuję Ci, że zniechęciłeś
>tych 'normalnych' do przygody z
>UT2003. Zachowałeś się po chamsku.
>Mam nadzieję, że rzeczywiście nikt tu
>nie zagląda, bo jeśli wykraczesz, że
>scena UT2003 będzie zchamiała, to
>będzie to w dużej mierze Twoja
>zasługa.

ALi, kochany, ile Ty masz lat?

>potwierdzasz moją teorię, że
>dziennikarze mają paskudną cechę
>plecenia co im ślina na język przyniesie
> bez myślenia o skutkach.

Alez ja o tych skutkach mysle. Jednym z moderatorow forum UT2003 jest niejaki beldin. osobnik o kulturze daleko odbiegajace od normy, nalezacy do klanu majacego o sobie opinie najlepszego w kraju, a wiec dysponujacego - w jego mniemaniu - monopolem na wiedze z zakresu UT, na dodatek klanu, ktorego przeszlosc jest wytapetowana wyjatkowo zenujacymi wulgaryzmami i zachowaniem daleko odbiegajacym od jakichkolwiek norm. Glowne forum UT2003 znajduje sie na forum moderowanym przez Pitera - jak robil to w przypadku UT, wiem doskonale. Zas glownym kanalem IC polskiej sceny UT2003 jest ten sam kanal, ktory grupuje elitarna inaczej elyte UT. Tak, idea moich postow jest prosta: szczerze odradzam granie w Polsce w UT i UT2003. Odradzam, gdyz w mojej opinii scena UT jest najgorsza scena pod wzgledem kultury w Polsce, a UT2003 ma ogromne szanse nia zostac z uwagi wlasnie na swe korzenie. Chce, aby gracz angazujacy sie w te gry mial pelna swiadomosc tego, na co sie zdecyduje - zanim bedzie za pozno. Dodam rowniez, ze te opinie zamierzam i bede przedstawial nie tylko na lokalnych forach internetowych, gdyz jako dziennikarz jestem zobowiazany przedstawiac sytuacje w miare rzetelnie, a wiec takze przestrzegac czytelnikow przed patologiami.

Old Post 28-06-2003 14:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Pajda:

>Co do linka, ktorego podal draz to o ile
> mnie pamiec nie myli yavor ma bana
>absolutnego i nawet czytac forum nie
>moze

Nie jest tak zle. Sporo jest na swiecie serwerow proxy, a scene, ktora mam na oku, miec bede niezaleznie od tego, jak lamerskich chwytow dopuszcza sie jej moderatorzy. Zreszta bawi mnie sytuacja, w ktorej chlopcy banuja kolejne serwery proxy (bo to robia, moj ty boze...). Co za lolki... No nic, zobaczymy.... Na razie Tajwan ma bana. Meksyk jeszcze nie, ale pewnie juz niedlugo. Klopot w tym, ze sporo tych serwerow proxy jest, a wpisanie nowego numerka IP zajmuje zaledwie kilka sekund. Za to jak milo wiedziec, ze forum Pitera z kazda chwila staje sie coraz bardziej prowincjonalne... (no co, tez zem czlowiek, odrobine satysfakcji z zycia musze miec ;-P ).

>Chociaz jak znam zycie i tak sie dowie i
> tak napisze bo SGK jest patronem...

Nie pracuje dla SGK.

Default:

>Jak by choc slowo jeden do mnie
>powiedzial, ze mu cos nie pasuje
>(poza tym, ze niepasuje powiem
>calkiem kulturalnie i z sesnem) to od
>razu wypadam z serwera i dziekuje za
>gre.

Wiesz, kiedys nie bylo tak dobrze. Pare serwerow, nie bylo gdzie "wypadac". A gdy grupka mastahow z Kielc wpadala na serwer, najszczestszymi wyrazami byly te na k* oraz ch* (ten ostatni w wersji nieortograficznej naturalnie). Trudno bylo miec alternatywe. Zreszta teraz tez nie jest lepiej, w UT gra sie w praktyce zaledwie na kilku serwerach (mimo ze jest ich troche wiecej).

Pajda:

>Ignorowac lub pokazac klase.

Sadzisz? Masz przyklad - polska scene UT, uksztaltowana glownie przez klany z Kielc. Ignorowanie chamstwa i prostactwa nic nie daje, przeciwstawianie mu sie - niewiele wiecej, niestety. A wystarczy jeden czy drugi moderator lub admin "z jajami", zeby scena byla normalna. Takowych na polskiej scenie UT zabraklo, a obecni - w tym ty - takze daleko odbiegaja swoim zachowaniem od tego, czego mozna byloby sie spodziewac po dobrym moderatorze.

draz!h:

>Yavor --> Yayor

Jesli juz to yavor

PS. Sugeruje zakonczyc wymiane zdan w tym temacie, a o ew. serwerach itp. pogadac w innych tematach.

Old Post 28-06-2003 14:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Training (Enforcer)

yavor nie bede sie klocil bo juz to przerabialismy odnosnie kodu - ja z pracy na laczu 1 Mbit potrafie grac na zagranicznych/polskich z pingiem <50 - jest to szczera prawda i da sie tak grac dosc milo, wiec poki co nie widze tu czegos zlego w tym kodzie, jesli routing sprzyja (co nie zmienia faktu, ze sa to sporadyczne przypadki jak ten routing przyja, ale to juz nasze kochane polskie realia). Jesli to tlumaczenie nie wystarczy to sie z kumplami zgadamy i zdekompilujemy (o tak) UT i sprawdzimy czy ten kod jest, az taki fatalny, bo zeby to stwierdzic trzeba zajrzec do zrodel - nic nie wytlumaczysz tym, ze gra chodzi tak czy owak itp - kod zrodlowy prawde Ci powie.

Teraz o bierzacym temacie: otoz mam jeszcze paru kumpli co tez sobie lubia pogrywac w UT w wolnych chwilach. Nie tak dawno umowilem sie z jednym na piwo i on tak do mnie mowi
,,Gralem na tych popularnych polskich serwerach co adresy tam sa na forum.unreal.pl [tu czesc odnosnie jak sie na nich gra od strony technicznej]'' Noi na koniec: ,,Ale jakbys tam gral to daj Ty czlowieku spokoj - niewiem czy oni te txt typu k* ch* itp podbindowali sobie czy co bo leci to czesciej niz te gadki botow gdy gram sobie w practice. No powaznie sobie gram, gram, zrobilem headshota jednemu a tu do mnie k* c* j* sp* stad (cenzura oczywiscie)''

Jak widac zupelnie przypadkowo moj znajomy na wlasnej skorze zweryfikowal jak sie to gra na polskich serwerach. To juz nie jest tragedia, to juz nie jest nawet skandal - tego polskimi slowami (wogole jakimi) sie nie da opowiedziec.

Na chwile obecna scena UT jest przegrana i to smutna wiadomosc, bo UT to naprawde niesmiertelna gra (w moim odczuciu) i milo sobie w nia pograc. Nie zasluguje napewno na to by ja tacy ludzie ,,reprezentowali''. Wole juz by polskie lacza mialy najgorszy routing, zeby sie gralo z pingami 100^100 ale z graczami, z kultura, ktorzy chca sobie dla rozrywki pograc z kims, niz zeby sie dalo grac, ale z bydlem (przepraszam za okreslenie ale to bylo chyba trafne) (w przewazającym %).

Dla mnie to juz EOT z tego wzgledu, ze yavor ma w 85% racje i tu nie ma co dyskutowac - Garstka tych graczy z rozumem niech przejzy na oczy i albo stworzy sobie mala miniscene, albo zrobi jak yavor i zacznie grac w inna gre gdzie jest normalna scena (tez dobre rozwiazanie).

Pozdrawiam

Old Post 28-06-2003 16:57
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Defalut:

Pograsz wiecej, umiejetnosci podskocza, sam sie przekonasz, ile wart jest kod UT. Od pinga 70 w gore jest kiepsko. Malo tego, kiepsko jest nawet wowczas, gdy ty masz pinga 20, a inni 70. Dlaczego - za boga nie wiem, kodu tak gleboko nie chcialo mi sie analizowac, a warunkow do przeprowadzania kontrolowanych eksperymentow z kodem nie mialem.

W swojej opinii na temat kodu zrodlowego zapominasz takze o fakcie, iz zachowania makroskopowe sa czestokroc inne niz w skali mikro. Z punktu widzenia gracza nie jest istotne, jak kod zostal napisany i czy dziala swietnie pomiedzy dwoma kompami polaczonymi 2-metrowym kabelkiem. Gracz ocenia, jak kod sprawuje sie w warunkach rzeczywistych, przy grze wiekszej liczby osob, jak reaguje na utraty pakietow itp. Prawda jest zas taka, ze tych bykow na poczatku nie dostrzegasz, bo zwalasz je na aktualnie kiepskie polaczenie, aktualny spadek formy itp. Gralem sporo w UT, kilka lat po kilka godzin dziennie, w tym ponad rok przy pingach na poziomie 20-40 versus 95% graczy na pingach 60-70 i wiekszych. Gralo sie... zle. Bardzo rzadko warunki pracy serwera byly optymalne, bardzo rzadko nie trafiales na gracza, ktory dziwnym trafem byl atrafialny. Minuta gry w UT to przynajmniej jeden kontrowersyjny strzal. Dodam, ze w Tribes 2 w ciagu dwoch lat grania (na serwerach zagranicznych, z od 30 do 60 osobami na serwerze!!!) mialem takich kontrowersyjnych trafien/nietrafien moze z 10.

Dam Ci przyklad, co moze oznaczac "lepszy kod sieciowy". Abstrakcyjny, naturalnie, improwizuje - chodzi o idee. Jesli gra jest oparta na broniach typu point & click, typu na przyklad snajperka, ja - tworzac protokol sieciowy gry - uwzglednilbym rzecz w internecie czesto spotykana, mianowicie packet lossy. Jesli informacja o strzale ze snajpy leci w jednym pakiecie (wszak to zdarzenie "natychmiastowe" w UT), wowczas nawet majac sporadyczny packet loss na poziomie 1% szybko zauwazysz, ze trafienia nie sa zaliczane (znajac Murphy'ego beda to oczywiscie te najbardziej istotne trafienia ). Przy 20 pakietach na sekunde 1% packet lossu oznacza, ze co w ciagu pieciu sekund zgubisz pakiet, Zatem grajac ze snajperka przez minute tracisz 12 pakietow. Efekt: niezaliczone strzaly. Wystarczyloby jednak wysylac informacje o strzale na przyklad w trzech kolejnych pakietach - z naglowkiem informujacym o rzeczywistym czasie strzalu - aby miec niemal gwarancje 100%, ze kod gry nie ominie strzalu (przy 1% lossie utrata 3 pakietow pod rzad jest malo prawdopodobna). Z drugiej strony dublowanie informacji w trzech pakietach wydluza czas reakcji serwera zaledwie o maksymalnie 3/20 sekundy, czyli czas, w ktorym gracz praktycznie nie zauwazy znacznego opoznienia pomiedzy trafieniem a jego zaliczeniem przez serwer. Trywialny trik, ale juz masz przyklad dwoch kodow sieciowych, z ktorych jeden jest zly (bo nie uwzglednia realiow polaczen internetowych), a drugi znacznie pewniejszy (bo malym kosztem je uwzglednia). Zas caly routing... Routing z kodem sieciowym gry nie ma wcale tak wiele wspolnego, jak Ci sie wydaje :-)

Wracajac jeszcze na moment do tematu tematu... Zgadzam sie, ze UT ma atmosfere, jest to gierka fajna i mozna jej spokojnie poswiecic sporo czasu, o ile mozna grac z ludzmi na poziomie. A tych jakos nie uswiadczysz zbyt wielu w Polsce, choc naturalnie tez sa.

Old Post 28-06-2003 18:33
Pajda
Warrior (Scrag)

bla bla bla... skoro juz Ci nie zalezy to po co tyle piszesz o tym wszystkim ? Ilez to juz comebackow bylo ? Ja mam dosc czytania po raz wtory tego samego, niekonczacych sie prowokacji i nazywania innych graczy "badziewiarzami", "lamerami", "szczylami", "szczeniakami" etc.

Zaslugi w scenie UTkowej to niekonczace sie dyskusje, a raczej klutnie. Natomiast proby stworzenia czegos jak narazie spelzaly na niczym (turniej SGK UT, stowazyszenie graczy, a z czasem pl zwiazek etc.). Z modow pamietam tylko LALTS, ktore mi osobiscie nie podeszlo przez przedrostek "LA".

Szacunek stracilem do ciebie po nazwaniu mnie i calej mojej druzyny "badziewiarzami". Od tego czasu skorzystalem wielokrotnie z wykorzystywanych przez dyskutantow form zlosliwosci, ironi i sarkazmow pamietanych jeszcze z pierwszych dni dyskusji na Zywym Forum profitu.

Co do kodu sieciowego juz wielokrotnie pisalem co o tym wszystkim sadze i nie bede tego poruszac. Dodam tylko, ze grajac w np. BF1942 mozna bylo strzelajac przed samolot (hitbox wyprzedzajacy wizualizacje obiektu, do tego 2 hitboxy nalezace do tego samego obrazu w roznych odleglosciach) zabic samego pilota.

Natomias jezeli chodzi o moje moderowanie z checia dowiem sie co jest nie tak.

Old Post 30-06-2003 16:38
Pajda
Warrior (Scrag)

Default:

A moze on zalozyl headshota komus ze swojego teamu ? ;P Just kidding ;P

Mi zdazylo sie byc pare razy zbluzganym ale glownie przez czlonkow klanow takich jak HQ. Glownie chodzi o dzieciakow, ktorzy dopiero zaczeli grac w UT i nie moga zniesc tego, ze przegrywaja. O dziwo jezeli sie tylko przedstawie badz sprobuje dyskutowac zwykle uciekaja z servera po prostu.

Obecnie zas gram glownie na Misiu Duel. Czasem wpadam na Coolnet TDM badz Delte CTF. Niestety najbardziej brakuje mi serverow duelowych. Fakt zawsze jest server SGK niestety w ustawieniach jest tam weapon stay on i od czasow gdy tylko sie server pojawil jest znany z pojawiajacych sie "niewidzialnych lossow" (i to nie sprawa tickrate'u bo admin MaK sie kiedys konsultowal na forum w tej sprawie).

Old Post 30-06-2003 16:46
player1
Training (Enforcer)

Witam!

yavor-masz rację.Scena UT została opanowana przez "fenomenalnych w ich mniemaniu mastahów",którym się wydaje że są niewiadomo kim.Nowi gracze nie mają szans wejść w ten "świat pro.graczy".Zostaną wyśmiani,zbluzgani,zmieszani z błotem ,lamy i ch... z was,wypier... na Atecom,Silesie myślę tu o grze na "coolservie", a to jest odpowiedz jedniego z "mastahów" polskiej sceny UT na pytanie o dema z turnieju w Kielcach:

- Dla mnie jest wazne to, ze sie dobrze bawilem i pozegnalem godnie dfp (Ha ! Wygralismy Decka ! ), demka mam w dupie - trzeba bylo przyjechac i pograc z miszczami a nie siedzicie i marudzicie.-

Cytat oryginalny.Pozostawam bez komentarza.Przynajmniej mojego.

Pozdrawiam!

Old Post 30-06-2003 17:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil player1 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do player1 Znajdź więcej post'ów przez  player1 Dodaj player1 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać player1 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Pajda:

>bla bla bla...

Jak zwykle kulturalnie. No i wreszcie cos poprawnego ortograficznie, a i sensu zadziwiajaco wiele.

>skoro juz Ci nie zalezy to po co tyle
>piszesz o tym wszystkim ?

...bo mi nowych ludzi zal, bo mi gry zal, bo ma to zwiazek z moim zawodem, bo mam mozliwosc porownan z innymi scenami, wreszcie, skoro propagowalem przez tyle lat gre z tak schamiala scena wierzac, ze kiedys bedzie lepiej - co nigdy nie nastapilo - to czuje sie w obowiazku to teraz odkrecic. Starczy?

>Ilez to juz comebackow bylo ?

O pare za duzo, o ile jednak pamietam, nie gram aktywnie w UT od ponad 1.5 roku, a na owym niefortunnym forum napisalem w ciagu ostatnich bodaj 8 miesiecy moze z dwa zdania (nie liczac tematu sprzed parunastu dni dotyczacego "elyty", zreszta sprowokowanego twoimi niekompetentnymi wypowiedziami dotyczacymi moich artykulow). To jest come back? Jak dziewczyna mrugnie do ciebie okiem pewnie tez mowisz, ze ja przeleciales?

>Ja mam dosc czytania po raz wtory
>tego samego, niekonczacych sie
>prowokacji i nazywania innych graczy
>"badziewiarzami", "lamerami",
>"szczylami", "szczeniakami" etc.

Wiekszosc twoich wypowiedzi na forach jest infantylna, napisana fatalnie pod wzgledem gramatycznym i ortograficznym - i ty mi wyjezdzasz z ocena moich tekstow, skoro zdajesz sie nawet nie rozumiec ich tresci? Daj spokoj, wroc sobie na forum Pitera i ciesz sie tam rola mastaha. Jesli zas masz dosc, to popracuj nad tym, aby wiekszosc graczy - w tym ty - nie wypracowywala UT takich opinii. Mam w swoim klanie kilku bardzo mlodych ludzi, zdaje sie, ze jest nawet dwoch 14-latkow. Sa znacznie dojrzalsi od tego, co prezentuje wiekszosc 20-latkow polskiej sceny UT i nigdy w zyciu nie osmielilbym sie nazwac ich "szczylami". Nie mam zadnych oporow z uzyciem tego okreslenia wobec wiekszosci "elyty" UT, gdyz jest ono adekwatne do ich zachowania. Swiat jest jaki jest, pajda, podlega ocenie i tym wlasnie charakteryzuje sie dorosle zycie, ze ponosimy w nim konsekwencje wlasnych dzialan.

>Zaslugi w scenie UTkowej to
>niekonczace sie dyskusje, a raczej
>klutnie.

Owszem. Ja - przeciw przekretom w ligach, przeciw lamerskim zasadom gry, przeciw faworyzowaniu okreslonych klanow, przeciw wmawianiu wszystkim naokolo "jedynie slusznych" pogladow na gre, przeciw wszechobecnemu chamstwu i wyjatkowej wulgarnosci oraz nieudolnosci moderatorow i kumoterstwu "elyty". Masz racje, byl to czas zmarnowany. Prostactwo i tak opanowalo scene - zawsze to robi, gdy jest dostatecznie popularne, a odwage przeciwstawic sie mu ma tylko jedna osoba.

>Natomiast proby stworzenia czegos
>jak narazie spelzaly na niczym (turniej
>SGK UT,

Co ty dziecko wiesz o turnieju SGK. Nie wiesz nic, pojecia nie masz, dlaczego nie zostal zrealizowany, do glowy ci przez tyle lat (bo 2 mijaja od tej idei) nie przeszlo, ze przyczyny mogly byc niezalezne ode mnie a zalezne od redakcji, a z uporem maniaka pakujesz ten temat w poczet "moich" osiagniec. Wake up. Use brain.

>stowazyszenie graczy, a z czasem pl
>zwiazek etc.).

Do tego potrzeba okreslonej swiadomosci graczy, tu niestety popelnilem blad i zbyt wczesnie zalozylem, ze jest juz ona dostatecznie uksztaltowana. Na razie ta swiadomosc jest jednak bardzo prymitywna, na poziomie czlowieka, ktory widzi wylacznie nagrody w turniejach (bron boze nie traktuj tego osobiscie PP ). Jednak ta cala gadanina przyniesie okreslony skutek, panie pajda. Cale to moje pisanie na lamach SGK, GameStara, Wyborczej - w ktoryms momencie ktorys klan dogada sie z innym klanem, w ktoryms momencie nie zostana wykpieni gdy zglosza sie do TV z propozycja sprowadzenia ekipy telewizyjnej na zawody itp. itd. To sie dawniej "praca u podstaw" nazywalo, ale, jak widze, wyraznie na czesci lekcji polskiego spales. Rowniez na tych dotyczacych historii literatury.

>Z modow pamietam tylko LALTS, ktore
>mi osobiscie nie podeszlo przez
>przedrostek "LA".

Wiec jest be. Masz ten komfort, ze w twoim przypadku procz postow wspomnianej jakosci nie zrobiles dla dobra sceny jako calosci nic (i chwala ci za to, bo watpie, aby zysk z twoich dzialan odpowiadal mojemu pojmowaniu dobra spolecznego).

>Szacunek stracilem do ciebie po
>nazwaniu mnie i calej mojej druzyny
>"badziewiarzami".

Jestem przekonany, ze przy swoim infantylnym sposobie patrzenia na swiat przeczytales wiecej, niz bylo napisane - choc swojego posta nie pamietam, jestem pewny, ze byl sformulowany bardzo precyzyjnie i dzialal w scisle okreslonym kontekscie. Jestem rowniez pewny, ze na ostracyzm z mojej strony naraziles sie z powodu swego niewybrednego wobec mnie zachowania.

>Od tego czasu skorzystalem
>wielokrotnie z wykorzystywanych
>przez dyskutantow form zlosliwosci,
>ironi i sarkazmow pamietanych jeszcze
> z pierwszych dni dyskusji na Zywym
>Forum profitu.

O tak, tam poziom byl taki, ze z pewnoscia sie tobie spodobal.

>Natomias jezeli chodzi o moje
>moderowanie z checia dowiem sie co
>jest nie tak.

Popros Pitera lub beldina, to wysmienici moderatorzy i z pewnoscia ulatwia ci osiagniecie ich poziomu. Ja nie zajmuje sie ksztalceniem mlodziezy.

Old Post 30-06-2003 19:04
ALi
Training (Enforcer)

Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
"Zawsze to lepiej i latwiej jest nie lubic osoby wytykajacej bledy (bo jest zwykle jedna) niz kilkudziesieciu osob tworzacych "elyte", ktorzy swa bezmyslnoscia i chamstwem doprowadzili scene do sytuacji, w ktorej takie bledy wytykac trzeba. Ich bedziesz kochal, prawda? Tylko ten yavor wciaz bedzie be..."
A skąd taki wniosek? Wręcz przeciwnie, do irca zniechęciłem się po jakimś miesiącu, gdy zobaczyłem że dyskusje "na poziomie" to raczej powszedniość, niż podniecenie finałami pTDM 2002.

">Świetnie, poprostu świetnie yavor.
>Niniejszym dziękuję Ci, że zniechęciłeś
>tych 'normalnych' do przygody z
>UT2003. Zachowałeś się po chamsku.
>Mam nadzieję, że rzeczywiście nikt tu
>nie zagląda, bo jeśli wykraczesz, że
>scena UT2003 będzie zchamiała, to
>będzie to w dużej mierze Twoja
>zasługa.

ALi, kochany, ile Ty masz lat?"

Sporo... I co to ma wspólnego z tym, że zależy mi na poziomie sceny? UT2003 - hobby jak każde inne, chodzenie na ryby, gra w karty itd., lubię to i tyle i tym bardziej wolałbym pewnego dnia nie zorientować się, że tylko chamy i prostaki lubią to co ja, niezbyt by to było przyjemne.

"Jednym z moderatorow forum UT2003 jest niejaki beldin."
Błąd. Po niedawnych bojach Konego z chamstwem na ircu i forum i poparciu przez grupkę forumowiczów, zaszły niewielkie zmiany w moderatorstwie forum UT, a do forum UT2003 przybył 1 moderator. Jak nazie ma zapał to tępienia chamstwa (ciekawe jak długo wytrzyma :p) i dosyć dobrze mu to wychodzi.

"Zas glownym kanalem IC polskiej sceny UT2003 jest ten sam kanal, ktory grupuje elitarna inaczej elyte UT. Tak, idea moich postow jest prosta: szczerze odradzam granie w Polsce w UT i UT2003."
#unreal @ irc.unreal.pl
#ut.pl @ *.quakenet.org

"Odradzam, gdyz w mojej opinii scena UT jest najgorsza scena pod wzgledem kultury w Polsce, a UT2003 ma ogromne szanse nia zostac z uwagi wlasnie na swe korzenie. Chce, aby gracz angazujacy sie w te gry mial pelna swiadomosc tego, na co sie zdecyduje - zanim bedzie za pozno. Dodam rowniez, ze te opinie zamierzam i bede przedstawial nie tylko na lokalnych forach internetowych, gdyz jako dziennikarz jestem zobowiazany przedstawiac sytuacje w miare rzetelnie, a wiec takze przestrzegac czytelnikow przed patologiami."
Hola... za złe geny nie skazują na dożywocie... o tym cały czas trąbie. Tworzy się coś nowego, innego niż UT i takie szopki na starcie mogą wszystko zepsuć.
Spróbuj na serwerze vTc (obecnie najbardziej popularny wśród bardziej doświadczonych graczy) odezwać się chamsko w mojej obecności to zobaczysz o co mi chodzi (elycie też jakoś nie odpuszczamy, a nawet i goźby miałem ). Wiesz już o czym mówię? Teraz możesz przedstawiać rzetelne opinie gdzie chcesz.

Edytowane przez ALi dnia 01-07-2003 o godz. 03:38

Old Post 01-07-2003 03:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ALi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ALi Znajdź więcej post'ów przez  ALi Dodaj ALi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ALi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

ALi:

>Sporo... I co to ma wspólnego

Chodzilo jedynie o to, ze Twoja wypowiedz, ktora wiaze sie z cytatem wyzej, byla odrobine niedojrzala. Otoz ja nie mam obowiazku zachwalania wszystkiego wokol. Swiat to nie wylacznie superlatywy. Dlatego jesli cos jest zle, rowniez - a nawet przede wszystkim - nalezy o tym mowic, a jesli cos sie rodzi na zlych podstawach - nalezy sie temu przygladac znacznie bardziej rygorystycznie. Nie rozumiem wiec Twoich zarzutow, ze ja, ostrzegajac graczy przez zdegenerowanym srodowiskiem UT w Polsce i uczulajac, ze UTkowe korzenie sceny UT2003 nie sa najlepsza rekomendacja, robie cos zle. Powinienem siedziec i podziwiac? A najlepiej dalej propagowac, zeby kolejne niewinne owieczki potonely w bagienku? Zeby takie zachowaie nazwac chamskim, trzeba byc naprawde osoba niedojrzala - stad bylo pytanie o wiek. U nastolatka taka wypowiedz by jeszcze przeszla, w ustach doroslego czlowieka trzeba je traktowac nieco inaczej.

>Błąd.

Nie. Moderatorem obu sceny nadal jest cham wywodzacy sie z chamskiego klanu, na ktorego stronie WWW do dzisiaj mozna znalezc wyjatkowo zenujace wulgaryzmy (o ile znajdzie sie strone...). Wake up. Cham pilnujacy porzadku i uchodzacy w nim za guru - jestes pewny, ze to dobrze wrozy przyszlosci sceny? Ja jestem pewny, ze nie.

Swietnie ze podales nazwy kanalow. Troche mnie co prawda martwi, ze znam 90% nickow opow ale moze faktycznie uda sie Wam to, co nie udalo sie wczesniej.

>Tworzy się coś nowego, innego niż UT i
> takie szopki na starcie mogą wszystko
> zepsuć.

Udowodnij mi, ze to "cos nowego". Nie widze tego. Forum - praktycznie to samo, co forum UT. Serwery - ooops, Silesie chyba skads znam. Roznicy miedzy #utpl w UT a #ut.pl procz kropki zasadniczej nie widze, ludzie ci sami, znani od lat. Bedzie dobrze? To sa moje realne zarzuty pod adresem powstajacej sceny UT2003. Sadze, ze na tyle powazne w swietle tego, czym jest scena UT, ze nazywanie ich "szopka" rowniez niezbyt dobrze wrozy przyszlosci.

>Spróbuj na serwerze vTc (obecnie
>najbardziej popularny wśród bardziej
>doświadczonych graczy) odezwać się
>chamsko w mojej obecności to
>zobaczysz o co mi chodzi

Bardzo sie ciesze, ze na razie przynajmniej w niektorych miejscach tak to wyglada. Byc moze uda sie Wam faktycznie utworzyc znacznie zdrowsza scene, na ktorej gra bedzie przyjemnoscia, a zyczliwosc czyms wiecej niz abstrakcyjnym podrecznikowym terminem. Warunkow startu Wam jednak nie zazdroszcze. Moge takze zapewnic, ze jestem jak najbardziej otwarty na wspolprace z osobami majacymi normalne podejscie do gry i jesli uda sie Wam faktycznie uczynic UT2003 miejscem, do ktorego wchodzac gracze nie beda odczuwali zazenowania, pomoge w miare moich mozliwosci w propagowaniu okreslonych serwerow czy w podnoszeniu rangi okreslonych turniejow. Nie mam uprzedzen do gier, to nie one powoduja, ze zapach pewnych miejsc w sieci kojarzy sie mi z nickiem pewnego wielce kulturalnego gracza UT.

Old Post 01-07-2003 12:22
ALi
Training (Enforcer)

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
"Otoz ja nie mam obowiazku zachwalania wszystkiego wokol. Swiat to nie wylacznie superlatywy. Dlatego jesli cos jest zle, rowniez - a nawet przede wszystkim - nalezy o tym mowic, a jesli cos sie rodzi na zlych podstawach - nalezy sie temu przygladac znacznie bardziej rygorystycznie."
Ok rozumiem, tylko jedna prośba: nie przesadzaj

"Wake up. Cham pilnujacy porzadku i uchodzacy w nim za guru - jestes pewny, ze to dobrze wrozy przyszlosci sceny? Ja jestem pewny, ze nie. "
Nie zaglądam na strony klanowe, a na forum UT2003 nie widziałem chamskich postów z jego strony. Może się nawrócił A poważnie to dawno wogóle nic nie pisał, a tym drugim (aktywnym) jest moR']['ar i raczej chamem nie jest.

"Swietnie ze podales nazwy kanalow. Troche mnie co prawda martwi, ze znam 90% nickow opow ale moze faktycznie uda sie Wam to, co nie udalo sie wczesniej."
Zasady tam są troche niekonwencjonalne. Każdy tam ma opa "na dzieńdobry" a jak udowodni że nie zasłużył to na ut.pl traci opa a na unreal ma bana.

"Udowodnij mi, ze to "cos nowego". Nie widze tego. Forum - praktycznie to samo, co forum UT. Serwery - ooops, Silesie chyba skads znam. Roznicy miedzy #utpl w UT a #ut.pl procz kropki zasadniczej nie widze, ludzie ci sami, znani od lat. Bedzie dobrze? To sa moje realne zarzuty pod adresem powstajacej sceny UT2003. Sadze, ze na tyle powazne w swietle tego, czym jest scena UT, ze nazywanie ich "szopka" rowniez niezbyt dobrze wrozy przyszlosci."
Silesia hehe zapomniałem że coś takiego istnieje. Przecież na tych pingach się nie da grać... no i się nie gra vTc, CSW, de, Tenbit to moje argumenty, nie wiem jak z kulturą na innych, bo gram tylko na vTc i czasem na Tenbicie, ale myślę że nienajgorzej. Dla mniej doświadczonych chyba Tenbit jest najlepszy, obserwuję, że większość stałych bywalców się zna i potrafią stworzyć czasem naprawde niezłą atmosferę, czasem zasiedzę się tam godzinę i dłużej. Dla trochę bardziej ogranych polecam nasz klanowy vTc (może nazwa się niedługo zmieni na coś przyjemniejszego dla ucha), a jak się by zdarzyło, że coś będzie nie tak z kulturą itp. to maila/irc do adminów.

"Bardzo sie ciesze, ze na razie przynajmniej w niektorych miejscach tak to wyglada. Byc moze uda sie Wam faktycznie utworzyc znacznie zdrowsza scene, na ktorej gra bedzie przyjemnoscia, a zyczliwosc czyms wiecej niz abstrakcyjnym podrecznikowym terminem. Warunkow startu Wam jednak nie zazdroszcze."
No ja się trochę obawiam takiej elyty o której pisałeś, ale widzę że sporo nowych graczy osiągnęło zadowalający poziom gry i mam nadzieję, że nie będą mieli kompleksów i nie pozwolą sobie w kaszę dmuchać.
A co do pewnego nicka, to nie znam Twoich relacji z tym panem. Ja osobiście nie widziałem oznak chamskiego zachowania wobec mnie, ani innych graczy na naszym serwerze, więc nie będę się wypowiadał. Życie zweryfikuje.

Old Post 01-07-2003 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ALi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ALi Znajdź więcej post'ów przez  ALi Dodaj ALi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ALi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pajda
Warrior (Scrag)

"Co ty dziecko wiesz o turnieju SGK. Nie wiesz nic, pojecia nie masz, dlaczego nie zostal zrealizowany, do glowy ci przez tyle lat (bo 2 mijaja od tej idei) nie przeszlo, ze przyczyny mogly byc niezalezne ode mnie a zalezne od redakcji, a z uporem maniaka pakujesz ten temat w poczet "moich" osiagniec. Wake up. Use brain."

Hmm ostatnio chyba tlumaczyles to kwestia chamstwa na scenie UT, a konkretnie, ze nie ma sensu organizowac czegokolwiek dla takich ludzi.

"na poziomie czlowieka, ktory widzi wylacznie nagrody w turniejach (bron boze nie traktuj tego osobiscie PP )."

hih widze, ze czytales cosik o PC Arena 2k3 :P Ale sam chyba przyznasz, ze nic tak nie podkreca konkurencji jak dobre nagrody.

"to moje pisanie na lamach SGK, GameStara, Wyborczej"

Mozesz mi powiedziec jakie konkretnie mialy tematy artykuly z GameStara ? Niestety nie czytalem jeszcze zadnego numeru (btw. zaczynam podejrzewac dlaczego Kary mowil, ze nie warto kupowac).

"Wiec jest be. Masz ten komfort, ze w twoim przypadku procz postow wspomnianej jakosci nie zrobiles dla dobra sceny jako calosci nic (i chwala ci za to, bo watpie, aby zysk z twoich dzialan odpowiadal mojemu pojmowaniu dobra spolecznego)."

Dla sceny siedzialem kolejno na 3 stronach poswieconych UT (pozdro dla Celerona za oskarzenia i wywalenie tylko po to by moc zarobic na kolejnym serwisie). Pisalem faqi etc. Nawet pelnilem takie pospolite i maksymalnie niewdzieczne funkcje jak sedziowanie meczy czy zajmowanie sie transmisja UTV. Jest tez pare rzeczy, o ktorych wolal bym nie wspominac jak regulaminy pewnych rozgrywek etc. Takze od dluzszego czasu pracuje nad przygotowaniem turnieju lanowego z prawdziwego zdazenia (o ile nie zmienie platformy na np. Dev.).

"Jestem przekonany, ze przy swoim infantylnym sposobie patrzenia na swiat przeczytales wiecej, niz bylo napisane - choc swojego posta nie pamietam, jestem pewny, ze byl sformulowany bardzo precyzyjnie i dzialal w scisle okreslonym kontekscie. Jestem rowniez pewny, ze na ostracyzm z mojej strony naraziles sie z powodu swego niewybrednego wobec mnie zachowania."

Calosc zaczal mysi piszac na forum topic, w ktorym wszystkich, ktorzy odeszli badz odpadli z powodow takich jak walkover nazwal badziewiarzami. Po dyskusji mysi jednak przeprosil niektore osoby/klany respektujac ich decyzje oraz powody. W tym momencie pojawiles sie Ty piszac ni mniej ni wiecej, ze powody sa nie wazne i wszystkie klany calosciowo to badziewiarze.

Nawiazujac jeszcze do sceny UT2k3 powtorze sie twierdzac, ze jak narazie zostalem kilka razy zbluzgany i to przez nowych graczy glownie nie pochodzacych ze sceny UT.

Old Post 01-07-2003 16:50
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Ali:

> Zasady tam są troche
>niekonwencjonalne. Każdy tam ma opa
>"na dzieńdobry" a jak udowodni że nie
>zasłużył to na ut.pl traci opa a na unreal
>ma bana.

W sumie bardzo mi sie podobaja, choc jestem zwolennikiem troche innych - opow dla bardzo malej grupy osob czuwajacych nad porzadkiem i nienaduzywajacych swojej wladzy. Cala reszta ma zwykle uprawnienia i tyle. Ale to juz zwykly de gustibus.

Pajda:

Wspolprace z GameStarem zaczalem niedawno i sadze, ze bardzo szybko bedzie widac jej rezultaty. Moze nawet szybciej

Twoje osiagniecia w zakresie pracy dla sceny sa doprawdy imponujace. Nie moge jedynie zrozumiec, dlaczego identyczne rzeczy (plus spory bonus) w moim wykonaniu sa nic nie warte. Pewnie dlatego, ze masz aspiracje do elyty. A mogl byc z ciebie normalny gracz...

Co do wspomnianych badzewiarzy - wciaz to podtrzymuje. Jesli ktos zglasza swoj klan do turnieju, a potem okazuje sie, ze po rozegraniu dwoch pierwszych rund polowa klanow sie nie pojawia, rozwalajac rozgrywke innym, sa to klany BADZIEWNE. Niezdyscyplinowane, niedysponujace szacunkiem dla wlasnej pracy, a tym bardziej dla wysilku przeciwnikow, ktorym calkowicie psuja gre. Zdania w tej materii nie zmienilem i gwarantuje, ze jesli zdarzy mi sie pisac relacje z turnieju, w ktorym do takiego zdarzenia dojdzie (naturalnie wykluczamy powazne przyczyny wycofania klanu), klan taki tez przeczyta pare przymiotnikow z tego akapitu. W ramach premii od zestresowanego redaktora.

>Nawiazujac jeszcze do sceny UT2k3
>powtorze sie twierdzac, ze jak narazie
> zostalem kilka razy zbluzgany i to
>przez nowych graczy glownie nie
>pochodzacych ze sceny UT.

Grasz w UT i jeszcze cie to rusza? A moze... eee... to wyjasnijmy sobie, czy skandaliczne jest to, ze zostales zbluzgany, czy to, ze zaledwie pare razy? :-P

Old Post 01-07-2003 17:14
Pajda
Warrior (Scrag)

Wiec przekrety wykrecane (lol;) przez organizatorow (np. zmiany regulaminu w czasie trwania meczu) i brak ich kompetencji (afera z "kolorami") to nie sa powazne powody by odejsc z ligi... Wy mieliscie duzo "powazniejsze"...

Co do osiagniec nie wymienialem wszystkich bo nie ma sensu sie chwalic. Ale jakos nie widzialem, zebys sedziowal jaki kolwiek mecz w jakiej kolwiek lidze (jedyne Twoje sedziowanie jakie sobie przypominam to chyba mecz gwiazd). Nie widzialem tez zebys prowadzil relacje UTV z jakiegos turnieju/imprezy. Pokaz mi tez na jakich serwisach www pisales newsy, opisy itd.

Old Post 02-07-2003 00:43
Edzio
Skilled (Knight)

Ech gdybyscie wspolpracowali zamiast sie klocic moglibyscie cos zrobic dobrego dla sceny
Szkoda, wielka szkoda

Old Post 02-07-2003 01:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Edzio Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Edzio Znajdź więcej post'ów przez  Edzio Dodaj Edzio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Edzio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Pajda:

>Wy mieliscie duzo "powazniejsze"...

Nosz upierdliwy jestes do bolu. Odpusc sobie, to nie forum Pitera i nie trzeba z niego kolejnego miejsca klotni robic. Chcesz robisz szmelc z kolejnego forum? Ja nie.

O ile pamietam, sYs nie ukonczylo dwoch pierwszych turniejow organizowanych pod patronatem Pitera. Szczegolow zadymy w pierwszym turnieju nie pamietam, spokojny jednak jestem, ze nie byly banalne i nie mialy podtekstu organizacyjnego. Bylismy caly czas w stanie wystawic sklad. Za to skoro tak prosisz, pozwole sobie opisac zdarzenia, z powodu ktorych sYs wycofalo sie z drugiego turnieju. Z przyjemnoscia je opisze - skoro prosisz - gdyz byly to wydarzenia dosc charakterystyczne dla mentalnosci polskiej sceny UT.

Zatem... Wyobrazcie sobie sytuacje, w ktorej regulamin pozwala na gre w TDM w skladach 3- i 4-osobowych. Jest kolejny mecz, z malo wymagajacym przeciwnikiem, niejakim klanem H.H. Akurat mielismy klopoty z 4 graczem, ale co tam... gdyby przeciwnik byl powazny, moze by zabolalo, a regulamin dopuszcza walke w 3-osobowym skladzie. O ustalonej godzinie, jak zwykle punktualnie, sYs pojawia sie w regulaminowym, 3-osobowym skladzie. H.H niet. Mija 15 minut, w czasie ktorych pojawiaja sie gracze H.H - sztuk trzy. Szukaja czwartego, nie moga znalezc. Wciaz nie moga... a juz jakies 20 minut po terminie. Co wiec robi admin? Admin wylacza serwer - bez slowa. Przez kolejne 20 minut gracze sYs probuja jak durnie co chwile dostac sie na wylaczony serwer. Wreszcie serwer sie pojawia - 45 minut po czasie. Logujemy sie, jest H.H, zaczynamy gre. Pierwsza mapa - Morpheus. Kto zna sYs ten wie, ze inne klany na tej mapie w przypadku obecnosci sYs zajmuja sie zwykle tylko walka o przetrwanie. Gramy. Lece na jedna z gornych platform - gine. Koncem oka widze, ze jeden gosc jest na drugiej platformie, trzeci wylazi z trzeciej. OK, czyli dol wolny. Po respawnie lece na dol po bazuke - gine. Ki diabel? Cos przeoczylem? No dobra: jeden na dole, dwoch na platformach, to trzecia platforma wolna. Respawn, lece na trzecia platforme - gine. Jak, u licha, rozdwojenia jazni nie mam... Mija gdzies trzecia minuta meczu, gdy wpadam na pomysl, zeby... sprawdzic sklady. Gramy 3v4! Zatrzymuje sie i pisze do admina, z jakiej racji gramy 3v4, skoro w regulaminowym czasie 15 minut H.H mialo tylko trzech zawodnikow? Z jakiej racji czwarty zawodnik ma prawo gry? I dlaczego ja, grajac w przeciwnej druzynie, nie mam pojecia o tym, ze gramy 3v4? Po ciaglych probach zalogowania na wylaczony serwer w kolejnej sie udalo, byl komplet, zaczelismy z marszu gre i nikt nawet nie sprawdzil skladow, gdyz bylismy przekonani, ze sa takie, jak w regulaminowym czasie - trzyosobowe. W tzw. palach nie miescilo nam sie, ze admin moze rozmyslnie wylaczyc serwer po to, aby dac ponadregulaminowy czas H.H na znalezienie 4. zawodnika. Pisze o tym adminowi - w tym czasie jestem regularnie mordowany przez mastahow z H.H. A admin na to: co sie rzucasz, nie podoba sie, to zabierac zabawki.

Wiec zabralismy Dodam jeszcze, ze moja dyskusja z adminem trwala caly mecz. W tym czasie chlopaki grali 2v4. Ocene zachowania admina oraz przeciwnego klanu zostawiam czytelnikowi z pytaniem, czy chcialby grac w tak stronniczo prowadzonym turnieju. Dodam rowniez - w ramach, czym jest lamerstwo naprawde wyjatkowej klasy - ze H.H nie dosc, ze nie mialo zadnych zastrzezen do przebiegu meczu, to jeszcze szczycilo sie zwyciestwem z sYs.

No i takie to dzieci bawia sie w UT...

Edzio:

>Ech gdybyscie wspolpracowali zamiast
>sie klocic moglibyscie cos zrobic
>dobrego dla sceny

Nie do mnie o to pretensje. Mimo wyjatkowej wulgarnosci i wyjatkowo obelzywego traktowania mnie przez pare osob - z nieslawnym klanem dfp na czele - parokrotnie wyciagalem do nich reke. Bydlo wyraznie musi sie jednak jak bydlo zachowywac, o czym jeszcze pare dni temu mozna sie bylo przekonac czytajac chocby prezentacje tego klanu na jego wlasnej stronie WWW, gdzie w ramach prezentacji osobowosci klanowiczow wciaz znajdowala sie (a pewnie i znajduje, wszak to bydlo) wypowiedz delikatnie mowiac niepochlebna wobec mojej matki. Na co zwrocil mi zreszta uwage jeden z graczy UT, szukajacy potwierdzenia moich zarzutow wobec aktualnej "elyty" sceny. Parokrotnie nawet wyciagalem reke do slynnego karego (tak, ja, gosc prawie dwukrotnie starszy, wyciagalem reke do smarka wielokrotnie obelzywie traktujacego mnie publicznie na forach), probujac wciagnac go w imie dobra sceny do wspolpracy redakcyjnej, co jakos godzi w opinie pajdy o mnie, jakobym mial klapki na oczach.

Klopot w tym, ze gdy sie wdepnie w gowno, szalenie trudno potem pozbyc sie smrodu, a obecnej "elycie" UT na dodatek zdaje sie on zupelnie nie przeszkadzac

Old Post 02-07-2003 11:03
Sami
Skilled (Knight)

>Klopot w tym, ze gdy sie wdepnie w gowno, szalenie trudno potem pozbyc sie smrodu, a obecnej "elycie" UT na dodatek zdaje sie on zupelnie nie przeszkadzac

Wiesz powiem ci, ze obecna/stara "elita" powoli zanika... To widac nie tylko na forum ale ogolnie na calej scenie.

gg#1979579

Old Post 02-07-2003 15:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sami Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sami Znajdź więcej post'ów przez  Sami Dodaj Sami do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sami prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
draz!h
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez Sami
Wiesz powiem ci, ze obecna/stara "elita" powoli zanika... To widac nie tylko na forum ale ogolnie na calej scenie.

Prawda, z rA na forum aktywny jest tylko Joker , w wiekszosci kloci sie z Konym . Czasem Ninia, czasem ktos inny, lecz rzadko. Lecz spojrzmy prawdzie w oczy, kogo uwazamy za ta elite? Zreszta to powiedzenie zostalo wprowadzone przez nas, (czyt. ludzi slabiej grajacych ) . Ludzie... przeciez nawet ta garstka znajomych, grajaca od paru lat (max 3 ) w ut w Polsce nei zrobi nic naprzeciffko innym graczom. Czy wypowiedzi mr. Wyrwinery na forum nie sa traktowane teraz z duzym szacunkiem? A kolo swym poziomem (gry) tak wiele nie reprezentuje (bez urazy) .

A wiecie ze teraz czesto Ci, ktorych karma na forum.unreal.pl jest niska maja bardzo interesujace wypowiedzi? Kony, Faq (chodz nie mowie ze je pochwalam ) , Mortar (...)

Z dyskusji ktora tu sie rozwija pomiedzy Pajda, yavorem (sam chciales z malej literki ) a Alim widze jednak ze podaza w innym kierunku niz na slawetnym forum. Otoz nikt nikogo nieobraza, yavor, ktory naduzyl komentarzy zostal sprowadzony na ziemie przez innych, sam jednak wcale nie kontruje textami wyciagnietymi z podworka, Edzio w ten sposob mogla by sie stworzyc nowa scena, lecz musialoby sie to dziac ze dwa lata temu, teraz juz lipa. Taki maly powod a moglby juz duzo zdzialac, zobacz ilu tu juz sie wypowiada

Old Post 02-07-2003 20:47
Edzio
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Nie do mnie o to pretensje. Mimo wyjatkowej wulgarnosci i wyjatkowo obelzywego traktowania mnie przez pare osob - z nieslawnym klanem dfp na czele - parokrotnie wyciagalem do nich reke. Bydlo wyraznie musi sie jednak jak bydlo zachowywac, o czym jeszcze pare dni temu mozna sie bylo przekonac czytajac chocby prezentacje tego klanu na jego wlasnej stronie WWW, gdzie w ramach prezentacji osobowosci klanowiczow wciaz znajdowala sie (a pewnie i znajduje, wszak to bydlo) wypowiedz delikatnie mowiac niepochlebna wobec mojej matki. Na co zwrocil mi zreszta uwage jeden z graczy UT, szukajacy potwierdzenia moich zarzutow wobec aktualnej "elyty" sceny. Parokrotnie nawet wyciagalem reke do slynnego karego (tak, ja, gosc prawie dwukrotnie starszy, wyciagalem reke do smarka wielokrotnie obelzywie traktujacego mnie publicznie na forach), probujac wciagnac go w imie dobra sceny do wspolpracy redakcyjnej, co jakos godzi w opinie pajdy o mnie, jakobym mial klapki na oczach.

Klopot w tym, ze gdy sie wdepnie w gowno, szalenie trudno potem pozbyc sie smrodu, a obecnej "elycie" UT na dodatek zdaje sie on zupelnie nie przeszkadzac

A Pajda? Uwazam, ze wam dwom jednakowoz byloby sie latwiej pogodzic niz tobie z kimkolwiek z Dfp.
Jest jednak tak jak mowi draz - za pozno na jakiekolwiek zmiany i proby dzialania :/

Old Post 02-07-2003 22:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Edzio Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Edzio Znajdź więcej post'ów przez  Edzio Dodaj Edzio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Edzio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pajda
Warrior (Scrag)

BEST mialo od poczatku roznego typu zastrzezenia co do kompetencji i uczciwosci organizatorow (zreszta nie tylko my), staralo sie jednak wytrwac jak najdluzej tracac przy tym nerwy. W koncu jednak przelala sie szala goryczy i podziekowalismy LM na czele z Konym (za co zreszta przepraszalem Rademenesa i rozstalismy sie raczej w przyjacielskiej komitywie).

Co do pogodzenia sie to kiedys probowalem. Nic nie dalo. Jezeli kiedys miala by byc podjeta jakas forma wspolpracy to nie mam nic przeciwko gdyz interesuja mnie projekty, a poglady osob przy nich pracujacych jestem w stanie pominac.

To takie male oswiadczenie. Pisalem juz takie rzeczy ale chce nim zakonczyc ten temat.

Old Post 02-07-2003 22:28
Edzio
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Pajda
BEST mialo od poczatku roznego typu zastrzezenia co do kompetencji i uczciwosci organizatorow (zreszta nie tylko my), staralo sie jednak wytrwac jak najdluzej tracac przy tym nerwy. W koncu jednak przelala sie szala goryczy i podziekowalismy LM na czele z Konym (za co zreszta przepraszalem Rademenesa i rozstalismy sie raczej w przyjacielskiej komitywie).

Co do pogodzenia sie to kiedys probowalem. Nic nie dalo. Jezeli kiedys miala by byc podjeta jakas forma wspolpracy to nie mam nic przeciwko gdyz interesuja mnie projekty, a poglady osob przy nich pracujacych jestem w stanie pominac.

To takie male oswiadczenie. Pisalem juz takie rzeczy ale chce nim zakonczyc ten temat.

I w tym momencie prosze yavora - odpisz na tego posta bez uszczypliwosci, nie nazywaj pajdy szczylem czy nie wiadomo czym tam jeszcze. Sproboj napisac cos bez ironii i zlosliwosci. Moze w koncu uda wam sie chociaz - jesli nie pogodzic to zaczac sie sympatyczniej tolerowac, ze tak powiem

Co do lig, to uwazam, ze nie nalezy olewac ligi mimo, ze pierwsza czy druga byla niewypalem i zasady ci nie pasuja. W koncu chodzi o to zeby sobie pograc a im wiecej klanow tym lepiej. Szkoda sie tak odgradzac, kiedy niespecjalnie duzo klanow moze wystawic pelen sklad w kazdym meczu i to jeszcze niezlagowany. Rozumiem, ze FF 0% ci nie odpowiada i za Konym nie przepadasz ale podejdz do tego tak jak do tych "projektow" nie patrz na poglady osoby tylko graj dla samej gry razem z BESTami.
Pozdrawiam

Old Post 02-07-2003 23:12
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:27.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions