Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > czy jestesmy tolerancyjni
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (5): « 1 [2] 3 4 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
yebisu
litl'o alcoholic

Smile

quote:
Napisane oryginalnie przez emi
Hehe mnie tez wyrzucil w czasie spowiedzi
Jakby to powiedzial moj ojciec - czarny diabel

taaaa a ja nigdy z kosiciola nie zostalem wyrzucony moze dla tego ze DAAAAWNO tam nie bylem
ale slyszalem co sie tam dzieje...
np. jedna panna opowiadala mi jak to u nich ksiadz wyskoczyl niedanwno z tekstem ze "kosciol do polityki sie nie wtraca ale on uwaza ze Ci prawicowcy i z centrum to sa przeciw Bogu i ze sa niewierni" BIG LOL
i jak tu chodzic do kosciola?
modlic sie lepiej samemu przeciez kosioly buduja ludzie wiec jakim prawem ksieza opowiadaja ze "to miejsce spotkania z Bogiem"????
przeciez wedlug Bliblii z Bogiem sie moge spotkac wszedzie wiec czy to nie bluznierstwo opowiadac takie glupoty?
tylko niektorzy ksieza wiedza co mowia i sie zastanawiaja zanim cos powiedza...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-09-2001 13:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil yebisu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do yebisu Znajdź więcej post'ów przez  yebisu Dodaj yebisu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać yebisu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Talking

No wlasnie ja tez tak uwazam ale powiedz cos takiemu ksiedzu na religii to od razu na wywiadowce sie Twoja Mama dowie jaki ty pasqdny jestes

Old Post 20-09-2001 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
emi
lame

ksiadz na religi to sie nadaje na uklad od walizki!

Old Post 20-09-2001 15:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil emi Znajdź więcej post'ów przez  emi Dodaj emi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać emi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Ja o swojej religii nie chcę nic moowić. Ostatnimi czasy działo się, a działo. Ten ksiądz ma tzw. klapki na oczach. Nie można mu nic powiedzieć, bo zaraz Ci przerywa i odklepuje to samo. Nie można z nim o niczym porozmawiać. Ostatnio się okazało że osoba posiadająca zeszyt jest bardziej wierząca, niż osoba nie posiadająca zeszytu. LOL!!!
Z kolegami sie wQrzyliśmy i wyszliśmy. Religia jest na 4 pietrze, a my będęc na 2 słyszeliśmy innego kolegę jak bluzgał na niego...
Potem był problem bo zwołali specjalne zebranie dotyczące mojej klasy itp... Hmm... prawdopodobnie dzieki nam, ksiądz nie będzie już uczył w tej szkole. Ale nic jeszcze nie jest przesądzone.

Old Post 20-09-2001 15:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

U mnie w parafii wplatywanie sie kosciola do polityki bylo od zawsze, od kiedy tam chodze/chodzilem. A kazania wygladaja calkiem jak u Ciebie yebisu.
W dzisiajszych czasach chodzi sie do kosciola tylko po to, zeby sasiad nas nie obgadywal [tak to wyglada u nas].
W tym, a raczej w tamtym, roku przyszedl do naszego kosciola nowy ksiadz, zajebisty ksiadz. Jakby nie nosil sutanny to bym pomyslal, ze to jakis "normalny", bardzo fajny czlowiek. Facet sie z panczurami [mowiac panczur, mam na mysli panczura, a nie punka ] kumpluje... jak widac, "czarne z bialym" nie zawsze musi byc zle.

Old Post 20-09-2001 16:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
emi
lame

Dokladnie kosciol namawia do glosowwania na AWS bo przyjdzie SLD i w koncu mzoe zrobia z nimi porzadek !!!!

Old Post 20-09-2001 17:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil emi Znajdź więcej post'ów przez  emi Dodaj emi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać emi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ya.
neony oslepiaja mnie

...w miescinie w ktorej sie ucze proboszcz ma dwojke dzieci

Old Post 20-09-2001 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ya. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ya. Znajdź więcej post'ów przez  ya. Dodaj ya. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ya. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez giBBeR
Ja o swojej religii nie chcę nic moowić. Ostatnimi czasy działo się, a działo. Ten ksiądz ma tzw. klapki na oczach. Nie można mu nic powiedzieć, bo zaraz Ci przerywa i odklepuje to samo. Nie można z nim o niczym porozmawiać. Ostatnio się okazało że osoba posiadająca zeszyt jest bardziej wierząca, niż osoba nie posiadająca zeszytu. LOL!!!

zaznalem czegos podobnego kiedy probowalem wyTLUmaczyc xiedzu ze Kurt nie ejst winien ze ktostam popelnil samobojstwo pod wplywem textuff Nirvany. co 2-3 minuty od nowa...

btw gib kewl masz avatar... heartagram rulez

Old Post 20-09-2001 19:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

No właśnie, a jak probujesz mu wytłumaczyć wtedy gdy daje CI na to czas, to za pare sekund Ci przerywa i mówi byś mu nie przerywał i nie przekrzykiwał go... Nieźle maja nasrane w głowach...

Mi się tesh mój heartagram podoba...

Old Post 20-09-2001 19:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez ya.
...w miescinie w ktorej sie ucze proboszcz ma dwojke dzieci

To jeszcze nic
W sumie ja nie mam nic przeciwko posiadaniu dzieci przez kler o ile by to zostalo uznane - nie pamietam przeciez aby Bog zakazywal w Biblii ksiezom posiadania potomkow ... to kosciol tak postanowil aby kasa ktora dany ksiadz posiadzie dostala sie po jego smierci spowrotem kosciolowi a nie rodzinie.

Ale Wybierzcie sie kiedys do Dubienki - taka mala gmina w bylym Chelskim ( poluddniowy wschod )... to co tam uslyszycie od ludzi to tragedia na maxa...
Wiadomo, ze w takich malych miescinach ludzie sa glebiej wierzacy niz ludzie w miastach ( nie mam zamiaru nikogo w tym momencie oskarzac ale tak mi sie wydaje..mimo wszystko w wiekszosci ludzie z miast nie maja na to wszystko czasu zycie plynie tu zbyt szybko )...
I wlasnie do takiej Dubienki przyslali kiedys proboszcza - pedala ... Byla podobno wielka afera przez to bo ten ksiadz podobno sprowadzal sobie mlodych chlopcow do siebie na plebanie ... No i w koncu kosciol usunal faceta stamtad i przeniosl gdzies indziej ... na jego miejsce zas przyjechal jakis inny z wlasna panienka ktora podobno "zajmuje sie tylko plebania" ... ale od kiedy kobieta zajmujaca sie domem jezdzi z ksiedzem mercedesem w jakichs futrach?

Old Post 20-09-2001 19:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yebisu
litl'o alcoholic

Exclamation

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari

To jeszcze nic
W sumie ja nie mam nic przeciwko posiadaniu dzieci przez kler o ile by to zostalo uznane - nie pamietam przeciez aby Bog zakazywal w Biblii ksiezom posiadania potomkow ... to kosciol tak postanowil aby kasa ktora dany ksiadz posiadzie dostala sie po jego smierci spowrotem kosciolowi a nie rodzinie

saari bardzo madrze powiedziane...
kosciol a raczej wiekszosc ksiezy nastawiona jest na wyzysk i tylko na to...nikt nie ma prawa ich moralnie osadzac wiec staja sie praktycznie bezkarni...nikt nie ma tez jak sprawdzic ile naprawde wplywa z darowizn ludzi a ile jest przeznaczanych na cele na ktore sie zbiera
dlatego ksieza psuja wizerunek kosciola i najbardziej wierzacych ludzi potrafia autentycznie zdeprymowac...
szkoda ze tak niewielu jest ludzi ktorzy naprawde poswiecaja sie swojej misji (czytaj - nauczania ludzi bycia [wstaw odpowiedniego wyznawce religii])...
jakby takich ludzi bylo wiecej moze latwiej byloby przekonac takich jak ja...do wiary...
ale to chyba kazdy sam musi czuc ze wierzy nie nalezy nikogo do niczego zmuszac (a czy chodzenie po koledzie nie jest wlasnie takim sposobem na zmuszanie ludzi?)

Old Post 20-09-2001 22:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil yebisu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do yebisu Znajdź więcej post'ów przez  yebisu Dodaj yebisu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać yebisu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

nawiazujac do topiku: nie tolerujemy kleru?

Old Post 21-09-2001 20:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
nawiazujac do topiku: nie tolerujemy kleru?

Tak ... ja sie do tego przyznaje bez bicia...potrafie wiele zrozumiec...wiele zaakceptowac... ale nie to ze Ci ktorzy powinni byc ostoja prawosci sa tak zdeprawowani a mimo to udaja takich swietych ... nie dzierze ich tak jak politykow albo nawet bardziej...

Old Post 21-09-2001 21:08
ya.
neony oslepiaja mnie

nie wierze tym kurwom jak psom

Old Post 21-09-2001 21:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ya. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ya. Znajdź więcej post'ów przez  ya. Dodaj ya. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ya. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari

Tak ... ja sie do tego przyznaje bez bicia...potrafie wiele zrozumiec...wiele zaakceptowac... ale nie to ze Ci ktorzy powinni byc ostoja prawosci sa tak zdeprawowani a mimo to udaja takich swietych ... nie dzierze ich tak jak politykow albo nawet bardziej...

bywasz w Eboli? widzialem tam kilka kozackich podkoszulkow "antykoscielnych" ;D

Old Post 21-09-2001 21:24
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Eee... Pshydał by mi się taki...
Boże - chroń mnie przed katolikami, albo coś w tym stylu...

Old Post 22-09-2001 15:35
deathcrush
łobuz

np przerobione logo ghostbusters - duch w sutannie i koloratce
albo znak drogowy z przekreslonym krzyzem i podpis: BAD RELLIGION
inne: radioodbiornik z oblesnym ryjem jedzacy z koryta
podpis: RADIO MA RYJA 106,1 Fm
kewl...

Old Post 23-09-2001 11:47
ya.
neony oslepiaja mnie

cos pod klimat... --> http://www.poniewaz.republika.pl/wave666.mp3 <--

Old Post 30-09-2001 18:27
Wania
-w-

Jestem osoba tolerancyjna do pewnego momentu, moge wytrztmac wiele, ale jak ktos przegnie pale to .. potrafie sie bardzo zdenerwowac , jestem nietolerancyjny, wobec osob ktore sa takie dla mnie ...
GLOSNO KRZYCZE, NIE MAM ZADNYCH RASISTOWSKICH PRZEKONAN nota bene, niegdys interesowaly mnie te sprawy, nawet przez jakis czas uznawalem sie za antysemite, na szczescie, czlowiek w pewnym momencie potrafi zrozumiec, jaka glupia rzecz robi

Old Post 30-09-2001 22:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Tolerancja powiem tyle, nikt nie jest do końca tolerancyjny, czasem poprostu udajemy a w środku nas zżera bo naprawdę myślimy inaczej. Męczy się człowiek wtedy bardzo. O tym może powiedzieć jedno zdanie dużo -

Ja tam do czarnych nic nie mam, ale asfalt to na ulice.

Old Post 30-09-2001 22:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Na temat tolerancji wypowiadal sie nie bede, poniewaz wiem ze w pewnych sytuacjach sie nieda byc tolerancyjnym. Przypuscmy ze ide sobie ulica i wyskakuje koles z nozem i mowi ze mi gardziolko poderznie jak mu nie dam kasy, ktorej nota bene niemam. Jak mozna tolerowac takiego kogos??? Nieda sie... Przytoczylem taki troche zegiety przyklad, ale z pewnoscia anajdzie sie wieleinnych przypadkow w ktorych nawet najspokojniejszym osoba puszcze nerwy itp...

Najbardziej smieszy mnie to ze ludzie potrafia sie mordowac w sprawie religii. Kolesie walcza ze soba bo jedni sa protestantami a inni katolikami, albo wierza w Allacha a inni w Budde i woguje robi sie na tym swiecie burdel. Nie rozumiem tego ze za to ze nie jestes powiedzmy protestantem mozesz dostac po twarzy itp... Przeciez to jest glupie jak kilo kartofli... Ale coz, z tego wynika ze ludzie sa glupsi niz kilo kartofli. Do czego nas takie rozumowanie doprowadzi???

Old Post 30-09-2001 22:34
Wania
-w-

quote:
Na temat tolerancji wypowiadal sie nie bede, poniewaz wiem ze w pewnych sytuacjach sie nieda byc tolerancyjnym. Przypuscmy ze ide sobie ulica i wyskakuje koles z nozem i mowi ze mi gardziolko poderznie jak mu nie dam kasy, ktorej nota bene niemam. Jak mozna tolerowac takiego kogos??? Nieda sie... Przytoczylem taki troche zegiety przyklad, ale z pewnoscia anajdzie sie wieleinnych przypadkow w ktorych nawet najspokojniejszym osoba puszcze nerwy itp...

Najbardziej smieszy mnie to ze ludzie potrafia sie mordowac w sprawie religii. Kolesie walcza ze soba bo jedni sa protestantami a inni katolikami, albo wierza w Allacha a inni w Budde i woguje robi sie na tym swiecie burdel. Nie rozumiem tego ze za to ze nie jestes powiedzmy protestantem mozesz dostac po twarzy itp... Przeciez to jest glupie jak kilo kartofli... Ale coz, z tego wynika ze ludzie sa glupsi niz kilo kartofli. Do czego nas takie rozumowanie doprowadzi???

Napewno do niczego dobrego, wystarczy popatrzec co sie dzieje teraz... moze nie w wierze chrzescijanskiej, ale ow powstale organizacje szerzadze dzi had w wierze muzulmanskiej !!! CZY LUDZIE COFAJA SIE W ROZWOJU ?? NA TO WYNIKA !!! Moze bedzie to dosc brutalna wizja przyszlosci, ale czy znowu panowie z krzyzami na plecach wyrusza na inkwizycje ?

Old Post 30-09-2001 22:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez Wania
Napewno do niczego dobrego, wystarczy popatrzec co sie dzieje teraz... moze nie w wierze chrzescijanskiej, ale ow powstale organizacje szerzadze dzi had w wierze muzulmanskiej !!! CZY LUDZIE COFAJA SIE W ROZWOJU ?? NA TO WYNIKA !!! Moze bedzie to dosc brutalna wizja przyszlosci, ale czy znowu panowie z krzyzami na plecach wyrusza na inkwizycje ?

juz wyryszyli, chociazby Rydzyk i jego lista satanistycznych zespolow z Led Zeppelin i Pink Floyd na czele
cieszmy sie i radujmy serca, sluchajmy folkloru w wykonaniu golec uorkiestry i niesmiertelnego Mazowsza

oto przyklad mojej skrajnej nietolerancji

Old Post 30-09-2001 22:46
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Talking

A pamietacie gdy w tekstach zespolow Black Sabbath i Queen puszczonych od tylu byly jakies domniemane satanistyczne teksty i mowienie o tym zebys sie zabil. Huh... Poco puszczac od tylu Queen jezeli mozna puscic normalnie Marduk'a, Dark Funeral, Dimmu Borgir i inne i ma sie teksty pisane z mysla o takich sprawach.

Old Post 30-09-2001 22:51
OGO
niema mnie

giBBeR ciekawie gadasz.

To że ludzkość się cofa w rozwoju to wiadomo. Niesterty tak jest a przez co to jest? Przez technikę. Bo corazbardziej się nudzimy, coraz mniej sami myślimy, bo korzystamy z gotowych rzeczy. Słuchamy i oglądamy to co w TV jest a tam coraz to głupsze i prymitywniejsze rzeczy są. Ja wale taką technike i rozwój cywilizacyjny. Coraz większe problemy ludzie mają z komunikowaniem się. Wyrywanie lasek na irc to się staje już normalką powoli a randki w ciemno ustalane przez znajome znajomych powoli odchodzą w niepamięć. Robimy i wzorujemy się na tym co w TV widzimy a tam tylko głupoty są, przedstawiony krzywy obraz świata który próbujemy na siłę wcisnąć w świat realny. Nasze mażenia są kreowane przez media co mnie wkurza. Myślimy o czymś o czym nam powiedzą w mediach i nam niejako wmówią iż to dobre jest. Sami pozwalamy aby inni za nas myśleli. Kto powiedział iż ferrari jest dobre? Sam byś spróbował i wtedy byś wiedział. A tak. W życiu nie prowadziłeś tego auta ale wiesz że jest debest i chciałbyś je mieć - wiem prozaiczny przykład ale jest puuuuuuźno.

A wiadomo jak się człowiek nudzi i sam w sobie powoli zamyka to przychodzą mu do głowy najgłupsze pomysły.

Krucjaty i nienawidzenie innych religii. Nikt nam nie dał prawa do myślenia za innych i podejmowania za nich decyzji. Ci co prowadzą te wojny religijne są debilami gdyż - ja tak uważam - w każdej religii jest tensam Bóg, tyle że wyobrażony w inny sposób. Walcząc z innymi religiami walczysz z własną religią z własnym Bogiem.

A Bóg napewno istnieje.

Old Post 30-09-2001 22:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]OGO
Coraz większe problemy ludzie mają z komunikowaniem się. Wyrywanie lasek na irc to się staje już normalką powoli.

moze to nie o to tu chodzi. dziewczyna/kobieta na IRC'u czy gdzie tam w sieci w dalszym ciagu jest traktowana jak jakies cacko, zjawisko i wszystkie samce zaczynaja sie do niej przymilac, czego przykladem jest chocby ten bord. natomiast problemy z komunikacja... owszem... przyklad - gdyby nie pi3rdolone komorki i SMS'y, nie mialbym w tym momencie wspanialem przyjaciolki. taaak, zaprzyjaznilem sie z nia wlasnie dlatego, ze duzo gadalismy w ten sposob, dopiero potem przyszly zwykle rozmowy... paranoja ale co na to poradze

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]OGO
Krucjaty i nienawidzenie innych religii. Nikt nam nie dał prawa do myślenia za innych i podejmowania za nich decyzji. Ci co prowadzą te wojny religijne są debilami gdyż - ja tak uważam - w każdej religii jest tensam Bóg, tyle że wyobrażony w inny sposób. Walcząc z innymi religiami walczysz z własną religią z własnym Bogiem.

A Bóg napewno istnieje.

polac mu piwa... niestety, OGO, nam latwiej to wytlumaczyc niz arabom :/ i tu tkwi pies... pogrzebany

Old Post 30-09-2001 23:04
deathcrush
łobuz

sory za dwa posty, jest pozno a ja nie zauwazlem :/

quote:
A pamietacie gdy w tekstach zespolow Black Sabbath i Queen puszczonych od tylu byly jakies domniemane satanistyczne teksty i mowienie o tym zebys sie zabil. Huh... Poco puszczac od tylu Queen jezeli mozna puscic normalnie Marduk'a, Dark Funeral, Dimmu Borgir i inne i ma sie teksty pisane z mysla o takich sprawach.

no owszem, ale to idzie z czasem - najpierw byl Elvis i nieprzyzwoite ruchy biodrami, potem Beatlesi i za dlugie grzywki, potem Ozzy, fascynacja okultyzmem, zjadanie zywych krolikow i nietoperzy, az w koncu nastal death i black metal... dla mnie to calkiem normalne, to artysci i taki jest ich srodek przekazu, ale rozne babcie i ciotki tego nie zrozumieja i je bedzie to szokowac ... btw, co bedzie szokowac za 10 lat? smierc na scenie w imie performance'u ?
omg zaczynam pisac dziwne rzeczy. basta

Old Post 30-09-2001 23:10
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Bog istnieje. Ale co wspolnego z Bogiem ma kosciol???
Człowiek został stwozony na podobienstwo Boga. Wynika z tego ze kazdy jest w pewien sposob idealny, tylko trzeba ta idealnosc w sobie znalesc. W pewnym sensie kazdy jest wlasnym Bogiem. Jeśli Bog jest moloscia, to po smierci niema ani piekla, anie nieba, anie innych rzeczy - jest to co sobie zapracujemy podczas wlasnego życia. Kosciol to ukrywa, poniewaz gdyby zostalo to powiedziane glosno, to kosciol stalby sie niepotrzebny. ALe kler woli gdy ludzie plaszcza sie przed nim i "daja na tace", za co moga sie rozbijac samochodami. Kosciol nie interesuje jak ludzie zyja, co robia - wazne jest tylko to zeby co niedziele przyjsc do kosciola. Kosciol stal sie instytucja na skraju upadku ktura stara sie wzbudzac poczucie winy i falszywy strach wykozystujac do tego postac Boga, a nie miejscem gdzie powinno sie Boga czcic.

Old Post 30-09-2001 23:16
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
no owszem, ale to idzie z czasem - najpierw byl Elvis i nieprzyzwoite ruchy biodrami, potem Beatlesi i za dlugie grzywki, potem Ozzy, fascynacja okultyzmem, zjadanie zywych krolikow i nietoperzy, az w koncu nastal death i black metal... dla mnie to calkiem normalne, to artysci i taki jest ich srodek przekazu, ale rozne babcie i ciotki tego nie zrozumieja i je bedzie to szokowac ... btw, co bedzie szokowac za 10 lat? smierc na scenie w imie performance'u ?

To spojz co sie dzialo gdy mial Manson do Polski przyjechac. Jak babcie (bez urazy ) walczyly i demonstrowaly zeby go odwalac bo to "diabel wcielony"...
Hmm... wpadlem napomysl. Co to jest babcia???
Niedowidzi, niedoslyszy, a do wszystkiego sie wtraca.

Old Post 30-09-2001 23:21
deathcrush
łobuz

miazgaaaaaaaaa! ;D
jeszcze nie kuma - przeciez wazne jak on gra, a nie jak wyglada... ale tego po 50'tce chyba zrozumiec sie nie da :/

Old Post 30-09-2001 23:24
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:13.    Strony (5): « 1 [2] 3 4 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions